Inlägg från: Anonym (Äntligen) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Äntligen)

    BF maj 2022

    Hejsan91hejsan skrev 2021-11-05 09:45:32 följande:

    Fick se ett hjärta slå idag, vilken lättnad :). Däremot sa läkaren att han mätte 10+3 ist för 11+3 även fast jag låg helt ?rätt? på mitt tidiga ulj för 2.5 vecka sen. Borde jag vara orolig?


    Troligen inte. Kan säkert Bero på hur bebis låg om hen sträckte på sig eller inte och om de mötte huvudet så är det väldigt mjukt så det kan va lite klämt och då får det inte samma mått just då som ett annat tillfälle. Det är säkert helt i sin ordning :)
  • Anonym (Äntligen)
    Hejsan91hejsan skrev 2021-11-05 09:45:32 följande:

    Fick se ett hjärta slå idag, vilken lättnad :). Däremot sa läkaren att han mätte 10+3 ist för 11+3 även fast jag låg helt ?rätt? på mitt tidiga ulj för 2.5 vecka sen. Borde jag vara orolig?


    Och grattis! Härligt att det såg bra ut på ultraljudet <3
  • Anonym (Äntligen)
    Pinnglass skrev 2021-11-15 15:53:43 följande:

    Haha men en bulle i ugnen var väl passande :) Det kommer behövas en ersättare för mig också men jag känner mig ändå inte bekväm med att berätta så tidigt på jobbet. Har en väldigt stor arbetsplats och det är så himla många som kommer få veta det. Men man måste väl få hålla på det lite till tänker jag.. :)


    Har du en vettig chef så berättar inte hen det vidare utan din tillåtelse. Sen har du ingen skyldighet att säga nått förrän 2-3 månader innan beroende på vad avtalet på din arbetsplats säger.

    Jag sa till min chef tidigt men att det inte va officiellt och sen när det va officiellt så sa jag till om det så att han kunde börja eska resurser för ersättare. jag är den enda i fertil ålder på min avdelning så det skulle blivit rätt avslöjande om han började kolla efter ersättare till föräldravick hehe.
  • Anonym (Äntligen)
    Pinnglass skrev 2021-11-16 16:46:32 följande:

    Det lät ganska vettigt att säga till chefen att hålla det för sig själv, så kan jag berätta för kollegorna när ett bra tillfälle ges :) känns som de flesta berättar tidigt, men jag blir lite stressad över att det ska brista. Början av nästa år borde ju ändå vara ok då så kan man ha julen för sig själv med familjen :)


    Min chef vet historia med graviditet tidigare som inte gått bra och då blev jag sjukskriven för att jag blev deprimerad. Så lika bra att han visste direkt att jag kanske inte betedde mig som vanligt nu eftersom massa gammalt väcktes till liv och gjorde att jag mådde skräp mentalt. Och att vi hade helgtjänst och kvällsmöten i den vevan när jag bara sov och sov så ofta jag kunde påverkade också att jag gick ut med det tidigare till honom. Men han har varit väldigt bra och stöttande i det :)
  • Anonym (Äntligen)
    CellieHanna skrev 2021-12-11 15:24:18 följande:

    Hej!

    Är det någon som har länken till den hemliga Facebookgruppen för BF maj 2022? Jag fick länken skickad av Crazzy, men den funkade inte och hon svarar inte igen :( Hade gärna velat gå med. Tack!


    Tror inte det finns någon länk utan man måste bli inbjuden till gruppen. Så funkade det för mig iaf.
  • Anonym (Äntligen)
    ilovebamse skrev 2021-12-31 06:37:16 följande:

    Hej

    Tror inte någon är kvar här.

    Men iaf, beräknat bf 27/5 här.

    4:e barnet..

    Har inte Facebook.. kanske någon annan som inte heller har o vill hänga här lite emellanåt? Gud, någon annan som inte har Facebook. Haha, kom på att det är nog orealistiskt.. alla runt omkring har Facebook. Men kanske har jag tur.

