Inlägg från: Anonym (Äntligen) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Äntligen)

    BF maj 2022

    Kiwikiwi skrev 2021-09-02 10:08:51 följande:

    Lägger till mig i listan också :) vilka har hunnit boka in sig på inskrivningssamtal än och vilken vecka kommer ni vara i då?


    Jag har bara fått tid för hälsosamtalet och då kommer jag vara i v 6+1 tror jag.
  • Anonym (Äntligen)
    RBC skrev 2021-09-02 22:19:49 följande:

    Ni som har barn sedan tidigare, fick ni någon information kring hur man bör tänka kring träning? :) Kan man fortsätta på som vanligt så länge det inte gör ont osv?


    Jag tränade på gym med maskiner och frivikter fram till en vecka innan bf med min första. Gick utmärkt! Man får känna av vad kroppen klarar och lyssna på den ordentligt. Ex får man ont i kroppen som dyker upp i anslutning till träningen kanske man ska fundera på andra övningar eller annan typ av träning :)

    Extra viktigt att tänka på stabil bål och starkt bäcken som gravid.
  • Anonym (Äntligen)
    EmmiLinn skrev 2021-09-02 17:20:51 följande:

    Hej

    Här kanske finns någon som har koll. Men kan verkligen kroppen vara gravid redan 9-10 dagar efter ägglossning? Då jag har natural cycles och mäter temperaturen OCH tagit ägglossningstest så ser jag att jag hade ägglossning 9 dagar före jag fick positivt på stickan. Testade på dag 10. Har testat flera gånger och nu visade ägglossningstestet att jag är gravid vecka 2-3. När jag läser på verkar det inte som att man kan upptäcka graviditet förrän vecka 4/sent vecka 3. Eller 14 dagar efter ägglossning/vid mens. Nu brukar min mens komma runt 10 dagar efter ägglossning varje gång så har aldrig haft 14 dagar. Men blir fundersam.. kan det visa fel? Appen säger gravid vecka 3+6 då den utgår från ägglossningsdagen och inte mens. Vad ska jag tro på egentligen?


    Jag plussade i v 3+2. Det va 9 dagar efter äl.
  • Anonym (Äntligen)
    Kiwikiwi skrev 2021-09-03 12:22:40 följande:

    I vilken vecka tänker/har ni berättat för nära familj om graviditeten? :) jag funderar på att berätta om 2 veckor, är bara i v. 7 då men vet att min familj kommer att förstå ändå om jag inte dricker osv.


    Två nära kompisar vet och två kollegor på jobbet. Funderar på att berätta ganska tidigt på jobbet just för att jag känner att mitt mentala mående är så påverkat. Till familjen vet jag inte när vi tänkt berätta. Jag tror de kommer bli väldigt glada över nyheten och glädjas högt och lågt å vilja fira och jag är inte där än. 

  • Anonym (Äntligen)
    Kiwikiwi skrev 2021-09-03 07:53:24 följande:

    Tog mitt första digitala test imorse bim -1 och fick redan 3+, är enligt appar i v 4+1, är ju cirka 2 veckor sen jag hade äl tog tom test, men kanske bara har höga hcg halter, någon som fått samma?


    Tvillingar?
  • Anonym (Äntligen)
    Kiwikiwi skrev 2021-09-04 18:21:33 följande:

    Vad har ni för gravidsymtom? Jag har ett lätt illamående och mycket molvärk och lite ont i magen, men inte mer än så, men är ju bara i v. 4+2 än så länge :)

    I övrigt har jag så svårt att slappna av eller våga hoppas, är så rädd att börja blöda.


    Mår lite illa till å från, speciellt när jag ansträngt mig. Blir mer anfådd och ut väldigt lätt. Molvärk i magen och nu i veckan slog tröttheten till som en blixt. Är sååå trött.

    Har också svårt att slappna av. Fortsätter att kolla så gravtesten fortsätter att visa starkare och att strecket kommer snabbare. På tisdag har jag passerat tiden för när jag fick mf ( v 5+1) så dett första delmålet. Sen är det den långa väntan till kub som är när vi fick dåliga besked sist.

