• broderbob

    Varför tar ni inte vaccinet?

    Kan man inte diskutera när Stålmannen smittades av Coronavirus Covid-19 istället för riklig menstruation och HPV han blev ju smittad ????????????

  • broderbob
    Fler åtgärder införs mot den ökade smittspridningen av covid-19

     


    Fler behöver vaccinera sig

    I regionerna pågår ett intensivt arbete för att nå ut med vaccinationerna till de som ännu inte vaccinerat sig, och till alla som behöver en påfyllnad med dos tre. I dagsläget har 80 procent av befolkningen över 65 år fått tre vaccindoser, men det är fortfarande fler än 1,3 miljoner personer över 12 år som inte har någon vaccindos alls.


    ? Det är av yttersta vikt att de som ännu inte vaccinerat sig gör det snarast. Fler behöver vaccinera sig eftersom vaccinerna ger ett mycket gott skydd mot allvarlig sjukdom och död. Vi är i ett läge där smittspridningen ökar kraftigt, och den nya virusvarianten omikron har visat sig vara mycket smittsam också för de som är vaccinerade med två doser även om den då hos de allra flesta ger en mycket mild sjukdom. För att bromsa smittspridningen behöver därför kontakterna i hela befolkningen minska, säger generaldirektör Karin Tegmark Wisell.


    Åtgärder under en begränsad tid

    Åtgärderna införs med avsikten att de ska gälla under en begränsad tid, för att vaccinationsinsatserna ska hinna komma längre. Åtgärderna bedöms i nuläget behöva kvarstå fram till mitten av februari, men kommer att omprövas var 14:e dag. Målet är att avveckla åtgärderna så snart skyddet i befolkningen ökat, och situationen inom hälso- och sjukvården stabiliserat sig.


     


    Åtgärderna som Folkhälsomyndigheten vidtar

    Hemställan har lämnats in till regeringen om följande förändringar:


    Privata sammankomster. Sänkt tak till 20 personer. Avser uthyrning av lokaler.


    Allmänna sammankomster, offentliga tillställningar och mässor inomhus. Maxtak på 500 personer, även med vaccinationsbevis.


    Inresor. Kravet på att utländska medborgare över 12 år ska uppvisa ett max 48 timmar gammalt negativt covidtest vid inresa till Sverige tas bort, men covidpass återinförs som krav för inresa från 18-års ålder.


    Övriga nya åtgärder som gäller från den 12 januari, genom beslutade ändringar i Folkhälsomyndighetens föreskrifter, allmänna råd samt rekommendationer:


    Allmänna sammankomster och offentliga tillställningar inomhus. Vid arrangemang på fler än 20 deltagare tillåts enbart sittande deltagare och deltagarna ska delas upp i sällskap på maximalt 8 personer. Det ska också vara minst 1 meter mellan sällskapen. Undantag finns för religiösa ceremonier där stående deltagare tillåts. För arrangemang med fler än 50 deltagare krävs vaccinationsbevis i tillägg till övrig reglering.


    Mässor. För mässor med fler än 50 deltagare kommer vaccinationsbevis att krävas. Dessutom finns krav på en yta på minst 10 kvm per person.


    Serveringsställen. Krav om max åtta personer per sällskap, 1 meter mellan sällskapen och bara sittande gäster. Stängning senast kl 23.


    Vuxna personer. Råd tillkommer om att alla vuxna uppmanas att begränsa antalet nära kontakter inomhus genom att avstå från större middagar och fester samt liknande sociala sammanhang. Tidigare allmänna råd om att undvika trängsel, hålla avstånd, arbeta hemifrån, resa vid andra tider än rusningstrafik kvarstår.


    Cuper och läger inomhus. Avrådan förlängs med omprövning den 31 januari. Träningar och tävlingar i ordinarie seriespel kan däremot genomföras med riskreducerande åtgärder.


    Vuxenutbildningar och lärosäten. För lärosäten utvecklas rekommendationen om delvis distansundervisning för att glesa ut i undervisningslokalerna, men ska inte gälla som en heltidsåtgärd. Praktiska moment, som exempelvis examinationer, samt övrig vuxenutbildning bör fortsatt genomföras med riskreducerande åtgärder på plats.


