• xxmeyaxx

    * Roliga händelser under förlossningen *

    Sitter här och tänker på dagen då jag ska få föda fram mitt barn. Nu är jag iofs inte gravid då, men jag hoppas på det inom en snar framtid. Men förlossningen grubblar jag lite för.

    Jag är livrädd för blod och tanken på smärtan får mig att rysa!

    OM JAG BARA FICK, skulle jag stanna i väntrummet under tiden som jag skulle föda mitt barn. Kommer ju inte undan det. det är ju inte precis som att jag kan knuffa in sambon i förlossningssalen och säga "jag väntar här."

    Det finns nog många kvinnor som oroar sig för sin förlossning och jag tänkte att vi kunde släppa lite på den nervösa linan. Det kan hända mycket roligt under en förlossning och DÄRFÖR vill jag att i denna tråd - så ska man skriva ner roliga händelser under eran förlossning! Något som ni skrattar åt idag.

    Kom igen nu, tjejer!

  • Svar på tråden * Roliga händelser under förlossningen *
  • Geggamoja

    Trodde jag redan hade skrivit här, men hittar inte mitt inlägg, i alla fall så det "roliga" jag kan komma ihåg från sonens födelse är:

    När jag skulle krysta så sa sjuksköterskan åt mig att hålla andan - och istället för att göra det så flåsade jag o andades på mer än vanligt enligt maken Kan tillägga att jag var helt övertygad om att jag höll andan

  • midnightstorm

    När jag låg och krystade för fullt så sa barnmorskan; -Nu ser jag huvudet och en massa mörka lockar. Vill du känna?
    Mitt svar; -Nä fy vad äckligt är du inte klok!!

  • 80a

    Tyvärr var det inte så mkt att skratta åt, min förlossning.
    Men sambon tyckte att det var roligt att jag tog lustgas även när jag inte hade värkar, det var så skönt...
    Sedan "lekte" jag melodifestivalen (när jag var hög på lustgasen). Sambon berättade vad värken var uppe i tex 198 och då översatte jag det till engelska och franska... Hi hi.
    Sedan var det ganska komiskt att min sambo spelade innebandy ett dygn innan och stukade foten. Så jag fick bära väskorna till taxin och sköterskorna sprang och hämtade kaffe till honom.

    Det händer nog något roligt på alla förlossningar. En sak är säker, det blir aldrig som man tänkt sig...

  • sugarpie

    Strax före jag fick mina krystvärkar kände jag att jag blev AKUT b-nödig och jag blev nästan lite som besatt utav det och sa hela tiden att jag måste gå på toa.
    BM sa samma sak varje gång (vilket blev en 30 ggr eller så) Nej det är barnets huvud som trycker på tarmen.
    Och jag fick alltså inte heller gå på toa.
    Tillslut blev jag så arg och lite full i fan så jag sa att jag var kissnödig.
    (killen min fick stooora ögon och bet sig i läppen, hehe)
    Ja men iaf då vart det bråttom jag fick en potta i metall som jag skulle kissa i, jag gjorde väl det och inte kom det så mycket kiss heller.
    Så då skulle BM tappa mig med en kateter.
    Ja blev oxtokig och berättade med min allra allvarligaste röst att Det gör ni INTE.
    Efter mycket om och men så var jag tvungen att gå med på det, behöver jag tillägga att det inte kom nå kiss (kanske några droppar)
    Och då förstod BM hon tittade på mig och sen på killen och sa Jaha........

    Det är en historia som jag tycker e lite små rolig nu i efter hand iaf.

  • Zaphire

    När jag födde min dotter i början av januari 2003 använde jag en hel del lustgas. Under tiden jag andades gasen fick jag en hallucination där jag hade en långt samtal med "Nattlivs" (program på P4), Bosse. Jag bedyrade min kärlek för honom och han blev så glad så. Sen gav han mig en massa frågor som jag gav svar på. Min kille fattade ingenting. Mycket skumt måste jag säga! Förstår inte alls var jag fick det ifrån =/ Iofs så var ju radion på medan jag hade värkarna.
    Har nog fler berättelser. Men det får räcka för nu :)

  • sanndris

    Roligt o roligt vet jag kanske inte men själv blev jag jättearg på min barnmorska. När jag började få riktigt ont så sa jag på fullaste allvar att nehe, nu vill jag att ni gör kejsarsnitt istället.
    Tyvärr så ville ju inte BM det o sa hela tiden att visst, men bara denna värken först.
    Behöver jag förklara att hon sa det efter varje värk o jag blev jätte arg när jag till slut fattade att hon bara "lurade" mig.

    Sen vet jag att när jag låg i badet så hade jag typ försökt dränka mig i varje värk o min stackars sambo visste inte vad han skulle göra, jag hade bett honom gå o köpa läsk. Men han vågade inte lämna mig för han trodde på allvar att jag skulle dränka mig men samtidigt vågade han inte förklara varför han inte hade fixat läsk..
    Synd om honom!!!

  • Sommartider

    Jag kommer ihåg en sak under min tredje förlossning som jag inte har skrivit så mycket om..
    Jag åkte in på kvällen och värkarna var ganska glesa..
    Framot natten sa barnmorskan till mig att jag gärna kunde få äta något  litet då detta skulle dra ut på tiden...hon frågade mig vad jag hälst önskade mig..Jag sa Bounty ( choklad och cocos godis )vill jag ha inget annat,
    Kan tillägga att jag var hög på lust gas..
    I vanliga fall gillar jag inte Bounty men nu dög inget bara det,
    Min pojkvän fick åka till macken och köpa..
    Jag åt upp ca 4  hela choklad kakor och njöt utav vart ända tugga..
    Idag kan jag inte änns känna lukten utav de godisent och jag vet inte varför jag bad att få äta det som smakar så illa nu..
    cirka 24 timmar senare föddes min lilla flicka så energin behövde jag i alla fall..

Svar på tråden * Roliga händelser under förlossningen *