• Anonym (mankan hatasinbonus)

    14 år beter sig som en 5-åring

    Behöver ventilera "förbjudna tankar och känslor".


     


    Jag är så JÄVLA LESS nu.


    Min mans barn sedan tidigare förhållande är så sjukt jobbigt.


    Han är 14 år, fyller 15 i nov men mentalt är han som en 5åring i så många avseenden.


    Han kan inte sköta sin hygien eller någonting en pojke i hans ålder ska klara av.


    Är utredd men endast fått diagnosen ADHD som han äter medicin för. 


    Alltså...jag ORKAR inte med honom.


    Det är som att ha småbarn igen. Peppa Pig, prinsessan och babblarna går på hans tv.


    Jag FATTAR INTE varför skolan inte reagerar, ungen är ju "mupp". Lågbegåvad och efterbliven. Klarar inte betygen alls men skolan vekar ge honom godkänt för att dom tycker synd om honom.


    Jag älskar verkligen INTE den här ungen, trots att vi levt ihop sedan han var 4 år.


    Jag räknar ner tills han fyller 18 o jag kan sparka ut honom...hoppas på att han ska propsa på att flytta hem till mamma istället så jag slipper ta hand om honom mer.


    Några av grejerna som är jobbiga med honom:


    *kan inte klä sig, har ingen känsla för hur kläderna sitter på kroppen- utochin, bakofram, fel fot, storleksmässigt osv


    *Kan inte sköta sin hygien-duschar bara om man tjatar på honom och sitter fortfarande på golvet i duschen och leker med leksaker.


    *kan inte sköta sin toalett, kissar utanför, kletar bajs på väggar och handfat.


    *gråter efter mamma på kvällen.


    *tittar på program som är anpassade för SMÅ SMÅ barn såsom babblarna, teletubbies, prinsessan, peppa pig, pingu mm


    Jag är så jävla less på att ens se honom.


    Jag har lämnat min man 2ggr o vi har varit särbos pga att jag inte tål hans unge.


    Nu är vi sambos igen sedan 4 månader. Vi är gifta och skilsmässa är inte på tal pga ett barn som ingen vill ha. NÅGON måste ju ta hand om ungen som avlats fram.


    Min man är och har alltid varit en underbar bonuspappa åt min bio, men sin egen unge orkar inte han heller med. Det är alldeles för mycket jobb fortfarande och han tar mer och mer avstånd från sin son.


    Min bio som är yngre säger att han tycker det känns som hans "storebror" är hans "lillebror" och att han "hatar honom och önskar att han inte fanns".


    Jag har försökt få hjälp via soc? men ingen respons mer än "vad duktiga ni är som tar så väl hand om honom, som kämpar på." 


    Jag har försökt få en stödfamilj åt honom men han ljuger ju ngt så förbannat också...säger att vi låser in honom i bastun, slår honom med pinnar, har sex så han hör och ser och inte kan sova (han råkade se oss/höra oss 1 gång, som vi vet om) !!! Så man VÅGAR ju inte låta honom träffa ngn att ens prata med längre.


    Han gick en tid hos en kurator men då ljög han ihop att vi var dumma och låste in honom i mörka lådor, duschade honom i syra, piskade honom med pinnar osv...så hans pappa blev polisanmäld för barnmisshandel o vi båda blev orosanmälda till soc!! O då blev min bio indragen i utredningar mm.


    Blir så less!!!


    Min man o jag är helt bedrövade över dessa anklagelser. Vi är helt emot all fysisk korrigering som kan uppfattas som kränkande eller misshandel. Men kan såklart säga ifrån på ett för oss rimligt sätt om det krävs.


    Vi VILL ju att pojken ska få hjälp...men inte på bekostnad av vår egen tillvaro och potentiellt vår frihet. Vi försöker verkligen se till att han har allt han behöver...eller JAG gör det, Min man kör lastbil nu sedan han fick nytt jobb och är inte hemma så mkt.


    Jag...jag önskar att ungjäveln inte fanns...eller iaf att han bara kunde flytta till sin mamma så VI slipper honom och kan ha ett bra liv. Men mamman är sjukskriven pga psykisk ohälsa som en följd av alkoholism så pojken är skriven 100% hos oss.


    Jag längtar till sommarlovet, då ska vi skicka honom långt upp i Norrland, till hans farmor och pappas morbror, faster och mostrar i 7 veckor. O mamman får sedan ta honom resterande 3v.  

    Jag känner mig så hemsk som genuint HATAR ungen...men...jag är så trött...så himla trött...


    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2021-06-01 02:52
    JAg är inte inne på FL så ofta. Dett inlägg var mest för att få UR mig det här...o kanske diskuter det med någon/några som är eller varit i samma sits.
  • Svar på tråden 14 år beter sig som en 5-åring
  • AndreaBD
    Anonym (......) skrev 2021-06-01 12:12:24 följande:

    Är det inte konstigt ändå med dessa trådar.... att bonusnamman jämt tycker barnet är vedervärdigt å efterblivet....samtidigt som barnet verkar klara skolan okej?

