• Anonym (mankan hatasinbonus)

    14 år beter sig som en 5-åring

    Behöver ventilera "förbjudna tankar och känslor".


     


    Jag är så JÄVLA LESS nu.


    Min mans barn sedan tidigare förhållande är så sjukt jobbigt.


    Han är 14 år, fyller 15 i nov men mentalt är han som en 5åring i så många avseenden.


    Han kan inte sköta sin hygien eller någonting en pojke i hans ålder ska klara av.


    Är utredd men endast fått diagnosen ADHD som han äter medicin för. 


    Alltså...jag ORKAR inte med honom.


    Det är som att ha småbarn igen. Peppa Pig, prinsessan och babblarna går på hans tv.


    Jag FATTAR INTE varför skolan inte reagerar, ungen är ju "mupp". Lågbegåvad och efterbliven. Klarar inte betygen alls men skolan vekar ge honom godkänt för att dom tycker synd om honom.


    Jag älskar verkligen INTE den här ungen, trots att vi levt ihop sedan han var 4 år.


    Jag räknar ner tills han fyller 18 o jag kan sparka ut honom...hoppas på att han ska propsa på att flytta hem till mamma istället så jag slipper ta hand om honom mer.


    Några av grejerna som är jobbiga med honom:


    *kan inte klä sig, har ingen känsla för hur kläderna sitter på kroppen- utochin, bakofram, fel fot, storleksmässigt osv


    *Kan inte sköta sin hygien-duschar bara om man tjatar på honom och sitter fortfarande på golvet i duschen och leker med leksaker.


    *kan inte sköta sin toalett, kissar utanför, kletar bajs på väggar och handfat.


    *gråter efter mamma på kvällen.


    *tittar på program som är anpassade för SMÅ SMÅ barn såsom babblarna, teletubbies, prinsessan, peppa pig, pingu mm


    Jag är så jävla less på att ens se honom.


    Jag har lämnat min man 2ggr o vi har varit särbos pga att jag inte tål hans unge.


    Nu är vi sambos igen sedan 4 månader. Vi är gifta och skilsmässa är inte på tal pga ett barn som ingen vill ha. NÅGON måste ju ta hand om ungen som avlats fram.


    Min man är och har alltid varit en underbar bonuspappa åt min bio, men sin egen unge orkar inte han heller med. Det är alldeles för mycket jobb fortfarande och han tar mer och mer avstånd från sin son.


    Min bio som är yngre säger att han tycker det känns som hans "storebror" är hans "lillebror" och att han "hatar honom och önskar att han inte fanns".


    Jag har försökt få hjälp via soc? men ingen respons mer än "vad duktiga ni är som tar så väl hand om honom, som kämpar på." 


    Jag har försökt få en stödfamilj åt honom men han ljuger ju ngt så förbannat också...säger att vi låser in honom i bastun, slår honom med pinnar, har sex så han hör och ser och inte kan sova (han råkade se oss/höra oss 1 gång, som vi vet om) !!! Så man VÅGAR ju inte låta honom träffa ngn att ens prata med längre.


    Han gick en tid hos en kurator men då ljög han ihop att vi var dumma och låste in honom i mörka lådor, duschade honom i syra, piskade honom med pinnar osv...så hans pappa blev polisanmäld för barnmisshandel o vi båda blev orosanmälda till soc!! O då blev min bio indragen i utredningar mm.


    Blir så less!!!


    Min man o jag är helt bedrövade över dessa anklagelser. Vi är helt emot all fysisk korrigering som kan uppfattas som kränkande eller misshandel. Men kan såklart säga ifrån på ett för oss rimligt sätt om det krävs.


    Vi VILL ju att pojken ska få hjälp...men inte på bekostnad av vår egen tillvaro och potentiellt vår frihet. Vi försöker verkligen se till att han har allt han behöver...eller JAG gör det, Min man kör lastbil nu sedan han fick nytt jobb och är inte hemma så mkt.


    Jag...jag önskar att ungjäveln inte fanns...eller iaf att han bara kunde flytta till sin mamma så VI slipper honom och kan ha ett bra liv. Men mamman är sjukskriven pga psykisk ohälsa som en följd av alkoholism så pojken är skriven 100% hos oss.


