• Anonym (C)

    Vi skriver en sommarberättelse tillsammans

    Jag börjar. Sen copy paste:ar du och fortsätter  

    Sommaren var äntligen här. Med tanke på allt jobbigt som sker i världen just nu var det befriande för Casper att äntligen komma fram till den gamla sommarstugan som stått tom sedan mormor Karin gick bort. Nu var den hans. Hans mor är till åren och orkar inte ta hand om den och den står bara och förfaller. 


    Det kommer att kräva mycket arbete för att få det fint igen. Sådär som han minns ifrån  sin barndomstid.
    Men det första som står på agendan efter nästan sju timmar i bilen blir att gå ner till havet som han ser från platsen där stugan ligger. Grannen han nyss mötte på grusvägen en bit bort berättade att hon hade kunnat legat i länge. 21 grader redan i juni!?.

  • Svar på tråden Vi skriver en sommarberättelse tillsammans
  • Anonym (Det okända djuret)
    Real Time skrev 2022-08-16 21:59:26 följande:

    Kommer det nytt ikväll? uppdaterar konstant


    Spännande att du drömde om Saga! Hoppas det inte var någon mardröm Spöke Har tyvärr inte hunnit skriva idag, men imorgon kommer det nog ett nytt kapitel Solig
  • Anonym (Det okända djuret)

    De har inte en chans. Hur de än kämpar emot, så dras de bara hjälplöst längre och längre ut i havet. Undervattensströmmarna är alldeles för starka och Casper känner hur paniken börjar sprida sig inombords. Han vet att han måste lyckas ta sig upp till ytan och hämta luft snart, annars är det ute med honom. Någonstans i bakhuvudet oroar han sig för hur det har gått för Saga, för han kan inte se henne någonstans. Men han kan omöjligt hjälpa henne nu, eftersom han inte ens lyckas hålla huvudet ovanför vattenytan. Syrebristen gör honom alldeles yr i huvudet och snart kan han inte hålla andan längre.


     


    Han ser underliga drömsyner. Långa, mörka tentakler sträcker sig hotfullt efter honom eller är det kanske bara vanligt sjögräs? Han vet inte riktigt vilket, men märker att fantasi och verklighet börjar flyta ihop på ett skrämmande sätt. Caspers lungor skriker efter luft och han känner hur skönt det skulle vara att bara omfamna medvetslösheten och flyta bort. Det är så oerhört lockande, men han vet att det är farliga tankar och anstränger sig verkligen för att inte ge efter för dem. Sedan ser han någonting välbekant. Ett par underliga, havsblå ögon, som stirrar rakt in i hans. Caspers hjärta slår hårt i bröstet när han inser att det är Saga! Det han ser är inga tentakler som är ute efter honom och inte heller något sjögräs, utan Sagas långa, mörka hår. Det böljar kring hennes ansikte, som en vacker slöja.


     


    I nästa stund känner han hur någon vårdslös griper tag i hans hår och sliter honom med sig. Han vill skrika av smärta, men det enda som lämnar hans mun är några ynkliga små luftbubblor som virvlar upp mot ytan. Det som händer därefter är så otroligt att det inte borde vara möjligt, precis som med vågen nyss. Saga simmar mot strömmen, trots att de enorma vattenmassorna fortfarande motarbetar henne och drar sig tillbaka ut i havet. Han begriper inte hur hon lyckas, men han har sett tillräckligt mycket de senaste dagarna för att motvilligt acceptera det som händer. Sedan är han nära på att förlora medvetandet igen, men innan han gör det hinner han uppfatta någonting i ögonvrån. Någonting som rör sig så hastigt att han nästan inte begriper vad det är. En glänsande, sprattlande stjärtfena. Vad är det som händer egentligen? tänker han, innan medvetslösheten sänker sig över honom som ett stort, svart mörker.


     


    När han slår upp ögonen på nytt ser han rakt in i Sagas stora, vackra ögon. Under en kort sekund kan han se oron i hennes blick, men när hon inser att han är vaken återgår hon genast till sitt gamla vanliga jag igen och oron är försvunnen som den aldrig funnits där. Casper sätter sig försiktigt upp och hostar vatten. Han drabbas av ett plötsligt yrselanfall och måste samla sig ett ögonblick, innan han frågar: Vad hände? Saga himlar med ögonen. Jag räddade dig fattar du väl, svarar hon bryskt, och ser på honom med glimten i ögat. Men, säger Casper, det var någon annan här också. Jag såg någonting, i ögonvrån, precis innan jag svimmade. Saga ser allvarligt på honom under några sekunder, innan hon skrattar till. Ett kort, hårt skratt, som han känner igen alltför väl vid det här laget. Jag vet inte vad du har lyckats inbilla dig, men det är bara jag här. Det var jag hela tiden.


