• Anonym (Shiny)

    Någon som ör 40+ och gör/ska göra IVF?

    @Drömmenom3

    Härligt att höra att du också är igång med ruvande. 🥰


    Jag gjorde FET i lördags. Var dock sjuk när jag gjorde överföringen och är det fortfarande. Haft feber i flera dagar och blev rekommenderad att använda febernedsättande läkemedel. Hoppas det inte har påverkat mina chanser. 


    @Loppan1994
    Håller tummarna att det inte är någon fara! 

  • Anonym (Shiny)
    Drömmenom3 skrev 2022-12-14 16:21:07 följande:

    Åh vad roligt ! Då ligger vi väldigt lika just nu Skäms
    Jag har dessutom också blivit sjuk , dock ingen feber. Blev det på ruvardag 2 , är pådag 5 idag men mår redan bättre. Har hört vissa rön om att det kan vara bra att vara sjuk efter återföring då immunförsvaret är upptaget med att bekämpa infektionen och ?stör? och hindrar inte embryot att fästa. Vissa tar ju immundämpamde preparat för att bli gravida. Men vet inte om det påverkar?. man kan ju hoppas .
    Tycker dock det är jobbigt att nysa och hosta - känns som om embryot kastas runt därinne?. :)

    Hur mår du annars? Känner du nåt särskilt/annorlunda? Du som ruvar påsen blastocyst borde kunnna testa snart? Men du kanske vill vänta. 
    Jag tycker det börjar bli jobbigt nu . Vill detta så mycket men är rädd att det misslyckas igen. Försöker tänka positivt med det är svårt ibland.

    Blev dock väldigt glad att höra att de lyckats frysa 2 blastisar Hjärta En på dag 5 och en på dag 6. Kunde inte ha önskat oss bättre resultat med tanke på vår ålder och är så tacksam. Men som sagt ändå rädd - embryona kan ju se bra ut men de vet ju inte hur kromosomerna ser ut. Tänk om man kunde få sånt kollat . De verkar göra det på många ställen i USA. Tänk vad chansen borde öka då! 


    Räckte det förresten med att de tinade ett av era embryon? Det är också en oro jag har - att de inte ska överleva upptiningen?

    Krya på dig !


    Ja, vi ligger ju precis i fas. 😊 
    Jag har testdag på självaste julafton. Är på RD 4 Nu. Får se om jag vågar testa lite tidigare, eller kanske senare. Vill inte bli ledsen och besviken på julafton, om inte annat så för barnens skull. 


    Jag har haft ganska kraftig hosta men hoppas och tror att embryot ligger väl skyddat. Har också snappat upp det där med immunförsvaret, vet dock inte vad jag ska tro men tänker att det ligger utanför min kontroll hur det än ligger till. 


    Är också rädd för att misslyckas. Själv vågar jag knappt hoppas, försöker vara beredd på att det kommer bli fler försök. Känner inget speciellt just nu. Jag är mest hängig från min virusinfektion. 


    Grattis till två blastocyster!! ☺️ Det var ju jättebra resultat. Håller med dig om att det hade varit fantastiskt bra om vi i Sverige hade kunnat få kromosomerna kollade. Särskilt på oss äldre! Tänkte på det när kliniken sa att min blastocyst var av toppenkvalite, att vi inte vet ett skvatt om hur det ser ut inuti. Hade man kunnat rensa bort de embryon som inte har rätt förutsättningar så hade varje insättning haft väldigt bra förutsättningar och ökad chans till graviditet. Nu känns det som ett lotteri. 


    Men tack och lov räckte det att tina ett embryo. Jag var jätteorolig för att de skulle behöva tina upp flera. Men kliniken lugnade mig och sa att de brukar klara upptining, ca 95 % gör det. 


    Krya på dig också! 
    Och lycka till! ✊✊✊

  • Anonym (Shiny)

    Drömmenom3 

    Jag har haft en väldigt jobbig ruvartid. Det började med maginfluensa och därefter konstant hög feber i nästan en vecka och kraftig hosta. Tror inte att det har varit några bra förutsättningar. 

