• mojmojmoj

    Sommarbebisarna GBG. Tredje året nu!!

    Här hänger vi oss kvar vid varandra.

    Vi har följt varandra nu sen vi var gravida med våra små -06 or.
    Nu är bebisarna stora och duktiga. Vi fortsätter att bubbla om dem, om deras syskon, om oss mammor och annat mer eller mindre viktigt som kommer i vår väg.

  • Svar på tråden Sommarbebisarna GBG. Tredje året nu!!
  • Blå Flygare

    *vinkar lite trött till alla*
    Hälsat på på makens jobb, o tog en runda på stan. S tyckte bäst om indianerna på kungsportsplatsen. Barna somnae i bilen på väg hem, men eftersom jag körde fick jag snällt hålla mig vaken

    Dags att skriva inköpslistan. Tips på 3-års-vänlig mat mottages tacksamt! Chilli con carne var en hit, och det senaste vi kommit på här är falu-wok. Omväxling för oss o korv på tvären för S.

    Någon som vet var i stan man kan få fixat små skönhetsfel? Fick en liten röd prick när jag väntade S, och när jag väntade A växte den till sig och det kom några till. I ansiktet. Så någon typ av laser på huden, men hittar inget när jag googlar. Vet ju inte vad denna kärl-grej heter.

    Lantz: Snyggt det blev. När får jag komma o se irl?

    Lovis: Håller tummarn för er imorgon.

  • Oui

    Hejhej! *vinkar*

    Här bloggar jag när jag orkar och har tid: rosacia.blogspot.com/

    Idag har jag haft VAM (vård av mig) Inte kul alls egentligen då jag har jätteont i halsen och så fort jag får för mig att hänga upp en tvätt eller så blir jag jättesvettig och trött. Hoppas det var barnen som smittade mig och att de håller sig friska en vecka till (ja eller för alltid).

    Annars är de mest sjuka. Ja, för sjuka för dagis och pigga som mörtar hemma. Pojkarna då. Alma är friskheten själv. Sen augusti har de nog varit två hela veckor på dagis, förra veckan var den ena. Så jobbigt att kombinera sjuka barn med jobb.

    Skall ni vaccinera barnen mot svininfluensan? Och er själva?
    Jag vacklar fram och tillbaka men tänker att jag borde göra det för barnens skull. Edvin har förkylningsastma och ligger visst i riskzonen och han är under 3 år. Känns inte alls kul

    Imorrn har vi studiedag på dagis. Då kommer vi ha ett härligt kaos här hemma och alla kommer längta efter pappan...

    Ha det gott!

  • Mamsie

    Jippiii!

    Vi fick dagisbilderna idag, och Max ser "normal" ut!
    Jag som var förberedd på en rödgråten sur-unge.

    Och idag var det säsongspremiär för skridskoåkning. Jättekul!
    Fast jag kunde inte åka förstås, får ju inte på mig skridskor eller vanliga skor heller på foten innan svullnaden gått ner.
    La in fotona på Max' blogg bit.ly/Max_blogg och på min Facebook.

    *happy*

  • Blå Flygare

    Oui: krya på dig. S har fått sprutan, hon har förkylningsastma o blev kallad till det. Hann ta den innan jag började tveka igen, vet ffa inte hur jag ska göra med mig själv. S fick regält ont i benet i några dagar. Haltade, gick inte i trappa första dagen o sen några dagar innan hon sprang o hoppade.

    Mamasie: tack för länkarna, ska kolla in. Vi har ju inte dagstidning. Tänkt ta en metro idag när jag var på stan, men glömde.

    Nu ska jag packa upp det maken handlat

  • Fru Lantz

    Blå Myran
    Du e välkommen när du vill. Ring bara innnan =)

  • Mamsie

    Hej å gomorrn!

    Jag vill ha Max bakåtvänd i bilen så länge det går, vilket inte är sååå svårt med tanke på att han inte är någon jätte precis: runt 93 cm och 13½ kg.

    Men nu börjar det bli dags att köpa nästa stol, en sån där bältesmojj med sidostöd mm. Den ska användas vid tillfälliga transporter i andras bilar och sedan ersätta den nuvarande i vår bil.

    Tips? Någon?
    NTF eller vaddenuheter borde ha nån länk.

    www.ntf.se/konsument/barnibil/
    www.barnibilen.se/
    Kollar upp det senare idag.

  • Blå Flygare

    Mamsie: Du menar en framvänd stol eller menar du en bälteskudde med bältes-nått? Vad jag förstått ska man inte ha en framåtvänd utan bakåtvänd till 4-5 år o sen bälteskudde. Britax ska ha stora stolar. HiWay o TwoWay ska funka länge o vara lättmonterade. Two-Wayen kan vändas framå, men det är inte att rekommendera. Kollade lite på Multi-tech men den ger mest benutrymme så är barnen långa i ryggen växes den ändå snabbt ut. Kollade på den, men fick veta att den vi har ska funka längre, så det blev enn "liten" till Albin i alla fall, en BeSafe. Bälteskuddar vet jag inget om. Det tar vi om ett år eller två beroende på hur snart A växer ut sin och puttar S från sin (en cm kortare än Max, samma vikt)

  • gbg30plus

    Mamsie: Jag vet inte vad ni har för försäkringsbolag, men jag såg att tex If hyr ut bilstolar. Om man har dem som bolag så betalar man typ 80 kr i månaden i fyra år för en, vad jag tyckte, rätt fin framåtvänd stol som man sen får behålla. Den kan man ha upp till 10 års ålder eller till ha är över 135 cm och kan sitta utan extra kudde/stol. Den stolen de hade kunde man fälla lite till villäge och såg smidig ut att flytta runt utan att för den skull vara "för enkel".

    Hej förresten . Med oss är det fint; barnen mår bra även om de och jag råkat ut för samma eller liknande virus som Lovis lilla Stella fått - hög feber och blåsor i munnen. Bianca var sjuk fredag - måndag och sen jag och Elliot mån-ons. Aptiten är inte på topp och barnen dregglar som attan pga de retade slemhinnorna. Jag lyckad hålla dregglet i schack . Längtar efter att få tillbaka lite energi och slippa den envisa febern. Maken verkar ha klarat sig än så länge, hans immunförsvar verkar starkare. Jag åker dock på allt som barnen får plus lite till, känner mig som värsta måndagsexemplaret som har en massa sjukdagar varje månad. Nåja, jag skyller på liten i magen som snor all min energi. När han/hon väl är på utsidan kommer jag bli mkt piggare, eller hur ...?

Svar på tråden Sommarbebisarna GBG. Tredje året nu!!