Inlägg från: Anonym (Äntligen) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Äntligen)

    BF maj 2022

    Helni skrev 2021-09-20 11:10:23 följande:

    Har ni ringt och bokat bokat inskrivning/hälsosamtal än?


    Hade hälsosamtal i förra veckan och inskrivning blir den 15/10. Lite i senaste laget men hon haft så fullbokat innan. Är i v 7+0 idag enl bm
  • Anonym (Äntligen)
    Anonym (Bebis2) skrev 2021-09-20 12:18:11 följande:

    Vilken vecka är du i? Vad jag förstått gör det inte ultraljud om man är väldigt kort gången, men kan absolut ha fel!

    Ont i mage/rygg har jag med. Och vid missfall ska man väl blöda mycket (alltså blöda igenom en binda typ). Så håller tummarna för att det inte är någon fara! <3


    Det där är olika för alla, speciellt när det är så tidigt. Själv fick jag som en rikligare mens när jag fick mf. Blöder man igenom bindor (beroende på hur snabbt det går såklart) då blöder man mer än man borde och ska söka vård.
  • Anonym (Äntligen)
    Dalarna91 skrev 2021-09-20 13:05:49 följande:

    Va nyss på toaletten. Jag har precis fått missfall. Så hoppar av denna grupp.


    Beklagar :(
  • Anonym (Äntligen)

    Någon mer som alltid blir väldigt frusen första två trimestern i graviditeten?

    Ser inte fram emot denna vintern kan jag säga.

  • Anonym (Äntligen)
    Kiwikiwi skrev 2021-09-20 19:56:08 följande:

    Jag är väldigt frussen och får en extrem smärta i brösten när jag blir för kall (haft liknande sen tonåren men inte alls lika ofta och smärtsamt som nu). Svårt att veta om jag är extra kall i och med graviditeten eller om de är för att kylan kom fort och element osv inte är tillräckligt varma än. Men om mina bröst fortsätter att göra lika ont som nu så vet jag inte hur jag ska klara vintern..


    Vet inte om det är något som hjälper men det finns ex ullkupor man kan lägga i bh-n för att hålla brösten varma om vintern för att motverka mjölkstockning när man ammar. Kanske hjälper för detta också?

    Jag är frusen i vanliga fall men blir alltid mycket värre när jag är gravid.
  • Anonym (Äntligen)
    Anonym (Bebis2) skrev 2021-09-22 09:18:14 följande:

    Jag har ömma bröst/bröstvårtor, värk i magen emellanåt. Inget tydligt illamående än. Lite tröttare än vanligt, men den extrema tröttheten har inte slagit till ännu.

    Det är jätte jobbigt att vänta på att det ska kännas säkrare. Men har också stängt av och räknar inte riktigt med att det blir någon bebis.


    svullen mage och mår riktigt illa emellanåt och sjukt trött.. Nu är jag iof sjuk också så det hjälper väl till men vågar inte hoppas på för mycket innan kub.
    Fick dåliga nyheter sist jag va på kub så vågar inte känna för mycket innan dess... Så nästa milstolpe är ultraljudet så hoppas jag att jag får känna lite pirr och glädje efter det. Långa veckor kvar.
  • Anonym (Äntligen)
    Anonym (Bebis2) skrev 2021-09-22 10:31:37 följande:
    Va tråkigt! :( Hoppas det går vägen denna gång! När ska du göra ultraljud? Förra barnet valde vi att inte göra KUB, men ska göra det denna gång då jag är lite äldre nu, hehe.

    Tack <3 Vet inte än. Min bm skrev en remiss till ultraljudskliniken så jag gissar att jag får hem ett brev med en tid. men absolut senast borde bli 5/11 för sen är det för sent för att göra kub. Kommer få träffa läkare på ultraljudet istället för bm som en uppföljning från förra gången. Har bett om att få ta med min sambo också så hoppas jag får veta det samtidigt som jag får svar på remissen. 


    Första barnet valde vi att bekosta kub själva, andra gången ingick det eftersom jag hunnit fylla 35. Nu kör vi det på rutin och håller tummarna att varken trisomier eller andra avvikelser hittas.

  • Anonym (Äntligen)
    Anonym (Bebis2) skrev 2021-09-22 13:54:16 följande:

    Jag är glad så länge jag inte har så mycket symtom, haha! Kommer inte ihåg varken när illamåendet började sist eller hur jag ens klarade av att jobba.. Har funderat på ska band mot illamående, men vet inte om det bara är placebo, haha. Tänkte väl ladda upp med Postafen att ha hemma också om/när det slår till.


    Jag har testat sånna armband. Gjorde inte ett skvatt för illamåendet och fick rejält ont av kulan som tryckte in i handleden :(
  • Anonym (Äntligen)
    sapa skrev 2021-09-22 11:24:43 följande:

    Hej, 

    Vad kul att få vara med i den här gruppen! För mig är det första gången jag är gravid och jag är nu i vecka 6 (5+2)

    I vecka 4-5 kände jag av många symptomer som illamående, ont i brösten, trötthet, men nu känner jag ingenting. Jag blir såklart supernojjig att det skulle vara något som inte är rätt. Vid ett ev missfall, märks alltid det med en blödning? Jag har inte haft några blödningar hittills, men det lugnar mig såklart inte 


    Vill inte skrämma dig men informera om att det finns mf = missfall och det finns ma = missed abortion. Vid det första så stöter kroppen själv ut graviditeten medan vid ma så är det kvar i kroppen i ibland 1 vecka och ibland i flera utan att kunna göra sig av med den avstannade graviditeten själv. I de lägena behöver man medicinsk hjälp.

    Med det sagt så är det helt normalt att symptom kommer och går under graviditet. Lycka till och Grattis till plusset! <3
  • Anonym (Äntligen)
    Anonym (Förvirrad) skrev 2021-09-22 17:03:48 följande:

    Hej,

    Jag undrar hur jag ska tänka när det gäller BF, min senaste mens började med två dagar av pyttelite blod/bruna flytningar och sedan på tredje dagen kom det riktigt med blod, vilken dag ska jag utgå ifrån är första dagen på senaste mensen? :) så förvirrad!


    Jag hade börjat räkna från flytningarna men ta det med din bm så blir det säkert rätt :)
Svar på tråden BF maj 2022