Inlägg från: hurtänktedunu |Visa alla inlägg
  • hurtänktedunu

    BF juni 2022

    SaLi91 skrev 2021-11-18 15:03:59 följande:

    Hej alla!

    Har läst om alla en stund och känner att det är dags att dra mig ur kulisserna. Jag är 29år och väntar mitt första barn som har BF 21/6.

    Tycker allt är så spännande och sjukt otroligt, orimligt läskigt på samma gång. Vill att tiden ska gå snabbare men har ändå haft lyckan att se pyrets hjärta ticka vid två olika tillfällen <3


    Grattis vad roligt
  • hurtänktedunu

    Usch. Idag har jag en sån där jobbig dag. Då det känns som att det kommer gå åt helvete. Oron gnager och man vill bara snabbspola. För tidigt att hitta hjärtljud och ul först om 2 veckor och 5 dagar. Tiden sniglar fram. Bebis mådde jätte bra på ultraljudet I måndags men ändå är oron där. Snälla kan vi spola fram till jul.

  • hurtänktedunu
    svansmamman skrev 2021-11-19 13:51:57 följande:

    Fy vad jag lider med dig! Det kanske är jag som missförstår men du skriver att det är för tidigt att hitta hjärtljud men att allt såg bra ut på UL i måndags. Såg de inte hjärtat då? Jag har för mig att jag sett att vi är nästan exakt lika långt gångna så det är lite extra kul att följa dig därför. 

    Jag är övertygad om att allt är bra och att det bara är hjärnspöken som förstör för dig nu. Jag hoppas verkligen att du kan få en fin helg utan för mycket oro. 


    Alltså hitta hjärtljud med doppler hemma menade jag. Var nog inte så tydlig haha.

    Men vet du jag testade faktiskt med dopplern igår kväll och jag hittade bebisen. Kändes helt fantastiskt och nu kan jag vara lugn en stund. Ska kolla igen på onsdag tänkte jag.
  • hurtänktedunu
    EIJ90 skrev 2021-11-19 14:57:11 följande:

    Första tiden är verkligen jobbig! Både psykiskt och fysiskt. Men värsta är att inte veta om man går igenom det i onödan. Håller tummarna att det går vägen för oss. De flesta graviditer går ju i regel bra och speciellt om man sett hjärtljud på tidigt ul. Finns ju inga garantier. Var också på vul i måndags och allt såg bra ut. Men man nojar direkt om något känns annorlunda eller det gör ont på ett annat sätt i magen eller det känns för lite etc.

    Jag berättade iaf för min chef om graviditeten igår och det känns bättre nu än tidigare. Lättare att förklara om man är trött eller mår dåligt och kan även jobba hemifrån. Lite som en sten som lyfts från ens axlar. Och skulle något hända så vet han ju om det.

    Hoppas tiden flyger fram till jul och att vi kan slappna av mer efter det!


    Ja det är ju så men vi såg ju hjärtljud förra gången också men det gick inte vägen. Dock har vi ju att hjärtljud ännu senare denna gången så tror detta är mycket bättre odds. Jag tänkte berätta efter nipt testet. Då vet jag att den levt så länge och då kan jag nog slappna av. Men hittade faktiskt hjärtljud med dopplern igår. Kändes helt fantastiskt.
  • hurtänktedunu
    xnfsm skrev 2021-11-20 09:00:56 följande:

    Vecka 11 idag! Hur mår ni? Jag har fortfarande den där helt overkliga tröttheten (nästan hela tiden), lätt illamående, kissnödigkänsla och fryser så mycket. Lukter är oerhört jobbigt, mår illa i duschen av min egen tvål, fick byta schampo och balsam pga detta.


    Också v11 idag. Har mitt illamående men vissa dagar är bättre än andra. Tar ju lergigan comp också. Ont i brösten och trött på kvällarna och kissar mycket. Lukter går faktiskt bra.

    Kände mig lite orolig igår men hittade hjärtljud med dopplern så det kändes superbra
  • hurtänktedunu
    MrsXy skrev 2021-11-20 09:32:49 följande:

    Heej ! Hur går det för er? 

