Inlägg från: Anonym (Äntligen) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Äntligen)

    BF maj 2022

    Jag håller på att plåga mig själv med att ta nya test varannan dag för att se att det stegrar som det ska (vilket det inte gjorde den gången jag fick mf). I morse så va det knappt samma styrka som i förrgår så nu börjar jag ställa in mig på att det kommer gå åt h*vete snart :(

  • Anonym (Äntligen)
    RBC skrev 2021-08-30 11:16:00 följande:

    Någon mer som tycker att det har gått såå långsamt sedan det där lilla plusset?

    Ni som har barn sedan tidigare, brukar det kännas långt fram tills de där 12 veckorna har gått och sedan gå snabbare eller hur har ni känt?


    Ja tiden går hemskt långsamt. Tiden fram till kub och jag förhoppningsvis kommer kunna glädja mig över graviditeten (om den håller sig så långt) är en eeevighet! 


    Sist det gick hela vägen för mig så gick det relativt fort efter v 12. Hade mycket värk och problem så det va ju rätt segt och utdraget men kände ändå inte att jag hade fått nog av att vara gravid innan förlossningen ägde rum.


    Tredje graviditeten (som gick åt skogen) Fram tills jag fick dåliga besked under ultraljudet i v 13 så hade tiden gått rätt fort men sen gick allt nästan baklänges fram till v 18 när förlossningen skedde.


    Så det kan nog va rätt olika också beroende på var man är i livet, tidigare erfarenheter och vad man har för sig i övrigt som tar upp ens tid och tankar.

  • Anonym (Äntligen)
    Um Hamza skrev 2021-08-30 21:21:38 följande:

    Fast så ska du inte göra tror jag. Det kan väl vara beroende på hur mycket du druckit hur koncentrationen ac hormonet blir i urinen? Sen är det väl ganska tidigt som hormonet vänder nedåt igen, att man får det just i början när gulesäcken bildas? Det kanske nån annan kan svara på. Försök inte tänka alls på missfall. Men jag vet, det är så jobbigt. Berättade för en kompis idag, det känns som att man jinxar det för att det är tidigt. Jobbig känsla!


    Jo det kan det absolut bero på men hormonen dubbleras varannan dag fram till v 12 ungefär. Så hur som så borde det inte varit svagare. Inte druckit mer än vanligt och det va med första morgonurinet.

    Jag har varit med om detta förut och den gången jag fick mf så slutade testen stegra och ett par dagar senare så va mf ett faktum. Därför har jag inte kunnat låta bli att fortsätta kolla under de gånger jag varit gravid efter det. Blir mer stressad av att inte kolla. En heads up gör mig mindre knäckt när och om det sker.
  • Anonym (Äntligen)
    Kiwikiwi skrev 2021-08-31 09:06:23 följande:

    Hej,

    Ny här i gruppen då jag tror att jag eventuellt plussat, bim -4, är isåfall min första graviditet och mycket är därför nytt. Vet någon vilken vecka jag skulle kunna vara i? Försökt att googla och får då den v.2 till v. 3 +5, jag hade min senaste mens med start from 8 augusti och hade då en cykel på 25 dagar. Vågar ännu inte hoppas på att de verkligen är positivt och att de ska gå vägen, just nu funderar jag också mest på hur jag ska kunna dölja det första veckorna iallafall då många middagar är inbokade med vänner och familj


    Enligt pampers graviditetsuträknare är du i v 3+4  baserat på att din senaste mens startade 8/8 :)


    Grattis!

  • Anonym (Äntligen)
    Kiwikiwi skrev 2021-08-31 11:08:17 följande:

    Är de någon som funderar på att ta ett privat ultraljud i v. 7/8?


    Har haft funderingar på det, kanske lite senare.. Vi gjorde det sist och fick till oss att allt såg fint och bra ut. Två veckor senare på sjukhus såg det allt annat än bra ut så jag vet inte om jag vågar göra det igen.


    Vi gjorde det för att vi skulle få se bebis tillsammans första gången eftersom partner inte va välkommen till vårt mvc eller sjukhuset.