    Jag längtar till sommarlovet, då ska vi skicka honom långt upp i Norrland, till hans farmor och pappas morbror, faster och mostrar i 7 veckor. O mamman får sedan ta honom resterande 3v.  

    Jag känner mig så hemsk som genuint HATAR ungen...men...jag är så trött...så himla trött...


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2021-06-01 02:52
    JAg är inte inne på FL så ofta. Dett inlägg var mest för att få UR mig det här...o kanske diskuter det med någon/några som är eller varit i samma sits.
  • Svar på tråden 14 år beter sig som en 5-åring
  • Anonym (Idiot)
    Gryntroll skrev 2021-06-01 10:00:24 följande:

    Jag tänker att det är en ventil, tankar och frustration som formuleras i inlägget. Ska man inte ens få formulera och skriva ut sin frustration är det bara en tidsfråga innan topplocket går i den tryckkokaren som blir. 

    Det märks ju att TS i grund och botten bryr sig om bonusen. Men det låter övermäktigt och situationen galet jobbig. OCH faktiskt inte hennes ansvar utan bio-föräldarna som borde steppa upp. Men där verkar det ju brista. Mamman verkar ju ha missbruksproblem och vara oförmögen medan pappan kör strutsen.


    Det spelar ingen roll. Man får aldrig skriva så om barn hur mycket man än behöver ventilera. Precis som man inte får slå dom heller bara för att man blir arg. Eller någon annan för övrigt. Venitlera kan man göra ändå.
  • Anonym (-)

    Tyvärr upprätthåller du en "hyfsad" situation genom att vara där och försöka. Jag tänker att det inte alls är märkligt att du är frustrerad, trött och faktiskt irriterad på barnet, men att det är viktigt att du gör det du kan både för dig själv och ditt andra barn.

    Fortsätt försöka få stöd och fundera igen på om du verkligen ska bo ihop med detta barn utifrån massor av ansvar, utan möjlighet att företräda barnet medan vårdnadshavaren inte förmår.

  • Anonym (Förstår dig TS)

    Jag förstår dina känslor TS! Jag hade inte heller orkat med i en sådan situation. Du skrev att ni har flyttat isär två gånger tidigare pga situationen. Kan ni inte flytta isär igen? Ni behöver ju inte skilja er bara för att ni flyttar isär. Så hemskt att pojken var påverkad av alkohol och narkotikaklassade mediciner under tiden han låg i sin mammas mage, fruktansvärt. Så det är ju inte hans fel att han är som han är. 

    Jag förstår dig verkligen TS. Du är ju helt bakbunden här. Du har inte möjlighet att driva frågan om utredning och hjälp till pojken, man lyssnar inte på dig eftersom du inte är hans biologiska förälder. Samtidigt så är du den som tvingas ta huvudansvaret för pojken. Han biologiska mamma klarar det inte alls och hans pappa jobbar långa dagar och är sen antagligen väldigt trött. 

    Du är ju gratis arbetskraft TS! Och du får utföra ett jobb som dessutom inte borde ligga på dig.

    Eftersom mamman inte är i stånd att ta hand om sonen så faller det på pappan. Han orkar inte heller. Om du inte hade funnits i pojkens hem för att styra upp så hade pappan kunnat ansöka om hjälp från socialen. Jag tycker att du borde flytta ut och skaffa eget boende igen till dig och ditt barn. Så får pappan ta ansvar för situationen och ansöka om hjälp hos socialen.

  • Anonym (Förstår dig TS)

    Som någon skrev så stämmer ju pojkens problem in på Fetalt alkoholsyndrom. 

    Från Wikipedia:

    "Barn med FAS är ofta överaktiva och har svårt med koncentrationen vilket leder till att de ofta diagnostiseras med 
    ADHD. Ofta innebär FAS även inlärningssvårigheter, dåligt närminne och bristande logisk förmåga. Personer med FAS har ofta svårigheter med socialt samspel, empatisk förmåga, distanslöshet etc."

  • Anonym (ADD/ASB-mamma)

    Jag förstår dig TS.

    Hållet med de andra att du verkar vara den enda som vill göra något åt situationen så den blir bra för bonusen. Pappan behöver ett uppvaknande.

