• Zawadi

    Tråden för oss med cervixinsufficiens (försvagad livmoderhals)

    Här kan vi samlas som har eller troligtvis har försvagad livmoderhals, och prata om allt vad det innebär. Graviditeter, cerklage, komplikationer, sjukvård, oro osv. Jag valde att lägga tråden i känsliga rummet så att vi även kan prata om sorg och sena missfall om vi vill, utan att nån tar illa upp.

    Kan vara skönt att få dela varandras erfarenheter!

  • Svar på tråden Tråden för oss med cervixinsufficiens (försvagad livmoderhals)
  • Lilla My77

    Magda84: det har verkligen varit en jobbig tid...mycket läkarbesök och undersökningar, men vi är glada för all hjälp vi kan få så klart....Jag har mått bra i stort sett hela tiden..är ju sjukskriven sen i början av maj då op skedde, har ett tungt jobb så det fanns inte en chans att jag skulle jobba..är nu ordinerad vila...får vistas ute, men korta stunder....Hoppas att ni snart blir gravida...och att ni kommer att få den hjälp ni behöver..

  • asjaky

    LillaMy: ja jag förstår...en graviditet efter ett sent mf blir aldrig lugn...man är ju orolig hela tiden, jobbigt med mycket koll.Jag oroade upp mig inför varje koll och sen om allt var bra var man lugn ett par dagar..sen började det om..
    Men en barnmorska sa till mig att man kan inte oroa ihäl sin bebis, trots mycket oro får man harmoniska och friska barn...
    Så håll humöret uppe!
    Kram

  • Smulan1975

    Lilla My: Bra att du tar det extra lugnt nu, fast det är jobbigt nu på sommaren. Värmen är ju ingen hit
    Hur funkar det med Bricanyl för dig? Äter du det varje dag eller bara "vid behov"? Har du problem med biverkningar typ hjärtklappning, stresskänslor i kroppen osv? Jag har fått tabletter att ta "vid behov" (lite luddigt tycker jag) men jag mår inte så bra av dom, blir superstressad i hela kroppen av dom.

  • Lilla My77

    Smulan1975: tar två tabletter om dagen..har gjort det i tre veckor nu..känner knappt av några sd, ska till läkaren imorgon, är lite nervös...förtsa dagarna hade jag lite hjärtklappning, men ingetr annat...

  • Smulan1975

    LillaMy77: Är det depottabletterna 5 eller 7,5mg? Har själv de sistnämda och blir ofta lite skakig av dom. Skönt att du inte har några biverkningar längre av dom iallafall. Hoppas att det ser bra ut hos läkaren imorgon - all lycka till!

  • Lilla My77

    Smulan1975: det är depot tabletterna 5 mg, ja jag hoppas oxå allt ser bra ut..bebisen sparkar iallafall....men jag är lite nervös ang mina sammandragningar...hoppas det har blivit bättre...

  • Engla2004

    Jag hade oxå bricanyl depo 5mg men hade sm.dr trots dom i massor ibland.. ivarjefall emot slutet hade jag en del o sen när jag hade nån liten infektion o så.. för mig hjälpte dom ju ibland jättebra men utan dom hade jag väll inte gått sådär jättelångt iaf tror jag. Gick ju iaf fram till v.37 (36+5) kändes ju jättebra att gå så långt helt underbart o slippa neo oxå.
    Hoppas ni andra mår bra

  • Lilla My77

    Hemkommen från kontrollen på sjukhuset...allt såg bra ut, inga förändringar sen sist...skönt! bebben väger ca 1250g...cerklaget satt på plats..ny kontroll om 2 v igen..

Svar på tråden Tråden för oss med cervixinsufficiens (försvagad livmoderhals)