• broderbob

    Varför tar ni inte vaccinet?

    molly50 skrev 2022-01-11 22:33:15 följande:

    En kollaps är kanske inte så långt borta om vården fortsätter att belastas mer och fler personal säger upp sig för att de inte orkar mer.

    Därav också att man rekommenderar folk att vaccinera sig.


    Vården var redan innan pandemin belastad med pandemin och alla dessa vaccinationsmotståndare som skrämmer med sina teorier så att fler avstår vaccinet och istället blir sjukvården fylld med med Covid-19 patienter och annan vård omprioriteras eller ställas in - det finns väldigt många som är i behov av vård och ni vaccinationsmotståndare har ingen rätt till att uppta vårdplatser som andra är i behov av - ni har egna specialister och bryr er inte om era egna barn, föräldrar, anhöriga och vänner och saknar empati, jag kan inte förstå vad det är för hat som driver dessa människor
    p
  • broderbob

    Visst, vi som är vaccinerade (även med 3:dosen som mig) måste fortfarande vara försiktiga och hålla avstånden, vi kan fortfarande bli sjuka, fast lindrigt sjukare och det är inte säkert att vi behöver uppta någon vårdplats som ovaccinerade nu gör. En annan orsak är ju att Omikron smyger igenom grundskyddet av vaccin (2 doser) och man har börjat med en tredje dos, även börjat tala om en 4: dos (fast Israel har redan börjat med det) j sedan kommer frågan hur länge ska vi behöva göra det då det är något som vi kommer att få leva med - är det värt med en 5 eller 6 dos eller lära oss hur vi tillsammans kan leva med ett virus och samtidigt ha återkommande vaccinationer varje år (när de flesta av befolkningen nu har fått vaccinet) bara en tanke istället för att fortsätta med en eventuell 5 eller 6 dos.
    Viruset är ju smart, det tar inte den svåraste vägen där personer är vaccinerade för att mutera sig utan väljer den allra enklaste vägen för att skapa mutationer , därför så viktigt att de flesta vaccinerar sig så att vi kan stoppa smittspridningen och mutationer - därför är det enligt min mening så viktigt att vi nu alla vaccinerar oss och kan öppna samhället till ett mer normalt utan restriktioner - men vad kommer det nya normala att vara? Själv tror jag inte att det kommer att bli som det var före pandemin, då vi nu lärt oss att leva, arbeta, handla, använda kollektivtrafiken, sjukvårdsbesök mer på distans, utbildning etc och mycket av detta finns redan - frågan blir väl också vad ska vi göra med den ökade fritiden som vi då kommer att få, mer ensamarbete från hemmet mindre kontakt med sina arbetskamrater - det kan vara skönt till en början men snabbt gå över till tristess .
    Vi har ju dator mobil telefon, Ipad med mera och kanske går mot ett kontantlöst samhälle så vad kommer bli det normala efter pandemin eller hur vi kommer att få lärsa oss att leva tillsammans med ett väldigt smittsamt virus, fast mycket kommer fortfarande vara nödvändigt. Pandemin har vänt upp och ner på väldigt mycket och kanske vi få ett annat tankemönster - det är väldigt skrämmande hur lätt en pandemi kan slå ut ett samhälle och därför så viktigt att vi alla tar vårt ansvar och vaccinerar oss för att få stopp på denna smittspridning

  • broderbob
    EpicF skrev 2022-01-12 11:07:28 följande:
    Även vaccinerade (trippelvaccinerade) kan bli allvarligt sjuka och behöva vård. Men då beror det i stort sätt på underliggande sjukdom som gör att vaccinet inte tas upp eller bara delvis tas upp i kroppen.
    Om dju läser riktigt så står det klart att jag har fått 3 doser redan
  • broderbob
    EpicF skrev 2022-01-12 11:07:28 följande:
    Även vaccinerade (trippelvaccinerade) kan bli allvarligt sjuka och behöva vård. Men då beror det i stort sätt på underliggande sjukdom som gör att vaccinet inte tas upp eller bara delvis tas upp i kroppen.
    Det står även - Visst, vi som är vaccinerade (även med 3:dosen som mig) måste fortfarande vara försiktiga och hålla avstånden, vi kan fortfarande bli sjuka, fast lindrigt sjukare och det är inte säkert att vi behöver uppta någon vårdplats som ovaccinerade nu gör. En annan orsak är ju att Omikron smyger igenom grundskyddet av vaccin (2 doser) och man har börjat med en tredje dos, även börjat tala om en 4: dos (fast Israel har redan börjat med det)
  • broderbob
    EpicF skrev 2022-01-12 11:07:28 följande:
    Även vaccinerade (trippelvaccinerade) kan bli allvarligt sjuka och behöva vård. Men då beror det i stort sätt på underliggande sjukdom som gör att vaccinet inte tas upp eller bara delvis tas upp i kroppen.