    Gjorde iaf ultraljudet i måndags. Rul. Bm blev fundersam då bebis i magen är ytterligare en vecka back på tillväxten, blev samma på tul. Någon som varit med om detta? Mina 3 andra va de ingen ändring eller bara 3 dagar typ.


    Hej å välkommen! :) jag är mest på fb men tittar ofta in här också.

    Menar du att du fick bf framflyttat en vecka på tul och sen framflyttat en vecka till på rul, så totalt två veckor? Det låter rätt mycke.

    När jag gjorde rul ville de tidigarelägga bf egentligen men sa att de inte flyttar efter de gjort en första datering för det stämmer oftast bäst tidigare i graviditeten.

    Den enda gången jag blev flyttad väldigt mycket (mer än som va fysiskt möjligt) gick det åt pipsvängen :( men de såg tydligt avvikelser på ultraljudet i samband med det också, så om allt såg bra ut behöver du nog inte oroa dig. De mäter ju sf-mått hos bm sen också och avviker något så får du ett tul.
  • Anonym (Äntligen)
    Pandy13 skrev 2022-01-01 22:23:31 följande:

    Ok, jag förstår! Visste inte att man gjorde tul så tidigt.


    Tul kan stå för både tidigt ultraljud och tillväxtultraljud för att snurra till det :)

    Tidigt ultraljud göra i ungefär samma veckor som om man gjort kub.
  • Anonym (Äntligen)
    ilovebamse skrev 2022-01-01 20:02:36 följande:

    Ja men precis. Fick det framflyttat på tul 6 dagar. Från 21/5 - 27/5.. tänkte jaja det är nog väldigt vanligt ändå. Men på rul mätte hon o kollade allt väldigt mer noga än jag är van vid sen innan, kollade hjärtat extra mkt osv. Sen sa hon att fostret/bebis va ytterligare en vecka bak. Alltså att bf skulle bli en vecka framflyttad igen. Dock sa hon att de inte flyttar fram på rul. Utan utgår från tul, men hon ville prata med läkaren o återkomma om tillväxtultraljud. Men inte hört något ännu. Detta va i måndags. Kanske mkt att göra såhär mellan storhelgerna. Det dumma med sf måttet på mig. Är att jag är väldigt överviktig. Gick ner 26kg mellan 2an o 3an men gick typ upp allt under graviditeten, denna gången hann jag bara gå ner 7kg. 3an blir 1 år om ca 10 dagar. Så mitt vv fick ta paus i somras när ja upptäckte graviditeten. Så har endel hull så att säga, gör det även svårt för bm vid ultraljud, dels snittärret som är i vägen och hullet på det.. pust. Skulle ju ner på normalvikt innan nästa barn, kroppen hade andra tankar.. haha


    Ja de kan nog ha det lite körigt nu mellan jul å nyår. Många sjuka också eller vabbar.

    Ah ok men påverkar övervikt sf-måttet? Tänker att kurvan borde följas Någorlunda ändå?

    Du har tid för vv igen sen när bebis är ute. Det går inte att planera för allt även om man hade tänkt sig något annat.

    Jag gick inte upp så mycket med första, gick ner typ allt på 2 månader men gick upp det igen för jag fick svårt att äta (pga en kronisk muskelstörning i strupen). när jag blir stressad blir det ännu värre och vad är mer stressande än ett barn som inte sover och man försöker göra allt samtidigt när man äntligen får 5-10 minuter paus när hen somnat en kortis hehe. Choklad blev lösningen för det reagerade inte halsen på på samma sätt och vips va kilona tillbaka. Nu äger jag ingen våg längre och slutat gå till gymmet pga pandemin så har noll koll. Känns lite skönt att inte ha koll tycker jag.
  • Anonym (Äntligen)
    ilovebamse skrev 2022-01-02 06:23:11 följande:

    Nja kanske inte av att man är överviktig i sig. Men har efter all uppgång/nedgång fått sån hängmage med ficka där snittet är . Så det påverkar såklart. Vi får helt enkelt se. Börjar lugna ner nerverna nu o tänker att bebis säkert växer ikapp snart.. eller så blir de en liten bebis. Mot mina 4 kg klumpar innan


    Ah då förstår jag. Fantastiskt vad kroppen klarar ändå :) att den kan töja sig, böja sig, skapa liv och allt annat man bara tar för givet.

