Inlägg från: Anonym (Äntligen) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Äntligen)

    BF maj 2022

    Hannamk skrev 2021-09-06 19:11:37 följande:

    Hej allihopa! Hoppas ni mår fint.

    Blev superglad när jag hittade den här gruppen och hoppas på att kunna få ställa lite dumma frågor så småningom ????

    Plussade på stickan i fredags och imorgon är det inskrivning. Superglad och livrädd samtidigt, första graviditeten för mig och allt känns som en djungel!


    Grattis! När har du bf? :)
  • Anonym (Äntligen)
    Nojjig skrev 2021-09-06 19:33:39 följande:

    Ja snarare ligga med så mycket symptom för jag kunde inte ta mig upp ur sängen. Jag grät mig igenom nätterna mellan kräkningarna. Jag tittade i min dagbok där jag skrivit att "inget kan vara värre än detta, förutom om någon jag älskar dör. Snälla hjälp mig" men det är så att ha extremt graviditetsillamående, minns inte det krångliga namnet på tillståndet. Det är därför jag oroar mig nu, för jag känner ingenting alls, mår som vanligt.


    Va det hyperemesis gravidarum du hade?

    Man måste inte då det igen.

    Jag har mått olika i mina graviditeter. Första började jag kräkas i v 11-12 när alla säger att det ska gå över. I graviditet två hann jag knappt känna efter innan jag fick mf. I graviditet tre mådde jag sjukt illa å hade svårt att äta i massa veckor men kräktes aldrig. Nu i fjärde mår jag illa vid ansträngning och när jag är hungrig och när jag just ätit. Men inte kräkts än men det är ju rätt tidigt än 5 +1 så vågar inte ropa hej ännu. Jämför absolut inte mitt mående med hyperemesis gravidarum menar bara att det bara för att man mådde på ett visst sätt ena gången behöver inte nästa gång bli likadan.
  • Anonym (Äntligen)
    Nojjig skrev 2021-09-06 20:53:40 följande:

    Ja så hette det

    Nej drömmen vore att få må ok, iaf så jag kan ta hand om min son som är snart 3 år. Beklagar ditt mf vet hur det känns. Jag tar en dag i sänder och håller tummarna att det går vägen.


    För mig är inte missfallet det jobbiga utan graviditeten jag hade efteråt. Fick föda i v18 pga missbildningar han inte skulle överlevt. Det tog hårt och jag va sjukskriven i ett par månader efteråt. Har en liten som va drygt 1 år när cirkusen drog igång. Solen i tillvaron samtidigt som jag inte klarade att va så närvarande som jag behövde vara. Har fått ta upp kontakten med min kurator igen för jag mår mentalt dåligt av att vara gravid igen. Kan inte glädjas, blir sanslöst arg för saker och ja.. jag försöker ha små delmål för att ta mig igenom det. Hade trott jag skulle bli glad men grät av rädsla istället när vi fick ett plus igen.

    Som du skriver, en dag i sänder är bra. Det går bara så otroligt långsamt :( håller tummarna att allt går bra för oss båda denna gången! <3
  • Anonym (Äntligen)
    Kiwikiwi skrev 2021-09-07 10:07:59 följande:
    Jag bokade privat på Crocus Ultraljudsklinik här i Stockholm, var bara där de hade tider efter mycket googlade på andra mottagningar som erbjuder UL. Så kika där om du också är intresserad, tror dock kanske att de var from v. 40 som de hade lediga tider, men de kanske avbokas. Har läst i andra grupper om Svea mottagning i Södertälje där flera verkar ha gått från BF Mars gruppen, där verkade de finnas många tider, tror de är VUL där dock :) vet inte vad som är bäst.
    innan en viss vecka, om det är 10+0 eller 9+0kanske så brukar det i princip alltid vara vul. Helt enkelt för att det är för litet för att kunna få en bra bild genom magen :)
  • Anonym (Äntligen)

    Det va en gammal lista som väcktes så jag uppdaterar med rätt.

    BF-lista

    30/4 Um Hamza

    1/5 Tingeltangel

    2/5 RBC, 28 år, första barnet

    2/5 Ik96, 25 år, andra barnet

    2/5 Emma, 31 år, tredje barnet

    5/5 X, 27 år - Första barnet

    7/5 Sheltie, 25 år, första barnet

    7/5 Äntligen

    7/5 lindersara, 35 år, tredje barnet

    7/5 Secretflower

    7/5 Mela88, fjärde barnet

    8/5 Sararebecca

    8/5 FruA88

    9/5 Sofia0509

    11/5 Kiwikiwi, första barnet

    14/5 Nojjig, tredje barnet

    15/5 SaaraK, 2a barnet

    16/5 Ljusrosa 39år, fjärde barnet

  • Anonym (Äntligen)
    Nu borde det ha blivit rätt, denna är från igår med uppdateringar från idag :)

