• straw2008

    Tror mammor till flickor att pojkmammor är avundsjuka?

    Vet inte vart denna ska ligga men jag måste bara lufta ämnet, snälla om ni har någon kommentar så kommentera detta är nämligen lagom sjukt i mina ögon.

    i en pågående tråd ang "ska vi våga försöka en gång till, vill endast ha en dotter" är det en kvinna som skriver att hon upplever att pojkmammor tittar på henne o hennes dotter med stor avundsjuka, det påstår hon händer varje dag.

    När jag fått mitt första barn (en pojke) fick jag många kommentarer utav flickmammor typ:

    "jag är SÅ glad över att det var en flicka o inte en pojke"

    "nu har jag i alla fall fått en flicka, nu kan jag slappna av så får resten bli vad det vill"

    Med mera!

    Men mest undrar jag, går flickmammor omkring o tror att pojkmammor är avundsjuka ? Seriöst?

    ibland tittar jag på någon förälder/barn för att jag kanske tycker att de har en stenåldersvagn, bär i sjal eller har en SÖT unge (könlöst) det finns mkt som väcker min nyfikenhet.

    Finns ni avundsjuka mammor eller yrar bara denna kvinna?

  • Svar på tråden Tror mammor till flickor att pojkmammor är avundsjuka?
  • TaXiChicK

    jag har 4 flickor o jag har aldrig märkt nån avundsjuka hos pojkmammor???
    Däremot kan jag själv känna att det skulle vart kul med en kille
    Å det finns ju dom som tjatar så fort man ses att nu är det väl dax för nr 5, så att ni får er kille??
    Men jag o gubben har accepterat att han inte kan göra killar, haha.

    *********************************************************************


    PixL skrev 2009-09-28 15:43:02 följande:
    Hm... Det känns som att uppleva MENSEN med min dotter mest kommer att bli jobbigt
    Och här MÅSTE jag ju hålla med dig!
    4 flickor o 2 av dom är redan igång med den biten
    Fast det är nog jobbigast för gubben som lever med 5 st monster emellanåt, hihi.
  • Sally09

    hej hej, jag skrev nyss i andra tråden också, har en kompis som slutade umgås med mig sen min graviditet resulterade i flicka men inte hennes... kan aldrig tro att detta skulle vara vanligt men så var det iaf. själv önskar jag mig också helst en viss sorts barn;

    GLADA! =)

  • Maline

    Jisses. Nej, jag är inte avundssjuk på kvinnor med döttrar. Jag är stolt över de barn jag har.

  • queenofangels

    ja fick en flicka, men har aldrig upplevt att pojkmammor är avensjuka på mig. o mig kvittade de fullständigt om ja fick en pojk el flicka. bara glad att ja fick ett barn. o sen kvittar de om nästa barn blir flicka el pojke. skulle va kul med en pojke för att ha en av varje men blir inte ledsen om de inte blir så. vill ha glada o friska barn!

  • nano

    LOL har aldrig trott att "pojkmammor" är avundsjuka på mig som är "flickmamma". Gud vad fånigt.

  • Thide
    Sally09 skrev 2009-09-28 15:54:57 följande:
    hej hej, jag skrev nyss i andra tråden också, har en kompis som slutade umgås med mig sen min graviditet resulterade i flicka men inte hennes... kan aldrig tro att detta skulle vara vanligt men så var det iaf. själv önskar jag mig också helst en viss sorts barn; GLADA! =)
    Det är en sak att önska något som gravid men det finns väl ingen mamma som inte tycker att det egna barnet blev det allra bästa när det väl är fött. Om man som förälder skulle föredra eller vara avundsjuk över ett annat barn är man väl lite störd eller?
  • cookie dough

    Bland de vänner jag pratat med om det här ämnet är det en övervägande majoritet som önskar sig flickor (inga har egna barn ännu). Tycker inte det är konstigt eller fel - en önskan är en önskan och kan bottna i mycket.

    Avundsjuka förekommer säkert, men tror inte det är särskilt vanligt.

  • cookie dough

    Jag läste den tråden, och självklart handlade det inte om att "uppleva mensen" för den mamman. Löjligt effektsökeri från TS, och totalt taget ur sitt sammanhang.


    straw2008 skrev 2009-09-28 15:35:17 följande:
    i en annan tråd hade mamman riktig ångest inför sitt tredje barn eftersom det kunde vara en pojke, hon ville så gärna uppleva MENSEN med sin dotter, det var ett av hennes argument. Gud så analt o sjukt tänkte jag....
  • Livet30
    rosenblad skrev 2009-09-28 09:38:59 följande:
    Visst finns det mycket fina/söta kläder till tjejer och visst skulle jag bli glad om jag en dag fick en flicka, men jag är inte ett dugg "avundsjuk" på mammor som har döttrar. Jag är jätteglad för mina 3 söner.Min äldsta son hade en tjejkompis som han lekte med jätteofta förut (men hon har flyttat) och det blev en helt annan ljudnivå med "överdrivet skratt" och fick hon inte som hon ville så satt hon och surade jättelänge och ville inte leka hur mycket vi än lirkade.Min kompis har döttrar och där har intrigerna redan börjat med kompisar att de bara kan leka två och två och så blir de osams hela tiden.Min upplevelse är att det är lite enklare med killar än tjejer........Mina söner leker ofta med många kompisar samtidigt, vi brukar ha ett helt fritids hemma känns det som ibland, och de har så roligt hela tiden.
    Jag tycker faktiskt inte att det är ok åt något håll. Jag gillar inte att man skriver att vissa tjejer är sämre eller jobbigare. Jag tror att det är olika från barn till barn inte olika från kille till tjej.
  • Cazza

    Säkert finns det endel som är avundsjuka på flick-eller pojkmammor om de själva någon gång önskat sig det motsatta mot vad de har. Jag hoppades lite på en flicka och är jätteglad och stolt över min lilla tjej. Men hade jag fått en pojke hade jag inte varit avundsjuk på flickmammorna för det.

Svar på tråden Tror mammor till flickor att pojkmammor är avundsjuka?