Inlägg från: Anonym (Äntligen) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Äntligen)

    BF maj 2022

    Anonym (Bebis2) skrev 2021-09-17 07:12:54 följande:

    Ni som har fler barn, har ni märkt att livsmedelsverket ändrat på vad som är okej/inte okej att äta som gravid? Nu är det visserligen 8-9 år sedan jag var gravid, men upptäckte till min förskräckelse att de lagt till mer som inte är okej, hehe.


    min stora är inte ens 2 än och va gravid i 5 månader under vintern/våren nu också så jag kan erkänna att jag knappt kollat på livsmedelsverket nu. Men mellan gång 1 och 2 så va det ingen skillnad jag tänkte på iaf.


    Vad är det de lagt till man inte får äta numer från sist du va gravid? :)

  • Anonym (Äntligen)
    Anonym (Bebis2) skrev 2021-09-17 08:36:56 följande:
    Det kanske var ngr år sen de ändrade, haha. Det jag lagt märke till är delad melon, påläggsskinka o sånt och mindre mängd koffein. Finns säkert mer, haha!
    Det är väl typ alla delade frukter egentligen? Och att det beror på hur länge de har legat. Likadant med pålägg att man ska ha koll på datumet på när det är förpackat så är det lugnt :)
  • Anonym (Äntligen)
    Kiwikiwi skrev 2021-09-17 09:07:48 följande:
    BF 11/5 :) Ja de är absolut ingen fara, har hört många poddar med barnmorskor där de tagit upp detta och att de inte är någon fara alls i början. Jag själv var både på bröllop och weekendresa mellan äl och bim och fick i mig några glas vin innan jag plussat. Jag fick igår inbjudan till aw på jobbet som jag "måste" gå på, så typiskt, vi är också väldigt få så man försvinner inte i mängden. Men tror jag bara kommer säga dricker alkoholfritt nu i sep/okt som en liten detox. De får väl tro vad de vill..

    Ja de ska bli kul att berätta men som sagt vill man inte att de ska få för stora förväntningar, men går de inte vägen så vill jag nog ändå ventilera det med någon annan än min sambo. Men vill ändå försöka tro att det ska gå bra :)
    Eller om du har bil så kanske du ska köra hem? eller att du ska nånstans efter aw'n där du måste köra :) Så gjorde jag sist jag va gravid och skulle på aw. Tog alkoholfritt och sa att jag skulle köra till föräldrarnas sommarställe efteråt.
  • Anonym (Äntligen)
    Anonym (Anonym) skrev 2021-09-17 13:09:57 följande:
    Förstår inte riktigt detta. Är det bara om man är gravid som man inte dricker alkohol?

    Jag dricker ofta alkoholfritt just för att jag vill, tar bilen eller ska upp tidigt dagen efter. Brukar vara bussig och köra hem kollegor efter en middag/aw då jag ofta är nykter.

    Det är väl inget man behöver förklara, varför man inte dricker alkohol? Du är väl vuxen och bestämmer själv? Dina kollegor har inte med det att göra.

    Är man någon som ofta dricker alkoholfritt och tar bilen så är det en sak. Vet kollegorna att man inte har bil, eller kanske inte ens har körkort och att man sällan spottar i glaset (behöver inte vara alkis för det) så blir folk misstänksamma.


    Jag dricker väldigt sällan men när jag väl får tillfälle att gå på en tjejmiddag eller liknande så tar jag gärna en drink eller ett glas rött. Det är lyx för mig. Ses vi då och jag plötsligt tackar nej så vet de direkt. 

  • Anonym (Äntligen)
    Juli1990 skrev 2021-09-17 21:46:01 följande:

    Ändrade min ålder.. jag är ju inte 30 längre haha


    Det är bäst att kopiera listan och klistra in den i ett nytt inlägg. Om nästa försöker citera igen är inlägget tomt plus att jag själv och många andra tar inte hänsyn till gråmarkerade listor eftersom det betyder att någon bara svarar på det inlägget :)
  • Anonym (Äntligen)
    QueenS skrev 2021-09-18 13:34:07 följande:

    Vad heter gruppen? Jag är mer i en FB Maj 2022, om det inte är samma är jag gärna med I er också :)


    Det är inte samma. Denna gruppen kan man inte söka upp själv utan måste bli inbjuden till. Så hemlig är den :)
  • Anonym (Äntligen)
    QueenS skrev 2021-09-18 15:23:32 följande:

    Tar gärna en inbjudan :)


    Skicka pm till Crazzy så fixar hon det :)
  • Anonym (Äntligen)
    Juli1990 skrev 2021-09-17 21:46:01 följande:

    Ändrade min ålder.. jag är ju inte 30 längre haha


    Och Grattis såklart till att du fyllt år! :)
  • Anonym (Äntligen)
    Juli1990 skrev 2021-09-20 06:53:21 följande:

    Hej,

    Har du köpt till VUL privat? Funderar på att göra men vet inte vad som är rimligt att betala och om det är värt det? Någon med erfarenhet?


    I gbg ligger det på cirka 900kr för ett tidigt ultraljud. Beroende på vilken vecka man är i görs det vaginalt.
  • Anonym (Äntligen)
    Hejsan91hejsan skrev 2021-09-20 08:34:35 följande:

    Imorse när jag gick på toa va de alldeles rött.. får först panik men kommer sekunden senare på att svärmor bjöd på rödbetor igår hahaha. Fyfan hjärtattacken först!


    Rödbetor är hemskt! Så gott men det skrämmer verkligen slag på en! Råkat ut för samma sak så jag undviker rödbetor tidigt i graviditet nu hehe
Svar på tråden BF maj 2022