    Om du läser lite närmare .så funderar jag mer över då detta kommer vara ett virus som inte kommer att försvinna på närmaste tiden utan att vi måste lära oss att leva med det, hur meningsfullt blir då en 5 eller 6 dos och sedan fortsätta med det kanske var 5 eller 6 månad eller om vi istället måste lära oss att leva tillsammans med viruset och då kanske vara tvungna att ändra lite - Själv tror jag inte att det kommer att bli som det var före pandemin, då vi nu lärt oss att leva, arbeta , handla använda kolllektivtrafiken, sjukvårdsbesök mer på distans, utbildning etc och mycket av detta finns redan ? frågan blir väl också vad ska vi göra med den ökade fritiden som vi då kommer att få mer, mer ensamarbete, från hemmet mindre kontakt med sina arbetskamrater ? detta kan vara skönt till en början men snabbt övergå i tristess


    arbeta, handla, använda kollektivtrafiken, sjukvårdsbesök mer på distans, utbildning etc och mycket av detta finns redan - frågan blir väl också vad ska vi göra med den ökade fritiden som vi då kommer att få, mer ensamarbete från hemmet mindre kontakt med sina arbetskamrater - det kan vara skönt till en början men snabbt gå över till tristess .


    Vi har ju dator mobil telefon, Ipad med mera och kanske går mot ett kontantlöst samhälle så vad kommer bli det normala efter pandemin eller hur vi kommer att få lärsa oss att leva tillsammans med ett väldigt smittsamt virus, fast mycket kommer fortfarande vara nödvändigt. Pandemin har vänt upp och ner på väldigt mycket och kanske vi få ett annat tankemönster.


    Hur många är det egentligen som vill gå tillbaks och arbeta måndag till fredag när de redan börjat arbeta hemifrån? Kommer arbetsgivaren ha kvar alla dessa stora kontor och betala höga hyror eller kommer de att göras om till något annat.

    Jag tycker att pandemin har vänt upp och ner på vårt samhälle och min fundering är bara om vi kan återgå till något som vi kallar för normalt eller kommer det bli något nytt som vi kommer att kalla för normalt? Ingen vet men man måste alltid få sitta och fundera då vi inte kan låta en pandemi slå ut ett samhälle med ständiga nedstängningar då måste vi också få något som är mer säkert från smitta


     


    Viktigt att vi alla tar vårt ansvar och vaccinerar oss för att få stopp på denna smittspridning


     


     


     

  • broderbob
    Tobben skrev 2022-01-12 15:43:53 följande:
    Menar du på fullaste allvar att virus bara muterar hos en ovaccinerad? Vaccinerade blir ju också smittade och sjuka, har viruset svårare att mutera hos dem menar du?
    Ibland måste man ta och läsa lite det står Viruset är ju smart, det tar inte den svåraste vägen där personer är vaccinerade för att mutera sig utan väljer den allra enklaste vägen för att skapa mutationer , därför så viktigt att de flesta vaccinerar sig så att vi kan stoppa smittspridningen och mutationer - det får ju svårare att ta sig igenom hos en som är vaccinerad än en som inte är det - eller det är svårare att gå igenom en stängd dörr än det är att gå igenom en öppen dörr.....jag tror att man kan kalla detta för ..lätt svenska.....
  • broderbob
    klyban skrev 2022-01-12 16:29:16 följande:
    Hehe, man kan tycka ;)

    Kanske det är bra att det blev en pandemi och att man måste adressera om frågan och öka ens engagemang förutom spara pengar, och folket vill det också enligt Yougov.
    Jag förstår inte hur du ens kan tycka och tänka att  - Kanske det är bra att det blev en pandemi  - Det är ju det värsta som har hänt och bara tanken att kanske det är bra att det blev en pandemi är ju verklighets frånvarande då enormt många har blivit allvarligt sjuka, många har dött, många har förlorat sina hem och arbeten, länder där människor inte har fått lämna sina hem - för mig är detta något som inte är mänskligt
  • broderbob
    EpicF skrev 2022-01-12 18:51:14 följande:

    Varför väljer du att citera mitt inlägg och sedan inte svara eller kommentera det jag skrivit?


    Det är mitt eget inlägg och mina egna funderingar du får gärna följa dom men just nu finns inget mer då ingen vet vad ett nytt normalt är och i så fall vad ? Jag har mina egna tankar men kommer inte att skriva om dom här så att du ska försöka hävda att de är dina - du har det riktigt dåligt ställt då du måste säga saker är dina som de inte är, synd att jag inte kan ha mina inlägg copyright skyddade då hade jag kunnat gå vidare
  • broderbob
    EpicF skrev 2022-01-12 19:14:08 följande:

    Varför skulle påstå att dina tankar är mina?


    Du gör ju det när du säger att jag kopierat ditt inlägg - ska i varje fall leta upp om man kan copyright skydda sina inlägg så jag kan gå vidare med det som har blivit stulet
  • broderbob
    EpicF skrev 2022-01-12 18:51:14 följande:

    Varför väljer du att citera mitt inlägg och sedan inte svara eller kommentera det jag skrivit?


    Jag kommer att gå vidare med detta
Svar på tråden Varför tar ni inte vaccinet?