• Lilith74

    Svenska föräldrar på Irland!

    Äntligen en tråd för svenska föräldrar på Irland... om nu nån hittar hit?
    Jag bor med irländsk man och nyfödd dotter i Cork, har bott här i lite över 4 år.
    Hoppas fler kommer in!

  • Svar på tråden Svenska föräldrar på Irland!
  • Lilith74

    Ny bild, emmafia?! Din bebis blir bara sötare och sötare! Hon kan vinna National Award for Bonny baby

    Var skulle man kunna ha en glöggfest? De flesta bor ju i Dublin inkl SWEA + ambassaden, men det finns ganska många i Cork också, runt 50 enligt konsuln som vi träffade i veckan (pass till lillan). Glögg kan man ju göra själv, det svåra är att få folk att komma

  • lovande

    vi ar latt pa gloggfesten! det kostar inte sa jatte mycket att ta sig till cork tor, gick nog pa 12 euro tror jag.. ar det nagot som kommer ga via SWEA elelr vi kor pa intresse via varandra eller ???

    H1980 - det finns massor av butiker i dublin som du har jatte fina barn saker pa.. om du tar dig till Dundrum (emma - hette det sa??) ett jatte kopcentre sa finns det massor.. Nere i stan finns nagra oxa..
    Nar kommer du hit

    xMadde - aterfraga som Lilith fragade .. vet du om det finns kraftor har???

  • emmafia

    Tjenixen!
    Lilith74: Tack sa jatte mycket, du har sjalv en jatte sot dotter!!
    Lovande: U r right, dundrum is the name!!

    Jatte sugen pa gloggfest!! hade varit kul och ta sig till Cork!! Har aldig varit dar, men jatte sugen pa att se hur det ser ut!!
    Vi far helt enkelt bestamma oss for vart vi ska ha det!!

    Lilith74: Hur gar allt med lillan? gar allt bra med ammning? Sjalv sa har Sophia haft magont sedan on hon foddes men det borjar forsvinna nu, har jatt henne miniforms som har tagit bort magonten, men annars har allt gatt pa rullande band!!

  • Punkster

    Jaha, då vart man Dublinbo då. Flyttade hit i söndags.

    Glöggfest låter nice! Men helst efter 9 november (bf).

  • Lilith74

    Tjoho en till! Välkommen Punkster!!

    Jag undrar hur ni andra hamnat här?

    Jag själv träffade min nuvarande man när jag pluggade i Portugal för fem år sen. Han var där på semester. Jag var ganska trött på Sverige + att jag pratade engelska men han inte svenska så vi bestämde att jag skulle flytta till honom + att det är mycket lättare att få bostad på Irland jämfört med Stockholm. Nu har jag bott här i över 4 år så det gick snabbt!

    Vore kul att höra hur det blev Irland för er andra?

  • lovande

    Vi bodde i amsterdam och tankte att vi ville fortsatta bo utomlands (sambon ar svensk) och da fick han ett erbjudande pa jobb fran irland, dublin sa vi tankte - why not. Stack hit i mars och trivs battre och battre visst saknar man sverige men det ar sa bra har...

  • Punkster

    Tack tack!

    Fullt upp just nu att komma på plats, vara höggravid och jobba heltida samtidigt. Men skoj!

    Vi är svenska båda två. Min kille ville jobba utomlands ett tag och började jobba i Dublin i juni. Eftersom jag ska vara mammaledig så följer jag med. Jobbar på distans ett tag till, men sen ska jag softa.

  • Chicchi

    Hej alla!
    Jag bor f.n. i Italien, men min sambo ar i kontakt med ett foretag pa Irland... nu har jag en fraga till er (rattare sagt flera fragor):
    Enligt er, vad ar minimilonen (brutto) for att leva och bo bra i Dublin, for en familj pa tre personer som vill bo i en bra lagenhet, centralt eller med bra kommunikationer, med minst 2 bedrooms?
    Vad kostar dagis/dagmamma?
    Finns det jobb aven for mig? Dum fraga eftersom ni vet noll om mig, vad jag menar ar, kan jag hoppas pa att hitta ett ok jobb sa smaningom, som larare, oversattare, tolk, customer service, vad som helst...? Hur har det gatt for er?
    Tack pa forhand!!!

  • Lilith74

    Chicchi
    Oj svåra frågor...
    Dublintjejerna kanske vet allra bäst vad boende kostar, men €1000 i månaden för ett hus får man nog räkna med. Lägenheter är inte så väldigt vanligt. Ytterligare €800-€1000 i månaden för bra dagis/dagmamma. Det går kanske att hitta billigare men här betalar de flesta jag känner minst €700 i månaden. Kanske måste man få ut €2500 i månaden om man ska bo centralt och ha heltids-dagis.

    Det finns massor av callcenter-jobb, jag har jobbat på cc, men anställningsvillkor är väldigt annorlunda mot i Sverige. Så fort jobbagenturerna får reda på att man pratar något annat språk än engelska slutar de i princip erbjuda andra jobb än callcenters, hur många jobberbjudanden har jag fått från Siemens och Apple, Microsoft och RCI, men bara callcenter-jobb!
    Jag har jobbat som översättare också. Lönerna är låga, €7.40/h är minimilön och många betalar bara det. CC betalar lite mer.

    Ja det var lite. Fråga om du undrar mer!

  • lovande

    Chicchi

    jag bor i dublin samt jobbar.. min samob jobbar oxa.. om du sk abo nere centralt maste du rakna med minst ?900 for en med ett sovrum, beroende pa vart ni far jobb kan man ju bo lite utanfor.. vi bor ca 25 minuter fran city centre och betlar ?900 for en stor tvaa med tva sovrum och tva badrum. Det ar helt nybyggt. Manga av de amerikanska foretagen ligger antingen i n9orr (dar vi jobbar och bor) och det ligger nagra i soder.
    Jobb ar de tinte sa svart att fa.. jag fick mitt jobb (eBay, crs) pa mindre an en vecka. iof finns det manga jobb med daliga loner men allt beror val pa erfarenhet och sprakformaga. jag har ?23/ar och det ger val 1500 i manaden ut.. skatten ar ju lite lagre oxa.. annars ar det en mycket bra stad.
    Fraga garna mer eller amila mig; isabell.westman@gmail.com
    Vi ar nagra stycken som bor i dublin och jag vantar mitt forsta barn sa jag vet itne vad childcare kostar precis, men jag vet att det ligger pa mellan ?800-1000/manaden...

    Hoppas ni kommer hit da.. alltid roligt med svenskar!

Svar på tråden Svenska föräldrar på Irland!