    Min första vägde bara 3,2 och 37cm huvud och jag tyckte det va mer än tillräckligt hehe. Allt kommer säkert gå fint! Hade de varit väldigt bekymrade är jag rätt säker att du hade fått en ny tid för uppföljning direkt.
  • Anonym (Äntligen)
    ilovebamse skrev 2022-01-02 10:13:51 följande:

    Ja den är helt otrolig. Tog oss 7 år att få första barnet. Hela IVF köret och en massa gråt och besvikelser. Men tillslut lossnade det. Så min övervikt kom från det att vi startade resan tills dess sonen kom. Sen har jag inte hunnit gå ner allt, mellan alla graviditeter. Våra svårigheter är ju som bortblåsta. Räckte med oskyddat 1 gång denna gången. Va inte ens planerat. Vi tänkte ju inte att 1 gång skulle leda till graviditet direkt efter våran historik.

    Hur går det i din graviditet? Någon skillnad från första graviditeten?


    Vi började en utredning Inför första när det närmade sig ett år. Hann ta alla prover men när mensen skulle komma inför äggledarkollen så uteblev den men fick veta att jag hade dålig äggreserv så fick till oss att vi inte skulle vänta med syskon så vi började rätt snart.

    Är inne på min tredje graviditet sen oktober 2020 så det har varit ett tufft år med mycket sorg, oro och ångest. Denna och första är väldigt lika skulle jag säga bortsett från att foglossning och sånt skoj kom ännu tidigare än då. En av graviditeterna hann gå rätt långt och då va jag rätt säker på att det va en pojke för jag mådde annorlunda än vid första och min hy och mitt hår betedde sig på annat sätt. Fick det bekräftat vid moderkaksprov att magkänslan va rätt då.

    Därför tror jag vi väntar en flicka till men är såklart inte helt säker :) Tog tid innan jag vågade vara glad och tro på att det skulle gå vägen nu. Så känns lite som att jag missade de första 12 veckorna för jag hade sån ångest då.

    Hur är dina graviditeter i förhållande till varandra? :)
  • Anonym (Äntligen)
    Emasale skrev 2022-01-06 19:18:43 följande:

    Hej!

    Ny här och väntar vårt andra barn den 26/5.

    Jag har en fundering och undrar om någon vill ge lite feedback?

    Jag kommer även att prata med barnmorskan vid nästa tillfälle.

    Jag är fullvaccinerad och tog influensavaccinet i december. Min man och alla runt omkring har också influensavaccinationen och dos tre samt vi respekterar restriktionerna.

    Jag funderar på att vänta med dos tre ett tag eftersom det finns ingen information om hur länge bebisen i magen har antikroppar från dos tre? Någon som har läst något om det? Det känns lite bättre att vänta med vaccinationen inför sjukhusvistelsen med tanke på hur det blev på förlossningsavdelningen i Göteborg...

    www.svd.se/alla-fodande-pa-forlossningen-har-covid

    Ja, nu kanske inte alla på BB i min stad är ovaccinerade den dagen men jag tänker att antikroppar från dos tre kan vara ett skydd inför bf ändå?

    Kom gärna med information om du vet något :)


    Välkommen =)


    Alla får ju göra som de själva vill när det kommer till vaccin. Omkring mig blir väldigt många sjuka just nu, så av den anledningen kommer jag ta den tredje dosen så snart jag får. Hoppas bara att jag lyckas klara mig undan såpass länge att jag hinner få dosen innan. För nu känns det inte som om man kommer smittas längre utan en fråga om när. 