  • Anonym (Äntligen)
    Kiwikiwi skrev 2021-08-31 11:53:22 följande:
    Åh vad tråkigt att höra att de inte såg bra ut på sjukhusbesöket. Kanske ska ha is i magen då och bara vänta ut första besöket, när brukar de vara, v.12? Har ni "anmält" er till ert första barnmoskebesök än, när brukar första besöket vara, någon med koll? Vet att allt går att googla men känns roligare att få svar här :)

    Det är olika på olika mottagningar. Hälsosamtal brukar vara i v 7-8 nån gång och sen ett inskrivningssamtal runt v 10. Om man gör kub görs ultraljud mellan v 12 och 14. Kan va nånstans samma tid om man bara gör ett tul också.


    Men jag förstår dig verkligen att du vill se så snart som möjligt. Det vill ju jag med egentligen. men just att vi fick hoppfulla besked och därför berättade för alla vänner efter första ultraljudet, så blev det så mycket tyngre när något som mest bara skulle vara en formalitet sen visade avvikelser som första två barnmorskorna missade.


    Jag har anmält mig till mvc och har första tiden 13/9. Jag kommer va i 6+1 då. Första mötet där jag går är digitalt. 


    Sen kan du se på 1177 där är en rätt bra lista över besöken vecka för vecka på mvc och vad de kollar varje gång å sådär :)

  • Anonym (Äntligen)
    RBC skrev 2021-09-01 12:09:39 följande:

    Hur säger man det här fint, har någon annan fått en mage som krånglar titt som tätt, liksom så man känner att man antingen behöver spriiinga till toan, och sedan inte alls behöva rusa till toan det minsta? :')


    Känner igen mig i det där allt för väl!

    Och maten också. Blir nästan illamående när jag äter men blir tokyr om jag inte äter. Men kvällen brukar kännas bättre så blir mindre mat på dagen och mer på kvällen. Blir mer sugen då. Har en åkomma som förvärras av stress som gör det svårt för mig att äta också. Så den gör också att kvällen är en bättre tid när jag kan slappna av helt.
  • Anonym (Äntligen)
    RBC skrev 2021-09-01 17:15:51 följande:

    Hoppas att du får tid att ta hand om dig, när det redan innan förvärrades av stress tänker jag! <3


    Väntar på en operation i november /december men förmodligen kommer den bli framflyttad nu till nästa höst. Gissar att de inte kommer vilja göra den när jag är gravid. Min man är väldigt förstående och försöker ge mig extra lugn genom att avleda vårt troll från mig när jag har mina jobbigaste perioder.
  • Anonym (Äntligen)
    Anonym (Orolig?) skrev 2021-09-01 21:14:26 följande:

    För att förtydliga så ska jag normalt sätt ha mens nu i dagarna. Och om jag är gravid så kommer jag ha BF i maj, OM det kommer gå vill säga. Vill inte hoppas för mycket.


    Om du är gravid? Du har ju fått två streck på testet :) det låter som det är växtvärk du har, påminner en hel del om mensvärk. Det är livmodern som växer och det känns tyvärr.

    Berätta för din sambo så ni får glädjas över det ihop, om detta är vad ni vill? :)

    Ang flyttningarna så är svamp inte helt ovanligt vid graviditet eftersom ph-balansen ändras då. Är du orolig över dom så kan du absolut prata med barnmorskemottagningen eller gynekolog.
  • Anonym (Äntligen)
    Sararebecca skrev 2021-09-01 23:10:04 följande:
    Det är vanligt att ha mycket flytningar vid graviditet. Om dom ser ovanliga ut (tex gröna) och luktar skarpt illa så ska du kontakta VC, inte barnmorskemottagningen. Det tillhör vårdcentralens område :) vid graviditet får man ofta bättre och känsligare luktsinne, varför du kan känna att det luktar lite annorlunda än vanligt.

    Ser att någon nämner svamp, då brukar flytningarna vara gryniga som keso och det kliar väldigt mycket :)
    Det kan nog vara olika på olika mottagningar. Där jag har gått hänvisar vc till bmm för kvinnofrågor då de har gynekologer osv på plats där.
Svar på tråden BF maj 2022