• Anonym (Shiny)

    Någon som ör 40+ och gör/ska göra IVF?

    Lilleplutt, tack för pepp! Härligt att höra att man i vissa fall kan få återföra trots allt. Hoppas verkligen att läkaren inte hittar någon vätska i buken och ger oss grönt ljus. 
    Hur gick det med din återföring? Håller verkligen tummarna för att du just nu har ett fint embryo att ruva på! ❤️🤗
    Intressant med kosttillskotten, jag har också ätit extra tillskott. Bland annat Q10, zink, folsyra, inositol och för ett par veckor sedan började jag också med melatonin. Min sambo tar också lite extra, bla Omega 3. Vet inte om detta påverkar i någon väsentlig grad men tänkte att det kunde vara värt ett försök. 


    Drömmenom3, gud vad spännande för dig att det börjar närma sig test. Håller alla tummar och tår för att din väntan slutar med ett stort och fint pluss! ❤️✊

    Imorgon är det dags för äggplock för mig. Är spänd på hur det kommer att bli. Hur kändes det för er i kroppen innan äggplock? Var ni svullna om magen?

  • Anonym (Shiny)

    Lilleplutt, då blev det ett riktigt bra resultat för dig! Grattis! Hoppas innerligt att allt går vägen med ditt lilla frö! Tack så mycket för tipset om boken. Jag har redan plöjt nästan hela när jag legat till sängs under helgen. Den är riktigt bra och nu önskar jag att jag hade läst den tidigare. Men bättre sent än aldrig! 

    Vilken spännande fas ni båda är i nu. Förstår att det också kan var påfrestande också men så skönt att allt gått enligt plan för er hittills. 🥰

    Drömmenom3, skulle gärna varit i din situation nu, tänk så kort tid du har kvar till testdag! ❤️ Så otroligt spännande. 

    Jag var som sagt på ÄP i fredags och fick ut 27 ägg! Tyvärr fick jag info om att det inte är möjligt med återförande utan det blir ett så kallat totalfrys. 😔 Inte vad jag hade hoppats på men min läkare var bestämd, hens medicinska bedömning var att vi inte kunde riskera att jag blir ordentligt sjuk. På ett sätt känns det ok för jag mår inte helt bra nu, känner av överstimuleringen och önskar inte bli sämre. Är trött, svullen och blir andfådd för minsta lilla. Så nu börjar en lång väntan på att förhoppningsvis kunna återför ett fruset embryo om ca ett par månader.


    Fick också igår reda på igår att 16 ägg blivit normalt befruktade så jag hoppas att några överlever till frysen och klarar ett framtida FET. Nästa vecka får jag reda på mer hur de utvecklas och om det blir något till frysen. 🌼


     

  • Anonym (Shiny)

    Tack för pepp Drömmenom3! ❤️ Tänker använda tiden fram till nästa omgång med att försöka boosta äggkvaliteten enligt råden i boken it starts with the egg. Dvs om jag inte lyckas med FET eller om det ändå blir aktuellt med en ny omgång med IVF-stimulering (vilket jag iofs hoppas att det inte blir 😉). 

    Förstår dig verkligen, jag har försökt på naturlig väg en längre period och varje månad kom den olidliga väntan på testdag då jag alltid försökte tolka mina kroppsliga symptom. Vet inte hur det varit för dig tidigare men i mitt fall har symptomen innan graviditet och symptomen när jag fått minus på stickan och mens varit förvillande lika. Så jag håller alla tummar och tår för att det du känner trots allt är tecken på graviditet och inget annat! ????

  • Anonym (Shiny)

    Drömmenom3
    Jag höll andan när jag läste ditt inlägg. Höll verkligen tummarna för dig! Så otroligt trist att du fick ett negativt test, men är det verkligen kört? Testade du inte några dagar tidigt? 

    Vad jag känner igen mig i allt du skriver. Jag har också två underbara pojkar som jag är djupt tacksam för. Men drömmen om tre barn har jag alltid haft, det har liksom varit en självklarhet för mig. Jag är inte heller villig att ge upp den drömmen än men önskar också varje dag att vi hade haft möjlighet att starta med våra försök tidigare. Dock har min sambo tidigare velat nöja sig med två och tyvärr har det tagit lång tid och många samtal innan han helhjärtat har velat försöka med en tredje. Och även i vårt fall så kom Covid emellan. Tiden bara sprang iväg och nu står vi här och plötsligt är åldern ett stort hinder. I vintras blev jag gravid men det slutade tyvärr inte väl. Det var obeskrivligt tungt. Har fortfarande svårt att se gravida magar. Men efter detta var både min sambo och jag bestämda över att vi ville göra allt vi kan för att försöka bli gravida igen. Efter ett tag med egna försök så tänkte vi ge IVF en chans och här står vi nu. Och än har vi som sagt inte gett upp hoppet! Det har fungerat för andra i vår ålder. Positivt är att jag fortfarande har bra äggreserv men det säger tyvärr inte mycket om kvaliteten, som ju verkar vara helt avgörande. Har även ställt in mig på att IVF sällan lyckas på första försöket även om jag hoppas att det går så fort som möjligt. 


