• Kiwikiwi

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    Lövsångerska1991 skrev 2021-09-03 18:29:40 följande:

    Hej!

    Jag var extra försiktig mellan ägglossning och mens nu vid första försöket. Försökte hålla mig under 200 mg koffein och drack ingen alkohol. Jag tar folsyra också, har gjort sedan i juli tror jag. Har gått ner två kg, gör mitt bästa med kost och motion för har ett par kg övervikt, just nu fyra eller fem kg tror jag. Jag joggade en del innan äl, men sen blev det inte av på ett tag (blev rejält förkyld bland annat) och det kanske man inte ska göra tidigt i graviditeten heller så kanske bra egentligen. Har läst att man inte ska bli för varm eller få för hög puls i början, någon som känner igen det?


    Aldrig hört angående puls eller bli för varm, jag springer 1/2 ggr i veckan och tänkte fortsätta med det så länge jag kan, har däremot läst att träning bara gör gott. Ju mer man läser desto mer förvirrad blir man, finns alltid ett ja och ett nej på allt :D
  • Kiwikiwi
    Chilins skrev 2021-09-05 20:06:26 följande:

    Jag ser ju att det är några som plussat - stort grattis till er!! Jag har en fundering för er som är gravida nu eller som varit gravida tidigare, det är mitt första försök med bebis nu så jag har ju ingen koll.. vi prickade ägglossning några dagar före och samma dag som glad gubbe på clearblue förra veckan och beräknad mens är 14/9 så ännu ett tag bort. Ikväll har jag en molande värk i nedre delen av magen. Litegrann. Knappt märkbart men ändå är den där. Jag undrar om man kan märka av en eventuell graviditet såhär snabbt? Vad har ni haft för symptom som tidigast? Jag har inga känningar i brösten eller så, enbart molande värk i nedre delen av magen. Ett plus vore nästan osannolikt för mig känns det som, jag är så beredd på att det inte kommer ta sig på första försöket men man vet ju verkligen aldrig..


    Jag plussade förra veckan och jag hade molvärk och "älvärk" i princip från att jag hade min ägglossning. Jag var rätt säker på att jag inte skulle vara gravid då de i princip var de enda symtomen jag hade och trodde de var inbillning, men de var de inte :) har i princip samma symtom nu, lite illamående också och brösten kanske lite större men ömmar inte. Håller tummarna för dig!
  • Kiwikiwi
    Lövsångerska1991 skrev 2021-09-05 21:05:37 följande:

    Jag kan få mensvärk väldigt långt innan ibland, men det är ju så individuellt. Det svåra är att man känner efter så mycket, och kanske upptäcker sådant som alltid funnits där, men som man inte tänkt på innan man började försöka bli gravid. Eller så var det för mig denna första gång. Tyckte jag kände en massa symtom, men jag har nog alltid de symtomen vid den tiden i cykeln. Det behöver inte vara så för dig, jag hoppas att det tagit sig och att du har ett litet frö som gror i dig, men det är ändå svårt att säga så här tidigt skulle jag tro.


    Har också läst om det men läste nog att de inte funkar eftersom att de är spermierna som är snabbast och friskaste som tar sig till ägget och inte de som blir kvar och som sen skulle hamna i koppen, jag låg kvar en liten stund efter sex istället, borde funka likadant :) men jag förstår dig man vill ju testa allt!
  • Kiwikiwi
    Summertime skrev 2021-09-06 13:22:11 följande:

    Är det någon som inte fått båda Corona vaccinen än? Jag får nu boka dos nr 2 och har ägglossning idag och hoppas ju verkligen att jag blir gravid. Visst kan jag ta vaccinet ändå? Så rädd att det ska påverka på något sätt..


    Jag tog andra dosen två dagar innan ägglossning och fick ägglossning som planerat efter det :)
  • Kiwikiwi
    Willow89 skrev 2021-09-07 09:49:41 följande:

    Igår började ÄL-perioden enligt appen. Jag har ju köpt ÄL-stickor men min kropp är verkligen inte nära än, så väntar någon dag till innan jag börjar testa!

    Har haft migrän i flera dagar men lyckades ändå med "bebisverkstad" (haha vad ska en kalla det?) igår. Alla andra månader har vi kört varannan dag, men nu när det gått ett halvår och inget hänt så hoppas jag vi kan försöka varje dag!! Det ska ju tydligen inte spela någon roll, men nu börjar jag bli lite desperat, tänker inte lämna något åt slumpen.

    Äter även folsyra denna månaden, som jag tänkt börja med hur länge som helst. Det känns väldigt bra att ändå "göra nåt" aktivt dagligen. Har ni andra börjat med det?


