• Anonym (C)

    Vi skriver en sommarberättelse tillsammans

    Jag börjar. Sen copy paste:ar du och fortsätter  

    Sommaren var äntligen här. Med tanke på allt jobbigt som sker i världen just nu var det befriande för Casper att äntligen komma fram till den gamla sommarstugan som stått tom sedan mormor Karin gick bort. Nu var den hans. Hans mor är till åren och orkar inte ta hand om den och den står bara och förfaller. 


    Det kommer att kräva mycket arbete för att få det fint igen. Sådär som han minns ifrån  sin barndomstid.
    Men det första som står på agendan efter nästan sju timmar i bilen blir att gå ner till havet som han ser från platsen där stugan ligger. Grannen han nyss mötte på grusvägen en bit bort berättade att hon hade kunnat legat i länge. 21 grader redan i juni!?.

  • Svar på tråden Vi skriver en sommarberättelse tillsammans
  • Real Time
    Anonym (Det okända djuret) skrev 2022-08-24 00:47:47 följande:

    Real Time: Ja, det känns som om det utvecklar sig åt det hållet, även om det går sakta och trevande Flört Jag har skrivit ganska mycket om sex/romantik förut, men då oftast om destruktiva kärleksrelationer. Att skriva på det här sätter är verkligen en utmaning, för jag kan aldrig gå tillbaka om ändra någonting. Men jag tycker om utmaningar!


    Håller med någon tidigare här att detta inte borde ta slut! Finns mycket att ta reda på? en Personlig fråga. I min värld är du som författare kvinna. Stämmer det?

  • Ingenpsykolog
    Anonym (Det okända djuret) skrev 2022-08-24 01:03:50 följande:

    Ingenpsykolog: I så fall är höstberättelsen bara fortsättningen på sommarberättelsen, så det är samma berättelse men årstidsanpassad Flört Nej, mitt användarnamn avslöjar inte heller någonting om vem jag är i verkligheten. Hoppas du har lyckats sova lite bättre nu när du är hemma och kan sova i din egen säng, även om du fortfarande har ont i huvudet Hjärta


    Det blir väl perfekt att fortsätta med Sinnduahberättelsen för att ha ljuspunkter att njuta av i höstmörkret. Men bara så länge som du fortfarande tycker att det är roligt att skriva om det! GladHjärta
  • Anonym (C)
    Anonym (Det okända djuret) skrev 2022-08-24 00:06:53 följande:

    Nästa morgon står de tillsammans nere vid hamnen. Båtarna har börjat gå som vanligt igen, efter att gårdagens fruktansvärda händelse avskrevs som ett mycket lokalt och ovanligt väderfenomen. Experter konstaterade att det är lika otroligt att en liknande våg skulle uppstå här som någon annanstans på jorden. Därför finns det ingen anledning att evakuera ön. Men Casper och Saga bär på en hemlighet. De vet vad som hände på riktigt och hur nära det var att det slutade i en fullständig katastrof. Casper har beslutat sig för att lämna ön och återvända hem till fastlandet. Trots att han redan har bestämt sig, så känner han en sorg i bröstet och en växande klump i halsen inför tanken på att behöva lämna ön. Men han har viktiga saker han måste ta tag i där hemma.


     


    Vad ska du göra nu? frågar Saga. Casper harklar sig lite innan han svarar. Jag kommer åka hem och fortsätta med min forskning. Tack vare dig har jag fått nytt hopp och längtar efter att få sätta igång igen, svarar han och ler ansträngt mot henne. Så du kommer inte berätta för någon om vattenandarna då? Casper skakar allvarligt på huvudet. Nej, det kommer jag inte. Hemligheten är trygg hos mig. Jag ska att bevara den, precis som ni alla på ön har gjort under århundraden. Saga ler nöjt tillbaka mot honom och svarar: Din mormor hade varit stolt över dig, vet du det? De orden gör honom alldeles varm inombords, särskilt eftersom de kommer från Saga, men också för att Casper såg upp till sin mormor och tyckte att hon var en mycket klok gammal kvinna.


