• Kiwikiwi

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    Lövsångerska1991 skrev 2021-08-25 09:55:53 följande:

    Jag har beställt två testa tidigt test nu. Tänker att jag faktiskt vill vara förberedd på om mensen ska komma. För vet att jag kommer bli ledsen om mensen kommer så lika bra att vänja sig vid tanken. Ni som tagit testa tidigt, hur många dagar före BIM testade ni då? Jag har köpt clearblue.


    Har också köpt hem två testa tidigt, beroende på lite om jag kommer känna några som helst symtom så kommer jag nog testa 5 dagar innan BIM eftersom testet ska fungera 6 dagar innan. Har tagit ett sånt test tidigare i somras 6 dagar innan BIM men då var jag ju inte gravid så svårt att säga, de visade negativt som då stämde. Är de positivt kanske de inte ger så bra utslag så långt innan..
  • Kiwikiwi
    Jenek18 skrev 2021-08-25 16:45:41 följande:

    Jag tänker mest att om det är negativt kan jag kanske kan ta mig något glas vin eller så då vi är bjudna på festligheter de kommande helgerna. Jag har sagt till min man att jag kör helt alkoholfritt så han skulle kanske undra lite om jag tog ett glas vin, haha men egentligen tror jag inte att han skulle bry sig alls. Men jag har själv tänkt att jag kör helt alkoholfritt från ägglossningen. Så mkt fokus kring detta vilket känns jobbigt men alla som känner mig skulle verkligen reagera om jag valde alkoholfritt. Tycker att det känns lättare att låtsas dricka än att hitta på ursäkter. Vill inte berätta öppet för alla att vi försöker liksom. Hur tänker ni med alkohol kör ni helt alkoholfritt nu när ni försöker bli gravida?


    Dricker inte alkohol hemma (nu innan bim) men är bjuden på bröllop och ska på tjejweekend så kommer dricka alkohol fram tills typ 9 dagar före bim. Vill egentligen kanske inte dricka men blir för tydligt om jag inte gör de, ska dricka så lite jag kan dock. Är problematiskt tycker jag när man alltid dricker i andras sällskap annars, även om måttligt. Men som andra säger om de tar ett år eller mer så kommer de nog ändå slinka ner någon drink här och där innan ett positivt test. Skulle aldrig dricka om jag visste att jag var gravid, såklart.
  • Kiwikiwi
    Chilins skrev 2021-08-25 18:58:32 följande:

    Hej hörni!

    Det börjar närma sig denna månads ägglossning för min del och jag vill vara beredd så jag är redo med clearblues ägglossningstest, har tidigare haft RFSU. Nu till min fråga, vilken tid på dagen kör ni ägglossningstest? :) man vill ju gärna testa ungefär samma tid varje dag


    Hej,

    Jag körde med cb digitala rosa test och tog på morgonurinen, fick glad gubbe på testdag 4 :)
  • Kiwikiwi
    Lövsångerska1991 skrev 2021-08-25 22:20:50 följande:

    Nej, mina är de lila/blå. Förlåt, jag borde varit tydligare. Är det någon som vet skillnaden mellan dem?


    De lila tror jag visar dina 4 mest fertila dagar och därmed den blinkande gubben, som jag förstått de är de väl viktigt att man börjar testa med dessa några dagar innan äl. De rosa som jag använt är väl mer som "vanliga test" och visar bara när du är som mest fertil 2 dagar, ingen blinkande gubbe, dessa kan man även ta flera tider på dygnet inte bara på morgonenurinen.
  • Kiwikiwi

    Så kul att de börjar plussas i tråden, grattis till er som fått plus och till er andra så håller vi tummarna för ett plus nästa gång! :) Jag har 1.5 vecka kvar till bim men är ganska säker på att de inte blir ett plus och det känns faktiskt helt okej, iallafall i nuläget, kan inte lova att jag inte börjar leta symtom nästa vecka när de närmar sig.

  • Kiwikiwi
    Lövsångerska1991 skrev 2021-08-27 07:05:25 följande:

    God morgon!

    Vill börja med att säga att jag känner att jag skrev ett dumt inlägg tidigare som kan ha framstått som okänsligt, eller mest barnsligt. Ber om ursäkt för det, särskilt om någon blev illa till mods. Ibland hoppar det liksom grodor ur mig.

    Sen undrar jag vad ni har för erfarenheter av tetslagrets testa tidigt stickor? De ska kunna visa positivt väldigt tidigt har jag hört. Beställde ett 10-pack av dem.


    Känner igen mig så mycket i det du skriver, jag känner också en viss otur som förföljer mig genom livet. De går aldrig lika lätt som för alla andra, men så kanske alla känner? Jag led också av en ganska djup depression förra året som inte togs på allvar av sjukvården och kom äntligen ur den i våras och tror också därför man känner sig ännu mer redo för ett litet barn och få känna helt att livet är tillbaka!

    Jag är på tjejweekend och som jag nämnt tidigare dricks de drinkar osv men igår hällde jag i smyg ut bubblet på rummet och skippade vin till maten och tog alkoholfritt. Skulle på något sätt känna mig lite "ledsen" om jag gjort allt i onödan även om de låter superfånigt att känna så. Men man försöker anstränga sig för de eventuella barnet som kanske blivit till även om chansen är rätt liten på första försöket.
  • Kiwikiwi
    Lövsångerska1991 skrev 2021-08-27 13:51:46 följande:

    [quote=81337911][quote-nick]Kiwikiwi skrev 2021-08-27 11:55:11 följande:[/quote-nick]Känner igen mig så mycket i det du skriver, jag känner också en viss otur som förföljer mig genom livet. De går aldrig lika lätt som för alla andra, men så kanske alla känner? Jag led också av en ganska djup depression förra året som inte togs på allvar av sjukvården och kom äntligen ur den i våras och tror också därför man känner sig ännu mer redo för ett litet barn och få känna helt att livet är tillbaka!