    De rekommenderas att man börjar med folsyra innan man blir gravid så de låter jättebra att du börjat med det, de gjorde jag också innan sommaren :) lycka till under den här ägglossningen <3
  • Kiwikiwi
    evelinagra1 skrev 2021-09-07 11:25:05 följande:

    Åå hoppas att det är bra timing, denna pressen är så jäkla jobbig, har sån ångest för att vi inte fick till det igår men det finns ju inget att göra åt det nu


    De var samma för mig, jag ville ligga kvällen innan (hade neg på morgonens test) men de blev inte av. När jag tog testet morgonen efter fick jag positivt och då låg vi på eftermiddagen och dagen efter och det tog sig, så du har nog goda chanser också även om de inte blev av igår :)
  • Kiwikiwi
    Willow89 skrev 2021-09-20 07:29:26 följande:

    Tack alla som svarade för några dagar sen att jag inte var galen när min sambo inte var sugen på ÄL! Det kändes så skönt att ni var fler som kände likadant. Tog en paus från att tänka på graviditet efter det och har koncentrerat mig på annat! Det var väldigt skönt.

    Idag på ÄL +6 har jag helt otroligt ont i min vänstra äggstock (?). Aldrig haft det innan runt den här tiden i cykeln. Det är väl alldeles för tidigt för att känna nåt redan va? Det måste väl vara nåt annat än gravidsymtom?


    Jag fick väldigt tidigt "ont" i äggstockarna och stark molvärk, i princip från min äl fram tills jag plussade. Kan ju säkert bero på annat också men håller tummarna att det är samma som i mitt fall :)
  • Kiwikiwi
    Willow89 skrev 2021-09-21 14:44:29 följande:

    Jag vågar knappt skriva det, men jag tror jag är gravid. Igår hade jag ju värk i äggstockarna som höll i hela dahen, på kvällen sen hade jag "ryckningar" i nedre delen av magen i några timmar.

    Idag har min mage varit svullen som en ballong, kan knappt knäppa byxorna! Har även en molvärk, liknande mensvärk. Mensen är dock 8 dagar bort. Har kissat som en tok i två dagar och drömde dessutom konstiga drömmar i natt.

    Under det halvåret vi försökt har jag inte känt någonting över huvud taget den här perioden av cykeln. Så antingen är jag gravid eller skendräktig. Nu är det otåligt!!


    Spännande, de var ungefär de symtomen jag hade. Sen vaknade jag upp en natt pigg och lite rastlös och kände nästan på mig att jag var gravid då, trots en vecka innan bim, så konstigt. Jag tog testa tidigt test 6 dagar innan och fick ert ganska tydligt streck, så du kan nog börja testa snart också. Hoppas din magkänsla stämmer!
  • Kiwikiwi
    Willow89 skrev 2021-09-25 11:14:11 följande:

    Vet inte! Genom appen har jag räknat att min genomsnittscykel är 29 dagar lång, vilket skulle varit igår. Sen dag 1 den här cykeln tyckte dock appen att jag skulle ha BIM 27:e (?). Sen när ÄL blev så himla sen flyttade den fram till 29:e. Jag är bara på ÄL +11.

    Vill typ prova direkt men jag har redan kissat 4 gånger sen jag gick upp!! Tror inte jag kan hålla mig i flera timmar, senaste dagarna har jag kissat 10-15 gånger minst.


    Så spännande! Jag testade äl+11 på kvällen, hade väl hållt mig i ungefär 3 timmar då och kunde ändå se ett rätt tydligt streck som sen bara ökade dagarna efter (när jag tog nya test alltså). Jag hade rätt många test hemma och beställde fler så jag kände att jag kunde slösa lite, så om du har fler än ett kanske de kan vara värt att testa redan ikväll (jag hade haft svårt att hålla mig iallafall). Lycka till!
  • Kiwikiwi
    Willow89 skrev 2021-09-25 14:49:48 följande:

    Testade med ett RFSU Testa ofta, när jag hade spytt 3 gånger... försökte verkligen hålla mig men stod inte ut längre än knappt 2 timmar! Det var negativt. Men känner mig verkligen illamående hela tiden, så får prova igen. Tror jag väntar till morgonen i övermorgon när det skulle vara "första" BIM.

    Svårt att känna sig gravid. Varför skulle det ta denna gången när det inte funkat på ett halvår?


    Usch vad jobbigt att du spytt så mycket, men hoppas de är tidiga tecken på graviditet och inget annat. Någon gång kommer ni att lyckas och förhoppningsvis är det denna gången :)
  • Kiwikiwi
    Lövsångerska1991 skrev 2021-09-25 17:23:16 följande:

    Jag har kanske kanske fått början på en nidblödning! Minilite blod i trosskyddet, en vecka efter positivt äl-test, en vecka till BIM.


    Åh hoppas! :)
  • Kiwikiwi
    Willow89 skrev 2021-09-28 10:56:19 följande:

    Plötsligt fick jag en sjuk smärta i min vänstra ljumske, som strålade ner i benet. Gick på toaletten och mensen hade kommit!