    Men tänker du för bebisens skull att den har störra nytta av vaccinet om du tar det senare så att han eller hon inte smittas på BB? Hänger inte helt med =)

  • Anonym (Äntligen)
    ilovebamse skrev 2022-01-06 19:43:56 följande:
    Okej då förstår jag. Skönt ändå att det tog sig utan hjälp, på oss hittades inget större fel så att säga. Mannen hade väll någon procent mindre antal spermier än medelvärdet. Men inget som de tyckte skulle ha spelat roll.

    Förstår att året varit oroligt och förstår känslan, att gå och vara orolig gör att man missar massor, små saker som kompisar beskrivit osv. Blev gravid vid sista IVF, de båda äggen stannade i 8v. Sen försvann de tyvärr, först de ena och 1 v senare det andra. Så efter det gav vi upp och ställde oss i adoptionsutredning. Men hann aldrig med första mötet så att säga.

    Oj.. det som skiljer graviditeterna, äldste visste jag inte att jag var gravid förens v 10. Mensen blev helt knas av all hormonbehandling så reflekterade aldrig över att den inte kom. 2:an kom illamåendet i v 12-18. Men inte superfarligt. 3:an 1 vecka innan mensen skulle komma va jag likblek av illamåendet och visste redan innan jag tog testet. Mådde skit länge och åt knappt nått.. 4:an nu, illamående från v 12-18. Men mildt. Så svårt o gissa kön. Då 1:a är pojk, 2:a tjej, 3:e pojk. Så ja detta kan ju vara en tjej eller pojk

    Så himla tufft när det tar sig och sen går det inte hela vägen ändå :( Men härligt att allt gått bra nu! =D 


    Kan det va en tjej till nu då eftersom illamåendet stämmer överens med när tjejn kom? :) Tycker det är kul att spekulera bara.. det viktiga är ju såklart att hen mår bra! Är lite mitt sätt att knyta ann nu att fantisera om vem det är som gömmer sig där inne. Är hen lik sin syster? eller kommer det bli en orädd vilde som springer innan lärt sig krypa osv hehe. Kommer bli spännande!


     

  • Anonym (Äntligen)
    Emasale skrev 2022-01-13 20:21:29 följande:

    .

    Jag tänkte att det är bra att ta vaccinationen längre fram utifrån det som hände i Göteborg osv.

    Men jag tog tredje dosen igår så får väl se om det finns någon fjärde dos mot sommaren :).


    Alltså, har du inte covid när du kommer in till förlossningen så hamnar du ju på en avdelning med friska personer. Det är inte så att alla på avdelningen smittades på förlossningen. Och de som är på just den förlossningen har ett eget bb också så personal inte blandas.

    Däremot finns ju större risk att bebis utsätts då men samtidigt så bildar ju du antikroppar medans du är sjuk också och några hinner säkert gå över innan förlossningen.
  • Anonym (Äntligen)
    ilovebamse skrev 2022-01-13 16:27:32 följande:

    Haha ja precis. Kan ju vara en tös. Då kör vi varannan här i såna fall

    Ja man blir bra nyfiken på hur bebis kommer vara, vem den kommer vara, hur den kommer sova, äta, utvecklas. Jag är mest inne på hur vardagen ska fungera. Och försöker bearbeta att lämna min minsta hemma med barnvakt. Inte att jag inte litar på barnvakten, men han är så liten fortfarande ju. Har haft barnvakt till de äldre, tidigast när de varit över 2 år. Nu kommer Lilleman vara 16månader. Så hemskt känns det. Kanske liten släng av separationsångest... Pust.

    Är det bara jag som blir halvt dement o lite segare i huvudet när man är gravid?

    Varit trött på mig själv idag,

    Handlat utan lista, förlagt presentkort på över 2000:-, glömde ta på mig bh, glömde plånboken hemma, ja listan kan göras så lång idag på saker som i vanliga fall inte är några peoblem..


    Oj aldrig lämnat barnet ensam med någon innan 2? Vi lämnade till svärisarna när hon va 4 månader tror jag. Men alla är olika :), jag behöver min egentid för att vara en fungerande förälder.