    Idag kom det hur som helst en liten rosa blödning. Känner också av mensvärk så tyvärr är det nog kört denna omgång. 😢 Känns inte riktigt som att jag fick en ärlig chans denna gång. Men har som tur är några kvar i frysen. 


    Hoppas att allt går bra för dig och att mensen inte kommer! 

  • Anonym (Shiny)
    Drömmenom3 skrev 2022-12-19 22:58:35 följande:

    usch vad tufft du haft det Hjärta Vad tråkigt att höra att du intre tror det funkat. Då är vi dock två. Tjuvtestade i söndags och det var minus. Nu har jag massa menskänningar så känner i hela kroppen att mensen är på G. Så himla trist - hade varit en sån fantastisk julklapp.
    Det som räddar mig från att helt bryta ihop är ,förutom alla julbestyr, våra två blastocyster i frysen samt våra älskade pojkar .

    Se till att testa ändå- många får blodblandade flytningar fast de  är gravida. 


    Stor kram {#emotions_dlg.flower}
    Vi ger inte upp 


    Tack för dina fina och peppande ord. ❤️ Håller med, vi ger inte upp! 💪


    Min blödning har faktiskt slutat nu så jag tänkte tjuvtesta imorgon eller på torsdag. 

    Våra underbara pojkar är också lite av en räddning, tack och lov. Hur det än går så finns de alltid att glädjas över. 🥰


    Stor kram 🤗
    Håller tummarna för oss! 

  • Anonym (Shiny)

    Hej alla, 

    jag har inte varit aktiv på ett tag. Tänkte uppdatera er på min resa.


    Jag plussade faktiskt kring jul och blev jätteglad! Samtidigt vågade jag inte riktigt tro på att det skulle gå vägen? 
    Idag (i v 7) gick på ett tidigt ultraljud för att fastställa graviditeten och det visade sig tyvärr att graviditeten hade avstannat. Jag har alltså fått ett tyst missfall och kroppen har inte riktigt hängt med. Nu ska jag avvakta en vecka och sedan göra ett nytt ultraljud. Om inte blödning kommit igång så blir det behandling med Cytotec Efter det. Usch! Detta var det sista jag önskade? Är så oerhört ledsen. 
    Men, får försöka tänka på nästa försök som blir någon gång i vår. Måste dock vänta in en vanlig mens emellan så det kommer att dröja. 


    Hur går det för er andra?

    Kramar🌸

  • Anonym (Shiny)
    Orkidé8181 skrev 2023-01-13 17:21:38 följande:
    Beklagar, vilken berg och dalbana rent känslomässigt?
    stackare :(

    jag väntar på mens, har 2 i frysen vi ska få tillbaka i naturlig menscykel, blir första FET för oss :)
    Åh, lycka till med ert FET! 
  • Anonym (Shiny)
    Drömmenom3 skrev 2023-01-15 22:07:42 följande:

    Hej! Roligt att höra av dig! Mindre roligt det du just varit med om dock?. 


    Usch, att få missfall efter allt kämpande och  tuff behandling borde vara förbjudet.
    Men! Samtidigt blev du ju faktiskt gravid , på första försöket dessutom-vilket är positivt - även om det slutade så ttrist. Ni borde ha höga chanser att lyckas förr eller senare! Vad har läkarna sagt ?  Förstår att det måste kännas tungt nu men jag känner mig rätt säker på att ni kommer lyckas. {#emotions_dlg.flower} Ta hand om dig. Snart så.


    Vi har ju fått rätt bra ? resultat? vid våra behandlingar hittills men inte ett enda embryo har ens fäst på tre försök. Känns sådär. Nu står vårt hopp till de två blastisarna vi har kvar. Apropå dem frågade jag om det skulle kunna bli aktuellt att få två tillbaka men det verkade inte alls . Det är ytterst sällan  vi sätter tillbaka två blastocyster , fick jag till svar. Nu går det heller inte i vårt fall då en är en 5-dagars och den andra en 6-dagars men verkar inte som om jag skulle fått två oavsett? 


    Hon menade att de som utvecklats till blastocyster och dessutom går att frysa är av så pass bra kvalité och man vill undvika tvillinggraviditet. Glömde fråga hur stor procentuell chans man har med en blastocyst rent statistiskt. Tycker jag har läst runt 30 % vilket inte är jättehögt ändå kan jag tycka. 


