• BasseKatt

    TWINS födda Jan-Feb-Mar 2007 (tråd 12)

    Hej alla som fött tvillingar i början av 2007 samt alla andra som vill landa i denna goa tråd! Välkomna!

    Tidigare trådar med samma gäng:
    Tråd 1: www.familjeliv.se/Forum-11-222/m12268119.html
    Tråd 2: www.familjeliv.se/Forum-11-222/m15046511.html
    Tråd 3: www.familjeliv.se/Forum-11-264/m18018307.html
    Tråd 4: www.familjeliv.se/Forum-11-236/m21405101.html
    Tråd 5: www.familjeliv.se/Forum-11-264/m23964298.html
    Tråd 6: www.familjeliv.se/Forum-11-264/m27097410.html
    Tråd 7: www.familjeliv.se/Forum-11-264/m29894198.html
    Tråd 8: www.familjeliv.se/Forum-11-264/m32909225.html
    Tråd 9: www.familjeliv.se/Forum-11-264/m35403858.html
    Tråd 10: www.familjeliv.se/Forum-11-264/m38417660.html
    Tråd 11: www.familjeliv.se/Forum-11-264/m41499563.html

    Vi träffas då och då - ibland många, ibland få!
    Info om kommande träffar finns i separata trådar...
    Sthlmsgängets återfinns här:
    www.familjeliv.se/Forum-11-264/m44119610.html

  • Svar på tråden TWINS födda Jan-Feb-Mar 2007 (tråd 12)
  • Pico

    Fia: SJÄLVKLART tycker jag inte illa om dig!! Varför skulle jag det?! Man får tycka olika, det är helt ok! Jag är bara lite trött på klappjakten och lynchmobben som finns här på FL som nästan är beredda att ringa socialen och anmäla den som dricker ett glas vin när man ammar (alltså inte när man sitter med bebisen vid bröstet! ).

    Virris: Bara för att du känner av ett glas vin så har du säkert inte högre promillehalt i blodet än någon annan som inte känner av ett glas vin. Och din mjölk har samma promillehalt som ditt blod, förmodligen knappt mätbart efter ett glas vin.

    Idag har vi haft besök av våra goda vänner från Stockholm och deras son som är lite yngre än tjejerna. Jättekul att träffa dem, det var länge sen!
    I går kväll gjorde vi ett stort experiment, vi lade ut några kräftburar i ån, rakt nedanför våran trädgård. På 80-90-talet så var det ett av de bästa kräftvattnen men som kom kräftpesten. Jag trodde verkligen inte att vi skulle få något men på 7 burar (1 gick till bottnen då snöret gick av) fick vi 2 kräftor, en riktigt stor och en mindre. Tjejerna var med och tog upp burarna i morse direkt vi vaknade och de tyckte att det var jättespännande! Vi ska lägga i burarna ikväll igen och se om vi får upp några fler, 2 st är lite lite att koka.


    Gräset är inte grönare på andra sidan, det är grönare där man vattnar!
  • FiaEleonora

    pico-
    Hahaha! Nej det skulle se liiiite galet ut! En ammandes mamma med ett glas vin i handen samtidigt... Jag vet! Har ALDRIG fått så mycket skit, råd och dumma tips som nu när jag ammar! HERREGUD! När vi gav tjejerna ersättning hade ingen kommentarer men nu när jag ammar ska ALLA lägga sig i! Jag ska inte amma för länge för det är inte bra, jag ska inte amma för kort för det är inte heller bra, jag ska ge flaska typ tidigt för annars tar hon den aldrig, jag ska ge flaska nu så jag kan gå på fest.... etc etc etc... HERREGUD (igen) inte skaffade jag barn för att gå på fest?? Blir alldeles galen på folk som lägger sig i....


    * Savannah o Leah, mina mirakelprinsessor *
  • prinsessanfrida

    Hallå gott folk! Hemma efter en veckas semester (sommarens enda...) i Kungshamn. Det var omväxlande sol, regn och storm. Vi har fiskat krabbor varje dag till hela familjens ENORMA glädje. Jag har tom fått ligga och sola i flera minuter!!!! Varför har vi inte krabbor här också???

    Jag har varit så fruktansvärt effektiv, strukturerad och "duktig" sen pappa dog och naturligtvis brakade sorgen loss fullkomligt när kroppen och själen fick vila lite. Vi var och såg U2 i Göteborg i fredags men jag grät mest hela tiden och huvudet var som ett stort fluff. Minns knappt vad jag såg och hörde vet jag inte om jag gjorde. Måste ringa min doktor idag också för nu har sömnen blivit helt galen. Sover bara till ca 4 på natten och sen är hjärnan igång igen. {#lang_emotions_cry} 

    Jag har känt att jag F*N inte ska vara sjukskriven igen för pappa-sorg men nu vet jag verkligen inte hur jag ska kunna orka jobba 85% med start nu på måndag...

