• Kiwikiwi

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    chouette skrev 2021-08-31 09:03:31 följande:

    Dina ser dock väldigt starka ut :D Men jag förstår dig. Om du tar ett digitalt med veckoindikator kan jag nästan lova att du får plus.


    Beställde precis hem såna :) tack!
  • Kiwikiwi
    Juli1990 skrev 2021-09-02 07:10:13 följande:

    Äntligen fick jag glad fast gubbe igår kväll :) blev helt överlycklig efter massa oro! DOCK blev min sambo sjukt stressad verkar det som.. vi har haft sex 5 dagar på rad och nu när det väl ?gäller? kunde han tyvärr inte levererar.. han kom aldrig igår kväll när vi försökte och inte heller nu på morgonen. Förstår att det är stressande för honom och att det ?låser? sig. Jag blir dock otroligt stressad och frustrerad då det känns som detta är vår enda chans denna cykeln. Ska försöka få honom att vilja ikväll på något sätt. Usch vad jobbigt detta är psykiskt :(. Hoppas ändå på att det på något sätt kan överleva då vi låg i tisdags kväll, men jag vet inte!


    Åh vad kul med glad gubbe! Exakt så var det för mig med, min sambo som annars har rätt lätt att komma blev jättestressad och "lyckades" inte förrän vi försökt 3 gånger den dagen. Egentligen kanske man ska försöka att undanhålla informationen om att "idag gäller det" för de klart att de blir en stress för båda parter samtidigt som iallafall jag ville vara öppen med att jag fått positivt på testet. Jag var iallafall jättebesviken som du säger när de inte gick direkt utan på tredje försöket, även om de var under samma dag. Vet inte vad man kan göra för att ta ner stressen men kanske försöka få till ordentligt mys innan och inte bara "nu måste vi ligga", om du förstår vad jag menar. Våra ligg runt äl blev tyvärr väldigt mycket fokus på att vi ligger för att vi "måste".

    Håller tummarna för att ni får till det <3
  • Kiwikiwi
    Juli1990 skrev 2021-09-02 07:49:37 följande:

    Tusen tack för svaret! Ja, jag känner exakt samma sak! Blir sån enorm press. Ja men precis, försöka få till ordentligt mys och inte "bara för att", även om det känts som det de senaste dagarna (även när jag haft blinkande gubbe). Men jag hoppas verkligen vi kan få till något ikväll och som slutar med att han kommer. MIn sambo har också lätt för att komma annars så jag blev lite chockad igår när det inte gick.. och imorse blev jag jättledsen när det inte gick för honom igen :(. Kanske ska försöka ta på mig lite fina underkläder när han kommer hem efter jobbet idag, men är rädd att det blir för "på" då. 

    Tror ni att det är kört om vi hade sex i tisdags och får till det imorgon och han då kommer? Enligt NC ska jag ha ägglossning imorgon.

    Tack för alla svar <3


    Nej tror absolut att de finns en stor chans om ni låg i tisdags, spermierna överlever väl i många dagar. Ni kommer säkert få till det en gång till innan äl är över också :) om inte så tror jag som sagt att chanserna är goda!
  • Kiwikiwi
    Sophiee92 skrev 2021-09-02 18:18:13 följande:

    Hej igen Alla,

     

    Så roligt att vara med och läsa om era upplevelser och tankar här i tråden, och ett stort grattis till er som blivit gravida! :)

    Tänkte kasta upp en fundering kring ÄL-tester och om dessa är väldigt nödvändiga om man försöker blir gravid? Jag använder mig av NC (tar temp varje morgon) samt en annan mens-app (alltid haft regelbunden mens) - där båda apparna tajmar in min ÄL samma dag, så jag tror att jag är ganska säkert på när min ÄL är... Noterar dock att många använder både app och ÄL-tester så blir ju lite nyfiken på om man kanske bör börja med såna jag med :P... Man vill ju inte riskera att missa när man har ÄL utan ge sig själv den bästa möjligheten till en graviditet.

    Blir glad för alla svar :D


    Hej,

    För mig var äl tester lite mer "en kul grej" att testa i början då jag inte hade symtom på ägglossning och ville se att jag faktiskt hade det och när. Hade bara planer på att kolla det första månaden vi försökte för att sedan känna av lite själv :) ligger man kanske varannan dag samma vecka man har äl så prickar man nog in det ändå, så inte nödvändigt att köpa hem tester.

    Lycka till!
  • Kiwikiwi

    Vågar nog äntligen tro att jag plussat även om de känns overkligt och jag känner mig nästan inte glad, men jag tror det är pga oron att de inte ska gå. Är självklart otroligt tacksam och förvånad att de gick så fort, men som sagt är oron och tankarna lite överväldigande och funderar mycket på när jag ska berätta för nära och kära, kommer vara svårt hålla till v.12 (7/8 v kvar).

    Blev lite förvånad att mitt CB test imorse visade 3+ när jag är på bim -1, men de kanske kan läsa fel eller så har jag bara höga hög nivåer redan, någon som vet?