     


     


     


    Ja just nu känns det väldigt tungt. Har tid på ons för ny kontroll. Tydligen var det riktlinjer som sa att man måste kolla upp med ett nytt vul innan man får påbörja en abort behandling efter MA. Är just nu livrädd för behandlingen, bland annat för att jag har läst om många med dåliga upplevelser. 

    Läkaren tyckte att det var relativt god prognos att bli gravid på nytt och jag hoppas verkligen att det blir så. Hon tyckte, precis som du påpekade, att det var ett gott tecken att jag blev gravid på nuvarande FET.
    Vill bara komma igång med nästa försök nu, men måste snällt vänta ett par månader tills kroppen är återställd. 


    Sätter ni igång snart med ert FET? Håller tummarna för att det lyckas! 🥰

    Jag har också frågat om två blastocyster tillbaka men fick också nej. Själv hade jag gärna gjort det då jag dels kan skulle välkomna tvillingar och dels för att höja chansen till en graviditet. 

    Jag har fått siffran 25-30 % chans med en fryst blastocyst per överföring (lite lägre siffra pga min ålder). Tycker inte heller att det är jättehögt. Större risk att misslyckas än att lyckas, om man ska vara lite krass. Men ändå håller jag hoppet uppe! Med fler försök ökar chansen betydligt att lyckas! 

    Hoppas innerligt att vi som fortsätter att kämpa får lön för mödan snart! 🌸

  • Anonym (Shiny)

    Hej! 


    Så himla tråkigt att det inte verkar ha fungerat drömmenom3. Förstår fullständigt hur du känner! Jag har också gråtit i bilen för att skona barnen från min sorg. Har tyvärr varit mycket av den varan det senaste året. 


    Hoppas hoppas att det var för tidigt att testa för dig! Hur har det gått slutligen? 


    Jag väntar fortfarande på mensen efter missfallet. Tror dock att den kommer snart. Det känns så.


    Kommer att fråga om att få återföra två vid nästa FET men är inte hoppfull att få igenom min önskan. Vill gärna öka mina chanser denna gången! Är oerhört trött på all denna väntan? 

    Undrar också hur det går för dig orkidé? 

    kramar 

  • Anonym (Shiny)

    Roligt att höra att du är igång orkide. 👍 Hur blev det till slut? Fick du en eller två embryon? Varmt lycka till nu! 


    Jag ska påbörja nästa försök så fort mensen dyker upp. Inte ofta man längtar efter mens men nu är jag bara otålig att få påbörja ett nytt försök. 


     

  • Anonym (Shiny)
    Drömmenom3 skrev 2023-02-10 22:00:30 följande:

    Nu verkar vi hamna just i denna sits ? Testade i torsdags på dag 7 och det var inget synligt plus på långa vägar? Borde ha visat nåt om det var så. 


    Idag har jag varit extremt chokladbiten exakt så som jag brukar bli inför mens . Den kommer nog i helgen. Körde runt i bilen och grät i torsdags kväll för att få ur mig så mycket besvikelse och ledsenhet som möjligt så jag orkar hålla ihop härhemma. Känns så tungt just nu och ångestkänslorna över antingen ha försökt tidigare är hemska. 


    Känslan nu är att jag inte är beredd att ge upp helt än. Jag skulle t om kunna tänka mig en tre försök till . Dock tro jag inte sambon ör så sugen på det . Pengar är ett annat problem - vet inte om vi har råd med 88 000 till ?
     Oavsett känns det dumt att först inte ens försöka med vår sista blastocyst men då kostar det 20 000 . Puh! 
    Hur många försök känner ni andra att ni är beredda att lägga på detta?


    Hur har det gått för dig Orkidé? Ruvar du nu?


     


    Ja, pengarna svider. Vi har inte tänkt längre än det paket på tre försök som vi har köpt. Hoppas innerligt att vi inte ska behöva ta beslut om fler.
    Men jag hade nog haft svårt att lämna kvar en blastocyst I frysen. Ja, det är onekligen tuffa beslut man står inför. 
Svar på tråden Någon som ör 40+ och gör/ska göra IVF?