     


    Casper känner att han vill göra någonting, säga någonting, men finner inte de rätta orden. Istället tar Saga till orda på nytt: Du kommer väl tillbaka? För en kort sekund kan han se oron i hennes blick, innan han svarar: Självklart gör jag det! Du kommer inte ens hinna sakna mig. Då ser han att hon slappnar av igen. För att vara en framstående forskare, säger hon med ett snett leende och Casper stålsätter sig inför vad som kommer att komma härnäst, så är du faktiskt helt okej. Casper ler tillbaka och ser henne djupt i ögonen. Han vill säga till henne att han skulle kunna drunkna i hennes ögon, men låter bli, eftersom det är en urusel raggningsreplik även om det är sant. För det är verkligen någonting särskilt med hennes ögon. Det är precis som om hela havet ryms i dem.


     


    Hör av dig när du kommer tillbaka till ön! Då lovar jag att hjälpa dig få ordning på det där gamla rucklet, säger Saga, och nickar mot mormor Karins stuga. Av någon anledning misstänker jag att du inte har särskilt stor koll på hur man renoverar ett hus, så jag får väl kavla upp ärmarna och hjälpa till? Det lovar Casper att göra och sedan ser de återigen varandra djupt i ögonen, som om båda väntar på att den andra ska göra någonting som aldrig blir av. Därefter hörs ett högt, visslande ljud. I samma stund kastar Saga en hastig blick mot hamnen och utbrister: Nu kommer båten! Det är dags för dig att lämna ön bakom dig och återvända hem till Stockholm igen. Casper vänder sig om och ser besviket hur båten tyst glider in mot hamnen. Nu är det bråttom om han ska hinna få sagt någonting av allt det som rör sig i hans inre.


     


    Du, Saga. Tack, tack för allt. För att du räddade mig, gav mig hoppet tillbaka och såg till att mormor Karin kan vara stolt över mig i himlen. Saga himlar som vanligt med ögonen, men han har börjat vänja sig vid det nu och tar inte illa upp. För han vet att hon gör det när hon blir generad. Äsch! Det var väl ingenting? Kliv på båten nu innan jag får någonting i ögat, ett förrymt sandkorn eller så, och börjar gråta. Sedan ser de vemodigt på varandra en kort stund, innan Casper vänder sig om och stiger ombord på båten. Precis när båten avgår, så ropar Saga: Se det inte som slutet på sagan, utan början, det kommer jag att göra!


    Alltså du bygger upp allting så vackert! Man verkligen känner deras känslor för varandra. Det är den där känslan när man hittat någon man verkligen tycker om men man vet inte hur man ska vara, prata. Men hela kroppen skriker ?JAG VILL HA DIG?. Det gör ont att läsa men samtidigt vill man bara ha mer och mer. Du är så himla begåvad. 
  • Anonym (Det okända djuret)

    Real Time: Ja, det finns många lösa trådar kvar att knyta ihop! Jag tänkte att det var bra om vi vill ha en fortsättning på sommarberättelsen så småningom. Det stämmer! Jag är en pratglad och skrivtokig kvinna Glad

  • Anonym (Det okända djuret)

    Ingenpsykolog: Det har varit väldigt kul att skriva så här och få höra era tankar och åsikter. Många gånger har jag vävt in det ni har sagt i berättelsen. Tror det var du som funderade på om Saga delvis hade utvecklat gälar och det inspirerade mig verkligen {#emotions_dlg.flower}

  • Anonym (Det okända djuret)

    TS: Stort tack för dina fina ord! De värmer verkligen Hjärta Det har varit ett sant nöje att skriva på sommarberättelsen och få ta del av era tankar och åsikter. Ja, den där känslan kan verkligen vara plågsam och underbar på samma gång. Kul att jag lyckas nå fram med den i texten Solig Nu är jag hemma från minisemestern! Det blev en sen picknick, efter solnedgången, på en brygga igår och ett uppfriskande morgondopp idag. I morse låg jag och flöt i vattnet. Jag blundade och lyssnade på vågornas kluckande mot stranden och såg solljuset dansa genom ögonlocken. Ett fint farväl till sommaren, även om jag tänker fortsätta njuta av värmen ett tag till!

