• Anonym (Shiny)

    Någon som ör 40+ och gör/ska göra IVF?

    Orkidé8181 skrev 2023-02-25 12:04:14 följande:

    Vi fick ? bara ? tillbaka en, var bombsäker på att få tillbaka 2 ( alltid fått ) men eftersom detta var en 5 dgr så sa de att risken var för hög för för tvillingar 

    har du i frysen? Eller ska du börja med sprutor när mensen kommer? 


    vi har en kvar i frysen :)


    Jag har 3 blastocyster i frysen. Känns skönt men samtidigt tog vi den som såg bäst ut sist och då fick jag missfall så jag vågar inte hoppas på för mycket. Men håller tummarna att vi prickar in guldägget denna gången istället! 

  • Anonym (Shiny)

    Tråkigt att höra orkidé! Förstår verkligen besvikelsen. Ni får ta hand om varandra. Skickar en styrkekram! När ska ni försöka igen? 

    Jag har i alla fall fått mens och nu börjar nedräkningen till ägglossning så att vi kan överföra en liten snöflinga, en femdagars blastocyst. Dock tog de ju den bästa sist och då blev det ju missfall. Försöker hålla modet uppe men är samtidigt väldigt rädd för att misslyckas igen. 


    Stort lycka till Drömmenom3! Håller tummarna för att ni lyckas!


    Vill så himla gärna att vi alla ska lyckas. ❤️

  • Anonym (Shiny)
    Drömmenom3 skrev 2023-03-12 17:27:53 följande:

    Tack för pepp men Imorse var plusset ännu svagare så tror dessvärre på att min teori stämmer ?. 


    Borde öka i styrka inte tvärtom. Känns verkligen som att man föll på målsnöret.
    Är instabil psykiskt efter alla dessa kast mellan hopp och förtvivlan.  Vill mest bara gråta . 


    Åh vännen, håller tummar och tår för att du är gravid trots allt. Har du använt samma typ av test? Vissa test är ju känsligare än andra. 

    Om din teori om tidigt missfall skulle stämma så förstår jag att du är oerhört besviken! Blev själv helt förstörd efter missfallet i januari. 


    Stor kram till dig ❤️ 

  • Anonym (Shiny)

    Hej fina ni! 


    Tråkigt att det inte blivit några lyckade graviditeter här ännu. Vi som har kämpat så hårt! ❤️


    Jag har nu gjort min FET (en fin blastocyst). Är på dag 9 nu. Har absolut inga tecken på graviditet. Testade dessutom negativt imorse så tror naturligtvis att loppet är kört. Testdag är om 5 dagar men tycker själv att den är väl tilltagen och att det borde ha gett åtminstone svagt utslag idag om det hade lyckats. 
    Vi har två kvar i frysen så vi fortsätter att försöka. Däremot är det osäkert hur vi gör om de inte heller ger graviditet. 

    Är så ledsen och uppgiven idag! 
    Men även om det känns tungt så är det är bara att kämpa vidare! 

  • Anonym (Shiny)
    SunnyP skrev 2023-03-26 15:32:27 följande:

    Hej. 
    Jag vill bara kika in och skänka lite hopp. Jag har följt er tråd men inte skrivit i den då jag startade lite innan tråden kom igång. Jag fyller 42 i augusti och i torsdags föddes vår lilla tjej, en sladdis som är otroligt efterlängtad. Vår familj var bosatt i Thailand under flera år och vi gjorde vår IVF där. Vi gjorde en IVF cykel i oktober 2021 som resulterade i ett normalt 5 dagars embryo (PGS testing är tillåtet där). Vi väntade sedan med insättningen till maj 2022 och tyvärr så lyckades den inte. Jag hade full panik då jag visste att jag skulle fylla 41 år snart och vi körde direkt på en ny cykel efter den misslyckade återföringen. Precis när vi gick och väntade på resultaten för våra embryon så var min make tvungen att akut hjärtopereras och samma dag som han opererades så fick vi veta att endast två av våra embryon klarat sig till dag 5 och kunde testas. Jag var helt förstörd för vad är oddsen att ett av dessa två embryon ska vara normalt när jag fyller 41 en månad senare. Mirakulöst nog så var båda våra embryon ok och vi återförde det ena två veckor efter min makes operation och i torsdags så föddes hon. Vi hade turen att bara behöva gå igenom två cykler och jag känner verkligen för er så behövt göra detta fler gånger för det är absolut något av det tuffaste som vi gått igenom men ge inte upp. Första cykeln så hade vi 7 ägg, bara 3 befruktades normalt och ett var normalt efter testning. Andra gången så fick vi 11 ägg, 7 befruktades normalt, bara två klarade sig till dag 5 men båda var normala efter testning. Det gick 8 månader mellan dessa tillfällen och om man som i Sverige inte får testa sina embryon så måste man nog tyvärr räkna med att man troligen kommer behöva gå igenom några misslyckade försök innan man lyckas pricka "rätt" embryo om man passerat 40 så ge inte upp. Lycka till alla!


    Tack så mycket för att du tog dig tid att skriva! 
    Stort grattis till dig! Så underbart att höra en solskenshistoria mitt i allt! ❤️

  • Anonym (Shiny)

    Tack, det värmer verkligen Orkidé! ❤️

    Jag tittade också över datumen framåt men det verkar som att jag klarar mig förbi påsken om jag får köra direkt på nästa ägglossning. 

    Hoppas ni slipper vänta! Lycka till nu! ✊

  • Anonym (Shiny)
    Orkidé8181 skrev 2023-03-27 19:28:23 följande:
    Tack Hjärta

    nu i påsk har vi hållit på inexakt 1 år, kollade äggblåsorna första ggn på självaste påskafton förra året?
    tiden går så fort ibland!!!

    Hej Orkidé! 

    Hur går det för dig? 


    Jag väntar på ägglossning. Blir troligtvis ny insättning FET om 2 v. Det blev tyvärr negativt förra omgången. 

    Håller tummarna hårt för oss! ❤️

  • Anonym (Shiny)
    Orkidé8181 skrev 2023-04-05 20:36:03 följande:
    Hej,

    fick glad gubbe idag och ringde, ska dit på tisdag för å få tillbaka våran sista blastis :)

    åh nej negativt igen :(
    hur många har ni kvar i frysen? 

    Lycka till!!! 


    Vi har två blastocyster kvar. 

  • Anonym (Shiny)

    Hej! 


    Lycka till allihop! ❤️

    Drömnenom3 Vad spännande att ni gör ett till försök! Håller tummarna hårt! 


    Själv gör jag just nu mitt tredje FET försök, sedan igår. Fick missfall på mitt första och negativt på mitt andra. Både spännande och jobbigt att vara ruvare igen. 
    Vill bara få ett pluss nu! 


     

  • Anonym (Shiny)

    @ anonym (Försöker också) 

    Jag har också frågat om 2 blastocyster men fick nej. 


    Tycker att det är lite dåligt. Anser också att chansen för tvillingar är mycket liten i vår ålder. Men hos mig var de stenhårda. 

Svar på tråden Någon som ör 40+ och gör/ska göra IVF?