• Anonym (mankan hatasinbonus)

    14 år beter sig som en 5-åring

    Behöver ventilera "förbjudna tankar och känslor".


     


    Jag är så JÄVLA LESS nu.


    Min mans barn sedan tidigare förhållande är så sjukt jobbigt.


    Han är 14 år, fyller 15 i nov men mentalt är han som en 5åring i så många avseenden.


    Han kan inte sköta sin hygien eller någonting en pojke i hans ålder ska klara av.


    Är utredd men endast fått diagnosen ADHD som han äter medicin för. 


    Alltså...jag ORKAR inte med honom.


    Det är som att ha småbarn igen. Peppa Pig, prinsessan och babblarna går på hans tv.


    Jag FATTAR INTE varför skolan inte reagerar, ungen är ju "mupp". Lågbegåvad och efterbliven. Klarar inte betygen alls men skolan vekar ge honom godkänt för att dom tycker synd om honom.


    Jag älskar verkligen INTE den här ungen, trots att vi levt ihop sedan han var 4 år.


    Jag räknar ner tills han fyller 18 o jag kan sparka ut honom...hoppas på att han ska propsa på att flytta hem till mamma istället så jag slipper ta hand om honom mer.


    Några av grejerna som är jobbiga med honom:


    *kan inte klä sig, har ingen känsla för hur kläderna sitter på kroppen- utochin, bakofram, fel fot, storleksmässigt osv


    *Kan inte sköta sin hygien-duschar bara om man tjatar på honom och sitter fortfarande på golvet i duschen och leker med leksaker.


    *kan inte sköta sin toalett, kissar utanför, kletar bajs på väggar och handfat.


    *gråter efter mamma på kvällen.


    *tittar på program som är anpassade för SMÅ SMÅ barn såsom babblarna, teletubbies, prinsessan, peppa pig, pingu mm


    Jag är så jävla less på att ens se honom.


    Jag har lämnat min man 2ggr o vi har varit särbos pga att jag inte tål hans unge.


    Nu är vi sambos igen sedan 4 månader. Vi är gifta och skilsmässa är inte på tal pga ett barn som ingen vill ha. NÅGON måste ju ta hand om ungen som avlats fram.


    Min man är och har alltid varit en underbar bonuspappa åt min bio, men sin egen unge orkar inte han heller med. Det är alldeles för mycket jobb fortfarande och han tar mer och mer avstånd från sin son.


    Min bio som är yngre säger att han tycker det känns som hans "storebror" är hans "lillebror" och att han "hatar honom och önskar att han inte fanns".


    Jag har försökt få hjälp via soc? men ingen respons mer än "vad duktiga ni är som tar så väl hand om honom, som kämpar på." 


    Jag har försökt få en stödfamilj åt honom men han ljuger ju ngt så förbannat också...säger att vi låser in honom i bastun, slår honom med pinnar, har sex så han hör och ser och inte kan sova (han råkade se oss/höra oss 1 gång, som vi vet om) !!! Så man VÅGAR ju inte låta honom träffa ngn att ens prata med längre.


    Han gick en tid hos en kurator men då ljög han ihop att vi var dumma och låste in honom i mörka lådor, duschade honom i syra, piskade honom med pinnar osv...så hans pappa blev polisanmäld för barnmisshandel o vi båda blev orosanmälda till soc!! O då blev min bio indragen i utredningar mm.


    Blir så less!!!


    Min man o jag är helt bedrövade över dessa anklagelser. Vi är helt emot all fysisk korrigering som kan uppfattas som kränkande eller misshandel. Men kan såklart säga ifrån på ett för oss rimligt sätt om det krävs.


    Vi VILL ju att pojken ska få hjälp...men inte på bekostnad av vår egen tillvaro och potentiellt vår frihet. Vi försöker verkligen se till att han har allt han behöver...eller JAG gör det, Min man kör lastbil nu sedan han fick nytt jobb och är inte hemma så mkt.


    Jag...jag önskar att ungjäveln inte fanns...eller iaf att han bara kunde flytta till sin mamma så VI slipper honom och kan ha ett bra liv. Men mamman är sjukskriven pga psykisk ohälsa som en följd av alkoholism så pojken är skriven 100% hos oss.


    Jag längtar till sommarlovet, då ska vi skicka honom långt upp i Norrland, till hans farmor och pappas morbror, faster och mostrar i 7 veckor. O mamman får sedan ta honom resterande 3v.  

    Jag känner mig så hemsk som genuint HATAR ungen...men...jag är så trött...så himla trött...


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2021-06-01 02:52
    JAg är inte inne på FL så ofta. Dett inlägg var mest för att få UR mig det här...o kanske diskuter det med någon/några som är eller varit i samma sits.
  • Svar på tråden 14 år beter sig som en 5-åring
  • Ess
    Anonym (......) skrev 2021-06-01 07:33:12 följande:

    Stackars barn... blir så trött på de här trådarna där bonusmammor spyr ut sitt hat. Inte konstigt att barnen mår dåligt och blir ännu sämre i sin utveckling när det är så här hemma. Sorgligt.


    Så jävla sena att de tittar på babblarna vid 14 års ålder blir de inte bara för att inte partnern gillar dem. Sonen har ju ganska tydligt en utvecklingsstörning.
  • Anonym (Idiot)

    Önskar dig bara en sak TS, att din egna bio får en lika hemsk styvmorsa som du är. Karma is a bitch.

