• DaJoDe

    DM 1.3

    Jo - Naimi 060509, Ian 080502
    Åsa - Herman 011125, Elly 060511, Sixten 070804
    Johanna - Melvin 040903, Vega 060512
    Sara - Filip 060516, Lukas 071224
    Jaana - Erik 040515, Axel 060518
    Joanna - Pixie 060524, Charlie 070829
    Elisabeth - Malin 060528
    Jenny - Felicia 060604, BF 080822
    Sara - Tindra 060611
    Ellinor - Jonathan 060613
  • Svar på tråden DM 1.3
  • DaJoDe

    HAHAHAHA, några geografikunskaper behövs väl inte direkt. Hittar man till IKEA så hittar man hit

    Usch hemska dag för er Joanna... Och jobbigt med alla uppvak om nätterna.

    *viskar* Ian sov hela 5 timmar inatt innan det var dags för första amningen, och i förrgår gick det 4 timmar. Hoppas det håller i sig!!! *viskar*

    Så, idag fick jag utmaning nr 1 i min nya roll som tvåbarnsmor! Hämtade Naimi från dagis vid 13.30 och efter det var vi inne och grejjade och hon var jättelugn och fin. Allt kändes bra, Ian sov och jag var ute på altan med  snurpisen. Sen skulle jag börja laga mat och då bröt helvetet lös. Ian vaknade och ville äta, men han fick vänta i babysittern. Detta resulterade i att han till slut började skrika. Naimi ville äte upp alla korvbitar jag skar och blev skitförbannad när hon inte fick det så hon började också skrika. Och ju mer Ian skrek desto mer gastade hon. Hade allt bra lust att sätta mig ner och skrika lite jag med, men jag tog fram mobilen och spelade in oljudet och delade med mig av detta till D . Till slut ammade jag och då blev Naims jättesotis och grät för det. Som tur var kom D hem då så han kunde ta henne. Puh! Måste verkligen jobba med mitt tålamod känner jag... Imorgon ska Naimi inte till dagis så det blir ju utmaning nr 2 det. Naimi har sagt att hon vill baka så jag får väl se om tillfälle ges så att vi kan göra det. Ian sover ju inte jättemycket om dagarna, men han tar ett något längre sovpass på dagen så då får vi väl baka lite. Ikväll hittade han för övrigt sitt pekfinger och började suga på det. Jisses, var ju helt rött efter det, men han var nöjd och vi använder ju inte napp så why not.

    Imorse hade jag på nyhetsmorgon och där spelade Rednex deraas gamla hit "wish you were here" och jag blev nostalgisk och tänkte på hur D och jag spelade den för varandra när jag var i sthlm precis efter det att vi träffats. Kollade då almanackan och såg att det ju var i dag för 13 år sen vi blev ett par!!! Häftigt sammanträffande va! Numera firar vi inte denna dag utan fokuserar mer på bröllopsdagen!

    Nä, nu ska jag gå och mysa med lilleman lite innan det är dags för att krypa till kojs .

    Kram på er!

  • Risgrynet

    Haha, tyckte att det var så dött i gamla tråden och så plötsligt kom ett svagt minne av en ny tråd. Så det är HÄR ni är!?

    Åsa - ja, man FÅR droga ner sina barn fast jag fattar att det inte är det du vill. Säger som Joanna - en dag får ni sova - amen!

    Joanna - dina barn är ena rackare på att få många tänder samtidigt. Här kommer de alltid en och en. På gott och ont. Lukas får nog inga på ett halvår än. Ganska skönt. Hur går det med sommarhus-drömmarna? Här nere vid havet byggs det nya små kojor (och slott) hela tiden. Tänker på dig då.

    Nu ska jag surfa fina sängkläder. M ska få sängram, sängar och finbäddat i trettioårspresent. Jag har gott om tid på mig som tur är, för det är svårt att välja. Har i alla fall hittat ramen med stort R. Alltid nåt

  • Jatsu

    Hej.
    Nu har jag också hittat hit.
    Sitter på jobbet, som för övrigt tar väldigt mycket kraft just nu. Det tar på energidepåerna, detta att vara ny.
    Dessutom är jag trött och längtar efter semester.
    Alltså har jag inte så mycket ork att skriva just nu, men jag hänger kvar här ändå.
    Nu måste jag sätta fart och börja jobba.
    Ha det så bra!

  • DaJoDe

    Åsa, jag missade ditt inlägg... hoppas verkligen att du fått mer sömn inatt!!! Tur så överväger väl tre gånger kärlek en hel del . Idag har vi haft en mysig dag jag och mina barn, inga illvrål än så länge . Ian har sovit mest hela dan och när han har varit vaken har han mest legat och beundrat sin storasyster! Sååå gulligt! Han suger på pekfingret rätt mycket och det är han nöjd med. Och än mer nöjd blev han när Naimi gav honom den där orangea leksaken med massa knoppar på som småbarnen tuggar på! En sån plupp åkte in i munnen direkt och han sög glatt på den och Naimi ville också vara med så hon tog en annan plupp och så satt de där bredvid varandra och hade varsin plupp i munnen! Givetvis var batteriet i kameran dött... Men det lär väl komma fler tillfällen. Nä, nu ska jag slänga in lite mat i ugnen, lika bra att passa på medans Ian sover och Naimi är någorlunda lugn. Gick för övrigt igenom de BB-väskor jag fick med mig hem och i ena fick man en DVD med Teletubbies. Vilken hit, för det är ju Naimis nya favorit!!! Så ja, TV:n får ju stå på lite då och då . Håll i hatten mina vänner så ni inte blåser bort!

