• Kiwikiwi

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    Kiwikiwi skrev 2021-08-15 08:40:30 följande:

    Tack! Jag har samma som du, de digitala, har verkligen för mig att de stod "när som" när jag läste bruksanvisningen igår, kanske finns en nyare och en äldre bruksanvisning där de skiljer sig åt lite (eller så är de jag som inte kan läsa) Kommer köra morgonurinen iallafall ????


    La in en smiley som jag nu ser blev ??? Så tanken var att de var en glad gubbe inga ifrågasättande ?? :)
  • Kiwikiwi
    Lövsångerska1991 skrev 2021-08-15 09:16:05 följande:

    Ingen fara! Det är lite knasigt med familjeliv.se när man försöker lägga in smileys. Jag vågar bara lägga in med tecken numera :D tog du äl-test idag? Jag tog i morse och fick en blinkande glad gubbe så har bestämt med min sambo om att ta en snabbis ikväll XD han har det hektiskt på jobbet den här veckan och vi har lite annat inbokat med iom att vi är uppe i en flytt, men hoppas att vi ska kunna ligga varannan dag nu och sen kanske mer än en gång per dag när den fasta glada gubben kommer.


    Ja jag tog test med de var negativt, hade ingen koll på den blinkande gubben, betyder de alltså att en lh ökning är på g/kan spåras?
  • Kiwikiwi

    Hej på er alla, nu börjar vi bli så många här inne och jag tänkte (om okej för TS) att vi kan köra en BIM lista för att få lite koll på vilka som hänger här i tråden. Jag är ny på familjeliv och är väl egentligen första gången jag deltar i ett forum, men har sett liknande i andra trådar. Hoppas inte de skapar stress för någon, de som vill kan väl hänga på.

    Passar på att önska ett stort lycka till, till er alla :)

    BIM

    Kiwikiwi (4/9, 31 år, första försöket med första barnet)

  • Kiwikiwi
    Willow89 skrev 2021-08-16 16:13:32 följande:

    Tycker det är jätteavstressande att se den här listan där flera av er är min ålder! Jag har haft lite ålderspanik senaste månaderna då fler och fler bekanta i mitt Facebook-flöde skaffar barn och de flesta är betydligt yngre än mig! Innerst inne vet jag ju att det är helt normalt att få sitt första barn runt 32, men jag kan liksom inte hjälpa att det känns som att tiden bara rinner iväg. Är så trött på mig själv att jag jämför mig så mycket med andra!

    Något helt annat, imorgon är min ÄL-period över enligt min app. Det är femte månaden jag går runt och funderar på om det ska bli nåt!? De här två veckorna fram till mensen är så otroligt utdragna och långa. :( 


    Håller verkligen med dig! Än så länge är de rätt få vänner (i samma årskull som jag) som skaffat barn vilket jag är väldig glad över så jag slipper känna stressen att man är "sist ut" men tyvärr har man ju googlat en del och blivit stressad av sin ålder på så vis. Däremot svämmar min Facebook numera också över av bekanta och gamla vänner som en efter en går ut med att de är gravida. Känns kul att vi är ett gäng på 30+ och att vi kan följas åt och peppa varandra här!
  • Kiwikiwi
    Värphönan skrev 2021-08-15 10:14:39 följande:

    Hoppar in här i tråden :)

    Med de jag brukar ta, cb digital advanced (de lila) så har det tidigare stått (köpte senast i maj) att man ska ta första testet med morgonurin och när man börjat få blinkande smiley kan man testa när som på dagen. Men instruktionen kan ha ändrats sedan dess :)


    Jag har de rosa digitala testen så nu förstår jag varför de är olika, har tagit på morgonurinen ändå, hoppas de funkar också, har fått negativt men ska enligt min app inte ha ägglossning förrän till helgen. Blir svårt att ta på dagen då jag dels dricker en del (åtminstone en kaffe på morgonen) men även om jag inte dricker i mängder så har jag "svårt" att inte kissa på 4 timmar
  • Kiwikiwi
    Lövsångerska1991 skrev 2021-08-17 19:45:17 följande:

    Ja verkligen, redan imorgon kommer första Julis BIM så det närmar sig.:) Vi kör på varannan dag som planerat, idag blev det lite stressigt. Fick göra det mellan tvättpassen i tvättstugan. Det jobbiga är att jag får lite svårt att känna lust vid stress. Hur känner ni med det?


