• straw2008

    Tror mammor till flickor att pojkmammor är avundsjuka?

    Vet inte vart denna ska ligga men jag måste bara lufta ämnet, snälla om ni har någon kommentar så kommentera detta är nämligen lagom sjukt i mina ögon.

    i en pågående tråd ang "ska vi våga försöka en gång till, vill endast ha en dotter" är det en kvinna som skriver att hon upplever att pojkmammor tittar på henne o hennes dotter med stor avundsjuka, det påstår hon händer varje dag.

    När jag fått mitt första barn (en pojke) fick jag många kommentarer utav flickmammor typ:

    "jag är SÅ glad över att det var en flicka o inte en pojke"

    "nu har jag i alla fall fått en flicka, nu kan jag slappna av så får resten bli vad det vill"

    Med mera!

    Men mest undrar jag, går flickmammor omkring o tror att pojkmammor är avundsjuka ? Seriöst?

    ibland tittar jag på någon förälder/barn för att jag kanske tycker att de har en stenåldersvagn, bär i sjal eller har en SÖT unge (könlöst) det finns mkt som väcker min nyfikenhet.

    Finns ni avundsjuka mammor eller yrar bara denna kvinna?

  • Svar på tråden Tror mammor till flickor att pojkmammor är avundsjuka?
  • wica

    Den där bruden kan inte ha många rätt. Min son är den mest underbara i hela världen så hur skulle jag kunna vara avundsjuk på någon annan? Blir så trött på puckon...

  • Tant Green

    Jag trodde det var tvärtom Känns som alla är så himla nöjda för att de fått en son, har aldrig hört någon uttrycka att de är extra glada över att de fått en dotter.

  • Svana

    Jag för min del önskar mig pojkbebisar, vill helst ha 4 pojkar! Är lycklig mor till en :)

  • Ruggugglan

    Jag har en flicka. Men varför skulle andra mammor vara avundsjuk på mig för det? Barn som barn! De är väl lika ljuvliga vare sig det är en flicka eller pojke?


    BF 24 januari.
  • Spartacus

    uppenbarligen FINNS det avundsjuka hos en del mödrar som önskar sig en flicka mer än något annat (annars skulle dom väl inte prata om sin stora längtan till att uppleva det andra i deras närhet har)men jag kan inte påstå att jag direkt förstår mig på det eftersom jag inte har den könsuppdelade synen på barn och främst då inte på så små barn!

    samma gäller väl även åt andra hållet?

    jag har en dotter och är gravid igen... funderar en del på vad det kan tänkas bli den här gången men den enda anledningen till att en tjej vore mer "praktiskt" att få är att jag inte vet hur man torkar av pojkrumpor nä, en pojke är varmt välkommen här med!

  • Tildavilda

    Jag känner nästan tvärtom jag... Jag har alltid velat ha en pojke, och jag fick en pojke, hade säkert älskat en flicka med men jag är inte ett dugg avundsjuk på "flickmammor".. Har ju världens goaste grabbar :D

  • Rosa socka

    Jag hade velat ha en flicka,
    var helt säker på att jag väntade en flicka men ut kom världens vackraste pojke!
    Jag vill gärna att nästa barn är flicka bara för att jag skulle vilja ha en varje,
    varför jag vill det vet jag inte riktigt men så är det haha
    Och självklart älskar jag inte nästa barn mindre om det också är en pojke eftersom det är ju mitt barn oavsett kön och personen som jag älskar.

    Jag är absolut inte avundsjuk på flickmammor,
    varför skullejag vara det?
    Jag är så stolt över min underbara pojke

    De enda jag kan vara lite avundsjuk på är gravida bara för att det är så härligt att vara det och ha ett litet liv i magen

  • Armani

    Nej det tror jag absolut inte! Däremot har det hänt både en och två gånger att mammor till flertalet pojkar kommit fram och sagt vad söt vår tös är, med en efterföljande suck och berättat om deras sorg om att inte ha fått en flicka. Men hade jag haft 3-4 flickor hade jag säkert önskat mig en pojke oxå, utan att för den skull vilja byta bort mina flickor.

    Men som sagt, över lag tror jag inte att pojkmammor går runt och är avundsjuk på flickmammor utan det handlar nog mer om dom som önskar sig ett visst kön så det kan lika gärna vara ombytta roller


    ★*☆ Alicia 081015 ☆*★
  • Rilles Tilda

    Jag är mest avundsjuk på flick-mammor för att det finns så många fler fina och varierande kläder till flickor. Nästan så jag funderar på att börja ett nytt klädmärke med lite mer roliga o varierande kläder till pojkar!!

    Klart att det finns snygga pojkkläder, men inte lika mycket att välja på som till flickor.

  • fam kaos

    Visst tror jag det är så och det är fruktansvärt hemskt. Men det värsta jag hört någonsin var i en tråd om övergrepp på dagis där fyra små killar var inblandade och hade hållt fast en tjej, och en tjejmamma sa till en annan mamma i tråden som inte delade hennes åsikt att den mamman försvarade sig för att hon hade en pojke.
    Hon menade alltså att eftersom det i just den tråden handlade om dåligt beteende från fyra pojkar så bör man som pojkmamma generellt ha behov av att försvara sig för att man har en pojke.
    Jag blev så himla arg.
    Snacka om att man har en fruktansvärt naiv syn, flickor kan likaväl som pojkar hitta på jäkelskap.

Svar på tråden Tror mammor till flickor att pojkmammor är avundsjuka?