  • Ingenpsykolog
    Anonym (C) skrev 2022-08-24 13:26:19 följande:
    Alltså du bygger upp allting så vackert! Man verkligen känner deras känslor för varandra. Det är den där känslan när man hittat någon man verkligen tycker om men man vet inte hur man ska vara, prata. Men hela kroppen skriker ?JAG VILL HA DIG?. Det gör ont att läsa men samtidigt vill man bara ha mer och mer. Du är så himla begåvad. 
    Precis så kände jag också när jag läste kapitlet! Så oerhört välskrivet! Hjärta
  • Ingenpsykolog
    Anonym (Det okända djuret) skrev 2022-08-25 19:40:15 följande:

    Ingenpsykolog: Det har varit väldigt kul att skriva så här och få höra era tankar och åsikter. Många gånger har jag vävt in det ni har sagt i berättelsen. Tror det var du som funderade på om Saga delvis hade utvecklat gälar och det inspirerade mig verkligen {#emotions_dlg.flower}


    Ja, det var jag som funderade över om Saga hade gälar. Glad Det blir spännande att läsa fortsättningen. Du har en enastående talang! Hjärta
  • Real Time
    Ingenpsykolog skrev 2022-08-26 03:36:14 följande:
    Ja, det var jag som funderade över om Saga hade gälar. Glad Det blir spännande att läsa fortsättningen. Du har en enastående talang! Hjärta
    Ja?vi har ju inte fått se Saga naken ännu! Drömmer 
  • Anonym (Det okända djuret)

    När Casper har stigit ombord på båten så står de längre och ser på varandra. Saga höjer handen till en vemodig vinkning och han gör samma sak. Sedan blir de stående så, i ett ordlöst farväl, ända tills Saga bara är en suddig liten prick vid horisonten. Då går han fram till fören av båten istället. Havet breder ut sig framför honom och gnistrar som en enda stor kristall. Den här resan har verkligen varit ett uppvaknande. Det känns som om han har insett fler saker under de senaste dagarna, än han har gjort på många år.


     


    Casper river sig tankfullt i skägget, som nu har blivit så långt att det börjar klia. Hur länge sedan var det egentligen han rakade sig? Han har inte ens sett åt en rakhyvel sedan han lämnade Stockholm, vilket innebär att hans ansikte numera pryds av en ljus, fjunig tredagarsstubb. Vad skulle hans kollegor tänka om de såg honom nu? Smutsig, orakad och hålögd, men mer motiverad än någonsin. Han ler lite åt tanken.


     


    Ibland återfår man motivationen på oväntade ställen och han hade aldrig kunnat ana att vistelsen på ön skulle förändra hela hans världsbild. Han tänker på Saga. På hennes sökande efter boken och svaret på gåtan om ön, och hoppas att hon en dag kommer att hitta det hon letar efter. Casper låter blicken vila på den vackra, glittrande vattenytan. Han föreställer sig alla vattenandar som döljer sig där nere i djupet och tänker att han aldrig skulle ha trott på sägnen om ön, om han inte sett en vattenande med egna ögon. Medan han står där och betraktar vattenytan, så händer någonting oväntat.


     


    Plötsligt ser han någonting i vattnet. En rörelse och sedan en till. Vad är det som simmar framför båten? tänker Casper och lutar sig fram och granskar vattenytan noga. Är det delfiner? Strax under ytan ser han dussintals glänsande stjärtfenor. Han kan nästan inte tro sina ögon, för scenen som utspelar sig framför honom är så vacker och overklig på samma gång. Så konstigt, tänker Casper, utan att släppa vattenytan med blicken. Varför samlas delfinerna just här, precis framför båten? Det tar ett tag innan han inser vad det är han ser, för det hela är så otroligt att han nästan inte kan begripa att det är sant.


     


    Det är inga delfiner, utan vattenandar, som har samlats framför båten. Casper blir alldeles varm inombords, då han inser att de försöker tacka honom. För att han räddade vattenanden, lämnade tillbaka henne till havet och tänker bevara öns hemlighet. Ett leende sprider sig på hans läppar och det känns skönt att vattenandarna har förlåtit honom. Nu ska han åka hem och göra sitt bästa för att ställa allt till rätta. Den verkliga utmaningen är egentligen inte att hitta nya lösningar på energiförbrukningen, utan att få människor att ändra sina vanor. Han inser att det kommer att bli svårt, men han måste våga tro på att han kan lyckas. Han måste våga tro på lyckliga slut. Tack vare Saga har han fått hoppet tillbaka.

Svar på tråden Vi skriver en sommarberättelse tillsammans