    Om han var som en femåring skulle han knappast kunna gå på högstadiet. I smell bs...

    Barmet känner såklart av att han är hatad iaf


    Barn med FAS kan klara av skolan, men bete sig som småbarn bland jämnåriga eller på fritiden. Alkohol skadar hjärnan, men det behöver inte betyda att det skadar just så att en individ blir allmänt mindre intelligent. Det kan slå lite olika. Och det kan vara så att de inte klarar av vissa saker, medans de klarar andra på normalnivå.
  • Anonym (Helle)

    Alltså stackars barn. Och faktiskt, stackars TS som verkar få dra lasset mest själv. Du säger att en skilsmässa inte är att tänka på men kanske ni ska bo isär ändå? Gör en socanmälan! Barnet behöver ju hjälp och du kan inte ta det ansvaret. Nånting är ju fel, ADHD är en sak men man kletar inte bajs på väggarna liksom.

  • Anonym (*)

    Jag håller med de i tråden som inte skuldbelägger TS. TS får ta allt ansvar för ett barn med väldigt speciella behov, ett barn som inte ens är hennes, och detta pga av att de biologiska föräldrarna inte tar sitt ansvar. Inte konstigt, som sagt, att TS känner ilska och frustration.

    Det jag tycker är så konstigt är att ingen i omgivningen reagerar på pojkens beteende. Att han kletar bajs på väggarna t.ex, ligger ju på ett spädbarns nivå. Hur kan ingen på skolan ha reagerat på det? Eller de som gjorde utredningen? Sedan tycker jag också det är väldigt märkligt att han ljuger om att ni misshandlar honom. Då framstår han ju som manipulativ helt plötsligt, när han i andra avseenden är som ett oskyldigt litet barn.

    TS, jag tycker hur som helst du ska ta ut skilsmässa från pappan och göra en orosanmälan mot pojken.

  • Alessia

    Med dina känslor inför pojken och din inställning till honom bör du snarast lämna förhållandet och låta pappan sköta sin son så gott han kan - eller helst med samhällets hjälp. Som det är nu kan du inte bidra till en meningsfull fostran av pojken utan bara gräva ner dig i ilska och bitterhet. Så lämna!

  • AndreaBD
    Anonym (*) skrev 2021-06-01 13:38:54 följande:

     Sedan tycker jag också det är väldigt märkligt att han ljuger om att ni misshandlar honom. Då framstår han ju som manipulativ helt plötsligt, när han i andra avseenden är som ett oskyldigt litet barn.


    Det är inte så ovanligt. Människor som har någon slags hjärnskada kan istället för inlärningssvårigheter, utvecklingsstörning eller så uppvisa t.ex. en brist av moralisk kompass. Det beror ju alldeles på vilka delar av hjärnan som har drabbats. Och då kan det också lätt vara så att det inte verkar passa ihop.
  • Anonym (*)
    AndreaBD skrev 2021-06-01 13:59:11 följande:

    Det är inte så ovanligt. Människor som har någon slags hjärnskada kan istället för inlärningssvårigheter, utvecklingsstörning eller så uppvisa t.ex. en brist av moralisk kompass. Det beror ju alldeles på vilka delar av hjärnan som har drabbats. Och då kan det också lätt vara så att det inte verkar passa ihop.


    Ok.
  • Anonym (K)

    Men stackars barn!! Dokumentera allt han gör, fotografera, filma. Sen går ni till soc igen.

  • Anonym (i)

    Ts, vad har du för man egentligen som skaffar barn med en som dricker varje dag? Varför inte abort? Drack din man också varje dag? Annars brukar man ju inte stå ut med att vara i kärlekspar med en hardcore alkoholist..

    Men han är ju förälder nu sedan ett bra tag tillbaka, så han får bara ta tag i det! Att du väljer att vara sambo med honom, när du säger att du hatar hans barn är ju också sjukt. Försök att dölja din avsky för detta stackars barn för annars kan du bara flytta! 

    Stackars, stackars barn..

  • Karlington
    Anonym (mankan hatasinbonus) skrev 2021-06-01 03:06:24 följande:

    Ja jag vet...o jag har försökt få till det men iom att jag inte är hans bio mamma så får jag inget gensvar. Pappan orkar inte och mamma är inte i stånd att engagera sig överhuvudtaget mer än absolut nödvändigt då hon faller in och ut ur sitt missbruk hela tiden.


    Hon drack och tog narkotikaklassade tabletter genom hela graviditeten, så pojken är född med ett beroende. Dom låg kvar på BB i nästan 2 mån pga att han hade dålig syresättning samt svår abstinens.


    Så det spelar definitivt in i hans mentala utveckling...men ingen gööör något. Jag står bara och ser på...o känner avsmak för allt som har med honom att göra...


    Jag orkar inte mer liksom...Pappan vet hur jag känner...och känner likadant i vissa avseenden.


    Aj, låter jobbigt som tusan. :(

    Du måste helt enkelt få pappan att ta tag i det här. Om du inte gör det så har du två andra alternativ: acceptera att det här är resten av ditt liv, eller lämna honom.
Svar på tråden 14 år beter sig som en 5-åring