• straw2008

    Tror mammor till flickor att pojkmammor är avundsjuka?

    Vet inte vart denna ska ligga men jag måste bara lufta ämnet, snälla om ni har någon kommentar så kommentera detta är nämligen lagom sjukt i mina ögon.

    i en pågående tråd ang "ska vi våga försöka en gång till, vill endast ha en dotter" är det en kvinna som skriver att hon upplever att pojkmammor tittar på henne o hennes dotter med stor avundsjuka, det påstår hon händer varje dag.

    När jag fått mitt första barn (en pojke) fick jag många kommentarer utav flickmammor typ:

    "jag är SÅ glad över att det var en flicka o inte en pojke"

    "nu har jag i alla fall fått en flicka, nu kan jag slappna av så får resten bli vad det vill"

    Med mera!

    Men mest undrar jag, går flickmammor omkring o tror att pojkmammor är avundsjuka ? Seriöst?

    ibland tittar jag på någon förälder/barn för att jag kanske tycker att de har en stenåldersvagn, bär i sjal eller har en SÖT unge (könlöst) det finns mkt som väcker min nyfikenhet.

    Finns ni avundsjuka mammor eller yrar bara denna kvinna?

  • Svar på tråden Tror mammor till flickor att pojkmammor är avundsjuka?
  • Skrutten74

    Upplevde en hel del konstiga saker när jag väntade 2:an. Redan när jag var ganska tidigt i graviditeten fick jag kommentarer som "det blir nog absolut en pojke till!". Till saken hör att i min sons dagisgrupp hade alla de andra pojkarna redan fått sina syskon och alla hade fått bröder. Så när jag senare blev gravid med min sons syskon duggade kommentarerna tätt! "Vad tror du att det är? Ja, jag tror absolut att det är en kille!" Fast innerst inne kände jag att det var en tjej. Inte för att det alls spelade någon roll, men det var känslan jag hade. Men efter att alla sa som de gjorde vågade jag inte säga något.
    Jobbade med en kinesisk kvinna under graviditeten och alla hennes tecken sa att det var en flicka, en annan kollega gjorde ring-tricket och det visade en flicka osv. Men jag vågade ingenting säga.

    Så kom hon då! Lillasyster! Och kvällen innan 2 av pojkarna skulle ha sitt kalas.... Så när sonen och pappa kommer dit och berättar att det blev en tjej, blev det först helt tyst och sedan frampressade gratulationer.

    När jag sedan träffade dagismammorna kom kommentarer som "ja, där ser man! Ja, jag är i alla fall JÄTTEnöjd med mina 2 pojkar!" Är det någon som ifrågasatt det? Har jag gjort något fel som "råkade" få en dotter?
    En annan mamma med 2 pojkar säger inte ens grattis eller vad kul utan;" Min syster har 2 flickor och sedan fick hon en pojke och JÖSSES vad mycket lättare det är med pojkar!!"
    Jaha? Ni tror inte att det har med deras personligheter att göra och inte så mycket med just deras kön?

    Men om dessa mammor är avundsjuka? Vet inte, men det känns ju i alla fall så. Och vad det är de är avundsjuka på vet jag inte heller! Båda mina barn är världens mest underbara på sitt alldeles egna sätt!! Hade inte velat byta vare sig dem eller deras könstillhörighet mot något annat!! Men hade de varit 2 flickor eller 2 pojkar så hade jag ju givetvis kännt precis likadant!!
    Sedan kan man ju inte sticka under stol med att dottern och jag är väldigt lika både till utseende och temprament, medan det är samma sak med sonen och pappan. Så på det sättet har vi kanske lite starkare band till varandra, men de har ju inte med könet utan just personligheterna att göra.

    Jag tror att alla mammor älskar just sina barn och jag ifrågasätter inte det en sekund! Men det var märkligt att uppleva allas försvarsställningar när min dotter dök upp. Vågade ju inte ens svara på frågan "Det var väl roligt att få en av varje?" för det var ingen som egentligen ville ha ett svar på den.

  • SandyL

    Jag är jätteglad över mina 2 små tjejer, och ser fram emot livet med dom !!!

    Men det e klart man skulle vara glad!! Oavsett kön såklart!!

    Jag känner några vänner som har 2 pojkar och jag vet dom skulle vilja ha en flicka... kunna gå och shoppa med, och sånt där "tjejjigt" i framtiden.

  • Sarilariz

    Nej det tror jag inte.

    Har en liten flicka på 5 veckor nu, trodde dock att hon var en pojke hela tiden när hon låg i magen :)

    Vi vill ha ett barn till och då vore det kul med en pojke för att ha en av varje. Men det spelar verkligen ingen roll vilket det inte gjorde med första heller. :D

  • Pralin M

    Jag har 2 pojkar. När jag var gravid med 2an och fick veta att det också var en pojke så var det lite blandade känslor. För vi vill inte ha fler barn och det kändes lite sorgligt att jag aldrig skulle fått uppleva en tjej. Men jag hade säkert känt samma om jag haft en tjej och skulle få ytterligare en.
    Hursomhelst så känner jag nu såklart att det är underbart med 2 pojkar och saknar ingenting.
    De flesta av våra vänner har fått en av varje, men jag har inte upplevt att någon utav dem tror att vi är avundsjuka. Inte på annat håll heller.

  • fam kaos
    SandyL skrev 2009-09-28 21:13:41 följande:
    Jag är jätteglad över mina 2 små tjejer, och ser fram emot livet med dom !!!Men det e klart man skulle vara glad!! Oavsett kön såklart!!Jag känner några vänner som har 2 pojkar och jag vet dom skulle vilja ha en flicka... kunna gå och shoppa med, och sånt där "tjejjigt" i framtiden.
    Har dom sagt det till dig?
    Är du säker på att en tjej automatiskt tycker allt som anses tjejigt är kul?
    Alltså måste hon gilla att shoppa just för att hon föds utan snopp?
  • Disco

    Könet spelar väl ingen roll? Är superduper nöjd med mina små gossar. Välskapta, friksa barn vad det jag önskade och fick....

  • V P E

    Snacka om i-landsproblem!
    De barn man får är ju personligheter, inte bara kön.
    Samma sak om det handlar om barn med sjukdomar eller funktionshinder: det är ju ens egna barn, aldrig skulle man byta bort dem.

    Jag önskar att vi i det här fallet kunde gå några steg bakåt i tiden: den tid då barn sågs som en välsignelse, en gåva och man var tacksam över det BARN man fick, oavsett kön.

  • SandyL

    fam kaos skrev 2009-09-28 21:32:24 följande:


    Har dom sagt det till dig? Är du säker på att en tjej automatiskt tycker allt som anses tjejigt är kul? Alltså måste hon gilla att shoppa just för att hon föds utan snopp?
    Ja, vi pratade om det när vi hade mammafika....
    Nä men själva grejen.. mor o dotter shoppar kläder o smink.
  • SandyL

    fam kaos
    Förlåt läste inte riktigt noga, nej inte säkert tjejen gillar shoppa

  • BymBym

    Jag har två vänninor som blev deppade ett tag efter de fått sina pojkar(andra pojken för båda). De var inte besvikna över barnet de fått men ändå lite sorgsna över avsaknaden av en liten flicka. Så visst kan jag förstå om människor tror att pojkmammor är avundsjuka om man möter tjejer som dom.

Svar på tråden Tror mammor till flickor att pojkmammor är avundsjuka?