• Lilith74

    Svenska föräldrar på Irland!

    Äntligen en tråd för svenska föräldrar på Irland... om nu nån hittar hit?
    Jag bor med irländsk man och nyfödd dotter i Cork, har bott här i lite över 4 år.
    Hoppas fler kommer in!

  • Svar på tråden Svenska föräldrar på Irland!
  • lilla mej

    Lilith74 :

    Hej jag har hittat ett hem till lill kissen nu och det hade nog vrit besvarligt att transportera katten sa langt, men hon var den sotaste lilla kisse. Kolla med veterinarer runt dig de brukar fa in dumpade katter. Lycka till.
    Och att folk e mer trevliga och hjalpsamma har ar helt klart, har aldrig haft gravid mage men upplever anda att folk bryr sig mer har...

    solen valkommen hit.

    Vilken del av sverige kommer alla ni ifran?

    Jag kommer fran en liten ort ca 6 mil soder om GBG.

    Ha en bra dag!

  • Kewo

    Hej!
    Finns det nån som kan hjälpa mig att hitta en kompis jag "tappat bort" på Irland?! Sist vi hördes av jobbade hon på Dunnes Stores i Ennis, men jag har tappat hennes adress... Finns det nån som är bevandrad i Irlands telefonkataloger eller har en www adress till D S så vore det toppen!

  • Kewo

    Tusen tack, Lilith!

    Nu ska jag lusläsa deras sidor o leta!!! Håll tummarna för att jag hittar nåt!

  • Lilith74

    lilla mej, förresten, jag kommer ifrån Stockholm, men har bott mest på andra ställen, Göteborg etc.

  • Kewo

    Vad har ni för väder? Hur går det med rökförbuden? (På "min"tid stod affärsvakterna i dörrn och rökte på varenda affär, och i typ tobaksaffären/tidningskiosken kunde vem som helst röka hejvilt.... ) Har man fått lyse i den där tjusiga monumentgrunkan, jättestolpen man satte upp på O'Connol street? Åhhh... vad jag längtar tebax!

  • Lilith74

    Kewo
    Vädret, jo, cirka 13+ och sol har vi haft i Cork idag...
    Rökförbudet går jättebra tycker jag, jag slutade själv röka när det kom och jag tror att många andra också gjort det. Det är underbart att kunna vara ute en kväll utan att stinka rök, man kan t.o.m ta med sin bebis ut! Men jag har också varit med om att askfaten kommit upp från sina gömställen när nån landsortspub har "lock-in", det har varit ganska mysigt det också...

    Jag vet inte hur det går för pinnen i Dublin, Dubtjejerna vet kanske

  • Spud

    Hej tjejer, ytterligare en svenska på Irland, jag bor i Clare med min man som är från Dublin och vår dotter som är 16 månader. Har varit på Irland sen -96, först i Kilkenny, sen i Dublin och nu på västkusten.
    Kewo, numret till Dunnes i Ennis är 0656840708, jag antar att det är till växeln eller Customer Service men de kan säkert hjälpa dig.
    Ha det gott allihop

  • Lilith74

    Spud: Kul!! Välkommen hit till oss

    Lilla mej: Nu har vi fått en katt, makens mamma kom med en övergiven honkatt igår. Hon är jättesöt och SÅ SNÄLL!!! Hoppade direkt upp i mitt knä och började spinna, nu har hon redan etablerat vanan att sitta vid sidan av bebisen när jag matar bebin, så jag har både katt och kisse i knät, urgulligt. Bra att du lyckades ordna ett hem åt den andra katten!

  • lovande

    Hej!

    Solen, välkommen hit

    Lilla mej - vi kommer från helsingborg men har bott lite har och där de senaste åren.

    Hur ska det blir med glögg träffen? När pratar vi om? (jag är ju stor och fet som en flodhäst redan och kan kanske inte resa så långt så sent.. Men jag vill vara med juh)

    Kramar till er alla

    Förresten, Kewo - Spiran står ståtligt

Svar på tråden Svenska föräldrar på Irland!