• mojmojmoj

    Sommarbebisarna GBG. Tredje året nu!!

    Här hänger vi oss kvar vid varandra.

    Vi har följt varandra nu sen vi var gravida med våra små -06 or.
    Nu är bebisarna stora och duktiga. Vi fortsätter att bubbla om dem, om deras syskon, om oss mammor och annat mer eller mindre viktigt som kommer i vår väg.

  • Svar på tråden Sommarbebisarna GBG. Tredje året nu!!
  • Mamsie

    Åh, grattis Falken till lilla Olle

    Drygt med nattskräcken mojmojmoj. Men det är bra att ni börjar komma de utlösande faktorerna på spåren. Mer än så kan ni inte göra

    Sälja o köpa grejer ja...
    Blocket har börjat ta en avgift vid försälning (eller om det är för annonsen?)! Men det kanske de haft länge?
    Vad kostar det på Tradera?

    Låter mysigt med amningen, även om det är strul o snorigt och bitskt. Men jag saknar det i alla fall...

    Må gott!

  • Blå Flygare

    Mamsie: 30 kr för annons har de tagit så länge jag använt det. Så jag lägger bara ut saker med god säljchans och lite dyrare saker. Nu såg jag iof att de hade olika priser i olika kategorier, så kanske finns billigare också

    På tradera kostar det minst 3 kr räknar jag med. De tar provosion på vinsten, någon krona för annons, någon krona för... Med allt jobb att ta bild, lägga in osv så orkar jag bara sälja lite saker där. Så mycket går till insamling ist

  • Blå Flygare

    mojmoj: Klippt ur en annan tråd (inte jag som skrivit!)
    "Vi har försökt att ge sonen bara Omega-3 men det har inte haft någon effekt på honom, han måste ha både Omega-3 och Omega-6. Men en sak har jag märkt, dottern hade nattskräck och den försvann när hon fick omega-3. Det fungerade alltså med bara Omega-3 och behövde inte Omega-6. Men för att få den ännu bättre sömnen så kom det inte förrän även hon fick Omega-3 & -6. Sonen har ADHD och Autismliknande tillstånd och dottern anses väl vara normal tills vidare. Tvillingarna (p+f) sover bättre när de får Omega-3 & -6 kapslar, testade enbart Omega-3 men funkade bara på killen, och inte helt tillfredställande. Tjejen märktes det ingen skilnad på alls, hon har ett sjuhellvetes humör, blir något lindrat med Omega"

    Dock varnas det lite för omega3-tillskott nu för det försämrar tydligen immunförsvaret mot virusinfektioner, kanske inte så lämpligt att ta i influensa tider.

  • mojmojmoj
    Blå Flygare skrev 2009-10-07 12:23:37 följande:
    mojmoj: Klippt ur en annan tråd (inte jag som skrivit!) "Vi har försökt att ge sonen bara Omega-3 men det har inte haft någon effekt på honom, han måste ha både Omega-3 och Omega-6. Men en sak har jag märkt, dottern hade nattskräck och den försvann när hon fick omega-3. Det fungerade alltså med bara Omega-3 och behövde inte Omega-6. Men för att få den ännu bättre sömnen så kom det inte förrän även hon fick Omega-3 & -6. Sonen har ADHD och Autismliknande tillstånd och dottern anses väl vara normal tills vidare. Tvillingarna (p+f) sover bättre när de får Omega-3 & -6 kapslar, testade enbart Omega-3 men funkade bara på killen, och inte helt tillfredställande. Tjejen märktes det ingen skilnad på alls, hon har ett sjuhellvetes humör, blir något lindrat med Omega" Dock varnas det lite för omega3-tillskott nu för det försämrar tydligen immunförsvaret mot virusinfektioner, kanske inte så lämpligt att ta i influensa tider.
    kanske borde öka lite på vårt intag av fisk då iaf....... blir fasligt lite sånt här......
    Kan ju vara värt att testa kanske iaf!
  • falken

    Hej på er! Tack för alla gratulationer Tänk att ni kom ihåg mig, jag som haft FL-paus i flera år... Nu ska jag iaf va hemmafru i 1½ år, min diskbänk är skinande ren och jag bakar gott glutenfritt bröd åt dottern. Ska bli helt underbart, känns redan som bästa tiden i mitt liv, njuter i fulla drag Olle är 6 dagar gammal och fullständigt ljuvlig. Allt funkar kanon, amningen är redan igång. Tänk så annorlunda mot förra gången, då bajsade Signe blod vid det här laget...
    På nåt sätt klarar man sig utan sömn, hormoner?!
    Förlossningen var ok, men jag tycker ju inget vidare om att föda barn. Klarade det iaf. Gick snabbt, blev igångsatt med hål på hinnorna efter 4 dagar men förvärkar och sömnbrist, misslyckad sovdos. 3 timmar tog det för honom att komma ut när han väl bestämt sig, så det var klart det var intensivt.

