Inlägg från: Fyrklöverns |Visa alla inlägg
  • Fyrklöverns

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    Sophiee92 skrev 2022-06-14 14:33:26 följande:

    Och där kom mensen för mig... Vid det här laget känner man sig nästan likgiltig. Klart den kom även denna månad... Sen känner jag mig också otroligt arg på min egen kropp, varför kan den inte klara av det allra enklaste och naturligaste i världen? Hur ska man kunna älska sig själv när det känns som ens kroppen sviker en månad efter månad... :(


    Jag beklagar Sofie <3 Förstår exakt hur du känner. Kroppen bara sviker en på gång när man enbart behöver den till det enklaste lilla som den är skapt för, förökning! Jäkla kvinnokroppar asså :(

    Tösen välkommen till oss! 
  • Fyrklöverns

    Jag har lite uppdatering nu. Åkte in till akuten igår kväll eftersom jag fick ont långt ner till höger och var orolig för utomkveds. De tog hcg som låg på 1550 och bokade ett ultraljud imorse eftersom akutläkare var på förlossningen. Läkaren undersökte både själv och hämtade sin bakjour. De kunde inte se en graviditet i livmodern vilket man borde se vid hcg över 1000, man såg bara att livmoderslemhinnan var förtjockad. De kunde inte heller hitta en graviditet utanför livmodern. De konstaterade att jag hade en liten blödning i gulesäcken som de hittade på höger sida, detta har förmodligen orsakat smärtorna, men ska vara rätt vanligt. 
    Nu ska man följa hcg för att se hur det beter sig, om det dubblas efter två dagar kan det ändå vara en graviditet på gång, men ganska så låg sannolikhet. Annars så är det ett missfall och då ska de sjunka. Om det är utomkveds som är kvar så kommer det inte röra på sig så mkt. Fick en tid för nytt ultraljud om en vecka. 


    Den här oändliga väntan och ovetskapen tar kål på mig. Kan inte lita på min kropp längre, varför kan man inte bara få blöda ut och börja om igen? :(

  • Fyrklöverns
    evelinagra1 skrev 2022-06-14 15:08:16 följande:

    Sophie : så tråkigt att mensen kom :( jag förstår verkligen dina tankar och känslor.. man blir så otroligt arg och ledsen när den där jävla mensen kommer gång på gång.. när ska det bli våran tur egentligen? Jag hoppas att det inte är långt kvar för någon av oss att få det där efterlängtade pluset på stickan <3

    Jag känner mig lika uppgiven som alla månader.. hade troligtvis ägglossning igår då tempen låg över coverline idag men tar ju några dagar innan den bekräftar. Vid ägglossningen denna månaden kände jag mig så himla hoppfull, tänkte att fan nu är det kanske våran tur. Men idag är det helt bortblåst, läste på någon instagram att det är svårt att bli gravid om man har en lutealfas på mindre än 11 dagar och min är på 10 dagar så då växte ju inte hoppet direkt :/
    jaja nu är det bara denna eviga väntat till BIM.. kommer mensen så kommer troligtvis lagom till midsommar också vilket också känns piss haha..
    nä nu ska jag sluta vara så himla negativ Tungan ute


    Tack fina <3

    Gud man läser så mycket och hittar fel i allt hos en och tänker att nä det här kommer aldrig gå pga ditten o datten. Känner igen mig! Så jobbigt man är så taskigt mot sig själv. Det finns ju de som blir gravida i mycket svårare förhållanden med droger, undervikt och annat så nog ska det gå för oss också trots oddsen :) 
  • Fyrklöverns

    Dalarna: Ja den känslan är ju hemsk, måtte det gå snabbt ner nu så jag kan börja om igen.

    LJM: Jag har vridit och vänt på allting för att hitta klarhet i om det kan vara senare ägglossning eller att det fäste väldigt sent. Men vi hade sex senast vid ägglossningen som bekräftades av både äl-test och tempen. Så allt annat är långsökt. Jag har inte vågat ha sex efter att jag plussade. Uppenbarligen totalt obefogat för det blev inte bra ändå. Hoppas nu bara att det inte är utomkveds. Tempen gick ner idag till cover-line äntligen! Jag har aldrig varit tacksam över det tidigare som nu. Allting talar ju för onormal graviditet och då är det bästa som kan hända att hcg och tempen normaliseras. Nytt blodprov imorgon, måtte det ha sjunkit nu eftersom tempen sjönk. 


    Evelina: Wohoo! :D vilken lycka att ägglossningen blev identifierad! Nu är det ju bara den långa väntan till BIM kvar ;) Åh vad jag hoppas att du får ett plus nu! <3

  • Fyrklöverns

    Sophie: snart kommer en ny chans! Om några dagar är det dags att börja analysera tecken och invänta ägglossning och då är det bara att ge järnet! :) 

    Tack <3 Ja nu ha kroppen lärt sig hur man blir gravid efter ett års försök, så nu ska vi se så att den lär sig behålla graviditeten och placera den på rätt ställe också haha. Hoppas jag kan börja om snart igen, känns så segt nu och vänta. Får förhoppningsvis provsvar i eftermiddag.

    LJM: tack för peppen! Vad roligt att ägglossningen börjar närma sig, allltid så spännande för då har man chans att göra nåt aktivt istället för att vänta. Vilken taktik kör ni med, hur ofta och tar du några tillskott? 


