• broderbob

    Varför tar ni inte vaccinet?

    EpicF skrev 2022-01-10 18:42:27 följande:
    Folk kan vara rädda för biverkningar man kan få av vaccinet, bla MENSRUBBNINGAR.
    Vilket vaccin då?
  • broderbob
    EpicF skrev 2022-01-10 20:41:04 följande:
    Absolut kan det bara så. Men fortfarande kan folk ha en rädsla för de inrapporterade biverkningarna som för att de väntar eller avstår vaccinet.
    Desinformation gör att rädsla byggs upp så att ett vaccinationsmotstånd ökar - när man låter alla dessa desinformationer,, konspirationsteorier, anti fakta får flöda fritt blir det desto hotfullare folkhälsan

    Motverka desinformation om coronaviruset

    Kolla fakta


    Vilseledande hälsoinformation och bluffpåståenden med konspirationsteorier eller reklam för farliga produkter är alla ett hot mot folkhälsan.


    Kunskap och förståelse

    Falsk eller vilseledande information om coronaviruset kan få samhällskittet att vittra sönder, men är framför allt ett hot mot folkhälsan.



    Falska eller vilseledande budskap förekommer i olika former som
    måste bemötas på olika sätt:


    Innehållet är kanske inte olagligt men kan ändå vara skadligt.


     


    Det kan vara allt från avsiktlig desinformation till felaktig eller vilseledande information.


     


    Det kan omfatta vilseledande information om hälso- och sjukvård, konsumentbedrägerier, it-brottslighet, olaglig hatpropaganda och påverkansförsök från utländska aktörer.


     


    Budskapen kan ha ekonomiska motiv, t.ex. bedrägerier på nätet som skadar allmänheten, eller ett politiskt syfte.


     


    Vissa aktörer och länder utanför EU, särskilt Ryssland och Kina, har medverkat i riktade påverkans- och desinformationskampanjer i EU och övriga världen.


    Kommissionen och utrikestjänsten kommer att fortsätta att hålla koll på falska eller vilseledande budskap och utländska aktörers påverkanskampanjer.


     


    Exempel på desinformation

     


    Falska påståenden som att ?blekmedel eller ren alkohol kan bota covid-19?. Att dricka blekmedel eller ren alkohol kan tvärtom vara mycket skadligt. 


    Belgiens giftinformationscentral säger att antalet incidenter med blekmedel har ökat med 15 %


    Konspirationsteorier, som påståendet att ?coronaviruset har spridits av den globala eliten för att minska befolkningsökningen?. Forskningen visar tydligt att coronaviruset hör till en grupp virus, med bland annat sars och mers, som ursprungligen kommer från djur.


     


    Påståenden om att ?5G kan sprida viruset?. Teorierna bygger inte på fakta och har lett till sabotage mot master.


    Motverka desinformation om coronaviruset | Europeiska kommissionen (europa.eu)

  • broderbob
    EpicF skrev 2022-01-10 21:40:48 följande:

    Att tala om vilka biverkningar som har rapporterats in och dessutom ange källa ringe Läkemedelsverket är inte desinformation. Det är information om fakta.


    Det beror på om man vill lämna källan eller inte - väljer man bara att säga att det är fakta utan att ange källan då är det desinformation ( källan går inte att kontrollera, då det inte finns något som kan styrka det som sagts ord räcker inte). Jag har alltid för vana att göra det samt att kontrollera vem uppgiftslämnaren är / privat person / vilka tidningar och nyhetsbyråer runt om i världen då väldigt många har olika partifärger ( speciellt ï usa )

    När det gäller Coronavirus covid-19 är FHM Johns Hopkins coronavirus institute WHO mycket bra sidor att hämta information från och sedan har man källor att jämföra
  • broderbob
    EnAnonumius skrev 2022-01-10 22:50:48 följande:

    Du har ingen rätt att kräva att andra skall ta vaccinet.

    Och DU om du vill påstå att det är det ovaccinerades fel  att du saknar ett liv så är det vackert DU som får belägga det påståendet med objektiva fakta bevis.