    BF-Lista

    30/4 Um Hamza

    1/5 Tingeltangel

    2/5 RBC, 28 år, första barnet

    2/5 Ik96, 25 år, andra barnet

    2/5 Emma, 31 år, tredje barnet

    3/5 melissy, 17 år, första barnet

    5/5 X, 27 år - Första barnet

    7/5 Sheltie, 25 år, första barnet

    7/5 Äntligen

    7/5 lindersara, 35 år, tredje barnet

    7/5 Secretflower, 35 år, fjärde barnet

    7/5 Mela88, fjärde barnet

    8/5 Sararebecca

    8/5 FruA88

    9/5 Sofia0509

    11/5 Kiwikiwi, första barnet

    14/5 Nojjig, tredje barnet

    15/5 SaaraK, 2a barnet

    16/5 Ljusrosa 39år, fjärde barnet

    17/5 Rårakan 36 år, tredje barnet

    17/5 nathaliextnf 36 år, sjunde barnet
  • Anonym (Äntligen)
    Lindamarie skrev 2021-09-09 16:36:58 följande:

    Hej.

    En fråga hur långt efter ni plussat ringde ni BM?

    Känns tidigt att ringa BM redan då jag bara är i vecka 4(3+6)?
    Och när jag väntade sonen ringde jag i vecka 6 men fick ändå inte komma förrän i  vecka 10 pga dom inte tar emot tidigare sa hon då.

    Denna gång skulle vi vilja göra KUB vilket vi inte ville med sonen så skulle kännas skönt med lite tidigare kontakt så det inte blir så stressigt med att boka in KUB osv.(ska väl göras innan vecka 13?)


    Jag ringde ganska tidigt tror jag va i typ 3+5 eller 3+6 till och med. Jag ville ha kontakt tidigt för jag behöver stöttning. Fick hälsosamtal på måndag och då är jag 6+1. Hoppas att jag kan få komma in för ett vul och bara få bekräftat att det är någon där och hur många. Men troligen blir det nog inget ultraljud före kub. Blir väl nån gång mellan v 12 och 14 har jag för mig och blodprovet ska tas senast v 10 eller 11?
  • Anonym (Äntligen)

    Hur tänker ni med vaccination? Jag har tagit dos 1 innan jag blev gravid och igår skulle jag tagit dos 2. Men väl på plats (trots att jag ringt dom tidigare och frågat om det va okej, vilket de sa att det va) så får jag till svar att de inte vaccinerar gravida innan v 13. Ska prata med min bm på måndag och se vad hon har för info.

    Blir så förvirrad när alla man pratar med säger olika.

  • Anonym (Äntligen)
    Kiwikiwi skrev 2021-09-11 09:51:57 följande:

    Jag hade redan tagit båda vaccindoserna precis innan jag plussade men har också hört lite olika. Jag har hört att är man gravid innan v.13 så tar man inte första dosen förrän man passerat den veckan. Däremot om man redan tagit första dosen så ska andra dosen tas efter x antal veckor precis som vanligt (6 v eller vad det är). Men de har nog som sagt din BM bättre koll på :)


    Ja jag läste det nu på folkhälsomyndigheten och förmodligen va det den infon de gick efter när jag ringde. Men väl på plats va det inget de kunde säga nått om. Kvinnan jag pratade med på telefon skulle notera det i min journal sa hon men det va inget de kunde hitta igår heller så allt kändes så kasst skött :/ kommer liksom hinna gå 16 v annars mellan doserna. Det har redan gått nästan 10.
  • Anonym (Äntligen)
    Sofia9640 skrev 2021-09-10 15:00:49 följande:

    Jag hoppar in i den här gruppen också eftersom jag har BF vid månadsskiftet april/maj.

    Jag är gravid för andra gången men det är första barnet. Första graviditeten slutade i ett missed abortion i v.19. Detta var otroligt tufft, hände dessutom på midsommar i år.

    Jag är nu i vecka 8 och vet ingenting ännu, men illamåendet är konstant... Nästa vecka är det inskrivningssamtal och veckan efter det ett tidigt ultraljud. Är så orolig och nervös men försöker ta det lugnt och tänka positivt.

    Önskar er alla lycka till med era graviditeter! :)


    Beklagar det du varit med om. Själv varit med om liknande i mars och det är inget jag önskar någon att uppleva.

    Har tagit upp kontakten med min kurator igen för att jag är så rädd och har svårt att känna någon glädje i graviditeten.

    Hoppas allt går vägen för oss nu <3
Svar på tråden BF maj 2022