• straw2008

    Tror mammor till flickor att pojkmammor är avundsjuka?

    Vet inte vart denna ska ligga men jag måste bara lufta ämnet, snälla om ni har någon kommentar så kommentera detta är nämligen lagom sjukt i mina ögon.

    i en pågående tråd ang "ska vi våga försöka en gång till, vill endast ha en dotter" är det en kvinna som skriver att hon upplever att pojkmammor tittar på henne o hennes dotter med stor avundsjuka, det påstår hon händer varje dag.

    När jag fått mitt första barn (en pojke) fick jag många kommentarer utav flickmammor typ:

    "jag är SÅ glad över att det var en flicka o inte en pojke"

    "nu har jag i alla fall fått en flicka, nu kan jag slappna av så får resten bli vad det vill"

    Med mera!

    Men mest undrar jag, går flickmammor omkring o tror att pojkmammor är avundsjuka ? Seriöst?

    ibland tittar jag på någon förälder/barn för att jag kanske tycker att de har en stenåldersvagn, bär i sjal eller har en SÖT unge (könlöst) det finns mkt som väcker min nyfikenhet.

    Finns ni avundsjuka mammor eller yrar bara denna kvinna?

  • Svar på tråden Tror mammor till flickor att pojkmammor är avundsjuka?
  • chokladkaffe
    mamma20sthlm skrev 2009-09-28 17:07:50 följande:
    Klart man vill ha ett friskt barn för att alla önskar väl att barnet mår bra!? Har väl inget med sämre barn? Ingen som sagt det...Man önskar bara att barnets häsla är bra som man önskar att ens egen hälsa är bra...
    ja men varför har det med önskan om ett visst kön att göra. Varför kommer det i samma mening som om man säger att man vill ha en pojke eller flicka?
  • Kalinka
    chokladkaffe skrev 2009-09-28 17:02:26 följande:
    Kan nån förklara vad önskan om ett visst kön har med friskhet att göra? Blir så himla trött på det argumentet. Om man inte får ett friskt barn, är det ett sämre barn då eller vad är det frågan om? Jag är helt övertygad om att jag hade älskat mitt barn även om han haft en tå mindre...
    Jag håller med dig. Skittröttsamt att vissa inte kan förstå att det är olika saker att ha en önskan (som man faktiskt inte kan hjälpa) om ett visst kön, och att faktiskt inte kunna älska barnet om man får "fel" kön. Och så slänger väldigt många in friskhetsargumentet i det hela.
  • milizza

    När jag var gravid ville jag helst ha en flicka! Så kännde jag!!
    Vilket INTE betyder att jag hade blivit mindre glad om det vore en pojk!!!
    Skillnad mellan att vilja ha en flicka, och att INTE vilja ha en pojk.

    *Om nu nu fattade vad jag menade*

    Min väninna har en sonoch pratar mycket om att va roligt det hade vart att handla flicksaker osv
    Men självklart vill hon inte "byta" bort sin son, eller är missnöjd med honom på något sätt.

    Jag har börjat tänkt att det är nog lättare med pojkar än med flickor. Dom som har pojkar säger så ialla fall
    Det betyder inte att jag vill byta bort mina 2 flickor.

  • mina fina barn

    jag har underbara killar och är inte ett dugg avundsjuk! Fast jag tycker nog att en del ser avundsjukt på mig för jag har så fina barn... både kill- och tjej mammor :)

  • viseversa

    mina fina barn skrev 2009-09-28 17:39:15 följande:


    jag har underbara killar och är inte ett dugg avundsjuk! Fast jag tycker nog att en del ser avundsjukt på mig för jag har så fina barn... både kill- och tjej mammor :)
    =)
  • slapback

    Jag har världens finaste pojke och är absolut inte avundsjuk på de som fått flickor. Det som är synd är dock att det finns nästan dubblet så mycket flickkläder i affärerna än vad det finns pojkkläder. Men jag vill inte ha en flicka. Jag har så många vänner med flickor och två systerdöttrar så jag kände direkt att jag ville ha en pojke. Och jag fick inte bara en pojke utan VÄRLDENS FINASTE pojke ;) Blir stannad nästan var jag än går då folk ska titta och säga "nä, det där var nog det sötaste jag sett!" och det är han ju också! :)

  • Falumamman
    Pellinell skrev 2009-09-28 17:06:19 följande:
    Japp!Klart alla mammor vill ha en tjej innerst inne.
    jasså??? varför då? varför är det så mycket bättre med en flicka än en pojke???
    bara för att du ska få klä ut en dotter till en minikopia av dig själv? prinsess stuket hit och dit??

    har själv en av varje. och min dotter vägrar både klänningar, uppsatt hår o s v. ( nu har hon iofs autism vilket bidrar men ändå)

    innan man försöker få barn måste man väl fundera om det är ett kön eller ett barn man vill ha.

    jag älskar bägge mina barn precis lika mycket, oavsett vad dom än har mellan benen!!!!
    Det var inte jag, det var Mållgan.
  • nano
    chokladkaffe skrev 2009-09-28 17:10:07 följande:
    ja men varför har det med önskan om ett visst kön att göra. Varför kommer det i samma mening som om man säger att man vill ha en pojke eller flicka?
    jag önskade mig i början av graviditeten en pojke men destå närmare förlossningen destå mer gled "kön"-önskan över i en "frisk"-önskan så för mig hör de lixom lite konstigt nog ihop.
  • Lajkie

    hahaha har inte läst hela tråden, men jag fattar inte... vadå är det någon som seriöst påstått detta? Jag skrattar ihjäl mig!

    Nej, jag går då inte runt och tror att någon är avundsjuka på mina (galna) flickor. Om det finns "flickmammor" som tror det så borde dom nog ta & vakna upp ur sin lilla drömvärld!!!

  • Stinky
    straw2008 skrev 2009-09-28 08:08:01 följande:
    Vet inte vart denna ska ligga men jag måste bara lufta ämnet, snälla om ni har någon kommentar så kommentera detta är nämligen lagom sjukt i mina ögon. i en pågående tråd ang "ska vi våga försöka en gång till, vill endast ha en dotter" är det en kvinna som skriver att hon upplever att pojkmammor tittar på henne o hennes dotter med stor avundsjuka, det påstår hon händer varje dag. När jag fått mitt första barn (en pojke) fick jag många kommentarer utav flickmammor typ: "jag är SÅ glad över att det var en flicka o inte en pojke" "nu har jag i alla fall fått en flicka, nu kan jag slappna av så får resten bli vad det vill" Med mera! Men mest undrar jag, går flickmammor omkring o tror att pojkmammor är avundsjuka ? Seriöst? ibland tittar jag på någon förälder/barn för att jag kanske tycker att de har en stenåldersvagn, bär i sjal eller har en SÖT unge (könlöst) det finns mkt som väcker min nyfikenhet. Finns ni avundsjuka mammor eller yrar bara denna kvinna?
    Av precis ALLA har jag fått höra att jag ska vara tacksam som fick en pojke för de är mkt lättare att handskas med. Jag älskar min son över allt i världen och är så glad att han är just han, precis som att jag skulle varit glad om jag fått en tjej. Så jag måste säga att jag känner inte igen din beskrivning.
Svar på tråden Tror mammor till flickor att pojkmammor är avundsjuka?