     


    Casper vet inte vad han ska svara. Men han behöver inte säga någonting, för Saga tar till orda på nytt: För att vara en framstående forskare, säger hon och gör en konstpaus, så är du inte särskilt duktig på att simma. Det kan Casper faktiskt hålla med om, i alla fall inte om han jämför med Saga. Hennes hårda ton sårar honom inte lika mycket längre, för han såg oron i hennes blick nyss när hon trodde att hon hade förlorat honom. Men Saga tycker inte om att verka sårbar, så hon fortsätter att prata om någonting vardagligt: Kom, nu måste vi skynda oss hem och byta om till torra kläder. Hon reser sig upp och borstar av sin våta kjol från sand så gott det går. Sedan sträcker ut handen mot honom och hjälper honom att resa sig upp. Tillsammans, hand i hand, går de sakta bort mot stugan. Himlen har återfått sin vanliga färg nu och solens sista strålar kastar ett vackert, drömskt sken över ön. Platsen ser verkligen helt magisk ut och Casper kan förstå varför vattenandarna har valt att samlas just här under alla dessa år.

  • Anonym (Det okända djuret)
    Ingenpsykolog skrev 2022-08-17 22:26:09 följande:

    Som alltid, en fröjd att läsa. Så hisnande, mystiskt. Prosa av enastående kvalitet! Tack! SoligHjärta


    Det är SÅ kul att skriva för så trevliga och peppande läsare! Tack själv och tack till er andra i tråden som har engagerat er så Solig{#emotions_dlg.flower}HjärtaSkrattande
  • Real Time

    Saga är magisk! Vilken kvinna!! Nu ska de upp och byta om till torra kläder. Hon kommer säga något hånfullt när Casper är naken men ändå tycka att han är helt OK. Älskar Sagas hårda tonalitet. Casper behöver mer självförtroende! hoppas att det han hittar det när  flyttar med honom till storstaden, som hon hatar, sett får bli en långkörare!!!

  • Ingenpsykolog
    Anonym (Det okända djuret) skrev 2022-08-16 17:03:31 följande:

    Ingenpsykolog: Åh! Vilket fint ledmotiv! Skrattande Flickan och Kråkan speglar precis känslan jag hade när jag skrev kapitlet. Har lyssnat på låten flera gånger sedan dess. Den är riktigt bra och det var länge sedan jag hörde den! Tack för att du påminde mig  Hjärta


    Anonym (Det okända djuret) skrev 2022-08-18 01:34:59 följande:
    Det är SÅ kul att skriva för så trevliga och peppande läsare! Tack själv och tack till er andra i tråden som har engagerat er så Solig{#emotions_dlg.flower}HjärtaSkrattande

    Vad roligt att höra att jag hjälpte dig återupptäcka en så fantastisk låt Hjärta
  • Ingenpsykolog

    Väldigt OT, men jag vill tacka för all omtanke. Jag kom hem i eftermiddags. Jag har en lång återhämtning framför mig, och håller tummarna för att slippa fler bakslag än det senaste i raden, vilket är att jag har en infektion och de satte in en kraftig antibiotikakur som gjort mig extremt trött och hängig.

  • Ingenpsykolog
    Real Time skrev 2022-08-18 23:02:24 följande:

    Saga är magisk! Vilken kvinna!! Nu ska de upp och byta om till torra kläder. Hon kommer säga något hånfullt när Casper är naken men ändå tycka att han är helt OK. Älskar Sagas hårda tonalitet. Casper behöver mer självförtroende! hoppas att det han hittar det när  flyttar med honom till storstaden, som hon hatar, sett får bli en långkörare!!!



    Nej, Saga skulle inte överleva i stadsmiljö eftersom hon är, åtminstone delvis på något vis, besläktad med vattenandar! Casper kommer att säga upp sig från sitt jobb och sadla om till marinbiolog, eller något åt det hållet. Han kommer sälja sin bostadsrätt i stan, för att kunna flytta till Sinnduah, och restaurera mormor Karins hus. Han, Saga och de andra på ön kommer arbeta tillsammans för att reparera alla skador på byggnader, båtar och annat som orsakades av vågens och stormens framfart.
  • Anonym (C)

    Så häftig läsning. Satt ensam och läste senaste delen samtidigt som vinden kraftigt låg på från sydväst igår. Håller med om att Sagas bestämdhet och kommando är ett härligt drag i hennes personlighet. Man vet aldrig vad som kommer ut ur hennes vassa mun Sen huruvida det blir en tripp till storstaden eller återuppbyggnad av ön återstår att se. Båda scenariona triggar mig iaf  

Svar på tråden Vi skriver en sommarberättelse tillsammans