• Kiwikiwi

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    slo92 skrev 2021-08-20 08:29:26 följande:

    Jag kan känna igen mig. Min sambo blir jättestressad av pressen att man måste prestera och låser sig då helt (fast vi precis börjat försöka) . Vi har därför bestämt att ha en mer låg profil och jag ska inte tjata om när ägglossningen är utan bara försöka ta mer iniativ själv under den perioden. Samtidigt lite jobbigt för mig som gärna vill öka chanserna men måste ju respektera att sambon blir stressad av "måstet". Dock har vi ju precis börjat försöka så vi är inte så stressad än, ni kanske har försökt längre och då känner man säkert annorlunda


    Vi har också precis börjat så det är de som är dumt att stressen kom direkt, samtidigt vill jag ändå berätta att nu har jag ägglossning så nu behöver vi ligga under dessa dagar. Men ska nog prata igenom lite hur vi ska göra framöver. Ditt tips låter bra samtidigt som vi till vardags inte ligger så ofta under typ lunchtid som vi gjort den här omgången, så de skulle nog bli rätt tydligt varför ändå, men kanske känns mindre pressat :)

    Min sambo vill ju nästan ha barn mer än jag, eller vi vill no lika mycket så därför känner jag väl att jag kan tjata lite extra om det och att han förstår vikten av att ligga de rätta dagarna.
  • Kiwikiwi
    Lövsångerska1991 skrev 2021-08-20 15:36:07 följande:

    Mina äl-tester :)


    Ja jag har några rfsu liggandes så kanske tar ett idag (behöver fundera på när jag kissade sist bara haha) tog ett på kvällen efter glad gubbe men de var inte lika starkt som kontrollstrecket, har dock läst att de inte alltid blir så starkt för alla.

    Kul att din ägglossning verkar vara på g! :) våra senaste ligg har varit lite "påtvingade" och inte så romantiska haha men går ju att njuta av dom ändå :D
  • Kiwikiwi
    LJM91 skrev 2021-08-22 10:00:08 följande:

    Idag enligt appen, trodde först inte den stämde då min mens blev ganska oregelbunden av mina minipiller som jag slutade med i juli, men nu har mensvärken gjort sig till känna på riktigt så tror nog det stämmer ändå tyvärr. Är så arg på min lååånga cykel, nästa BIM blir inte förrän i början av oktober :( tålamod?


    Är inte jättepåläst men vet att vissa kosttillskott, tex rosenrot kan hjälpa till att korta ner cykeln :) kanske värt för dig att kolla upp det lite mer? (Om du inte redan gjort det). Trist om mensen dyker upp, man hoppas ju verkligen att den inte ska det nu, men får hålla tummarna för att de ska gå vägen nästa gång:)
  • Kiwikiwi
    Lövsångerska1991 skrev 2021-08-22 13:49:08 följande:

    Det är klurigt det här med tidiga graviditetssymtom för jag tycker att de verkar ganska lika PMS. Och jag vet inte hur tidigt man brukar känna något heller. Vet inte om jag ska ta ?testa tidigt? test eller inte den här gången. Har inget hemma, men kan ju köpa. Orkar bara inte bli besviken fler gånger än nödvändigt om ni förstår vad jag menar?


    Håller med och som jag tror även du sagt tidigare, som jag själv också gjort, är att man nästan framkallar symtom i huvudet och tänker känner jag mig inte lite extra trött eller är inte brösten lite större eller värker de inte lite mer där. Jag hoppas jag kan vara så lugn som möjligt denna månad och inte känna efter och vänta ut mensen bara för att ev senare ta test. Med de sagt så vet jag inte om jag kommer kunna de, kommer säkert inbilla mig har massa gravidsymtom sen. Har köpt hem en del testa tidigt test.
  • Kiwikiwi
    Lövsångerska1991 skrev 2021-08-23 12:14:23 följande:

    Ah, nu hänger jag med! Skönt att du hittar din ägglossning, det är alltid ett gott tecken :) Ser det som att du har goda chanser till att det ska vara ett plus som håller i sig! Att det inte funkar tidigare betyder inte att det inte ska gå nu.

