• bakeacake

    LCHF en sekt?

    Trill skrev 2009-09-15 12:16:32 följande:
    Det är skönt och nyttigt för kroppen att träna MEN träning är faktiskt ett värdelöst sätt att gå ner i vikt.Vill man gå ner i vikt i gram, tränar manVill man gå ner i vikt i kilo, ändrar man sin kosthållning
    Ursäkta? det enklaste sättet att gå ner i vikt är att äta mindre kcal än vad du gör av med. alternatvist träna mer..

    men det är därför ja tappat 10 kilo sen 3 månader tillbaka.. för att ja tränar.. men visst, om du säger det så...
  • bakeacake

    Lady Dahmer skrev 2009-09-16 09:58:26 följande:


    jag har gått ner tio kilo med lchf UTAN motion.
    och du anser att det är hälsosamt att inte röra på sig?
  • bakeacake

    Lady Dahmer skrev 2009-09-16 10:07:09 följande:


    Jag har gått ner tio kilo. fördelar för hälsan? Redan efter ett par dagar på LCHF så blev min mage lugn. Helt lugn. Det var nästan magiskt och gjorde mig helt lyrisk. Jag har lidit av magkatarr, illamående, gaser, värk, uppkördhet, ibs - you name it - sen jag var 12 bast. Jag har haft ont varje dag. ALLT detta är spårlöst försvunnet. jag har typ fjärtat fyra gånger sammanlagt sen starten. Jämfört med typ.... minst fyra gånger i timmen. Vad Mer? Jag har i många år lidit av kronisk trötthet samt sömnproblem. Utmattning. En konstig känsla av att ha en mössa tryckt ner över ögonen. Lite mossig och luddig i huvudet. Jag har kollat mitt blod och mina värden men inget har hittats. Inga allergier eller brister. Sen jag började har jag blivit oförskämt pigg och vaken. Jag känner mig lättare i huvudet, det är lättare att tänka. Och tröttheten är ett minne blott. Jag sover fem sex timmar varje natt och studsar bokstavligen ur sängen.  Det roliga är att många av de fördomar som florerar om LCHF är att man blir trög. Min personliga erfarenhet är att det är precis tvärtom. I övrigt har jag nog inte tänkt så mycket på hur min hälsa har förbättrats, bara att jag aldrig mått så bra som jag gör nu. Det är först nu som jag förstår hur dåligt jag faktiskt mådde innan.
    Jaså? fjärtat 4 gånger.. ojoj.. den som läst medicin vet att kroppen bör släppa gas ca 15-20 gånger per dag.. så de visar ju att nått inte är helt rätt...
  • bakeacake
    Vildhonung skrev 2009-09-16 10:17:30 följande:
    Med de stora förändringarna som blir är det väl inte så konstigt att folk blir överdrivet lyriska. De har kämpat i åratal med att hålla vikten och hittar plötsligt ett sätt som funkar utan att man behöver gå hungrig. Att de sedan vill "frälsa" andra är kanske en naturlig mänsklig konsekvens av den upplevelsen precis som de som börjar träna och får lyckokickar av det gärna vill dela med sig av detta till andra (se tex Moa Herngrens blogg i DN).En sekt är något annat. Klart att man får ha avvikande åsikter. Det intressant just nu är att det finns flera olika åsikter om vad som är nyttig. Tidigare var det bara ett sätt som var det rätta (lite fett etc). Nu finns det alternativ. Bara för var och en att känna efter vad som funkar för dem. Hur kan man vara irriterad på något sådant TS? Skit i LCHF och ät som du vill. Ingen tvingar dig in på dessa sidor. Om du går in på Livsmedelsverkets sidor hittar du däremot inte mycket till frihet eftersom de fortfarande håller fast vid att fett leder till fetma trots att det finns allt fler studier som visar att det inte är så. Välj vad du vill. Is is a free country, men de som har pengarna (industrin) har fortfarande störst möjlighet att påverka oss att äta de där nödvändiga flingorna och gröten och fullkornsbrödet som så många av oss faktiskt inte tål.
    men visa mig studierna då? och ge mig trovärdiga källor.. å inga bloggar som inte har några vetenskapliga belegg bakom sina påståenden..
  • bakeacake

    jag sprang en mil igår.. är reumatiker, OCH gravt överviktig.. men se vad bra de gick.. :)

  • bakeacake
    PixL skrev 2009-09-28 17:23:36 följande:
    Akta dig så att inte benen trillar av Bra jobbat förresten!
    tackar..

    nej fy, va obehagligt de skulle vara att när ja kliver upp imorgon så ligger mina ben kvar.. :)
  • bakeacake
    IsaCMoJs skrev 2009-09-28 19:30:37 följande:
    Tack !! Är man överviktig så belastas lederna extra mycket oavsett motion. Jag har problem med både knän och mina fotleder och det känns direkt efter en promenad!
    med rätt skor så kan man faktiskt förebygga väldigt mycke.. :)
  • bakeacake
    IsaCMoJs skrev 2009-09-28 19:33:19 följande:
    jag har varit och fått utprovade skor för min gångstil och sättet mina fötter rör sig mm men det hjälper inte ändå... Belastningen försvinner inte för att man har bra eller dåliga skor!
    men man kan ju röra på sig på andra sätt.. man kan cykla t ex.. ordineras till folk med just fot och knäskador..
  • bakeacake

    fast uppenbarligen finns de folk som är allergiska mot motion å tror man dör av det...

  • bakeacake
    IsaCMoJs skrev 2009-09-28 19:38:32 följande:
    Dessutom så har jag läst många som säger att motionen varken gör till eller från om man äter fel, jag äter LCHF och kan slippa att motionera då jag ändå går ner i vikt. Jag HATAR att motionera och gillar inte tanken på att tvingas till det för att gå ner i vikt som man typ måste göra med alla andra dieter som inte fungerar på mig då jag är kolhydratsintolerant då jag har PCO-S.
    då kan ja säga att de gör en jävla skillnad.. som sagt gör du av med mer kalorier än vad du stoppar i så går man ner i vikt.. eller i mitt fall.. byter ut fett mot muskler.. på vågen har ja gått ner 10 kg.. på ett halvår.. men på måttbandet har ja minskat 15 cm på 4 veckor..
Svar på tråden LCHF en sekt?