    P.S

    Är faktiskt vaxxad med alla tre dosern.


    Visst har man rätt till att uppmana till att andra ska vaccinera sig - samt att säga till att personen och andra drabbas om inte fler vaccinerar sig, man har inte rätt till att skrämma / hindra/ desinformera andra till att inte vaccinera sig
  • broderbob
    Anonym (Qq) skrev 2022-01-11 06:08:50 följande:
    Tittar man på statistik från folkhälsomyndigjeten så ligger risken över nyttan med vaccinerna för friska människor som inte är riskgrupp. Sen har vårdens resurser varit belastad sedan ett bra tag tillbaka med mycket nedskärningar. Tex 1993 hade Sverige 4300 Iva-platser med respirator men till 2018 så hade dem bara cirka 600 platser. Vart tror du att alla pengar till vaccinerna, administrativa avgifter, all testning har kostat Sverige? Att pressa Sveriges befolkning till vaccination som inte ens ger gott skydd och hindrar smitta anser jag inte är rätt väg. Viruset kommer vi behöva leva med. Många läkare och immunologer håller inte med vaccinerna men allt som ifrågasätter dessa på internet censureras. Det största läkaruppropet pågår nu där andra forskare och experter inom virus ifrågasätter hanteringen av detta vaccin och speciellt införandet av vaccinpass då det inte finns någon vetenskaplig grund till att passen fungerar. Det skapar endast påtryckningar och utanförskap, folk som inte accepterar varandras val. För sånna som du ger mig intrycket att vi som inte vaccinerar oss är dum i huvudet, medans vi inte ifrågasätter ditt val som har tagit sprutan, utan mer Sveriges och Europas hantering av denna pandemi och restriktioner som skulle vara tillfälliga som nu är vardag.

    Hej!


    Jag tycker det är skam att du lägger ut så pass mycket fakta fel som du nu gör ? är det bara för att förvilla eller att du är korkad eller okunnig


     


    FHM har alltid sagt att nyttan med vaccinet överväger risken annars skulle man aldrig börja att vaccinera. Ett av skälen till att viruset lätt tar sig igenom det virusskydd som vi redan har är att vi har så många ovaccinerade och viruset har ?lärt sig? hur det ska mutera sig ? ett virus är ju inte så dumt att det tar den svåraste vägen för att mutera sig utan tar den allra lättaste vägen för att komma förbi ett hinder så att det lätt kan föröka sig och därmed skapa nya mutationer och för att vi ska hänga med måste vi också uppdatera vaccinet hela tiden, problemet kommer att kvarstå så länge som vi har vaccinationsmotståndare och folk med konspirationsteorier.


    Vi kommer säkert få leva med smittan ett bra tag till för att sedan kanske vaccinera sig en gång om året precis som man tar det vanliga influensa vaccinet.


     


    Gällande vaccinpasset har den stora frågan varit vaccinpass eller en hårdare kontroll på att hålla avstånd ? det jag vet är att några kommuner håller på och diskuterar om de ska ha mer restriktioner för att man ska hålla avstånd istället för ett vaccinpass, det kommer då att bli hårdare men man behöver inte kontrollera vaccinpassen som kan vara gamla


    Vill du att vi ska försöka stoppa pandemin och hindra från överbelagda -  sjukhus, inställda planerade operationer, besök hindra smittspridning allvarlig sjukdom och död, om du ska tänka på dina nära och kära vänner och bekanta då vaccinerar man sig - och för att få ett fungerande samhälle med så få restriktioner som möjligt - annars får du vara beredd på ytterligare restriktioner
  • broderbob
    Anonym (q) skrev 2022-01-11 10:14:04 följande:
    Jo det gör du. Sluta med det.
    Problem ja men det är ren lögn att vården kollapsade långt innan pandemin.
    Att det har varit personalproblem inom regioner (landsting) och kommuner som hemtjänst, äldreboende etc har är välkänt och det beror mer på att yrken inom vård och omsorg inte har varit så attraktiva, nu med pandemin ser man hur stor bristen är samt alla pensionsavgångar.

