• AnnamedAochJ

    Novembermammorna 2006!

    Hej igen tjejer!

    Tiden bara rinner iväg, våra småttingar har nu fyllt 2 och det är dax för ännu en tråd. Välkomna in och snacka, vare sig det gäller 2 års trots, småsyskon (eller storasyskon för den delen) eller bara för att gnälla av sig lite, ja allt mellan himmel och jord!

    Gamla trådar:
    www.familjeliv.se/Forum-11-265/m30718313.html
    www.familjeliv.se/Forum-11-265/m30718313.html
    www.familjeliv.se/Forum-11-265/m27979428.html
    www.familjeliv.se/Forum-11-265/m24898283.html
    www.familjeliv.se/Forum-11-265/m18422267.html
    www.familjeliv.se/Forum-11-265/m14500513.html
    www.familjeliv.se/Forum-11-265/m21818433.html
    www.familjeliv.se/Forum-11-265/m36075065.html

  • Svar på tråden Novembermammorna 2006!
  • Jen ny

    Noah pratar nästan inte i meningar alls och det kan vara frustrerande kan jag säga...
    Han kan jättemycket ord men prata verkar han skippa.
    Han blir ju förstådd med ord och tecken nu och jag tycker det borde komma snart.
    speciellt när jag läser hur duktiga era barn är...

  • Pysselgalningen

    Börjar kännas som att Lorelai är den enda som inte pratar än

  • EgonochKnut
    anna gottegris skrev 2008-12-16 13:08:11 följande:
    Vill inte heller att han tex ska säga att någon är dum, det låter så illa. Nu låter jag kanske präktig, men jag vill att han ska vara snäll mot andra och vänta med de fula orden så länge det går.
    Anna, vi gjorde precis som ni med våran första. Sa alltid ifrån när hon sa dumma om någon eller något... Det fungerade faktiskt. Problemen kom när vår busiga lillebror snappade ordet dumma tidigt, från Lotta på bråkmakargatan, och förstod att storasyster blev jätteledsen om man skrek dumma Ebba till henne. Det gjorde han rätt ofta då och nu har det tyvärr fallerat helt det där med att inte använda ordet dumma (men jag tycker att det låter så hemskt när de säger dumma om någon). Svär gör igen av barnen i alla fall, så något har man ju lyckats med...
  • LadyBirden

    William pratar rätt bra, räkna kan han oxå 12345689 men mest är det 1,8,9. Låter lite kul när han rabblar allt..

    Förra veckan fick vi hämta honom på dagis för han fått kräksjuka, som tur var gick det snabbt över. Men igår hade han en prick i pannan och jag trodde det var en plita eller något, det trodde dagis med men idag är han prickig! Har kanske 20 prickar varav en på magen.
    Vattkoppor så här till jul passar ju sådär bra
    Får vara glad att han inte verkar påverkad utan tycker det är kul att vara "tricki" som han säger, ingen feber eller något. Lite konstigt.

  • FruMadde4barnTätt

    Ladynelle
    stackare som fått vattkoppor såhär till jul, hoppas han hinner bli frisk till jul, var ska ni fira julen?

    igår hade vi tomteparad på förskolan men Oliver var mammig och ville inte vara med. Men sen lekte han med de andra barnen och åt risgrynsgröt.

    vad duktiga era barn är på att prata.
    vad skönt ni inte har problem med mössa och vantar och kladd med mat.

    pysselgalningen
    hon förstår säkert mer än vad man tror, har hört om barn som helt plötsligt börjar prata jättebra , en del börjar prata tidigt och andra senare.

  • FruMadde4barnTätt

    hittils har Oliver mest varit duktig på att gå och springa och klättra och han har jättebra balans och duktig på praktiska saker, börjar bli duktig på pussel med och sånt.
    han har inte pratat så mkt innan, men nu kommer fler ord.

  • Jen ny
    FruMadde4barnTätt skrev 2008-12-17 08:59:39 följande:
    hittils har Oliver mest varit duktig på att gå och springa och klättra och han har jättebra balans och duktig på praktiska saker, börjar bli duktig på pussel med och sånt.han har inte pratat så mkt innan, men nu kommer fler ord.
    Så är min Noah också...

    Han har alltid kunnat springa från första stund med otrolig balans och välldigt tidig motoriskt.
    Men det känns ju ändå konstigt att han inte pratar meningar än.
    Det kommer ju ord hela tiden och han förstår men just nu känns det som han aldrig kommer prata som era små.
  • Heli77
    Jen ny skrev 2008-12-17 09:02:54 följande:
    Så är min Noah också... Han har alltid kunnat springa från första stund med otrolig balans och välldigt tidig motoriskt. Men det känns ju ändå konstigt att han inte pratar meningar än. Det kommer ju ord hela tiden och han förstår men just nu känns det som han aldrig kommer prata som era små.
    Som jag har förstått det, är det där rätt vanligt för pojkar. Tidiga i motoriken, senare i talet. Ofta kan det vara tvärtom med flickor.
    Jag har även fattat det som att pojkar kan bli väldigt lätt frustrerade över sitt tal - att folk inte alltid förstår dem så väl. Har en liten kusin som var lite sen med talet, och han blev verkligen jätteledsen och frustrerad när vi inte förstod honom så bra. Men en vacker dag släppte allt bara, och talet kom så fint.

    Jag är säker på att era småkillar kommer att prata ordentligt, när ni minst anar det!
    Vissa behöver bara en lite längre startsträcka än andra.
    Sigrid, Judith och Esther - mina vackra och underbara döttrar. Mamma älskar Er så!
  • Jen ny
    Heli77 skrev 2008-12-17 09:12:24 följande:
    Som jag har förstått det, är det där rätt vanligt för pojkar. Tidiga i motoriken, senare i talet. Ofta kan det vara tvärtom med flickor.Jag har även fattat det som att pojkar kan bli väldigt lätt frustrerade över sitt tal - att folk inte alltid förstår dem så väl. Har en liten kusin som var lite sen med talet, och han blev verkligen jätteledsen och frustrerad när vi inte förstod honom så bra. Men en vacker dag släppte allt bara, och talet kom så fint.Jag är säker på att era småkillar kommer att prata ordentligt, när ni minst anar det!Vissa behöver bara en lite längre startsträcka än andra.
    Jo, men just nu är det nog mest frustrerande för mig. Han verkar rätt nöjd med tillvaron.
    Han gör sig bra förstådd men att peka, teckna och säga ord.
    Känns inte som han vill prata.
    Jag läste att de borde kunna meningar vid 2½ år annars ska man kontakta pedagog och det är just det som känns lite konstigt...
  • AnnamedAochJ

    Haha! Visst sa jag att jag letar en Kånken till Alex att ha till dagis? Ringde precis ett ställe för att kolla vad de tar i frakt och fick i besked att det kostar 92 Euro, dvs 1000 spänn! :o För en väska som väger 175 g och kostar 40 kr med svenska posten om mamma köper väskan och skickar den till mig? Om de har såna portokostnader har de ju översatt sidan till engelska i onödan, vem betalar såna priser?

Svar på tråden Novembermammorna 2006!