    Jag är på tjejweekend och som jag nämnt tidigare dricks de drinkar osv men igår hällde jag i smyg ut bubblet på rummet och skippade vin till maten och tog alkoholfritt. Skulle på något sätt känna mig lite "ledsen" om jag gjort allt i onödan även om de låter superfånigt att känna så. Men man försöker anstränga sig för de eventuella barnet som kanske blivit till även om chansen är rätt liten på första försöket.[/quot]

    Skickar en kram till dig <3 Depressioner är hemska. Skönt att du kommit ut på rätt sida. Jag har haft depression, men framför allt har jag haft tvångssyndrom i många år, och det är jättejobbigt, men jag har lärt mig leva med det och jag ägnar allt mindre tid åt tvånget, jag fungerar i vardagslivet nu på ett annat sätt än tidigare. Och jag vill bli ännu friskare för det kommande barnets skull.

    Vad skönt att du kunde hitta ett sätt att slippa alkoholen :) tror att det var ett bra val. Jag är lite ledsen för att jag har använt bisolvon, det ska man bara göra i nödfall. Även paracetamol. Haft så jobbigt med hostan och värk i kroppen, men ser äntligen ljuset nu iaf. Men borde väl egentligen vara gulesäcken som ger näring till barnet nu? Om det är något där vill säga.

    Förresten, märkte precis att det var vått i mitt trosskydd, mycket mer än det brukar vara. Kände efter och det är som en väldigt vattnig genomskinlig flytning, inte slemmig. Jag hade inte tänkt på något romantiskt eller så kanske jag bör tillägga. Kan det vara ett graviditetstecken?


    Paracetamol ska inte vara farligt att äta under graviditeten (alltså inte innan heller), jag läste på om det igår och de kunde vara farligt om man åt det varje dag i en månad, kunde leda till adhd hos barnet, men verkar inte alls vara några problem att ta vid värk och förkylning :)

    Ja men många verkar ju ha mer flytning som tidiga graviditetssymptom så de kan de ju absolut vara! Jag har inga symtom alls och försöker verkligen att inte inbilla mig några heller. Tycker också att man läser om få som faktiskt har symtom innan bim, så man kanske inte ska stressa upp sig innan man får svart på vitt när man tar test senare nästa v.
  • Kiwikiwi
    Lövsångerska1991 skrev 2021-08-28 10:04:11 följande:

    Tack för fint svar <3 :) visste att man får ta paracetamol men inte för många, och jag har tagit flera varje dag sen i söndags. Men om det ens är något så är det väl gulesäcken som ger näring?

    Tog test idag och det var helt negativt, men är bara på BIM + 7 typ. Man ska egentligen inte använda clearblue early förrän 5 före förväntad mens, vilket för mig är på måndag. Men tror inte jag är gravid :(


    Jag är också sugen att testa redan nu, när jag fyllde i mitt positiva äl test I Flo appen så flyttades min beräknade mens fram till den 1/9 medan de andra apparna fortfarande visat 4/9. För första gången sen jag började använda mig av Flo (haft i många år) så hade jag bara en cykel på 25 dagar i aug ist för 27/28, så den kanske räknar med att även sep blir så.

    Just idag har jag inte så många planer så tror de är därför jag känner mig lite uttråkad och vill testa men känns onödigt slösa ett test om jag har bim på lördag.. Men har som du inte heller några märkbara symtom tyvärr.
  • Kiwikiwi
    chouette skrev 2021-08-28 14:52:32 följande:

    Jag tror eventuellt att loppet är kört denna månad. Får se. Fick mensvärk igår och började blöda klarrött blod på kvällen, men sedan har det inte varit mer än någon enstaka brun flytning. Blödde i fyra dagar under min första graviditet så behöver inte betyda att det inte blev något, men tror nog att mensen kommer igång på riktigt när som helst :/


    Åh men låter ändå lite hoppfullt om du blödde vid din första graviditet, men de kanske var skillnad på blodet då?

    Får man fråga hur blödningarna såg ut då, var de lätt att förväxla med mens eller mycket mindre? Håller tummarna att de inte är mensen som är påväg!
  • Kiwikiwi

    Hej allihop,

    Kanske jag som är lite uttråkad denna regniga lördag men tänkte ändå att de vore kul att "lära känna" varandra lite här inne, eftersom många av oss är aktiva i tråden vore de kul att veta lite mer om er (som vill dela med er).

    Jag bor i Stockholm, är 31 år och min sambo är lika gammal. Vi har varit tillsammans i 7 år och sambos sen 2015. Vi jobbar idag inom IT båda två, har precis flyttat till en större lägenhet som vi helrenoverat. Jag har 2 syskon som inte har barn än (så lite speciellt att förhoppningsvis få vara först i den mening att mina syskon båda är singlar och att jag hoppas att vi snart kan få plus). Min mamma är väldigt barnkär och jag längtar efter att få berätta att hon ska bli mormor, jag och pappa skulle säkert få en bättre kontakt med. Har en hund tillsammans med mamma och älskar och värnar väldigt mycket om djur, speciellt hundar. Vill inte vara för långrandig här så de var allt om mig :)

Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?