  • Risgrynet

    Imorse fick Filip vila ögonen på Bompa-bompa till vällingen. Där var nåt program med en brunhårig söt Ellen och plötsligt säger Filip - Naivi vilket såklart är Naimi. Sött. Snacka om att de har bra minne liksom.

    Nu går det riktigt bra på dagis. Han blir inte alls ledsen när jag lämnar, inte ens idag när jag lämnade till enbart vikarier. Oerhört glad över beslutet att söka plats tidigare. Jag saknar honom redan när jag stänger den bjällrande dagisdörren bakom mig men när jag hämtar så är det en nöjd, stolt och lycklig kille vilket är värt varenda sekund av moderlig bävan över att vara separerad från sitt barn. Det där griniga rastlösa trotsmonstret som bodde här för ett par månader sedan, han har flyttat. Han äter dessutom hur bra som helst igen. Verkar lycklig och till freds. Lyckliga familjen! Ja och snart är det semester och vi ska äntligen få rota fram hammare, spik, färg och penslar igen *kliar i fingrarna*

  • Jackson

    Gud så härligt att dagis funkar så bra Sara. Får en klump i magen när jag läser om hur du känner är du stänger grinden. Tror att jag kommer känna likadant. Men sen när jag tänker på hur jobbigt det kan vara vissa dagar (och veckor) utan någon avlastning så tror jag ändå att det kommer bli bra. Om hon dessutom gillar dagis så som de flesta barnen gör här inne så är det ju inga problem alls! Men åh så jobbigt det kommer bli för mig... gråter nästan bara av att tänka på det. Så nu slutar jag med det. 2,5 månad kvar.


    Stugdrömmarna är borta igen. Och husdrömmarna. Och köpa-butik drömmarna med. För nu i alla fall Måste verkligen bygga klart lägenheten innan vi gör något annat. Planerar och planerar inför vår köksombyggning men vet inte när den blir av. Hoppas verkligen snart.  Badrumsrenoveringen står stilla sedan vår elektrikers dotter blev sjuk i leukemi. Men vi ska ta tag i det till helgen, ringa någon annan i stället.
    Jaana, det låter jobbigt! Hoppas du får semester snart och kan vila upp dig! Kram.
    Ellinor, härligt med gåvor som ni kan ha sådan nytta av!
    Josephine, välkommen till Tubbie-land. Jag har bott i det under ett år. Nu är även Charlie fast!  
    Nej, nu ska jag krypa ner till mina små pluttar som ligger sked i min säng
    ÅH HERREGUD! Nu lät det som hela majorna skrek samtidigt! Mål för Sverige såg jag på text tv
    Godnatt!
    ♥ Pixie & Charlie ♥
  • DaJoDe

     Grattis Tindra på födelsedagen!

    Har precis kommit hem från BVC och idag vägde Ian in på 5 353! Och jag gick över till MVC och vägde ut mig på 81 kg (vägde in på 76 och vägde 92 som mest) så det är ett positivt givande och tagande oss emellan . Skulle egentligen ha gjort en efterkontroll, men eftersom jag inte sprack något alls så sa hon att jag inte behövde om jag inte ville. Och det ville jag inte . Blev dock påmind om att knipa så det får jag väl ta tag i, men det känns som att jag hade fått godkänt på ett kniptest . Får väl göra ett på maken och se om jag får godkänt eller inte .

    Ja, jätteskönt att dagis funkar så bra Sara! Och Joanna, det kommer bli jättebra för er också, det är jag helt säker på!

    Nä, nu ropar soffan på att jag ska passa på att vila innan yrvädret ska hämtas upp från dagis. Natten var ju sådär då snurpan har kommit in och snurrat runt hos oss och varit allmänt ledsen. Sen har herr stånk och stön hållt på och grymta och släppa sig en massa, dags för ett lass inom kort, han brukar ju låte en massa inför ett sånt och det senaste fick jag i måndags...

    Nä, soffan var det ja! Ha en bra dag allihopa!

  • Jackson

    GRATTIS Tindra!!!!!!
    hoppas du får en underbar dag! Visa lite foton sen Sara, har inte sett Tindra på evigheter!


    ♥ Pixie & Charlie ♥
  • Southern Belle
     Grattis Tindra!

    Var på BVC idag jag med. Min "lille" kille vägde in på drygt 13 kg och är 77,5 cm lång. Elly väger 13,5 kg på vår våg här hemma (och är 90 lång) så nu är han henne hack i häl...! Pratade med bvc-sköterskan och distriktläkaren om våra nätter. Vi kom överrens om att göra "en attack" nu under semestern då maken tar Sixten och jag sover på annat håll. Funkar inte det blir det besök hos barnläkaren och troligtvis sömnmedel efter semestern. Känns skönt att de tar vårt problem på allvar och inte bortfärdar det med att "så är det minsann när man har barn..."

    En som i sin tur är Sixten hack i häl är ju Ian! Sixten vägde jämförelsevis 5930g när han var 6 veckor.

    Härligt Jo när graviditetskilona försvinner! Själv har jag ett-två seeeega kilon kvar....

    Nä, dags att hämta Herman!

    Ses sen!
    a balanced diet is Chocolate in both hands
Svar på tråden DM 1.3