    Barnen är iaf helt UNDERBARA och mitt i allt har vi bestämt att vi verkligen vill ha en nummer fem! Inte nu bara! Om jag välsignas ytterligare en gång vill jag må bra och vara i skick så spriralen får nog sitta kvar något år till minst! Känns ändå härligt att gå och tänka på lite bebistid i allt eländet! {#lang_emotions_baby}

  • FruHeo

    Frida: Men Frida, då var det er jag såg ju! Hihi, minns inte vilken dag det var, man blir ju lite dagvill. Attans då, jag skulle ju ha hälsat! Tänkte det men så kom nått annat i mellan. Härligt med semester, Kungshamn är fint. Krabbor borde verkligen finnas här med. Det är så himla roligt att fiska upp dem, slänga i dem och sen fiska upp dem igen.
    Vad roligt att ni funderar på en till, härligt!

    Tänker en massa på dig, hoppas att du kommer fram till en lösning med jobb som fungerar. Kan du gå ned i arbetstid? Skulle det bli lättare?

    Ang dricka vin/öl när man ammar (jag menar 1 glas vin alt. en öl) så har jag lite svårt för den upptrissade hysterin som råder ibland. Har egentligen inga problem med att man tar ett glas vin en fredagskväll, men jag gör det inte själv mer än vid väldigt speciellt tillfällen. Eftersom en av oss alltid är helt spiknykter (för att kunna köra till sjukan om det skulle behövas) så kan det lika gärna vara jag. Jag har dessutom redan druckit min livsranson av både vin, öl och sprit. Men jag måste säga att nu är jag så sjuuuukt sugen på ett glas vin till räkorna som ska ätas i kväll. Men det är ju bara för att jag inte kan, hade jag inte varit gravid hade jag nog inte ens längtat. Mystiskt det där.

    Idag bävar jag för samtalet från min mycket sympatiske läkare. Gissar att han är mer än lite bekymrad över min vikt, min ickeexisterande aptit och att jag mer eller mindre bor med skallen i toalettstolen.....

  • prinsessanfrida

    Jasså Heoo! Var såg du oss? Satt du i närheten?

    Måste passa på att fråga om någon har 2 fina höstjackor i 86 och/ eller 2 overaller i samma storlek? Jag köpte redan förra vintern till superpriser overaller i 92 (4 st!) men det är bara att inse att det inte kommer att fungera! Tjejerna är 84 cm och väger 12 kg men overallerna i 92 är en decimeter för långa! Vinterskor i ca 23? Fleecetröjor och byxor???  

    Ja, jag vet att det bara är 3 augusti men kolla tradera... HYSTERI!

  • Pico

    Frida: Förstår att sorgen har kommit ikapp dig, den går tyvärr inte att springa ifrån.. Hoppas att du har en förstående läkare som ser till ditt bästa! Jag ska titta efter vad jag har i klädväg, jag sålde bort en del förra hösten men är inte säker på vilken storlek det var. Återkommer!

    Heoo: Tråkigt att du fortfarande inte mår bättre! Hoppas verkligen för din och bebisens skull att du får till aptiten och bort med kräkningarna!


    Gräset är inte grönare på andra sidan, det är grönare där man vattnar!
  • FiaEleonora

    frida-
    åååhh det viktigaste är att du tar hand om dig nu! Och om det innebär sjukskrivning för "pappa-sorg" så är det så! Många kramar till dig! Blir så avis (redan, störd jag vet) att ni funderar på bebbe igen... Vill också ha flera, kan inte fatta att det här är vår sista... *ledsen* Men vågar inte mer, vad ska hända nästa gång?

    Hmm... Fleeceset kan jag nog skrapa ihop till er, de vet jag att jag ska ha kvar någonstans! 2 st rosa tröja + byxa! Ska kolla så jagh inte gett bort det bara men tror inte det,....

    heoo-
    fy fasiken för att du ska behöva må så illa... Tänker på dig så!!!


    * Savannah o Leah, mina mirakelprinsessor *
  • Pico

    Frida: Blir "imponerad" av att ni vill ha en nr 5! Här är vi överens om att "blir det så blir det". Vi försöker inte men gör heller inget för att undvika bebis. Tyvärr är vi barnlöshetsskadade och jag känner med en gång att stressen går igång lite när ägglossning närmar sig. Vi börjar lära oss att ha sex bara för att det är mysigt igen, i många år var det bara i rent producerande syfte tyvärr. Men jag hoppas verkligen att det ska bli en bebis till, kroppen och själen börjar längta högt!


    Gräset är inte grönare på andra sidan, det är grönare där man vattnar!
  • FruHeo

    Frida: jag hade varit och handlat på skeppet och skulle gå ned till båten. Såg er då när jag lagom kommit ut från skeppet. Ni gick längre ned på vägen, la märke till tjejerna, eftersom de såg lika stora ut som mina. Tror iaf att det var ni, annars har ni en dubbelgångsfamilj. Hehe

    Pico: kan gissa att det är svårt att lära om och ha sex bara för att det är skönt och inte i reproduktivt syfte.

    Usch, ja det där förbannade illamåendet! Tänk om det skulle gå att trolla bort det! Gud vad bra jag skulle må då, hehe. Snyggdoktorn var faktiskt inte så bekymrad över min knäppa kropp trots att den bråkar ordentligt just. Men jag lever på hoppet än det ska gå över snart! hjihi

Svar på tråden TWINS födda Jan-Feb-Mar 2007 (tråd 12)