  • Anonym (Näe)

    Så för att sammanfatta:

    Pojken har konstaterat ADHD och ligger av något skäl långt efter i utvecklingen.

    Hans pappa bryr sig inte nog att ens söka hjälp för sonen utan dumpar gladeligen över allt ansvar för honom på en kvinna som helst ser att pojken försvinner och uttalat hatar honom.

    Mamman finns inte i bilden alls?

    Ja det är ju jättemärkligt att pojken inte utvecklas och mår dåligt...

    Vad är det för jävla farsa? Vaddå orkar inte?

  • sextiotalist
    Anonym (Idiot) skrev 2021-06-01 09:20:59 följande:

    Önskar dig bara en sak TS, att din egna bio får en lika hemsk styvmorsa som du är. Karma is a bitch.


    Tror många hade gett upp långt innan dess.

    Ts verkar vara den enda som kämpar för denna kille
  • Anonym (Idiot)
    sextiotalist skrev 2021-06-01 09:44:27 följande:

    Tror många hade gett upp långt innan dess.

    Ts verkar vara den enda som kämpar för denna kille


    Ge upp är helt okej. Dock att skriva så som hon gör om barnet, känner och garanterat bete sig mot barnet är inte okej.
  • sextiotalist
    Anonym (Idiot) skrev 2021-06-01 09:47:05 följande:

    Ge upp är helt okej. Dock att skriva så som hon gör om barnet, känner och garanterat bete sig mot barnet är inte okej.


    Det kan vara utmärkt att skriva och sedan samla ihop sig.

    Tror att många (både föräldrar och eventuella partners) behöver ventiler.

    Jag är inte okritisk, brukar, även om jag lever med en man med barn sedan tidigare, så brukar jag identifiera de riktigt elaka och de som gett upp.

    En elak styvmorsa slåss inte för att barnet ska få hjälp. Jag är säker på att ts egentligen inte avskyr barnet. Hon avskyr situationen
  • Anonym (B)

    Alltså seriöst. Du skriver som om det är ungens fel. Tror du inte han mår dåligt av att känna sig annorlunda, han är säkert mobbad i skolan osv. Det är ju inte hans fel att han är efter!
    Du skriver att mamman har haft alkholism, kanske är det anledningen, kanske blev han känslomässigt och kanske även fysiskt misshandlad som yngre och därför fastnade i barndom. Tänk steget längre liksom..

  • Gryntroll
    Anonym (Idiot) skrev 2021-06-01 09:47:05 följande:
    Ge upp är helt okej. Dock att skriva så som hon gör om barnet, känner och garanterat bete sig mot barnet är inte okej.
    Jag tänker att det är en ventil, tankar och frustration som formuleras i inlägget. Ska man inte ens få formulera och skriva ut sin frustration är det bara en tidsfråga innan topplocket går i den tryckkokaren som blir. 

    Det märks ju att TS i grund och botten bryr sig om bonusen. Men det låter övermäktigt och situationen galet jobbig. OCH faktiskt inte hennes ansvar utan bio-föräldarna som borde steppa upp. Men där verkar det ju brista. Mamman verkar ju ha missbruksproblem och vara oförmögen medan pappan kör strutsen.
  • cosinus

    Det här barnet kommer inte magiskt gå upp i rök och flytta hemifrån självständigt när han är 18 år. 

    Han behöver en ny utredning kopplat till sin utveckling och ev flytt till särskola och då ska ni inte acceptera inkludering utan att han får en riktig grundsärskoleklass där personalen har erfarenhet av utvecklingsstörningar och han faktiskt kan hitta vänner på samma nivå.

    Stödhem är en väg att gå men frågan är om inte korttidsboende är ett alternativ också med hans problematik men även det kräver att ni börjar se till att kräva utredningar och stöd.

    Utredning -> soc -> kortis är nog den rimligaste vägen att tro att han ska kunna flytta hemifrån när han är myndig för han lär behöva ett boende eller möjligen boendestöd och är ni redan i kortis-snurran så lär ju mycket vara vunnet än om ni aldrig yppat något om stöd innan han är 18.

    Du kan inte stanna kvar i ett läge där du hatar ett barn eller tillåter att ditt eget barn uttrycker liknande saker. Då måste man flytta sig ur situationen för allas skull. Din man kan inte dra iväg och köra lastbil om han är ensam fungerande vårdnadshavare till ett barn med den typen av resursbehov.

    Jag begriper att det inte är kul att bli synade i sömmarna av soc men ni måste för ni måste ha hjälp. Det kommer gå käpprätt åt helvete annars. Förmodligen för samtliga inblandade.

  • AndreaBD

    Stackars barn. Honom är det ju mest synt om. Du har ju faktiskt valet, du behöver inte vara ihop med den mannen. Han är pappa först och främst. Man väljer inte bort sitt barn. Sedan behöver ju hela familjen hjälp, det är klart.

    Antagligen har pojken inte bara ADHD. Det är ganska sannolikt att han har fetalt alkohol syndrom. Mamman har ju druckit och symptomen kan mycket väl stämma in på det. De varierar mycket, symptomen på FAS. 

Svar på tråden 14 år beter sig som en 5-åring