• Anonym (Shiny)

    Någon som ör 40+ och gör/ska göra IVF?

    Anonym (Hej) skrev 2023-04-20 12:34:49 följande:
    nu är min insättning gjord med en tredagars. Fortfarande 12 ägg kvar i matchen och på måndag vet jag vilka som går till frys. Håller tummarna 

    Grattis till ruvarstatus! Hoppas ni får många till frysen!  

    Själv är jag på ruvardag 5 med en blastocyst. Inga speciella symptom. Vet dock inte om man kan förvänta sig det ännu. Är jättenervös? Vill så himla gärna att det ska funka. 

  • Anonym (Shiny)

    Hej! 


    Detta är mitt tredje FET efter totalfrys av 4 blastocyster. Fick MA på första. Jag tror inte att jag kommer testa tidigt denna gång. Blev så ledsen sist när jag testade neg innan TD och det kändes jobbigt att behöva fortsätta med Lutinus trots att jag ?visste? att det inte funkat. 

    Nu har jag bara ett kvar i frysen så det skulle vara underbart om det kunde ta sig nu. 


    Hoppas vi alla får pluss denna omgången! ❤️

  • Anonym (Shiny)

    Håller på att bli galen av allt analyserande. Har försökt intala mig att jag inte skulle tänka så mycket denna gång men det är hopplöst svårt för mig!


    Jag är på Ruvardag 6. Känner efter i kroppen hela tiden men känner verkligen ingenting. Det känns precis som vanligt. Får för mig att det är kört. Embryot är ju 11 dagar gammalt, borde det inte kännas något litet nu. Hur tänker ni under ruvning? Hur klarar man av dessa dagar utan att bli tokig? 

  • Anonym (Shiny)
    Anonym (Hej) skrev 2023-04-21 14:00:14 följande:
    Jag har varit gravid 3 gånger innan. Mitt symtom var då förstoppning

    Intressant, förstoppning var ett tecken för mig också vid mitt MA i julas, kommer dock inte ihåg på vilken dag det började men det var innan plusset. Då trodde jag att det berodde på Lutinus. 
    Jag fick också en liten brunrosa blödning dag  8 och 9. Jag var övertygad att jag hade fått mens men plussade sedan dag 12. Tyvärr slutade det som bekant inte bra. 


    Tyvärr kan jag inte komma ihåg om jag hade några andra symptom innan dag 8 eftersom jag också låg sjuk i influensa och feber den perioden. 


    Hur går det för er andra? 

  • Anonym (Shiny)
    Anonym (Försöker också) skrev 2023-04-21 15:54:21 följande:

    Det är ju jättejobbigt under ruvarperioden. Jag vet inte något sätt att hantera det på något bra sätt, det är bara att uthärda. 


    När har du fått testdag? Jag har aldrig känt några symptom innan v5 men alla är ju olika. Det jag menar är att man kan vara gravid helt utan symptom innan testdagen. Lycka till! 


    Själv var jag på hsg (?) - spolning av livmoder - idag och allt såg bra ut. Det som de trodde var en polyp var borta som tur var. Jag börjar med sprutorna om ca 2 veckor. 


    Tack för ditt svar och tack för lyckönskningarna. Får helt enkelt härda ut. Jag har testdag nästa lördag, dvs om en vecka. 

    Härligt att din spolning gick bra! Det blir spännande med sprutstart! 

  • Anonym (Shiny)
    Orkidé8181 skrev 2023-04-22 07:41:04 följande:

    Tack för att du  frågar  // Hjärta

    har haft mens sedan i torsdags så det är nog rätt kört :/ 
    har testdag den 25: e?

    hur går det för dig? 


    inte varit inne så mycket :)


    Usch så tråkigt att höra! Kanske inte helt kört ännu, blödningar kan ju förekomma? Många styrkekramar till dig! ❤️


    Själv är jag på Ruvardag 7 och det känns inget vidare. Tror att det är kört tyvärr. Börjar bli väldigt frustrerad. Har bara ett försök kvar. Det är ett lotteri! 


    Min kompis i samma ålder lyckades direkt på första försöket och ska snart föda. Själv får jag bara minus och MA. Så ledsamt? Ändå har jag enligt läkaren mycket goda chanser för min ålder pga stor äggreserv. Men hur ska man hitta guldägget bland alla dåliga? Är frustrerad på att man inte tillåts göra screening i Sverige så att man slapp överföra embryon med kromosomfel! 


    Får nu bara hoppas på ett mirakel! 

  • Anonym (Shiny)
    Anonym (Försöker också) skrev 2023-04-22 14:37:23 följande:

    Jag förstår hur du känner! Men jag håller tummarna för dig, plusset kan komma nu. :) Tänker på dig när du ska testa! 