    Så himla märkligt. Brukar alltid få mensvärk och brun spotting dagen innan, men det har jag inte fått nu. Det var klarrött direkt. Känns som något är så fel med min kropp eller i alla fall denna cykel. Är det helt omöjligt att det är en ultratidigt missfall med tanke på de svaga


    Tråkigt att höra att mensen har dykt upp :( bra att du kollar upp det, kroppen kanske hamnat lite i obalans. Vad jag har läst så är det väl rätt vanligt med tidiga missfall som "kommer" med den beräknade mensen (som många inte uppfattar som missfall då), men de är kanske svårt att spekulera i. Hoppas du mår bättre snart och inte känner dig alltför uppgiven!
  • Kiwikiwi
    sofgal skrev 2021-09-28 14:18:17 följande:

    Jag kunde inte hålla mig, tänkte att det var lika bra att kolla än att gå och vänta och ha någon förhoppning...

    Kunde inte tro mina ögon, men jag plussade. Var tvungen att ta fler test så tog 3 från RFSU och tillsist mitt digitala. Gravid 2-3 veckor visade den. 

    Är i chock! 


    GRATTIS!
  • Kiwikiwi
    Lövsångerska1991 skrev 2021-10-03 09:06:44 följande:

    Jag har beställt D-vitamin nu. Framför allt för att jag jämt är förkyld och för att det kan motverka nedstämdhet i viss mån, men också för att jag läst att det ska vara bra när man försöker bli gravid. Jag hade d vitamin brist för några år sedan, vet inte om jag har det nu. Min mamma säger att hon blir hjälpt av det, så hon rekommenderade det till mig. Finns det något annat som är bra att ta för att förbättra hälsan och få lättare att bli gravid? Jag äter varierad kost. Frukt och grönsaker varje dag. Kött, fisk, vegetariskt. Framför allt vegetariskt och fisk i veckorna och kött på helgen. Motionerar mycket i jobbet, samt till och från jobbet. Hinner inte träna längre, men jag har gått ner fyra kg sen jag började jobba så tror jag rör mig tillräckligt.


    Kikar in i denna tråd lite då och då eftersom jag tidigare var rätt aktiv här och känner att jag "byggt upp en relation" till vissa av er som hängde mycket i tråden samtidigt. Hoppas alltid på att få läsa om nya plus och är glad att de dyker upp några här och där. Men blir ledsen för din skull att du har hamnat i en svacka som gör livet lite extra kämpigt nu så vill skicka styrka och kramar till dig!

    Tycker de låter jättebra det som du redan gör både med kost och motion :) värt att testa D-vitamin, de har jag ätit ett bra tag och tog en liten extra höjd dos när jag fick positivt på äl testet. Folsyra åt jag innan också, de kanske du redan gör, de ska väl egentligen inte underlätta att bli gravid men är nog inte skadligt att äta ändå (rekommenderas att äta innan man blir gravid, hur man nu ska veta när "innan" är).

    Jag har också varit där du är, inte just i gravidtankarna men mådde så extremt dåligt på mitt förra jobb och livet i övrigt var hemskt. Trodde aldrig de skulle bli bättre bara grät och grät dagarna igenom. Sen lyckades jag byta jobb och livet började ljusna och nu mår jag bra igen.

    Var inte rädd för att ge dig in i en ny bransch, de kommer du klara galant! Våga tro på dig själv och de just du är bra på! Man behöver inte kunna allt som står i annonsen och man får vara beredd på många nej innan man äntligen får sitt erbjudande.

    Kram till dig och er alla som just nu upplever vardagen lite extra kämpig! <3
  • Kiwikiwi
    Lövsångerska1991 skrev 2021-10-03 09:34:22 följande:

    Tack för dina värmande ord <3 är glad att se dig i tråden igen! :) Hur mår du?

    Är besluten att försöka ändra riktning i livet nu, göra vad jag kan för att må bättre och tänka mer positivt. Det är lite komplicerat med jobbet. Har inget csn kvar för att studera något nytt. Blir lätt utbränd. Behöver jobba med självförtroendet. Blir väldigt rörd när du säger att du tror på mig :) <3 kan bli så att jag tvingas sjukskrivas igen. Känns ibland så. :/

    Jag tar folsyra, har gjort sen i somras. Den kändes viktigast. :)


    Jag mår bra, tack :) jag förstår, tänker att du kanske inte behöver studera vidare. Om jag inte minns fel eller blandar ihop så är du lärare och jag har ett par vänner som tidigare arbetat inom läraryrket som idag arbetar inom rekrytering och administration.

    Men som de se ser ut för dig nu så kanske en sjukskrivning skulle vara bäst för dig, då kanske du får orken att börja söka dig vidare också eller fundera på vad du vill.
  • Kiwikiwi
    Lövsångerska1991 skrev 2021-12-01 21:35:18 följande:

    Väldigt lycklig :) har köpt en graviditetsbok! Det är kämpigt på jobbet, men det lilla fröet i magen får mig att härda ut och snart har jag ledigt i tre veckor :)


    Åh grattis!!! Kikar inte in här så ofta men såg att du plussat :) <3 så roligt!
Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?