    Tycker bara det är trevligt att svara :) gör min väntan mindre lång och så känner jag gemenskap med er hr i tråden. Fast har trott att min sambo knappt vill ha barn och det var känts lite ensamt, men han sa häromkvällen att han visst tänker mycket på det och längtar, men att han inte är lika verbal som jag. Och beskrev sen att han såg fram emot att hålla barnet första gången, få läsa böcker för barnet osv. Det känns fint :)


    Vad fint! Känner igen mig i det du säger om din sambo, att han inte är heller lika verbal och kanske inte lika öppen med känslor som jag är, men han har också nämnt några såna specifika saker som han ser fram emot.

    Vi har vår bim samtidigt såg jag så de blir kul att följas åt fram tills dess, just nu känner jag mig väldigt lugn och rätt säker på att de inte blir något denna månad och känner mig rätt tillfreds med den känslan. Jag tror den kan bero på att jag fram tills bim kommer att dricka ett par glas vin pga bröllop och andra firanden och kanske därmed känner en liten oro till att ha druckit vid en ev graviditet. Men håller såklart ändå tummarna att få ett plus snart!
  • Kiwikiwi
    Lövsångerska1991 skrev 2021-08-23 13:02:18 följande:

    Ja, jag insåg det när han sa så att alla är olika i hur man uttrycker det man vill och det är inget fel med det. Han köpte en barnbok häromveckan också, så det var fint. :)

    Roligt att vi har samma datum för BIM! :) Tror säkert inte det är någon fara om du druckit så tidigt, innan du ens plussat. Fast jag själv är inne i en nojig fas. Är hemma med en fruktansvärd förkylning, så jag vill dricka te (koffein) i mängder, behöver hostmedicin och värktabletter (paracetamol dock) också osv. Tror att jag översteg 200 mg koffein med råge igår? för drack pepsi max och kaffe med. Igår gick jag faktiskt runt och kände som att jag visste att det skulle bli en graviditet. Jag tyckte mig känna en liten stickig känsla vid ena äggstocken. Men troligtvis är det bara inbillning, eller en del av förkylningen, för har ju ont i hela kroppen! Idag är jag iaf mer velig. Fast fick precis för mig att ?tänk om min förra mens var en nidblödning? just för att den var så kort. Men känns inte heller rimligt egentligen?


    Så tänkte jag också för att jag fick min mens 2 dagar tidigt vilket jag i princip aldrig fått samt att den varade i cirka 3 dagar, var dock hyfsat riklig. Men för mig är de egentligen inte rimliga tankar då jag inte ens tror att vi låg i närheten av äl och jag har inga som helst symtom. Huvudet spelar en ett spratt tror jag när man så gärna vill.

    Jobbigt med förkylning, jag fick en rejäl förkylning med feber för 2 månader sen och hade då haft oskyddat sex under äl (enligt flo) men vi försökte inte bli gravida. Mådde så dåligt för vågade inte ta värktablett osv, men sen var jag ju inte gravid. Så tror man ska leva på som vanligt ändå men inte överdosera något (vilket man ju aldrig ska).

    Har själv druckit rejäla koppar kaffe i helgen men som sagt, ibland får de väl bli så, tror inte noja leder till något bra i längden, även om jag förstår dig helt.

    Krya på dig!
  • Kiwikiwi
    BounceBambi skrev 2021-08-24 09:00:53 följande:

    Nu har jag haft beräknad ägglossning enligt p-tracker appen men har egentligen ingen aning om den kommit igång eftersom jag precis slutat med preventivmedel. Tycker inte jag har märkt av något fertilt sekret så väntar egentligen på mens om två veckor så man har en riktig att utgå ifrån (inte bara bortfallsblödning). 

    Tycker största utmaningen är att inte stressa upp sig, är orolig över att vara en person som har svårt att få barn men har ju inte ens gett det ett ärligt försök än. Märkligt att man ska vara så knäpp! Än så länge har iaf inte sex känts stressat eller pressat. Min sambo sa att vi inte försöker bli med barn men gör inget för att förhindra det just nu och det är väl egentligen den inställningen jag önskar jag kunde ha med.


    Jag håller med, låg häromnatten och tänkte på det där TÄNK OM i olika scenarion och som du säger tänk om vi blir det paret som har svårt eller inte kan få barn. Nu är de så mycket fokus på mig och att jag tror att chanserna är okej för att jag har regelbunden mens, fått positivt utslag på äl (inte upplevt så mycket fertil sekret dock) osv, men kan ju vara så att min sambo inte "kan få barn".

    Är också rädd att den här stressen som man läser om överallt som kan göra att man inte blir gravid trots att allt ser bra ut. Däremot har jag svårt att tro att att folk som blivit gravida aldrig upplevt stressen i att planera ligg kring ägglossning eller haft mycket barnlängtan och läst på mycket om det och ägnar mycket tankar åt det.