    Jag har gjort PGS en gång (för 4 år sedan) i Riga. Jag både kan rekommendera det och inte. 


    Vi har sagt att vi gör 3 uttag nu och sedan ger vi upp. Första och andra blir i Sverige men jag är lite sugen på att göra PGS sista gången. Det är ju lite hjärtskärande att göra återföring efter återföring med embryon som egentligen inte har någon chans.
    Men samtidigt så klarade mina två ?friska? embryon inte upptiningen sist så jag är rädd att proceduren skadar blastocysterma. Kluven! 


    Ok, tack för ditt svar! 

    Hur stor andel av dina embryon var friska när ni gjorde PGS senast? Jag har läst att så många som 80 % av äggen är defekta när man är 41-42 år. 


    Jag är väldigt ledsen idag, vet inte hur jag ska klara av ett negativt test till. Vill inte acceptera att det inte blir något. Känner att jag ångrar många val jag gjort de senaste åren. Jag väntade in rätt tillfälle (dumt). Vi ville inte försöka under Corona eftersom det var så oroliga tider. Gick en vidareutbildning som jag ville bli klar med först. Min föräldrar har varit sjuka, så det passade inte riktigt då. Ja, och åren gick.
    Har av läkare fått höra att jag troligtvis kan få barn långt upp i åldern pga. min stora äggreserv. Men jag var inte riktigt medveten om att trots många ägg så är det äggkvaliteten som avgör.


    Har till och med börjat fundera på äggdonation men är väldigt kluven. 

    Ursäkta om jag låter pessimistisk men denna ruvning har varit extra svår. 


    Kram till er alla! 

  • Anonym (Shiny)
    Anonym (Hej) skrev 2023-04-22 17:45:39 följande:

    Shiny du är inte ensam om att tänka så. Har de senaste 2 åren tänkt att jag varit så dum som haft preventivmedel efter barn nr 2. 


    alltid sagt att jag kommer vara klar med barn vid 35,inte skaffa barn i slutet av året och helst hinna med 4 st, yeah right. Känns som jag kan glömma det helt nu. Såvida det inte tar sig någon gång med de frysa äggen och isf råkar bli tvillingar. men kan likaväl skita sig helt och bli 0 barn.

    Tänk om man hade haft en spåkula när man fortfarande var fertil. men jag har lärt mig att ändå vara tacksam dessa 2 år, tänk om vi hade skjutit på barn och börjat senare  än vi gjorde, då kanske de inte ens hade funnits de vi har nu. 

    jag har börjat prata med vänner om detta nu. Att inte vänta för man vet aldrig. Känns som man tagit mycket förgivet tidigare 


    Tack, känns skönt att man inte är ensam. ❤️

    Jag är oerhört tacksam för de två fina jag har men ändå saknas ett barn för mig. Det finns plats för ytterligare ett i mitt hjärta. Hade dock inte riktigt med mig pappan på tåget från början. Han var tveksam till tre först men sedan ett år tillbaka vill han lika mycket som jag. Men nu när vi båda äntligen är på samma våglängd så visade det sig bli mycket svårt. 


    Hoppas ändå att vi alla får våra drömmar om antal barn uppfyllda till slut. Eller att man kan landa i situationen som blir. Detta är väl det område i livet som är allra svårast att styra över. 

    Tack i alla fall för era stöttande ord och inlägg! 

  • Anonym (Shiny)
    Drömmenom3 skrev 2023-04-22 19:01:10 följande:

    25 blastocyster ?! Puh! Låter inte särskilt hoppfullt. 
    Tänker på dessa 40+ are som blir gravida - även naturligt . Har de då fler ägg i bra ?skick? eller är det verkligen bara ren tur tro?!  Känner ändå  till många som fått barn i 40- års åldern. 


     


    Blev också lite ställd inför den siffran. Om det skulle stämma är det inte konstigt om inte jag lyckas med mina blastocyster. 


    Jag hoppas också att vi lyckas till slut! Känns ändå väldigt bra att få ventilera med andra som förstår. Jag klandrar mig själv massor men inser samtidigt att man gör så gott man kan utifrån den situationen man befinner sig i där och då. 

  • Anonym (Shiny)

    Om jag skulle få två 2,3- dagars eller en blastocyst hade det varit svårt att välja för mig, Om det inte funnits några blastocyster så hade jag valt 2 st alla gånger. 


    Men jag läste att i USA rekommenderas upptill 3 st blastocyster per återföring i vår ålder för att maximera chanserna. 


    Dessutom hittade jag en studie som visade att risken för flerbörd om man var 42 år eller äldre var obefintlig, även om man överförde flera embryon. För yngre kvinnor ökade dock risken. 

Svar på tråden Någon som ör 40+ och gör/ska göra IVF?