    Dalarna: Så bra med ändrade planer! Perfekt att få den tiden själva nu så man kan passa på :) Ni e så duktiga med att kolla tappen, jag är så obekväm med det haha. 

  • Fyrklöverns

    Hej tjejer,
    Jag ville bara uppdatera er lite. Det visade sig att jag har ett utomkveds som sitter i vänster äggledare och är under tillväxt. Fick välja igår mellan operation och Methotrexate, ett sorts cellgift som stoppar tillväxten. Jag valde det senare då en operation med största sannolikhet inneburit att de får ta bort äggledaren. Jag fick sprutan igår och nu ska jag följas med prover en gång i veckan för att se så att värdet på hcg sjunker. Nackdelen med denna metod är att jag måste vänta 3-6 månader innan jag kan bli gravid igen. För min del känns det rätt skönt att ta paus nu efter allt jag gått igenom sista månaderna. 


    Även om jag inte kommer vara i verkstan på flera månader nu så kommer jag följa och heja på er tills ni får era fina plus :) <3

  • Fyrklöverns

    Tack tjejer <3 Jag kommer njuta ett par månader av att inte behöva stressa kring tester och tajma samlag osv. Ska passa på att njuta av vin, resa lite och som ni säger vara tacksam över sovmorgon och all annan frihet utan barn. 

  • Fyrklöverns

    Dalarna: Jag har varit med om att sperma kommer ut flera dagar efter. Svårt att särskilja den från äl-sekret men har märkt att äl sekretet är mycket segare och bryts inte när man drar det mellan fingrarna, det är också mer genomskinligt jmft med gammal sperma. 


    Evelina: Skulle faktiskt säga att det kan vara bra att bli sjuk efter ägglossning då ägget sägs kunna fästa lättare om kroppen är upptagen med en infektion. Då är den mindre handlingskraftig för att stöta bort ägget. Så hoppet kan möjligtvis vara starkare nu :) 

  • Fyrklöverns

    Jag körde med Conceive plus tillskott för både man och kvinna. Innehåller bla Inositol för kvinnan och för mannen med bla zink, l-arginin och Q10 som ska vara bra för spermierna. Kan inte säga att vi fick bra kvalitet på något av dem vad vi vet men gravida blev vi efter några månader, två på raken också. 


    Conceive plus är rätt dyra dock, men man kanske kan få liknande sammansättning från andra varumärken. 269 kr för en bruk som räcker en månad. Mannen behöver 2 olika burkar, så runt 800 kr i mån för bådas vitaminer. 


    Som positiv bieffekt kände vi oss båda mycket piggare och gladare generellt, särskilt jag. PMS besvär var som bortblåsta och jag hade energi hela vintern. 

  • Fyrklöverns
    Rewner skrev 2022-06-20 14:55:09 följande:

    Hoppas jag kan få joina er i den här tråden på ett hörn. Min sambo och jag har försökt i ett år ganska precis med första barnet, dvs sedan denna tråden startades och jag har varit inne och läst en del mellanåt, så känns som den tråd jag hör mest "hemma" i.

    Min historia är att jag blev gravid på tredje försöket, men det blev ett tidigt missfall i vecka 7 i september. De första cyklerna efter det var lite halvknepiga, men sedan årsskiftet så har jag haft helt regelbunden cykel och ägglossningstestet har gett utslag varje gång. Till slut så blev jag gravid igen i maj, men fick mens ändå som vanligt så det tog några dagar extra innan jag fattade att jag var gravid.

    Tyvärr så gick det ändå värre den här gången. I förra veckan fick jag plötsligt väldigt ont i magen. Trodde att jag var förstoppad så blev egentligen inte så orolig. Efter en natt utan sömn åkte jag in till akuten och vid ett ultraljud kunde de konstatera att graviditeten inte satt i livmodern utan i ena äggledaren. Det blev operation direkt och jag förlorade äggledaren och en liter blod. Och graviditeten förstås. Så nu är vi tillbaka på ruta minus 1.

    Jag är över 35 så känns ju som att man har tiden emot sig och dessutom lägre chans med bara en äggledare. Den ska ju dock kunna plocka upp ägg även från "fel" äggstock så fertiliteten ska inte vara 50% reducerad. Vi ska vänta in en mens innan vi får försöka igen.


    Hej och välkommen till oss!

    Jag beklagar vad du fått gå igenom <3 Jag har nästan identisk historia. Vi har också försökt exakt ett år nu och hade ett tidigt missfall i april och nu har jag också ett utomkveds i vänster äggledare. Jag fick dock välja behandling med cellgifter istället för operation eftersom jag varit helt opåverkad. Nackdelen blir att vi får vänta längre för att bli gravida igen och jag måste fortsätta följas flera veckor för att se så att hcg normaliseras. Jag fick samma information att fertiliteten inte ska påverkas om man inte har en äggledare. Läste lite studier mellan de två behandlingsmetoderna och det ska vara lika goda chanser till graviditet efteråt. 


    Känslan att vara på ruta minus ett är fruktansvärd. Att men dessutom blir så lurad av sin egna kropp är ännu värre. Vi får genomlida mycket men gud vad vi alla kommer vara tacksamma för våra mirakel när de kommer till oss. 


    Stort lycka till till er! <3

Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?