• Kiwikiwi

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    Lövsångerska1991 skrev 2021-08-11 14:34:09 följande:

    Ja, jag hade förstås säkert kunnat få min sambo att äta vitaminer. Har inte tänkt på det riktigt. Kanske för att man vet att det finns väldigt gamla män som blir pappor och så där. Dock har ni rätt i att dåligt spermakvalitet innebär större risk för att något ska gå fel. Min sambos last är väl att han gillar att dricka lite öl eller vin på helgen. Dock inga större mängder. Men känns liksom inte rätt att begära att han inte ska få dricka alls. Det är hans sätt att koppla av efter en hård vecka. Han har också mycket på jobbet (precis som din man) så blir annorlunda nu när vi ska få till att ligga mycket i veckorna. :)


    Jag håller med, min sambo är kanske lite mer sugen på att få barn NU också och då kanske de är lättare att begära mer av honom. Tycker dock att det inte är mer än rätt att de ska kunna uppoffra tex tobak osv under en kort period med tanke på att vi förhoppningsvis kommer vara
    aann skrev 2021-08-11 13:26:16 följande:

    Jag har också sagt åt min sambo att äta multivitaminer vilket han gör, hört att de kan äta rosenrot för att få upp lusten lite också. Min kille jobbar väldigt mycket så ibland är vi inte så aktiva i sänghalmen om man säger så, nu har jag börjat ge han det med :P

    Men det är väldigt bra att tänka på det, att man är två som skaffar barn och att sperman lär va lika "bra kvalité" som vi anpassar oss för att äggen ska vara det :) 


    Haha nej för oss blir de en ganska stor förändring med liggandet, efter 8 år tillsammans så blir de inte så frekvent längre haha. Ja precis viktigt att båda är villiga att anpassa sig och kanske göra ändringar under den här perioden, för mig var de en självklarhet att min sambo ska göra vad han kan för att öka chanserna om jag gör det. Men förstår att de är lite olika beroende på hur villig och sugen ens partner är.

    Angående alkohol så är de inte så lätt att veta för mig själv heller tycker jag, kommer fortsätta att dricka med måtta iaf fram tills ägglossningen. Tycker de är den svåraste biten i sociala sammanhang, har ofta drinkkvällar med både familj och vänner och vid en ev graviditet så skulle jag vilja hålla på det lite än till typ v. 3, men de känns rätt självklart för mina närstående att förstå om jag avstår från att dricka så beror det på något..
  • Kiwikiwi
    Lövsångerska1991 skrev 2021-08-11 14:34:09 följande:

    Ja, jag hade förstås säkert kunnat få min sambo att äta vitaminer. Har inte tänkt på det riktigt. Kanske för att man vet att det finns väldigt gamla män som blir pappor och så där. Dock har ni rätt i att dåligt spermakvalitet innebär större risk för att något ska gå fel. Min sambos last är väl att han gillar att dricka lite öl eller vin på helgen. Dock inga större mängder. Men känns liksom inte rätt att begära att han inte ska få dricka alls. Det är hans sätt att koppla av efter en hård vecka. Han har också mycket på jobbet (precis som din man) så blir annorlunda nu när vi ska få till att ligga mycket i veckorna. :)


    Hadd råkat skicka lite tidigt: Jag håller med, min sambo är kanske lite mer sugen på att få barn NU också och då kanske de är lättare att begära mer av honom. Tycker dock att det inte är mer än rätt att de ska kunna uppoffra tex tobak osv under en kort period med tanke på att vi förhoppningsvis kommer vara gravid och avstå mycket I minst 9 månaders tid. Men man vill såklart inte pusha för mycket och det är ju även något man kan se över om ett halvår/ett år :) ingen panik ställa om livet nu.
  • Kiwikiwi
    Lövsångerska1991 skrev 2021-08-11 22:25:14 följande:

    Alkoholgrejen har jag också undrat över även för egen del. Jag kan dricka ett glas vin till maten t.ex, max två glas på en kväll/helg. Kan jag dricka vin några dagar före ägglossning utan risk? Med tanke på spermiernas överlevnad. Tänker om jag ska dricka ett glas i helgen eller strunta i det, då är det väl ca 6 dagar till ägglossning.


    Jag har för mig att jag läst att man kan dricka alkohol mellan mens och ägglossning, att de inte ska vara några problem. Sen ska de väl inte påverka heller om man skulle dricka en vecka efter ägglossning heller eftersom de tar några dagar för ägget (?) Att fästa. Men de är klurigt hur man ska tänka med alkoholen, som sagt de blir ett så tydligt tecken på att man är gravid om man tackar nej till det, eller för mig är det så, kanske kan funka en kväll men inte i längden.
  • Kiwikiwi
    aann skrev 2021-08-12 07:29:42 följande:

    Jag har köpt alkoholfritt vin och proescco just för att inte folk ska misstänka. Nu är det lite svårt att smyga med flaskor så men när de har hällt upp i mitt glas så brukar jag smyga ut till köket för att hälla ut och fylla på det med alkoholfritt xD Detta har jag gjort efter ägglossning då jag inte varit säker på om det tagit sig eller inte. 

    Bökigt men effektivt, vad hag vet har ingen kommit på mig än. 