    Hoppas inte jag låter negativ nu, vill egentligen bara öppna upp. De som jag tycker har varit jättekul att läsa är en tråd med BIM augusti där många har plussat, då tänker jag att vi förhoppningsvis är ett gäng som plussar även i september och om inte nu så under hösten.
  • Kiwikiwi
    Willow89 skrev 2021-08-24 08:58:02 följande:

    5 dagar till BIM, känner absolut ingenting mer än spända bröst, som jag alltid har innan mens.

    Kommer säkert inte bli något den här månaden heller, HATAR att vänta såhär! Vet att det är helt normalt med fem försök men känns som jag aldrig kommer bli gravid, har typ gett upp hoppet. Tappat all matlust pga "dåliga nerver" (älskar mat i vanliga fall...).

    Och min kille vill fortsätta ligga, han skulle kunna gå all in varje dag, men jag tappar totalt lusten när jag vet att ÄL är över. Känner mig taskig typ, fast han såklart inte blir sur eller nåt sånt. Det ligger mer på mig, typ att jag "borde" vara mer sugen men känner mig istället bara rastlös och orolig. Säg inte att jag är heeelt ensam om detta? Och huuuur ska jag hitta någon slags glöd dessa dagar!?


    Förstår din besvikelse och vill skicka en stor och varm kram till dig. Du är inte ensam om det och 5 månader är som du säger egentligen inte alls en lång tid <3 jag hoppas att de inte är mensen som är på g utan ett plus på stickan!

    Vill inte stressa upp dig med att börja googla men jag har sett andra som ätit inositol som de sägs blivit hjälpta av, jag har läst på alldeles för lite om de men tänker om de inte tar sig för mig på ett halvår så kanske jag ska testa det, eller liknande kosttillskott om de inte skadar.

    Jag hoppas och håller tummarna för att du inom snar framtid kommer få ditt efterlängtade plus, tills dess peppar vi varandra här inne. Heja dig!
  • Kiwikiwi
    Lövsångerska1991 skrev 2021-08-24 09:31:16 följande:

    Jag tänker så där också. Och min sambo vill helst inte att vi använder spermier från en donator om det är så att det inte går. Jag hade kunnat tänka mig det, och även äggdonation. Han hade hellre adopterat om det inte gick på det traditionella sättet eller med ivf (hans spermier). Kan också tänka mig adoption, men det är ju en lång process och egentligen vill jag bära ett barn i magen, allra helst vårt biologiska barn.

    Är det någon här i tråden som nojar över att väga sig hos barnmorskan sen när det väl blivit en graviditet? Jag väger 5 kg för mycket enligt BMI (har gått ner två på lite mindre än en månad så jag jobbar på det) och jag tycker det är lite jobbigt. Min sambo vet inte min vikt och jag vill inte att han ska höra den. Jag blir orolig att barnmorskan ska säga något taskigt, för har läst skräckhistorier här på familjeliv. Det med vikt har varit jobbigt för mig genom livet, jag har när jag varit yngre haft någon typ av ätstörning och varit underviktig. Jag ser faktiskt inte tjock ut nu (inte smal heller) så tycker vikten är lite missvisande. Har framförallt fett på höfter, rumla och lår.


    Åh de tycker jag verkligen inte att du ska vara orolig för! Jag har tvärtom läst om folk som ligger en bra bit över BMI som inte har fått någon pik eller "tillsägelse" från barnmorskan. Tror absolut inte heller att din sambo bryr sig det minsta om vad du väger!

    Bra kämpat att du dessutom redan gått ner 2 kg, om du känner att de gör dig gott. Jag själv känner att jag gått upp en hel del under semestern och försöker nu att komma tillbaka och stärka upp kroppen inför en ev graviditet :)
  • Kiwikiwi

    Jag har haft ont i nedre delen av magen/underlivet senaste dagarna men hade positivt äl test i onsdags så vet att de är alldeles för tidigt för graviditetssymtom och denna gång så letar jag inte heller efter graviditetstecken så tror inte de är huvudet som spökar. Tog ett äl test idag bara för att se att de inte blivit något knasigt i kroppen då känslan är lite samma som förra veckans äl, men de var negativt.

    Någon som upplevt liknande? Har BIM 4/9 så de är ju långt kvar tills dess..

Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?