Busbellan skrev 2009-07-12 22:22:41 följande:
Ser att det disskuteras allergier och sånt hä
r.Vi är just nu inne i funderingarna på att skippa mjölk, gluten och soja till August.Det finns ingen direkt forskning som stödjer det, men vissa läkare har undersökt barn och även föräldrar med barn som har autism har märkt en klar förbättring i tillståndet när man kört med sån kost.Har inte riktigt bestämt nåt än, det känns lite omständigt måste jag säga. Samt att jag inte vet hur de ställer sig till det på dagis, de måste ju liksom vara med på
det.Ni som är insatta i det, hur svårt är det egentligen att ändra matvanorna? Kommer man snabbt in i det?
Kan man ingenting om det så är det svårt, är man påläst går det ok, men man måste hela tiden vara uppmärksam. Ingredienser byts ut etc. Vill man prova att utesluta så mycket som ni funderar på så tycker jag starkt att ni skall få prata med dietist el kanske nån allergissk som kan mat. För gluten, mjölk och soja finns i mycket och gömmer sig under lite udda namn ibland. Det blir ganska annorlunda mat och i princip allt måste lagas själv. Kan liksom aldrig "lyxa" med färdigmat etc.
Äter han mycket fisk eller får giskoljetillskott? Inget som sjukvården får rekommendera, men där det finns ganska mycket positiva resultat på "neurologiska åkommor" om du ursäktar uttrycket.