    Undersköterskor kommer att få sin yrkestitel skyddad
  • broderbob
    Anonym (q) skrev 2022-01-11 11:32:42 följande:
    Absolut är det problem, jag skriver ju det hela tiden.
    Men det är en ren lögn "att vården brakat ihop långt innan pandemin".
    EpicF skrev 2022-01-11 09:58:01 följande:
    Sjukvården har redan brakar ihop och der hände långt innan pandemin.
    Jag vet att du skriver detta men man måste förtydliga detta för de som inget förstår, vet man vad man talar om så har man inga svårigheter att bemöta dom som säger att det är pandemin som är orsaken, man måste se till att jobbet blir mer attraktivt, att man kan få ett större ansvar, mer utbildning och inte bara på första dagen kastas in i ett yrke man aldrig tidigare jobbat / känt till
  • broderbob
    EpicF skrev 2022-01-11 12:32:34 följande:
    Det diskuteras och jag hoppas att det blir så. Men då måste utbildningen ändras och bli samma i hela Sverige.
    När det diskuteras så gäller det över hela Sverige och inte över en viss del, du kan inte få en skyddad yrkestitel bara över en del utav landet. Däremot kan du få olika ansvarsfördelning pga av yrket - ett exempel inom sluten vården var nin befattning underställd avdelningsläkaren och inom öppenvården var min befattning underställd överläkaren och det är mycket viktigt då du får så mycket ansvar, inom sluten var det väldigt enkelt att lämna över det till avdelningsläkaren och vad som hände hade du aldrig 100% koll på
  • broderbob
    Anonym (The man) skrev 2022-01-11 12:29:22 följande:

    Idag gick Pfizers VD ut och sa att vaccinet har liten eller ingen effekt mot den senaste muteringen.


    Vad jag vet så säger han så här och inget annat

    "CNBC HEALTH AND SCIENCE
    Pfizer CEO says fourth Covid vaccine doses may be needed sooner than expected due to omicron

    PUBLISHED WED, DEC 8 202112:06 PM ESTUPDATED WED, DEC 8 20211:51 PM EST



    Pfizer and BioNTech released results from an initial lab study Wednesday morning that showed a third shot is effective at fighting the omicron variant, while the initial two-dose vaccination series dropped significantly in its ability to protect against the new strain. However, the two-dose series likely still offers protection against getting severely sick from omicron, the companies said.


    Bourla noted that a preliminary study by the company was based on a synthetic, lab-created copy of the variant and more data is needed from tests against the real virus. Those real-world results will be more accurate and are expected in the next two weeks, the Pfizer CEO said.


    ?When we see real-world data, will determine if the omicron is well covered by the third dose and for how long. And the second point, I think we will need a fourth dose,? Bourla told CNBC?s 


     


    Omicron: Pfizer CEO says we may need fourth Covid vaccine doses sooner than expected (cnbc.com)

  • broderbob
    Anonym (Renblodig) skrev 2022-01-11 14:00:09 följande:

    "Jag tänker inte trycka på länkarna det kan vara virus.." Är den vanligaste dumma svaret man får när man har bevis.


    Vad är det för bevis som du har - är det från WHO, Johns Hopkins Coronavirus institute, Folkhälsomyndigheten eller är det  - Jehovas Vittnen som hänvisar till (Lukas 21:11) eller Scientologi kyrkan som sitter på sanningen - 

    Eller är det


    "Both Chinese official channels and pro-Kremlin media have amplified content on alleged side-effects of the Western vaccines, misrepresenting and sensationalising international media reports and associating deaths to the Pfizer/BioNTech vaccine in Norway, Spain and elsewhere," the report said.


    Last year, China sought to block an EU report alleging that Beijing was spreading disinformation about the coronavirus outbreak, according to a Reuters investigation.

    Russia, China sow disinformation to undermine trust in Western vaccines: EU | Reuters


    Jag tror faktiskt att du har dina bevis bland dom jag skrev om . Jehovas Vitnen, Scientologi kyrkan, Kina eller Ryssland

Svar på tråden Varför tar ni inte vaccinet?