• AnnamedAochJ

    Novembermammorna 2006!

    Hej igen tjejer!

    Tiden bara rinner iväg, våra småttingar har nu fyllt 2 och det är dax för ännu en tråd. Välkomna in och snacka, vare sig det gäller 2 års trots, småsyskon (eller storasyskon för den delen) eller bara för att gnälla av sig lite, ja allt mellan himmel och jord!

    Gamla trådar:
    www.familjeliv.se/Forum-11-265/m30718313.html
    www.familjeliv.se/Forum-11-265/m30718313.html
    www.familjeliv.se/Forum-11-265/m27979428.html
    www.familjeliv.se/Forum-11-265/m24898283.html
    www.familjeliv.se/Forum-11-265/m18422267.html
    www.familjeliv.se/Forum-11-265/m14500513.html
    www.familjeliv.se/Forum-11-265/m21818433.html
    www.familjeliv.se/Forum-11-265/m36075065.html

  • Svar på tråden Novembermammorna 2006!
  • AnnamedAochJ

    Nu då ska vi se om jag hinner en liten stund...

    Madeleinelouise - välkommen hit!

    Heli - även om det blir upprepning får jag lov att hålla med de andra, jag trodde aldrig du skulle välja att genomgå en abort och som jag sa tidigare, bara ni bestämt er kommer det bli bra. Så länge det är det som känns rätt för er båda kommer ni lösa alla problem på vägen. Ännu mera tur att ni fått flytta till hus Klart jag fixar trådstart Tyvärr blev det ju inte lika fint som när du gör det eftersom jag inte har plus men vi får hålla till godo..

    Karin - (för visst var det väl du som pratade om syskon?) det finns väl ingen anledning att vänta bara för att du precis kommer få fast? Det kan ju ta tid att bli gravid och arbetsgivaren kan ju inte heller veta hur länge ni försökt om det nu skulle bli något direkt

  • karin november

    Anna, nej det vet jag. Men saker och ting ändrade sig under dagen, min arbetsgivare lämnade ett bud till mig och de vill räkna om min lön från min timanställning till min fasta anställning. Tjänsten är exakt samma och jag får ut 1000 kr mindre bara för att jag blir fast. De säger att de alltid ger mer till timanställda för då kan man få gå på dagen. Känns väldigt trist och jag har sagt att jag ska ta helgen på mig att fundera.


    (¯`°?.¸ Emma ¸.?°´¯)
  • karin november

    Jag har ingen koll på vad som gäller så jag ska ringa facket imorgon.


    (¯`°?.¸ Emma ¸.?°´¯)
  • EgonochKnut

    Heli, va skönt att det känns bättre. Jag får väl ställa mig till den stora skaran här inne som inte heller trott att du skulle göra abort. Å andra sidan skulle jag ha full förståelse om det hade blivit ditt val.

    Jag tycker att ni ska säga till folk att ni folk att ni hade planerat för ett 4:e barn och inte nämna något om att det inte var riktigt meningen. Egentligen så ska man ju inte bry sig om vad folk tycker men jag vet att man gör det (särskilt när man är gravid). Jag nämnde för några att våran 2:a inte riktigt var planerad, och det ångrar jag. Folk är så snabba på att ge kommentarer då. Säger man istället att det var planerat, upplever jag att folk inte kommenterar på samma sätt utan säger grattis istället. Ärligt talat så har folk inte något med att göra om det var planerat eller inte. Har man beslutat sig för att föda ett barn så har man ju på något sätt planerat det (...nästan i alla fall )

    Lycka till med graviditeten!

    Tack alla ni som kommenterade om att byta till stor säng. Vi har bestämt oss för att ta tag i det över julledigheten. Bara det att den sängen som vi vill ha (samma som storasyster) finns inte längre på IKEA. Så nu letar jag febrilt på blocket... Finns en del där, men det är ju så långt att åka och köpa dem. Skulle ju önska att någon i samma by/stad ville sälja en . Vilka krav va?

  • FruMadde4barnTätt

    Maddie84
    ja vi bor i stort hus, har 4 sovrum här på nedervåningen, och kök och toaletter och rum där vi har tvättmaskin och garderob med ytterkläder. På ovanvåningen är det ett enda stort rum, det är jätte härligt med så stort utrymme där uppe, där har vi tv, bar, biljardbord, säng för andra som kommer kan sova där, och vi har lekhus till barnen där och ruschkana och julgranen har vi satt upp där.
    Sen bor vi i ett trevligt bostadsområde ute på landet med många familjer med barn som bor här, och lekplatser finns och stora gräsmattor att leka på.
    Då har ni många år att läsa och studera.

    Vi ska baka pepparkakor och lussekatter här denna veckan eller nästa vecka, kanske blir det idag. jag tror Oliver tycker det är roligt att vara med och baka
    Ska ni baka något?

    Här snöar det idag, men det är någon plusgrad ändå. Så kanske vi kan åka lite pulka. Hur är erat väder?
    Oliver är på dagis nu och Nathalie sover i vagnen där ute.

  • AnnamedAochJ
    FruMadde4barnTätt skrev 2008-12-12 09:32:23 följande:
    Här snöar det idag, men det är någon plusgrad ändå. Så kanske vi kan åka lite pulka. Hur är erat väder? Oliver är på dagis nu och Nathalie sover i vagnen där ute.
    Här är det väldigt växlande idag, sol ena stunden och regn nästa. Lite som svenskt april väder Maken och Alex for precis iväg för att köra några fläktar, vi har sakteliga börjat flytta våra saker härifrån. Själv är jag hemma med Julia och lagar bebis mat. Nu ska det minsann puréas!
  • Jenkan82

    Karin: Vad konstigt med lägre lön som timanställd.. Jag jobbar åt Gävle kommun, där blir också lönen högre om man är timanställd, men det beror på semesterersättningen..
    Är det inget sånt då? Du har ju betald semester om du är fast anställd... Men det borde du såklart veta i så fall.  

  • Jenkan82

    Mena såklart konstigt med högre lön som timanställd...

  • AnnamedAochJ

    karin - hur går det? får du nåt besked från facket? jenkan har ju en poäng, kan det ha varit det som blivit missuppfattat?

Svar på tråden Novembermammorna 2006!