• Zawadi

    Tråden för oss med cervixinsufficiens (försvagad livmoderhals)

    Här kan vi samlas som har eller troligtvis har försvagad livmoderhals, och prata om allt vad det innebär. Graviditeter, cerklage, komplikationer, sjukvård, oro osv. Jag valde att lägga tråden i känsliga rummet så att vi även kan prata om sorg och sena missfall om vi vill, utan att nån tar illa upp.

    Kan vara skönt att få dela varandras erfarenheter!

  • Svar på tråden Tråden för oss med cervixinsufficiens (försvagad livmoderhals)
  • Engla2004

    Verkar vara en del som hittar hit ivarjefall ibland tror man att man är den mest ensamaste i världen om just detta men så är det ju inte. Beklagar sorgen Kimmis..

  • Engla2004

    Inte många som skrivit här ser jag.. hoppas allt är bra med alla

  • Lilla My77

    Bra att en tråd staratde om detta....ang längden så var min efter op 4,5 cm..går på besök var 14 dag..sen 3,5 och nu senast 2,5...hade tydligen haft sammandragningar så nu knaprar jag Bricanyl..plus mycket vila, men det är inte så lätt nu under sommaren...känner bebis varje dag....men fram till v 28 är det viktigt att vara ännu försiktigare...

  • asjaky

    Är det någon som känner till något hur det är att ligga inne på sjukhus typ 6 månader....
    Vid mitt sista mf sa dr att så kan bli fallet om vi försöker igen...
    Barnmorskerna på avdelningen sa att det brukar gå fint, kroppen vänjer sig och efter ett par veckor hamna i en annan takt..
    Ja nu vet jag ju inte hur det blir nästa gång...men att bara vara hemma och ligga ner verkar inte räcka för mig
    Försöker tänka att det vore som att lämna allt för en lång semester...för det är inte bara liggandet på sjukhus som känns skrämande...tänk att lämna allt för så lång tid...
    Jag vet förståss att det är värt det och tvekar inte en sekund...
    Försöker bara förbereda mig..redan nu..

  • MagdaA

    asjaky: har tänk samma sak idag, hur blir det nästa graviditet, kommer jag att ligga ner i flera månader?! jag har djur hemma, måste jag ta bort/sälja dom? men, som sagt, det är ju värt det om man får en liten som lön för mödan! =O)

    Lilla My77: vad är det för op du gjort?

  • Lilla My77

    Magda84: jag satt dit cerklage i v 16 pga försvagad livmodershals....är nu i v 26....fick MF dec-02 pga det..miste vår lilla kille i v 20

  • asjaky

    Tänk att bli avskuren från livet i övrigt...inte kunna dela vardagen med sambon...
    För vi har oxå djur, han måste vara hemma ibland...
    Vänner kan ju hälsa på
    Jag är en sån som handarbetar Tack och lov! så sånt kan man göra...
    åhh vad jag tänker för mycket *ler*
    En sak i taget...
    Jag har PCO oxå så nu fram tills vi vet hur vi ska göra med om vi vågar med ny graviditet så äter jag Metformin för att hjälpa ämnesomsätningen på traven...hoppas gå ner i vikt
    Så ska försöka lägga all energi på det och på träning. Man måste ju vara fitt om man sak ligga...ehh det lät bakvänt
    Ja det är mycket som snurrar...

  • MagdaA

    asjaky: jag är också en sån som handarbetar! det blir mycke bäbiskläder under den tiden! =O) Bra av dej att kämpa med vikten, jag är i samma läge! Efter att vi fick mf i mars så tog jag tag i saken och har nu gått ner ungefär 14 kg, känns skönt att inte ha massa överflödiga kilon vid nästa graviditet!

    Lilla My77: okej, vi förlorade en liten tjej i mars-06, också i vecka 20. försöker nu bli gravid igen, men är samtidigt rädd för att samma sak ska hända igen! hur mår du nu och hur går graviditen? lever du som vanligt eller har du blivit ordinerad att ta det lugnt?

Svar på tråden Tråden för oss med cervixinsufficiens (försvagad livmoderhals)