    Du är inte ensam! Och sen följer amningshjärnan/flaskningshjärnan efter det, då höll jag på att gå till jobbet utan byxor, gick ner i tvättstugan utan att ha tagit på mig mitt linne ordentligt (tack å lov bh iaf så jag inte visade brösten), glömt knäppa kuporna efter amning, och en hiiimla massa annat.

    Hoppas du hittar presentkortet <3 och att helgen blir bättre!
  • Anonym (Äntligen)
    Hejsan91hejsan skrev 2022-01-17 10:31:15 följande:

    Fick tyvärr mitt andra ma i slutet på november så försvann från denna grupp. All lycka till er som det gått bra för <3 det positiva är iaf att jag plussade idag igen så förhoppningsvis blir det bara några månader framflyttat.


    Beklagar :(


    Men Grattis till dagens plus! =) Håller tummarna att det håller sig hela vägen denna gången.


     

  • Anonym (Äntligen)
    Pandy13 skrev 2022-01-22 19:20:48 följande:
    Vi väntar pojke nr 2 den 19 maj. Får dock se om moderkakan flyttat på sig. På rul låg den i vägen för utgången, hehe.
    Förra barnet kollade vi inte kön, därför jag ville kolla denna gång. Plus att sonen gärna ville veta :)

    Känns som du samlat på dig allt man kan nästan denna graviditeten? 


    Håller tummarna för att moderkakan flyttat sig iaf =) 


    Hur går det med diabetesen nu? Har värdena blivit bättre? 

  • Anonym (Äntligen)
    Anonym (Bebis2) skrev 2022-01-26 17:17:59 följande:
    Haha ja lite så. I början kände jag mest "vad kommer härnäst?".

    Ja det blir massa extra ultraljud pga diabetesen så får se vad moderkakan har bestämt sig för, hehe. 

    Diabetesen går rätt bra ändå. Får ta insulin så värdena är ratt bra, har kontaktat med diabetessköterska varje vecka.

    Hur går allt för dig?

     


    skönt att det går bra med diabetesen ändå :) måste varit en stor omställning under en graviditet å allt! 


    jovars det artar sig. Skada mig på isen och kunde knappt gå under en vecka och sen drog jag på mig covid men nu har jag äntligen gått tillbaka till jobbet igen men längtar efter att få gå hem på heltid! har problem med foglossning och e ruggit trött hela tiden. 

  • Anonym (Äntligen)
    Pandy13 skrev 2022-01-31 16:52:08 följande:
    Jo, större delen av graviditeten har det varit mest fokus på diabetes, men börjat vänja mig nu och har landat i att jag är gravid, haha!

    Åh nej vilken otur! När ska du sluta jobba? Jag kör snarare extra jobb så länge jag orkar

     


    jobbar halvtid nu och det är precis vad kroppen orkar med. Blir väl februari ut skulle jag tro. Sen blir det sjukskrivning på heltid. Annars har jag gravidpeng från en vecka in i mars om inte annat. Rent ekonomiskt hade jag gärna jobbat mer och längre men det är inte hållbart om jag ska kunna ta hand om storasyster när hon är hemma från förskolan. Eller kunna sova utan värk för den delen :( 

  • Anonym (Äntligen)

    Försöker njuta av graviditeten och magen så gott det går. Är rätt säker på att det är min sista eftersom jag varken är speciellt ung (37år) eller haft lätta graviditeter. 


    Min tvååring förstår inte att jag inte orkar/kan bära och leka på samma sätt som innan och blir lite ledsen och sur. Emellanåt väldigt förstående och härlig, drog ut ett täcke till mig i vardagsrummet när jag sa att jag va trött och får låna napp och snuttis emellanåt hehe. Men nästa stund ska jag följa med in i lektältet eller andra grejer och min foglossning gör att jag knappt kan ta mig ur soffan stundtals. Så tack och lov för förskola säger jag bara! 


    Vill bara lägga mig å sova men dags att hämta på förskolan och försöka förbereda lite middag sen.

Svar på tråden BF maj 2022