    Nu måste jag tyvärr vänta med ev. FET försök tills jag haft bortfallsblödning + ytterligare en normal mens vilket känns surt men min läkare var orubblig. Det går inte tidigare pga äggstockarna måste hinna återhämta sig. 


    När det gäller ditt fall Drömmenom3 så vet jag inte om man måste vänta eller ej. Även svårt att ta ställning till FET eller nytt färskförsök som nästa steg. Finns ju fördelar och nackdelar med båda. Jag har själv haft tankar på att det kanske är en fördel att få ut så många ägg som möjligt tidigt i IVF processen, särskilt om det blir till frysen eftersom de inte åldras där. Men å andra sidan är FET enklare och om man blir gravid då så slipper man ju fler behandlingar. 


    Hoppas innerligt att vi alla i tråden får våra efterlängtade barn förr eller senare! ❤️ Styrkekramar💪

  • Anonym (Shiny)

    Drömmenom1barn 

    Förstår verkligen att det är tungt att försöka länge utan resultat! Men det låter klokt att söka hjälp, ni har ju försökt själva väldigt länge. Om det kostar med IVF, beror på din ålder. Är inte helt insatt men i regel brukar man väl få betala själv om man är över 40 år. Jag betalar själv men är både över 40 år och har barn sedan innan. 


    Lycka till! 

  • Anonym (Shiny)

    Lilleplutt, grattis till din lilla eskimå! Måste kännas skönt att ha en på lut. Förstår också att du hade hoppats på fler. Jag går själv och undrar hur många jag kan få till frysen. Har ju ett gott utgångsläge visserligen men har förstått att allt kan hända så just nu är jag mest orolig att det inte blir någon alls! 


    Tycker att det låter så spännande att få ruva! Längtar tills jag kommer dit. 


    Ja boken gav mig hopp om att man kanske ändå kan påverka äggkvaliteten något i alla fall. Och eftersom just äggkvaliteten är så viktig så tänker jag testa att följa råden. Hade redan tidigare varit inne på detta spåret men fick mer tips nu och särskilt om dosering. Själv har jag tidigare doserat alldeles för lågt med tex Q10. 


    Har du kört den dosering som hon rekommenderar? 

    Pratade förresten med min läkare om preimplantorisk genetisk screening, PGS. Det är tydligen inte tillåtet i Sverige förutom vid forskning. Tycker det är väldigt synd att inte Sverige börjat med det ännu. I vissa länder gör man detta rutinmässigt vid IVF, alternativt för äldre kvinnor, för att öka graviditetschanserna och minska risk för kromosomavvikelser. Min läkare trodde att det kommer att tillåtas i Sverige på sikt. 

  • Anonym (Shiny)

    Ja, ok Lilleplutt, ruvartiden verkar ha sina utmaningar. 😅 Tack för att du delar med dig, bra att veta att medicinerna kan ge grav-symptom. 
    Kul även att du kommer iväg med tjejgänget och får lite annat att tänka på.👍

    Ja, de ringde idag från kliniken och meddelade att jag hade fått 4 blastocyster till frysen. Jag är väldigt lättad att det blev något! Kanske en aning lägre antal än vad jag hade hoppats på med tanke på att jag hade 16 st befruktade ägg som var fint utvecklade på dag 3. Har läst statistik på att i genomsnitt 40 % av de befruktade äggen utvecklas till blastocyststadiet. Så mitt resultat var väl då strax under genomsnittet, men 4 får man väl ändå vara nöjd med. 

    Jag frågade även min läkare idag om det kunde vara möjligt att återföra två embryon vid kommande FET. (Är väl medveten om ev. risker som en tvillinggraviditet kan medföra). Men fick ett tydligt och och klart ?nej? till svar. Känns bara lite konstigt med ett sådant definitivt svar, då jag har läst om andra som fått två blastocyster tillbaka. Det har då rört sig om fall där kvinnan varit äldre alternativt vid många misslyckade IVF försök? 