     



     


    Fler åtgärder införs mot den ökade smittspridningen av covid-19 ? Folkhälsomyndigheten (folkhalsomyndigheten.se)

  • broderbob
    Här är de nya restriktionerna ? åtta åtgärder införs

    PUBLICERAD: I DAG 10.30


    UPPDATERAD: MINDRE ÄN 50 MIN SEDAN


    NYHETER


    Nu införs nya restriktioner.


    Bland annat ska vuxna begränsa sina kontakter och krogar och restauranger måste stänga klockan 23.


    Detta gäller från och med onsdag.


     


    Nu är det dags igen.


    Statsminister Magdalena Andersson (S) och Folkhälsomyndigheten presenterar nya åtgärder för att minska smittspridningen.


    Den senaste tiden har smittan ökat kraftigt i Sverige. I onsdags förra veckan nådde Sverige en ny toppnotering, med 23 877 nya bekräftade fall under ett dygn.


    Den kraftiga ökningen tros bero på den mycket smittsamma omikronvarianten och är avsevärt högre än Folkhälsomyndighetens värsta framtidsscenarion.


    ? Det är utan tvekan så att läget har förvärrats. Smittspridningen i Sverige befinner sig på historiskt höga nivåer, säger statsminister Magdalena Andersson.


    De nya åtgärderna gäller från och med onsdag, den 12 januari. Restriktionerna är tillfälliga, och regeringen betonar att de inte ska ligga kvar ?längre än nödvändigt?.


    ? Nya restriktioner är ingenting vi inför lättvindigt. Jag är väl medveten om att de här två åren varit prövande för alla oss i Sverige. Tyvärr krävs nu ytterligare en kraftansträngning för oss alla, för att få ner smittspridningen, säger Magdalena Andersson.


    I nuläget bedömer Folkhälsomyndigheten att åtgärderna ska gälla i åtminstone i fyra veckor, enligt generaldirektör Karin Tegmark Wisell.


    Detta gäller från och med onsdag

    Alla som kan arbeta hemifrån ska göra det.


    Krogar och restauranger med serveringstillstånd ska stänga senast klockan 23.00. Begränsning på högst 8 personer per sällskap införs.


    Ett allmänt råd om att vuxna ska begränsa antalet nära kontakter inomhus införs.


    Allmänna sammankomster och offentlig tillställningar, där införs maxtak på 50 personer om man inte har vaccinbevis. För allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med vaccinbevis införs olika regler om avstånd.


    Huvudregeln för utbildning för vuxna är att vara på plats. För universitet och högskolor gäller att distansundervisning kan användas som verktyg för att glesa ut. Salstentor och stora föreläsningar bör ges vid flera tillfällen för att undvika trängsel.


    Dessa åtgärder förlängs:

    Avrådan från deltagande i olika typer av cuper och läger inomhus.



    Smittskyddsåtgärder inom långväga kollektivtrafik.



    Att använda munskydd när många reser.



    FAKTA


    Nya åtgärder som kräver förordningar och därför kommer vidtas inom kort

    Deltagartak på 500 personer för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar.


    På mässor införs vaccinationsbevis om antalet deltagare överstiger 50 personer.


    Antalet personer vid privata sammankomster sänks från 50 till 20 sittande personer.


     


     


    Nya restriktioner mot corona från 12 januari (aftonbladet.se)

  • broderbob
    moaguuun skrev 2022-01-10 16:39:42 följande:

    TA DET JÄLVA VACCINET NI FÖRSTÖR MITT LIV!!

    Jag ska ej behöva lida något så oberört pga ett val ni gör. Jag tyckte inte heller om att vaccinera mig. Men gjorde det för att få ha ett liv. Nu får jag inte det endå pga restriktionerna som är ERT fel. 

    VAR INTE SÅ JÄVLA SKÄLVISKA


    Jag trodde att du menade Coronaviruset och inte FHM och regeringen
  • broderbob
    broderbob skrev 2022-01-10 16:43:28 följande:
    Jag trodde att du menade Coronaviruset och inte FHM och regeringen
    Förlåt jag trodde att du menade FHM såg inte att du menade vaccinationsmotståndarna
  • broderbob

    Nu behöver fler vaccinera sig


    Fler behöver vaccinera sig

    I regionerna pågår ett intensivt arbete för att nå ut med vaccinationerna till de som ännu inte vaccinerat sig, och till alla som behöver en påfyllnad med dos tre. I dagsläget har 80 procent av befolkningen över 65 år fått tre vaccindoser, men det är fortfarande fler än 1,3 miljoner personer över 12 år som inte har någon vaccindos alls.