    Ja det är smart, gäller bara att man är hemma hos sig själv då, får försöka styra middagarna efter ägglossning till att vara hemma hos mig haha. Sen om folk i närheten nu skulle misstänka att man är gravid så får de väl vara så, man känner sig nästan "skyldig" men de är ju underbart om man kan få bekräfta det några veckor senare.
  • Kiwikiwi

    För mig blir denna månad den första att ta ägglossningstest "på riktigt", testade ett par förra månaden men tror de vart för sent i min cykel. Ungefär när brukar ni som tagit test tidigare, hur många dagar efter mens (mensen start eller slut, vet inte hur man räknar). Jag har flera appar som beräknar min cykel så jag har lite koll men vill testa ordentligt nu för att se att jag faktiskt har ägglossning, märker inte av några symtom.

  • Kiwikiwi
    toughshit skrev 2021-08-12 20:41:28 följande:

    Hej hej och välkommen :D

    Jag har bara berättat för min närmsta vän. Annars kommer jag inte säga någonting till någon förrän efter vecka 12 åtminstone. Hur har ni själva tänkt? :)


    Planen är att inte berätta för någon att vi försöker skaffa barn, kan dock tänka mig att berätta för de som frågar att vi vill ha barn snart. Blir jag gravid kommer jag troligen berätta för min mamma och systrar ganska tidigt då vi ses väldigt ofta och oftast ses vi och äter middag som inkluderar alkohol och kanske mat man inte ska äta som gravid så de kommer inte gå att hålla hemligt i 12 v. Har även en nära vän som jag träffat ofta och likadant där gärna tar en drink med så kan tänka mig att hon också får veta hyfsat tidigt. Men allt beror på hur lång tid de tar, blir jag inte gravid på ett år så kanske jag öppnar upp mer om det
  • Kiwikiwi
    Lövsångerska1991 skrev 2021-08-14 08:56:54 följande:

    Hej tjejer, hur mår ni denna helg? :)

    Jag tog äl-test idag, men har inte äl beräknad förrän om en vecka ca, så den visade ju förstås negativt. Men spermierna kan ju leva flera dagar, kanske inte en vecka, men man vet ju aldrig. :D hoppas så att vi ska lyckas med en gång, men egentligen borde man inte hoppas för mycket! Hur går det för er?


    Hej!

    Samma här, beräknad ägglossning den 22 aug men började med äl tester igår (negativt), planen är att börja ligga idag och varannan dag fram tills några dagar efter äl (beroende på kanske om jag får positivt på äl testet). Jag har ju bett min sambo att sluta snusa nu efter semestern inför barnvekstaden och känner att de kanske var ett dumt beslut med tanke på hans orkeslöshet och lättirritation nu haha.
  • Kiwikiwi
    Juli1990 skrev 2021-08-14 11:24:18 följande:

    Läste lite tillbaka i tråden nu (som jag missat hehe) och just alkoholbiten är sååå svår för mig. Jag är van att dricka vid tillställningar och tyvärr skulle det verkar konstigt om jag inte drack som jag brukar. Jag trodde inte att det var ?riskfyllt? att dricka något glas efter ägglossning, men det är tydligen det? Jag väntar som sagt på min mens på onsdag och har varit väldigt nojig om jag kan dricka denna veckan (sista veckan på semester och jag har varit bjuden på någon tillställning). Jag har valt att dricka mycket mindre och även en del alkoholfritt :) ska även försöka mig på samma strategi på kvällens middag. Många av mina vänner har dock varit på fester osv tidigt i sin graviditet utan att dem visste om att dem var gravida och samtliga barn är friska! Men så himla svårt det där! Tog ju som sagt ett negativt tidigt test igår, vad är era åsikter? :) vill inte väcka för stor uppmärksamhet men såklart inte förstöra för något heller.


    Ja det är jättesvårt, jag har ägglossning nu till nästa helg och helgen därpå ska jag iväg på en weekend med vänner och kommer högst troligt att dricka då, kommer att hålla de nere och inte festa järnet så men kommer säkert dricka ett par glas vin. Självklart vill jag inte riskera att skada ett eventuellt foster men samtidigt känns de "konstigt" att vara nykterist ett år ifall man kanske är gravid (innan de är möjligt att testa). Har läst så olika, vissa påstar att under de första veckorna är det ingen fara att dricka då fostret inte får sin näring från moderkakan, eller något liknande har jag läst. Lite svårt ämne att skriva om tycker jag utan att låta som oansvarig..
  • Kiwikiwi

    Tänkte börja med mina CB ägglossningstest imorgon men blir osäker då jag tidigare läst att man ska ta på morgonurinen men i instruktionen står de att man kan ta testet när som. Någon som testat och vet när testet varit som mest pålitligt?

  • Kiwikiwi
    Lövsångerska1991 skrev 2021-08-14 22:28:52 följande:

    Min clearblue är digitala, kanske finns fler varianter, men i bruksanvisningen står det att det är morgonurin som gäller :) så kolla i bruksanvisningen som kommer med i paketet, där borde stå precis hur du ska göra. Lycka till!


    Tack! Jag har samma som du, de digitala, har verkligen för mig att de stod "när som" när jag läste bruksanvisningen igår, kanske finns en nyare och en äldre bruksanvisning där de skiljer sig åt lite (eller så är de jag som inte kan läsa) Kommer köra morgonurinen iallafall ????
Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?