    Jag är som så många andra enormt orolig för missfall, hade ma i våras i v. 13, och är nu igen i v. 13!

    Är det någon av er, som varit på ul och sett hjärtat m.m, haft massor av symtom men där det ändå gått dåligt? Eller borde jag slappna av?

    Jag mår fortfarande illa varje dag, trött, flytningar osv, men är så himla rädd att det ska bli som förra gången. 


    Ja den där oron är svår att göra något åt. Den kommer nog hänga med tyvärr. På onsdag ska jag passera dagen det gick illa sist så det känns jobbigt. Men då jag hittade hjärtljud med dopplern igår så kommer jag hänga fast mig vid det. Men oron kommer nog gnaga enda tills jag börjar känna rörelser
  • hurtänktedunu
    Vicktoria88 skrev 2021-11-20 10:11:56 följande:

    Ja 3 veckor låter inte så länge men känns som en evighet ju. Jag kollade med barnmorska nu och tydligen så gör man inte KUB om man är under 35 här, så måste boka privat isåfall. Så kluven hur man ska göra, är 33 år. Har du bokat KUB privat? Hur gammal är du? :)


    Kan bara flika in att vi har betalat för kub varje gång de två tidigare gångerna. Då var jag 24 och 27. Nu är jag 32 och vi betalar för nipt istället för kub ger inte mer än en sannolikhet så vi ville ha mer säkra svar direkt.
  • hurtänktedunu
    Vicktoria88 skrev 2021-11-20 10:21:25 följande:

    Spännande, kul att vi är så lika! Nej det låter ju faktiskt rimligt att man inte flyttar dag vid IVF, anledningen till att man flyttar BF är väll för att ÄL kan ha varit tidigare eller senare och vid IVF vet man ju exakt, tänkte inte på det.

    Jag tillhör Eskilstuna, kommer du också hamna i Eskilstuna eller får ni åka till Södertälje?

    Får jag fråga lite varför ni valde att göra NIPT och inte KUB? Jag var helt inställd på att KUB ingick för alla, men fick veta igår att endast dem över 35 blir erbjudna KUB. Så kluven på om man ska boka privat, KUB eller NIPT, är ju 33 så kanske lite på gränsen. Det är väll mest att man vill vara förberedd om det skulle visa sig vara något tänker jag.


    Ja precis så. Min syster gjorde ivf och hon sa att dom inte flyttar då. Vi hör till Eskilstuna men jag kommer inte åka dit. Jag går både mödravården och kommer föda i Södertälje. Jobbar i vården så vill komma till ett ställe där jag inte känner någon och inte har så mycket insyn. De två andra är däremot födda i Eskilstuna. Vi valde nipt istället för KUB för att vi fick låga odds på båda barnen men första barnet 1 på typ 15000 men andra 1 på 9000 och det är låg risk men den ökade ändå med flera tusen och det stressade mig jätte mycket. Och då var jag bara 27. Så nu vid 32 år så känner ja att jag kanske skulle få ännu sämre. Tänker att skulle jag få 1 på 4000 skulle ju risken vara jätte låg men jag skulle bli sjukt stressad av det ändå och speciellt i och med att det bara är en sannolikhet. Så därför gör vi nipt istället för att få mer klara svar. Det bestämde jag mig för redan för många år sedan.
  • hurtänktedunu
    EIJ90 skrev 2021-11-20 13:31:42 följande:

    Så roligt att du hittade hjärtljud! :)

    Jag har också en doppler hemma men tror det är för tidigt att testa än. Får nog vänta några veckor till. Skönt när man blir orolig att kunna kolla nån gång då och då


    Ja vilken vecka är du i nu? Jag var i 9+6 igår när jag hittade.
  • hurtänktedunu
    EIJ90 skrev 2021-11-20 19:00:12 följande:

    Ca 8+4 idag. Så får nog ge det minst en vecka då ;)


    Ja precis. Är ju svårt även om en vecka. Handlar nog mest om tur skulle jag tro.
Svar på tråden BF juni 2022