    Är lite nyfiken på hur ni andra ser ni på den frågan? Skulle ni ha velat få två embryon insatta om det hade varit möjligt? 😊

  • Anonym (Shiny)

    Lilleplutt och Drömmenom3, så himla tråkigt att det inte lyckades denna gången. Beklagar och förstår att det måste varit tungt. Trist att vi ingen av oss lyckades denna månaden. ❤️

    Jag köpte ett paket med 3 behandlingar. Tror också att det var så för mig att FET räknas som ett halvt försök men känner att jag kanske måste dubbelkolla det. 

    Drömmenom3 
    Förstår att du är kluven. Berätta gärna vad din läkare och du kom fram till. För min del vill jag köra FET nästa gång då jag inte vill riskera att bli överstimulerad igen. Det har också varit självklart från klinikens sida så vi har inte ens diskuterat något annat alternativ nu när jag fick till frysen. Men tanken har slagit mig att jag blir några månader äldre innan ett nytt försök med stimulering skulle vara aktuellt. Hoppas såklart att det inte ska behövas dock. 


    Mår äntligen mycket bättre efter överstimuleringen. Det vände dag 5 efter äggplocket och nu är jag nära nog helt återställd. Känns dock fortfarande jobbigt att behöva invänta en mens innan jag kan påbörja FET försök. Är väldigt trött på att vänta. Först fick jag vänta hela sommaren eftersom det var stängt och nu blir det ännu mer väntan. Känner mig stressad över att tiden går men det finns inte så mycket jag kan göra åt det. Försöker verkligen tänka positivt men det är himla svårt ibland. 

  • Anonym (Shiny)
    Drömmenom3 skrev 2022-10-07 16:38:08 följande:

    Pratade med en läkare på kliniken idag. Hon sa att jag får välja hur jag vill göra nästa cykel.Chanserna med ett färskt och ett fryst embryo är ungefär detsamma. Hon menade att om man har fått en 5-dagars blastocyst till frysen , som vi, så är det av mycket god kvalité och ger en god chans till graviditet. Hon förstår samtidigt att man kanske inte vill ?slösa? månader vad gäller ny behandling. Dock sa hon att vi kan påbörja en ny behandling på första mensen om vi skulle misslyckas med frysförsöket. Det är ju skönt att veta känner jag för då känns det inte som att ytterligare tid går?
    Lutar nog åt att det blir ett FET men inte bestämt till 100% än. Hur skulle ni andra gjort?


     


    Shiney: Klart att du ska göra frysförsök! Du har ju flera blastocyster och det borde vara ganska höga chanser att du blir gravid på något av dem! Skönt att höra att du mår bra igen. Förstår att det känns segt att vänta men tiden går snabbt . När ungefär blir det återföring för er tror du om du räknar på det?


    Jag tror att jag också hade gjort FET först. Låter som din läkare är positiv till chanserna till graviditet. Till mig har läkaren sagt att det till och med är ca 5 % högre chans med FET än med färskt. De är ingen stor skillnad men alltid något. 
    Återföring blir ungefär i mitten på november om nuvarande cykel inte drar ut på tiden. Ska tydligen göras i  ostimulerad cykel. Är lite tveksam till det då jag har PCOS. Vet nämligen inte hur det är med min ägglossning men kliniken lovade att ringa upp mig i dagarna så att jag kan ställa lite frågor.


    När ska du börja din nästa behandling? 

  • Anonym (Shiny)

    Drömmenom3 
    Roligt att höra att du också ska köra i november! Klart vi ska peppa varandra! ❤️ Om min nuvarande cykel inte blir försenad blir det i mitten av november. Är just nu lite orolig för att den blir just försenad för mina ÄL test visar negativt dag efter dag. Är just nu på cykeldag 20 med negativa resultat. Funderar på om det är vanligt att cykeln blir rubbad efter ett avbrutet ivf försök? 


    Nu är det också beslutat att jag ändå ska köra på stimulerad cykel (med letrozol). Tror det blev en miss i kommunikationen tidigare. 

    Loppan1994
    Vet inte vad som händer om man inte ägglossar, har också funderat på det. Men jag ska ta otrivelle (och letrozol) så i mitt fall känns det som att det borde fungera, men man vet ju aldrig. Själv har jag även funderat på slemhinnans tjocklek. Man vill ju verkligen att allt ska klaffa. 

Svar på tråden Någon som ör 40+ och gör/ska göra IVF?