    Min son är 18. ADD och ASP. Högpresterande i vissa delar men att duscha regelbundet är obegripligt för honom. Utredd i åttan först och ingen runt honom har fattat att skolan varit ett helvete för honom sen dag ett. Inte vi heller. En med ADD försvinner i mängden. Han har inte flyttat och hoppade av Individuella programmet i våras. Det innebar 3500 kr mindre in till hushållet dessutom.

    Jag är väldigt frustrerad ibland. Har inget stöd. Hans pappa är sjukskriven efter självmordsförsök i Jan. Har inte haft kontakt med honom efter det. Jag är helt ensam i detta. Kämpar med att hjälpa sonen på ett sätt som han växer av.

    Hoppas någon tar dig på allvar!

  • Anonym (Förstår dig TS)

    Som sagt TS, jag har verkligen full förståelse för dina känslor.

    Och trots att du spyr ut din frustration här på familjeliv så är det ju ändå tydligt att du har en ansvarskänsla för pojken. Jag menar, annars hade du ju bara skitit i honom och lämnat honom åt sitt öde. Men så har du inte gjort, du har tagit hand om honom i drygt 10 år, kämpat för att han ska få hjälp... alltså jag förstår att ditt tålamod har sinat och att din ork är slut <3

    Som sagt, om du inte bodde i samma hem som pojken så hade pappan kunnat ansöka om stödfamilj hos socialen för pojken. Så det bästa är ju att ni flyttar isär igen.

    Ett litet sidospår bara.. jag blev väldigt berörd av den här berättelsen. Alla delar av den. Det är så sorgligt att mamman har ett, antagligen livslångt, alkoholberoende som hon inte kunde stävja under de 9 månader hon var gravid. Så hemskt för alla partner, och nu även för dig. Hur såg det ut då sonen kom till? För en kvinna med ett alkoholberoende så är det ju inte helt självklart att man ska fullfölja en graviditet, tänker jag. Var graviditeten önskad? Fanns det några tankar om abort? Hur såg föräldrarnas relation ut då sonen blev till och föddes?

  • sextiotalist
    AndreaBD skrev 2021-06-01 10:04:42 följande:

    Stackars barn. Honom är det ju mest synt om. Du har ju faktiskt valet, du behöver inte vara ihop med den mannen. Han är pappa först och främst. Man väljer inte bort sitt barn. Sedan behöver ju hela familjen hjälp, det är klart.

    Antagligen har pojken inte bara ADHD. Det är ganska sannolikt att han har fetalt alkohol syndrom. Mamman har ju druckit och symptomen kan mycket väl stämma in på det. De varierar mycket, symptomen på FAS. 


    Det tragiska är att det är pappan som verkar stöta bort sitt barn. Han verkar ha abdikerat som förälder, så den här killen har bara en som verkar bry sig om honom, det är ts. Skulle ts försvinna, då försvinner nog killens enda trygghet. 
    Det är så sorgligt varje gång trådar som dessa dyker upp. En kvinna som får ta hand om ett barn, där föräldrarna fullständigt abdikerat. Hon tar är superfrustrerad och kräks ut sin frustation här och då är det hennes fel allt, det är hon som är den värsta personen. 


    Om man ska rikta kritik så är det mot killens pappa, som borde steppa upp och ta 100% ansvar över sin son. Kämpa, än hårdare än ts, så att sonen får adekvat hjälp.

  • sextiotalist
    Anonym (Idiot) skrev 2021-06-01 10:15:49 följande:
    Det spelar ingen roll. Man får aldrig skriva så om barn hur mycket man än behöver ventilera. Precis som man inte får slå dom heller bara för att man blir arg. Eller någon annan för övrigt. Venitlera kan man göra ändå.
    Jo, man får skriva, man får uttrycka sin frustation. 
  • Anonym (B)
    Anonym (Idiot) skrev 2021-06-01 10:15:49 följande:
    Det spelar ingen roll. Man får aldrig skriva så om barn hur mycket man än behöver ventilera. Precis som man inte får slå dom heller bara för att man blir arg. Eller någon annan för övrigt. Venitlera kan man göra ändå.

    Är större risk att hon tar frustrationen på barnet om hon måste hålla det inne.

  • Anonym (B)
    Anonym (B) skrev 2021-06-01 11:58:13 följande:

    Är större risk att hon tar frustrationen på barnet om hon måste hålla det inne.


    *tar ut
Svar på tråden 14 år beter sig som en 5-åring