    Nu får man väl se vad ni håller på med da, mycket lär väl ha hänt sen sist?

  • mojmojmoj
    falken skrev 2009-10-07 23:59:11 följande:
    Hej på er! Tack för alla gratulationer Tänk att ni kom ihåg mig, jag som haft FL-paus i flera år... Nu ska jag iaf va hemmafru i 1½ år, min diskbänk är skinande ren och jag bakar gott glutenfritt bröd åt dottern. Ska bli helt underbart, känns redan som bästa tiden i mitt liv, njuter i fulla drag Olle är 6 dagar gammal och fullständigt ljuvlig. Allt funkar kanon, amningen är redan igång. Tänk så annorlunda mot förra gången, då bajsade Signe blod vid det här laget... På nåt sätt klarar man sig utan sömn, hormoner?! Förlossningen var ok, men jag tycker ju inget vidare om att föda barn. Klarade det iaf. Gick snabbt, blev igångsatt med hål på hinnorna efter 4 dagar men förvärkar och sömnbrist, misslyckad sovdos. 3 timmar tog det för honom att komma ut när han väl bestämt sig, så det var klart det var intensivt. Nu får man väl se vad ni håller på med da, mycket lär väl ha hänt sen sist?
    Härligt att se dig...och så skönt att förlossningen gick vägen. Underbart också att amningen fungerar och att du ser fram emot hemmatiden som är framför dig!!!

    Här tuffar dagarna också på.... fast lilla Konrad har blivit förkyld...så inatt har inte varit nån rolig natt. Han uppskattade inte näsfridan kan jag lova. Nu på morgonen hittade jag en liten sån mini med koksaltlösning- det hjälpte.. Så idag får det bli en liten tur till apoteket när vi varit på bvc.
  • Blå Flygare

    Låter underbart Falken. Du får gärna tipsa om recept på GF bröd

    Näsfrida är även Albins värsta fiende, och nu undrar jag om inte han snart kommer vinna kampen. Samma förkylning i 2 v, och inga tecken på förbättring. Gissar att hösten kommer fortsätta så här så det bara är att gilla läget. Fika-mammorna vågade sig i alla fall hit igår, och jag lyckades imponera med goda småkakor "utan allt". Hemmet välstädat för första gången sen... Nja, det var väl inte ens välstädat när vi flyttade in Nu bara filtret på köksfläkten, kylskåpet behöver torkas rent, frysen frostas av, ovanpå bokhyllan... Har fått en lättare städmani nu när jag vaknat upp efter 6 mån med liten bäbis. Nu har det blivit lättare att ha det två och att vara hemma är plödsligt SKOJ! Inte för jag hatade det innan eller så, men det var tufft. Jag tycker det är skitkul nu när Sofie o Albin kan riktigt busa med varandra. Sätter ungarna på dubelsängen så får S stojja runt. Hoppar o springer och brottar ner A, som asgarvar

    När vågar man ha de två samsovandes själva? Blir nervös när jag går upp först o båda är i vår säng. Har planer på att låta A flytta in i S's rum, men han i själsängen. Han ska bara först bli kompis med den...

  • Ankan 77

    Så var det nästa omgång med vattkoppor! Fast dom ska ju ändå ha det så det var ju lika bra att hon fick det nu. Det är väll snart exakt 3 veckor sedan som Ellie började smittas. Vi åker ju till Thailand om 5 veckor så jag är ju glad att hon fick det nu och inte närmre resan. Hoppas att det inte blir så mycket på henne och att det inte kliar allt för mycket.

  • nosheen

    Hej alla mammor!!

    Jag har kikat och läst lite era trådar, tänkte jag ska också vara med. Jag har en dotter som e född 3 march 06.
    Hon e underbar, hjäper till med disken och bakar med mig,

  • Fru Lantz

    välkommen Nosheen!

    Hur är det med alla i tråden, den är rätt tyst nu....

    Själv håller vi på att renoverar för fullt. Blev precis klara med tvättstugen.
    Blev såå fint.

Svar på tråden Sommarbebisarna GBG. Tredje året nu!!