• Svar på tråden Det supergoa gänget del IV
  • Aussielotta

    Åh, KJ, gud var roligt att du äntligen fått din lilla Meja hos dig! Du får berätta mer om förlossningen när du har tid och ork! Grattis igen! Så söt hon är!

    Idag har vi varit hos min mormor och hälsat på. Visat upp lille Viggo för henne, som hon tyckte var såååå bedårande. Det är inte första barnbarnsbarnet för hennes del, men ändå kul att få ett till. Hon är 85 och fruktansvärt pigg, men man vet ju aldrig. Vill ju passa på att visa upp miraklet i god tid....

    Julklapparna är inte köpta ännu. Synd att jag inte hann med allt innan förlossningen, men som höggravid och precis ledig från jobbet och hällregn, så orkar man ju inte springa runt på stan som en tätting...men uppenbarligen tillräckligt mkt springande för att sätta igång förlossningen i god tid innan jul. Imorgon är jag ensam, Jonas 10 pappadagar är nu slut och jag får sköta mig själv. Har en del att fixa med henne imorgon, så antagligen blir det lite sånt och kanske en tur med barnvagnen på stan. Min sambo vill absolut inte att jag går i affärer med Viggo, men jag känner att jag MÅSTE nästan gå in i nån affär för att det skall kännas kul att gå på stan, det blir änna lite ensam och tyst annars...hihi....jag är bara fööööör rastlös av mig....hihi....Får bli nån lugn och folktom affär isåfall....På eftermiddagan kommer två goda vänner till mig med sina söner Alfred (4 mån) och Gustav (typ 10 veckor)och hälsar på. NÅgra timmar senare ansluter deras makar samt min sambo för lite glögg och gottis hos oss. Blir trevligt. Kul att ha två nära vänner med små bebisar :) Lär bli kul i sommar när man kan picknicka osv!

    Nä, nu skall jag umgås med lille Viggo.... :) Kram Kram

  • misun

    Katten!!! Va kul!! Lilla Meja. Måste springa in i ditt krypin på en gång!!!

  • brinkly

    Nu har jag lagt in nya bilder på killarna. Och en y magbild tagen efter 10 dagar...


    Idag kommer min mormor för att titta på killarna, kul att de har en gammelmormor! Irma heter ho, fint namn som kommit tiibaka! Alla tanter och gubbars namn är plötsligt poppis igen, min grannes barn heter Einar! Min bästis sen barnsbens son heter Nils.
  • Aussielotta

    christina --> jättesöta bilder på ted och ruben. Å din mage ser ut att ha återhämtat sig fint!!! Härligt! Ser att dina killar ligger och sover på rygg. Min Viggo gillar inte att ligga på rygg, han älskar att sova på sidan. Undrar om det kan vara farligt kanske? Ena armen kanske domnar bort? Det är bara i barnvagnen som han ligger på rygg. Å så gillar han att ligga på mage på min eller Jonas mage. Det kan väl knappast vara nåt fel eller?

    Min sambo tycker det är så viktigt att bulla upp med kudde och täcke att ligga på för Viggo i soffan, men ser ju att Ted och Ruben ligger fint på er soffa utan vare sig kudde eller täcke att ligga på. Får nog försöka få min sambo att inse att Viggo inte är så ömtålig som han tror, och att han alltså klarar av att ligga utan kudde emellanåt.

    Ja, det är verkligen poppis med gamla namn nu. Min kompis son heter Alfred. Gulligt! Väldigt ovanligt, med tanke på att han också heter Nobelius i efternamn! Hihi....släkt med Alfred Nobel faktiskt, så det är ju kul!

    Nu har jag varit ute och handlat lussekatter och lite lättglögg. Usch, gillar verkligen inte att vara inne i mataffärer, känns som det finns massor av förkylda människor överallt. Gillar inte det. Trött som fan är jag också idag, har inte hunnit sova något ihop med Viggo på dagen och det känns....

    Brukar ni ha väldigt bra koll på exakt när ni ammade sist och vilket bröst? Jag har sådär koll, men håller ungefär ordning på hur många timmar emellan det är. Brukar aldrig låta det gå mer än max 4 timmar, men vanligast 2 1/2-3 timmar, ibland oftare. Jag känner mig ibland som en dålig mamma som inte engagerar mig tillräckligt i Viggo, tex det här med att veta exakt hur långt det var sedan han fick mat, inte tålamod tillräckligt ibland när han skriker, tycka det är skönt när han sover för då beh´över inte jag "únderhålla" honom (vilket ju är svårt att göra så här i början när de bara ligger ner), tycka att det är jobbigt att amma på nätterna och byta blöja. Usch, får dåligt samvete av att jag tycker detta är jobbigt. Är det bara jag som känner detta? Borde man inte tycka att sånt är underbart att pyssla med nu när man har sin lille söte älskling här? Det lilla pyret man väntat på så länge? Jag är så himla glad att Viggo är här, men samtidigt är jag lite rastlös och otålig att han faktiskt fortfarande är helt nyfödd och inte kan kommunicera med mig....Dessutom känner jag mig lite ensam nu när min sambo börjat jobba. Det är så tyst och ensamt och tråkigt här hemma. Har liksom behov av att prata och umgås samtidigt som jag egentligen inte orkar...

    Nåväl, jag tror att detta kanske blir bättre med tiden, när man kommit in i rutiner osv. Hur länge skall ni amma?