    Jag är glad att jag kan jobba hemifrån vissa dagar annars hade tiden känts knapp, vi har haft sex varannan dag (2 gånger hittills haha) har förväntad äl i helgen. Har lite ont nere vid typ bäckenet/nedre delen av magen men kanske inbillar mig att de är så en ägglossning känns. Funderar på att börja ligga varje dag from ikväll. Känner mig lite tjatig på sambon även om han gärna ligger så blir de ändå jag som får säga "ska vi ligga då och då?", sitter nu och funderar på om jag ska fråga om han är sugen ikväll..vet att man inte behöver ligga varje dag dock. Tog andra dosen vaccin igår och vi båda är lite smått hängiga också, jag är bara rädd att missa ägglossningen :(
  • Kiwikiwi
    Lövsångerska1991 skrev 2021-08-18 06:43:00 följande:

    Jag får ont vid ägglossning (typ att det hugger lite ibland), tror smärtan sitter i äggstockarna, och även lite ömma bröst. Hur går det med ägglossningstesterna? Tänker att det är svårt att missa ägglossningen om ni dels har sex varannan dag och sedan när du väl får den fasta glada smileyn på testet, då vet du att det är ägglossning, eller att den börjar väldigt snart. Jag tänker att när jag får den symbolen går vi den varannan dag till varje dag, fast blir ju bara två dagar på raken typ, för den symbolen visas 42 timmar.

    Tänk på att spermierna överlever åtminstone två dagar, troligtvis tre-fem.


    De blev en stressig och jobbig morgon och jag är besviken på mig själv att jag stressar upp mig, låg aldrig igår och när jag tog mitt äl test imorse hade jag glad gubbe. De tajmade dåligt då idag är enda dagen jag ska in till kontoret denna vecka och ska dessutom jobba sent, vi stresslåg imorse och fick testa 3 gånger innan min kille kunde komma, förstår att stressen och pressen gjorde de svårt för honom. Vet att vi hade kunnat lega ikväll men kan man vara säker på att man har visst antal timmar på sig, kanske skiljer sig år. Nu tror jag dessutom jag vet hur min ägglossning känns, eller tiden innan dess, har inte förstått att den lilla värk jag får berott på de tidigare :)
  • Kiwikiwi
    Juli1990 skrev 2021-08-18 09:04:49 följande:

    och där kom mensen :( SÅ tråkigt verkligen.. nya försök snart igen då. Vad är era bästa tips kring ägglossningstest? Har testat någon gång innan men alltid fått negativt.


    Förstår att du känner dig besviken men försök att inte vara det, jag tror tyvärr inte att många av oss kommer att få till det direkt och man får försöka vara ödmjuk inför det. Även om jag själv kommer blir precis lika besviken när mensen dyker upp för mig om ett par veckor. Jag försöker tänka att blir jag inte gravid nu så kan jag dricka vin och äta vad jag vill under kickoffen eller på de där restaurangbesök, vet att de är småsaker men tror vi behöver tänka både positivt och framåt.

    Första gången för mig med äl test denna månad, tog clear blue digitala (de rosa) började menscykel dag 6 (enligt min app Flo) och fick idag positivt dag 11 på menscykeln. Har tagit testet på morgonurin varje dag.
  • Kiwikiwi
    Juli1990 skrev 2021-08-18 10:40:40 följande:

    Tack för ditt svar! Jag har beställt CB samt CB Advanced ägglossningstester, ska börja testa någon dag efter mensen slutar! Har som sagt tidigare testat enstaka dagar när NC rekommenderat mig att göra det, men aldrig fått positivt, vilket i sin tur gjort mig lite orolig för att något är fel! Men nu ska jag testa varje dag istället och se om det kan bli en glad gubbe denna gång! 


    Ja jag fick som sagt positivt nu i dag 11 men trodde jag skulle ha runt dag 14-15 så vill ändå tipsa om att börja i tid om din också är tidig :)
  • Kiwikiwi
    Lövsångerska1991 skrev 2021-08-20 05:49:27 följande:

    Fick fast smiley (clearblue) nu på morgonen. Vi hade sex igår kväll och ska ha ikväll också hade vi tänkt och så mycket vi orkar i helgen. Men jag läste att man kan testa fler gånger på dagen när man fått blinkande smiley. Jag har ju inte gjort detta. Men lite nojig att jag egentligen borde ha fått fast gubbe sen igår kväll och jag missat någon viktig tidpunkt och att vi dessutom ska ha kortare tid kvar. Men vi har ju haft sex varannan dag sedan i söndags. Borde väl funka? :)


    Precis så gick mina tankar, jag har kört med de rosa testen men när jag fick glad gubbe på morgonen tänkte jag också "tänk om jag haft glad gubbe sen igår em" eftersom jag också testat på morgonen bara. Vi låg då i stress innan jobbet och sen låg vi dagen efter, sen har vi inte legat mer. Jag är besviken att de redan nu känns som jag får tjata/påminna om att vi behöver ligga nu för att öka chanserna. Kommer kanske mer naturligt på kvällen men nu med den glada gubben har jag inte velat vänta 14 timmar till ifall de skulle blir för sent. Någon som känner igen sig? Har pratat med min sambo att jag inte vill känna mig tjatig men han är också lite "blyg" kring ämnet.
Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?