• straw2008

    Tror mammor till flickor att pojkmammor är avundsjuka?

    Vet inte vart denna ska ligga men jag måste bara lufta ämnet, snälla om ni har någon kommentar så kommentera detta är nämligen lagom sjukt i mina ögon.

    i en pågående tråd ang "ska vi våga försöka en gång till, vill endast ha en dotter" är det en kvinna som skriver att hon upplever att pojkmammor tittar på henne o hennes dotter med stor avundsjuka, det påstår hon händer varje dag.

    När jag fått mitt första barn (en pojke) fick jag många kommentarer utav flickmammor typ:

    "jag är SÅ glad över att det var en flicka o inte en pojke"

    "nu har jag i alla fall fått en flicka, nu kan jag slappna av så får resten bli vad det vill"

    Med mera!

    Men mest undrar jag, går flickmammor omkring o tror att pojkmammor är avundsjuka ? Seriöst?

    ibland tittar jag på någon förälder/barn för att jag kanske tycker att de har en stenåldersvagn, bär i sjal eller har en SÖT unge (könlöst) det finns mkt som väcker min nyfikenhet.

    Finns ni avundsjuka mammor eller yrar bara denna kvinna?

  • Svar på tråden Tror mammor till flickor att pojkmammor är avundsjuka?
  • Maggis
    briar skrev 2009-09-28 14:49:19 följande:
    Jag har tre killar och får stå ut med många idiotkommentarer...suck! Jag har aldrig önskat mig vare sig det ena eller andra könet utan varit lycklig över de barn jag fått! Många sa när jag var gravid med den tredje att "hoppas nu ni får en flicka" och "skaffar ni en till för att ni vill ha en tjej"...så irriterande. Suck...
    Jag har folk omkring mig som tycker att jag borde bli gravid en gång till för att "då kanske det blir en flicka". Om det inte vore så löjligt så vore det förolämpande.
    //Maggis
  • Mummyfied

    Märkte av det när vi gick på föräldrautbildningen och alla föräldrar fick frågan om vad vi trodde att vårt väntande barn hade för kön.

    Så gott som alla män sa att de hoppades på pojke och de flesta kvinnor sa flicka.

    Jag fick den pojke jag alltid önskat mig och är supernöjd. Jag känner inte någon längtan efter en flicka överhuvudtaget. Jag är lite rädd för den där mamma-dotterrelationen...

  • straw2008
    Violiejolie skrev 2009-09-28 15:30:27 följande:
    Märkte av det när vi gick på föräldrautbildningen och alla föräldrar fick frågan om vad vi trodde att vårt väntande barn hade för kön.Så gott som alla män sa att de hoppades på pojke och de flesta kvinnor sa flicka.Jag fick den pojke jag alltid önskat mig och är supernöjd. Jag känner inte någon längtan efter en flicka överhuvudtaget. Jag är lite rädd för den där mamma-dotterrelationen...
    i en annan tråd hade mamman riktig ångest inför sitt tredje barn eftersom det kunde vara en pojke, hon ville så gärna uppleva MENSEN med sin dotter, det var ett av hennes argument.

    Gud så analt o sjukt tänkte jag....
  • Thide

    De här personen lider nog bara av stora komplex och behöver hitta en anledning att känna sig speciell. I hennes fantasi så vill säkert alla pojkmammor ha flickor för det får henne att framstå som lyckad i något sammanhang. Alla trådar om att vilja ha flickor har säkert bidragit till den här fantasin.

    Så ja, den här kvinan yrar förmodligen alternativt så ljuger hon så hon tror sig själv.

  • Kalinka

    JAG blev faktiskt väldigt lycklig att jag fick en dotter. Men idag, när vår dotter blivit lite äldre, känns det inte alls lika viktigt.

    Jag tror nog att det finns sk "pojkmammor" som kanske gärna skulle vilja ha en flicka också(jag har nämligen träffat några som sagt det), men jag tror definitivt inte att det gäller alla, eller ens en stor del, och jag tror definitivt inte att de skulle vilja byta sin son mot min dotter!

    Min man är väldigt nöjd med döttrar. Han har inte alls någon önskan om en son, så varför skulle alla mammor med pojkar vilja ha en flicka?

  • Mummyfied
    straw2008 skrev 2009-09-28 15:35:17 följande:
    i en annan tråd hade mamman riktig ångest inför sitt tredje barn eftersom det kunde vara en pojke, hon ville så gärna uppleva MENSEN med sin dotter, det var ett av hennes argument. Gud så analt o sjukt tänkte jag....
    Men herregud är det något som tillhör privatlivet så är det väl ändå mensen! Det är väl knappast så att man behöver morsan till att byta binda på en. Snacka om långsökt ursäkt till att vilja ha en dotter...
  • PixL
    straw2008 skrev 2009-09-28 15:35:17 följande:
    i en annan tråd hade mamman riktig ångest inför sitt tredje barn eftersom det kunde vara en pojke, hon ville så gärna uppleva MENSEN med sin dotter, det var ett av hennes argument. Gud så analt o sjukt tänkte jag....
    Hm... Det känns som att uppleva MENSEN med min dotter mest kommer att bli jobbigt
  • KaffeSandra

    Det var det konstigaste jag har hört. Jag har en dotter och jag tror absolut inte att andra är avundsjuka för det. Varför skulle det va bättre att ha en dotter än en son...?


    Underbara lilla Alice 070926
  • JBC

    Jag är inte ett dugg avundsjuk på "flickmammor", är så lycklig med min lilla kille så! Däremot vill jag ha barn av båda könen, men blir det bara killar så blir det, inget att gräma sig över direkt. 

Svar på tråden Tror mammor till flickor att pojkmammor är avundsjuka?