  • broderbob

    Jag tycker att antivaxxarna nu tar sitt ansvar - om inte dessa nya restriktioner kommer hjälpa kommer ytterligare att införas - detta är vad jag hela tiden har sagt att alla måste ta sitt ansvar så att vi inte måste stänga ner vårt samhälle - jag vill inte ha ett nedstängt samhälle, nu kanske vi sakta går emot sådant och de får vi tacka antivaxxarna för samt de som vill vänta på ett facit innan ytterligare åtgärder - men som sagt det är ju ett val som man själv gör man kan inte ha bägge

  • broderbob

    DISKUSSIONEN HÄR INNE HAR GÄLLT DET SOM STÅR NEDANFÖR


     


    Har aldrig sagt att det ena motsätter sig det andra. Men har men riklig mens så är rubbningen en bisak då man har problem med just RIKLIG MENS.


     


    Riklig mens är just en mensrubbning.


     


    Okej? Så det kan alltså inte vara att mensen inte kommer när den är beräknad till? Utan det måste just vara riklig mens för att räknas som en menstruations rubbning?


     


    Riklig mens är en just en mensrubbning. Det ingår i begreppet mensrubbing.


     


    OCH INTE OM DET SOM GRUPP NAMNET ANTYDER


    Varför tar ni inte vaccinet?


    SÄKERLIGEN KOMMER MÅNGA NU ATT KLAGA PÅ DE NYA RESTRIKTIONERNA ? FAST JAG KAN INTE FÖRSTÅ DET DÅ NI HELLRE DISKUTERAR MENSRUBBNING / RIKLIG MENSTRUATION

  • broderbob
    Anonym (Renblodig) skrev 2022-01-10 18:02:45 följande:

    Vid detta tillfälle bör man veta varför folk tar beslutet att neka till vaccinering. En fjärde spruta, som tydligen ska skydda dig ifrån omikron, gör sig redo att attackera dig.

    Vi är inte själviska, ignoranta och djävulska.

    Ni vaccinerar er själva - shocker, blir ändå sjuka.

    Min morfar fick två blodproppar efter vaccineringen, en stor propp i höger hand och den andra proppen som var lika stor i vänster ben och vi har inte blodpropp i släkten.

    Min kusin fick jobbiga neurologiska problem efter att ha tagit vaccinet.

    Jag har en vän vars vän dog av en hjärtattack dagen efter hon fick vaccinet, flickan var 17 år.

    Jag har sett tillräckligt, hört tillräckligt..

    Och jag har tagit beslutet att jag, inte ens för miljarder kronor, aldrig skulle tagit det. Någonsin.

    Jag hoppas att ni lever ett gott liv, än så länge. Jag beklagar att ni har blivit komplett lurade och hjärntvättad av nyheterna och av dessa ni kallar för "pålitliga forskare". Jag litar hellre på en lodis på crack.


    Jag förstår du med ditt namn och åsikter tillhör "den vita rasen eller herre folket" som dom också kallade sig själva för.
    Vi vaccinerar oss för att undvika smittspridning allvarlig sjukdom och död. Desto färre som vaccinerar sig  enklare kommer det bli för viruset att mutera och sprida sig -  jag som har vaccinerat mig vill  skydda mig mot allvarlig sjukdom och död samt mot ökad smittspridning. och det är bra att man nu arbetar på att uppdatera det aktuella vaccinet . Den dynga som du och dina gelikar sprider, sprider ni  också över andra -du har mycket dålig attityd då du vill att dina föräldrar släktingar vänner och bekanta ska drabbas av allvarlig sjukdom och död -- trodde inte att sådana människor kunde existera - det är ju ni som gör att sjukvården också drabbas utav ett sådant högt tryck - mina skattepengar ska inte hamna hos er så att ni kan få sjukvård, det finns många andra som har behov utav det på grund av olika sjukdomar
  • broderbob
    EpicF skrev 2022-01-10 18:46:41 följande:
    Vad har dette egentligen med tråden att göra?
    Är det du verkligen  idiot förklarad eller försöker du bli det - här diskuterar ni menstruationsrubbningar och rikliga menstruationer utan att det tillhör ämnet 
    Varför tar ni inte vaccinet?
Svar på tråden Varför tar ni inte vaccinet?