    BIM

    26/8 SecretFlower (35 år, 1a försöket, 4e barnet)

    26/8 Flizz (30 år, 6:e försöket, 3:dje barnet)

    28/8 Värphönan (36 år, 9:e försöket, 1 mf 1 ma, andra barnet) PLUSSAT

    29/8 Sheltie (25 år, 2:a försöket, 1:a barnet) PLUSSAT

    31/8 chouette (32 år, första försöket, andra barnet)

    3/9 Mangosmoothien (28 år, 1a försöket, 1a barnet)

    4/9 Kiwikiwi (31 år, första försöket med första barnet) PLUSSAT

    5/9 L0uis3 (28 år, försökt i 3 år med första barnet)

    6/9 Meemelie (32 år, första försöket med andra barnet)

    7/9 aann (28 år, 6:e försöket, första barnet)

    7/9 knyttets (25 år, andra försöket, första barnet)

    9/9 Junii91 (30 år, andra försöket, första barnet)

    10/9 Hurtänktedunu (31 år, första försöket efter ma, tredje barnet)

    11/9 beckizen (27 år, andra försöket med första barnet)

    11/9 Avokado92 (28 år, första försöket efter mf, första barnet)

    12/9 Sophiee92 (29 år, första försöket, första barnet)

    14/9 Chilins (30 år, första försöket, första barnet)

    16/9 Juli1990 (31 år, andra försöket med första barnet)

    16/9 Dalarna 91 (30 år, tredje försöket med första barnet)

    19/9 slo92 (28 år, 2a försöket, 1a barnet)

    20/9 evelinagra1 22 år ( 5e riktiga försöket, första barnet)

    20/9 Summertime 26 år (1a försöket, 1a barnet)

    23/9 bez (31 år 2:a försöket, 1:a barnet)

    25/9 Willow89 (32 år, sjätte försöket med första barnet)

    25/9 Sofgal (25 år, andra försöket, 1:a barnet)

    1/10 Lövsångerskan (30 år, andra försöket med första barnet)

    7/10 LJM91 (30 år, andra försöket, första barnet)

    12/10 Jenek18 (30 år, andra försöket med första barnet)

    ?/? Wave mother (37 år, första försöket efter ma, första barnet

    11/9 toughshit (28 år, första försöket, andra barnet)

    ?/? Essie0 (30 år, första försöket, första barnet)

    9/9 ChilliChoklad (29 år, fjärde försöket, första barnet)

  • Kiwikiwi

    Jag berättar gärna hur vi förberedde oss för att bli gravida osv även om jag vet att vi mest hade en otrolig tur. Jag vet innan vi precis plussade att jag ville läsa om andras symtom och hur de gjorde kring äl osv, men kanske bara jag som var överdriven.

    Jag hänger iallafall kvar i gruppen, blir kul att se fler av en plussa snart och jag håller tummarna att turen är med er i nästa försök!!

  • Kiwikiwi
    Meemelie skrev 2021-09-03 08:00:44 följande:

    Stort grattis! Med mitt första barn fick jag 2-3 på det testet när jag testade på BIM-dagen. Vet inte om veckorna stämmer exakt, tror den mest mäter av halterna och går på det. Vissa får ju starkare plus tidigare än andra liksom. Men man räknar ju graviditetsveckor från sista mensen och inte från själva befruktningen så du borde ju ändå vara i vecka 3-4 någonting, så då stämmer det ju :)


    Tack! Och tack för ditt svar, ja precis jag är i v. 4 men enligt testet ska de vara antal veckor sedan befruktningen, vilket då inte riktigt stämmer, men de spelar ingen roll :)
  • Kiwikiwi

    Tack snälla ni för alla grattis! Såhär förberedde vi oss inför att förhoppningsvis bli gravida, min sambo åt RFSU Lust & Energi man sedan några veckor tillbaka och jag som är vegetarian har länge ätit B12, D vitamin, Omega 3 och Folsyra (sedan 2 månader) som kosttillskott.

    Vi låg såhär:

    14 aug

    16 aug

    18 aug (positivt äl test, låg på morgonen)

    19 aug (negativt äl test (ingen glad gubbe) låg vid lunch)

    Den 18 aug när jag fick positivt åt jag 10 000 IE (250 ug) D vitamin, hade läst att de kunde främja ägglossningen.

    Jag hade en del inplanerat efter ägglossningen så son bröllop och tjejweekend där alkohol "ingick" så på något sätt tänkte jag inte så mycket på graviditeten förrän i förra veckan. De jag däremot kände var en värk likt ägglossningsvärken som satt i, i princip från att jag hade ägglossning, tog tom ett äl test för att se om de visade något, men de var negativt. Började få positivt på gravtest sen äl+11 :)

    Ja de var väl egentligen det vi gjorde, i övrigt äter jag rätt nyttigt till vardags mycket sallader osv, däremot blir helgerna desto onyttigare med vin, ostar, feta såser, pommes, snacks och godis. Så jag levde inte supersunt under tiden vi försökte.

    Nu har jag fortsatt mensvärk, lite illamående och lite ömma bröst men inget som gör att jag känner mig gravid direkt.

    Nu önskar jag alla lycka till ser fram emot att följa era resor! Vill också återigen nämna att vi hade en otrolig tur, vi gjorde de vi kunde för att öka chanserna men vi hade framförallt turen på vår sida.

    Kram!

  • Kiwikiwi
    ChilliChoklad skrev 2021-09-03 13:53:25 följande:

    Halloj! Jag tänkte bara fråga rakt ut, har ni försökt ändra på er livsstil/diet nu när ni försöker bli med barn?

    Jag har själv slutat dricka alkohol på helger/fester. Sedan tar jag extra vitaminer, ex. Folsyra. Men jag dricker kaffe dagligen. Vet inte om det är något man också borde minska på? :)


    Man ska inte dricka mer än 3 koppar tror jag (1.5 dl) som gravid iallafall men är väl bra att dra ner på det lite innan också, men du kanske klarar dig på 3 om dagen :) jag drack också lite mindre alkohol och åt folsyra men inget annat.
  • Kiwikiwi

    Ni som har barn sedan tidigare eller som är pålästa, när erbjuds man första ultraljudet? Läste att de är mellan v. 13-20 men de låter ju vääääldigt långt att gå till v. 20 och inte veta om fostret lever (eller om de är 2 där inne).

    Erbjuds KUB bara till personer som är 35+?

    Tänker främst i Stockholmstrakten där jag bor men kanske är liknande överallt :)

Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?