  • brinkly

    Lotta--> tack! Ruben och Ted sover också på sidan ofta, jag tror att det är ok. De gillar ju att ha de det trångt och ombonat så buffa upp om ni orkar. Jag tycker att de är lite jobbigt ibland att gå och hämta massa täcken etc så då får de ligg utan, vi har det varmt som tusan i undervåningen (golvvärme etc). Jag vet vad du menar med att det är jobbigt att amma på natten. Igår natt sa jag högt - Skärp dig Ted! Min man skrattade så åt det. Stackarn är ju inte mer än 2 veckor och vill äta hela tiden... ha ha -Skärp dig Ted!! Men det är jobbigt att de hela tiden vill äta och inte sover, och den att de bajsar precis när de somnat så man måste byta och då är de super pigga igen!! Men det är ju för att man är trött inte för att man inte älskar dem. Hade man varit pigg hade man inte klagat!


    Jag har precis tagit på mig kläder!! Det är fullt upp med två och de ammar sååååå mkt just nu. Kl 16 och jag har inte hunnit, har varit ner en gång i köket och tagit en macka och kopp te... haha sen kom min gammelmormor och hade fortfarande långkalsoner (grönvitrandiga från po.p) och linne=sovkläder!! Haha hon tyckte nog att jag var lite lustigt klädd! Nu sover de iallafall. Min man är och handlar gran och mat till julafton. Sen ska jag ta en kort promenad - måste komma ut!
  • Que Sera Sera

    Elina tycker ocksa om att sova pa sidan men hon sover ofta gott pa rygg ocksa. Brukar ligga pa sidan mage-mot-mage med mej i sangen om natterna. Ibland sa med tutten i munnen ocksa. *flinar*

    Jag har noll koll pa tiderna da jag ammar henne men idag har jag forsokt ha lite mer. Ammade henne varje halvtimma tidigare idag och sen var vi pa ca. 1timmes promenad igen, direkt nar vi kom hem sa var det matdaxx tyckte hon. Ammade ca. 30 min innan vi gick (max) sa ah, 1.5 timma. Skall se om hon vill ha tutte om en stund igen, vill oka min produktion varav jag erbjuder brostet minst en gang i timmen for tillfallet. Hon tackar sallan nej. *flinar*

    Dagarna har ar sa slappa sa det finns inte. Fast ut pa promenad forsoker vi komma en gang om dagen nu iaf, o den tar ca 1 timma min runda...
    Skall passa pa o stada lite imorgon, har sa svart att komma ifran nar jag ar sjalv. Aven om hon sover sa tycker jag inte om att lamna henne oovervakad s.a.s sa jag sitter snallt med henne hela tiden, sovandes som vaken...

    Nee, nu bidde det lite svart o skriva igen, inte omojligt men svart - hon ater. (Precis efter att jag skrev amningsbiten ovan sa sa hon att hon ville ha mat, tror hon kande av amnet som var uppe pa tapeten, hehehe)

  • Que Sera Sera

    Ah kom pa en sak till...
    Idag ringde mannen o berattade ngt kul. Han har oppnat nytt foretag och investerarna till det foretaget gav en liten klapp till Elina!
    Ett El Corte Ingles kort laddat med 100? att kopa for!! w00t!
    (El corte ingles ar typ ett helt kopcentrum fast i en affar, dom har allt dar. Mat, klader, hus, bilar - ja, allt...)
    Tyckte det var snallt o generost faktiskt, nastan 1000kr ju!
    Sa skall bli kul att ga runt o kika ut lite saker till var busa. En klanning eller dyl for att ha pa sej pa julafton skall hon fa iaf - o sa gor vi ett fint foto pa henne med den i sej o ger till dom sen. =)

    Fragan ar bara, vad kopa utover jul-kladseln? *hmm*

  • syster76

    Lotta, angående amningen så har jag inte 100% koll på när hon senast åt och vilket bröst(speciellt inte på nätterna ;) men det brukar inte skifta så mycket utan hon vill ha mat var 3:e timme dag som natt. Brukar försöka avgöra på brösten vilken tutte som det är dags för när minnet sviker.

    KLart det är jobbigt att inte få sova på nätterna men jag tänker så att detta är bara för en tid. Snart kommer de sova hela nätterna med kanske bara något mål mat på natten*längtar*  Jag har tänkt amma tills i sommar som jag känner nu men det får tiden utvisa.

    Tror de är få som njuter av att amma och byta blöjer på nätterna trots att man verkligen har LÄNGTAT ihjäl sig efter de små. Är helt övertygad om att både du och jag är underbara mammor trots att vi ej älskar vårat nattjobb Flört Dessutom så upplever jag det som att allt går bättre dag för dag. Men jag tycker det är svårt att hinna ut i solen innan den har gått ner. Det är så mycket man vill hinna med när hon sover. Nu är det dags att tillaga lite tacos Kram

  • misun

    Hej tjejjer. Näe, nattskiftet är verkligen inte kul. Oftast så sover min skrutta en liten längre period första skiftet, och då sover hon i sin säng. Då verkligen "paniksover" jag, fem kvart i timmen! Dom tre-fyra timmarna hon sover då är sååååååå djäkla sköna. Sen kan det bli lite si och så med sömnen. Hon snörvlar så om natten. När hon har jobbigt att andas så är det klart att det är svårt att komma till ro. Även jag längtar tills hon blir liiiite större. En väninna till mej säger att efter tre månader så kan dom lära sig att sova i stort sett hela natten. Vilken LYX!! Jag hoppas verkligen att det blir så.

Svar på tråden Det supergoa gänget del IV