    Har fått tid hos min kurator för stöd nu. Hoppas kunna bli hjälpt att kunna glädjas lite eller iaf bli mindre arg på minsta lilla som går emot mig. Känner inte igen mig själv så det är rätt tufft.
  • Anonym (Äntligen)
    Kiwikiwi skrev 2021-09-04 20:05:43 följande:

    Ni har inte bokat in ett tidigt ultraljud? Jag tycker de känns så långt att gå fram till v. 13-20 innan man får se om fostret lever. Bokade in ett ultraljud nu i v.12 tror ifall jag inte blir erbjuden ett ultraljud runt den veckan från MVC. Förstår om du inte vill svara på men kände du något i förra graviditeten som gjorde att du fick misstankar att de inte gått bra?

    Håller tummarna nu för att de ska gå vägen! <3


    Sist gjorde jag två ultraljud i v 10 och ingen av de som gjorde ultraljuden uppmärksammade att nått va konstigt. När jag gjorde kub såg de en avvikelse men de kunde inte säga vad det va. Bara att det va en massa/vätska som inte skulle vara där. Han föddes i vecka 18 och fram till dess levde han. Obduktionen visade att han hade ett ovanligt syndrom som hade gjort att han inte skulle klarat sig utanför mig, om han ens hade levt till fullgången tid. Graviditeten i övrigt utvecklades som den skulle så inget jag själv hade kunnat uppmärksamma och det berodde inte på kromosomfel.

    Där jag bor blir man alltid erbjuden ett tidigt ultraljud om det inte är under sommaren så jag kommer få ett senast i vecka 14 men hoppas såklart att få ett tidigare. Men vet inte om jag orkar bry mig om att betala för ett privat igen eftersom de ändå inte såg det som inte skulle vara där. Det kommer inte ge mig någon större trygghet iaf.
  • Anonym (Äntligen)
    Kiwikiwi skrev 2021-09-05 08:20:47 följande:

    Tråkigt att höra om din historia :( så sent att få veta i v.18 att de inte ser bra ut <3


    Från v 13-18 så va jag på säkert 5 ultraljud med specialister och tog moderkaksprov. Och vi fick aldrig veta vad det va riktigt bara att det såg sämre och sämre ut för varje vecka. Ultraljudet som va innan vi bestämde oss hade fostervattnet börjat minska och hans hjärta började få det tufft. Då bestämde vi oss för ett beslut som jag hoppas att ingen här behöver ta. Det va skönt att få bekräftat av obduktion att vi hade gjort rätt val iaf.

    Vi viste väl nästan direkt att det inte skulle bli bra så vi väntade bara på att nått skulle visa att det blev bättre.
  • Anonym (Äntligen)

    Idag har jag på datumet för när jag fick mf i höstas. 5+1. Dagen är inte slut än men känslan är bra iaf så det känns som en liten vinst!

    Tog ett digitalt i morse och stickor också och det digitala visade 3+ redan och stickorna hade riktigt starka streck. Tog ett äl-test för skoj skull då jag hört att de kan ge positivt vid graviditet. Jag har aldrig någonsin fått så tokstarkt streck på äl-test förut.

    Så nu är väntan till hälsosamtalet i nästa vecka så får vi se vad hon säger om hur vi ska fortsätta.

  • Anonym (Äntligen)
    Kiwikiwi skrev 2021-09-06 18:55:28 följande:

    Usch, förstår dig, så hemskt med fördröjt missfall :( läste någonstans att man inte ska göra UL i onödan för att de kan ge negativ effekt, men de är väl vanligt att göra tidiga UL test så jag vet inte hur jag ska ställa mig till det..


    Ultraljud är bara ljudvågor och inte röntgen. Om man har en tvillinggraviditet och det inte kan konstateras att det är tvåäggstvillingar får man göra ultraljud varannan vecka för att följa så allt ser bra ut. Det behövs nog bra många ultraljud för att det ska kunna ge någon medicinsk påverkan på mamma eller barn.
Svar på tråden BF maj 2022