Inlägg från: Anonym (Äntligen) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Äntligen)

    BF maj 2022

    Chilins skrev 2021-09-22 17:48:40 följande:

    Är det någon som är väldigt frusen tidigt i graviditeten? Jag är i vecka 6 (5+1) och är så sjukt frusen av mig. Fryser konstant. Är det ett vanligt symptom? I övrigt har jag knappt några symptom alls..


    Har alltid varit väldigt frusen när jag varit gravid. Blev så besviken första gången för jag hade hoppats på att äntligen slippa frysa när jag blev gravid, men så blev det värre än innan. Kommer bli en seg vinter när man fryser hela tiden :(
  • Anonym (Äntligen)
    Anonym (Anonym) skrev 2021-09-22 18:19:56 följande:

    www.familjeliv.se/forum/thread/63022453-gravid-frusen-viktigt-att-veta

    Tips! Vill inte skrämma upp er, men att vara frusen kan bero på det som nämns i tråden så LÄS.

    Har en kompis som var frusen 2 graviditeter och båda dessa resulterade i missfall! Jag själv har varken varit varm eller kall, har inget missfall i bagaget heller.


    Jag har varit frusen 3 av 4 graviditeter. Då jag inte frös fick jag mf så järn och sköldkörtel har inte nått att göra med saken. Järnvärden och sånt kollas ju på inskrivningen så jag tror de flesta kan känna sig lugna även om de fryser mer än normalt.
  • Anonym (Äntligen)
    Anonym (Anonym) skrev 2021-09-23 08:07:42 följande:

    Hade bett de kolla upp det om jag var frusen, då det är ett tecken på ohälsa. Just för att åtgärda det. Att se frusen som ett normalt symptom drabbar fostret.

    Lycka till och kontakta vården!


    Fast vännen, för mig är det uppenbarligen normalt eftersom mina värden alltid varit bra.
  • Anonym (Äntligen)
    Summertime skrev 2021-09-23 10:12:16 följande:

    Känner mig så ledsen. Tänkte berätta för min syster om min graviditet idag för att kunna få lite tips och så eftersom har egna barn och detta är mitt första. Ville inte säga direkt utan skrev och frågade om hon ville veta en hemlighet och det enda hon svarade var ?är du gravid eller? Då är det väl väldigt tidigt i så fall?. Skrev bara att det inte handlade om det. Orkar inte negativiteten, jag vet att det är tidigt, jag har själv en stark oro för missfall men man kämpar med att ändå försöka glädjas och att då höra det utifrån, att hon inte blev glad för fem öre? Usch blev så ledsen.


    Men å =/ Men är du säker på att hon inte blev glad? Tänker att det kan vara jättesvårt att utläsa folks reaktioner från ett meddelande många gånger. Hon kanske va mitt i nått annat och bara svarade på instingt utan att lägga någon värdering åt nått håll i det?  Men tråkigt att du inte får komma med nyheten själv utan att hon tar den ifrån dig :(


    Har själv precis pratat med kurator för min oro.. känns skönt  att ha någon att prata med när inte så många runt en vet om att man är gravid.

  • Anonym (Äntligen)
    Juli1990 skrev 2021-09-23 11:15:57 följande:

    Tack för era svar! Så himla fint att höra att familjen blev så glad <3.
    Jag planerar att vänta med familjen då det varit sådan himla hets med barn (mycket tjat att jag är gammal etc" så orkar inte riktigt ta det än. 


    Dock lutar det mer och mer att berätta för närmaste vännerna nu nästa helg. Tack för er återkoppling!


    Förlåt men tjat om att du är gammal? Jag gissar av ditt nick att du är född 90? Att va 31-32 är inte gammalt. De flesta av mina vänner (ink jag själv) skaffade barn först efter vi passerat 30. Blir ledsen av familjer som inte respekterar ens beslut med att vänta av olika anledningar, eller om man kanske försöker men att det inte tar sig. 


    Jag har fått frågan "är det inte dags för syskon snart?" Det är främst de som inte vet om vad som hänt tidigare som kläckt det. Jag har kallt svarat att jo att vi skulle haft en liten på x antal veckor nu men hen va sjuk så det blev inte så. Där har du anledningen till att jag va sjukskriven. Det brukar få tyst på dom.

  • Anonym (Äntligen)
    QueenS skrev 2021-09-24 07:03:41 följande:

    Vet inte hur tillförlitlig denna källa är, men det står att risken för missfall är bara 1,6% vid konstaterat hjärtslag o v 6. Men det låter ju nästan för bra för att vara sant missfall.se/missfall-statistik/


    Det hade ju varit fint :) men tror inte det stämmer. Vet många som sett tickande hjärtat i både v 6 och 7 och ändå fått mf strax därefter :( Dock inte det man vill höra när man är orolig.
  • Anonym (Äntligen)
    Mamma91a skrev 2021-09-19 08:32:26 följande:

    Jag har nyligen plussat. Fick gravid 2-3 v på digitalt. Har inte passerat bim. Har förmodligen bf i början på juni men det kommer bli snitt och blir då i maj. Jag är gärna med i fb gruppen om.den är helt privat. Jag har svårt att glädjas pga många mf


    Blev det mf igen i augusti? =/
  • Anonym (Äntligen)

    Någon som vet nått bra slemlösande och som funkar mot rethosta också och som man får ta som gravid?

    Börjar bli riktigt jobbigt att inte sova pga hostan nu :/ det jag hade hemma bör inte användas under graviditetens tre första månader/eller inte alls. Bisolvon och bromwell comp är det jag kollat upp.

  • Anonym (Äntligen)
    Rewner skrev 2021-09-26 17:25:36 följande:

    Vår resa fick tyvärr ett tidigt slut så här kommer det inte bli barn i maj. I fredags började jag blöda och fick "mensvärk". På något konstigt sätt så känns missfallet lika overkligt som graviditeten i sig.

    Hoppas det kommer gå bra för alla er andra!


    Beklagar :( hoppas det tar sig så snart ni känner er redo för det och att det pyret bestämmer sig för att stanna.
  • Anonym (Äntligen)

    Ska försöka ringa och få en akuttid på vårdcentralen idag. Har varit hemma i en vecka efter idag men får ingen sömn på nätterna. Jag vaknar av en nedrans hosta flera gånger varje natt och vet inte vad jag får ta för att lindra den :(

Svar på tråden BF maj 2022