• hemlis

    Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 11

    Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 11

    Startar en ny tråd för oss med mycket extraslag på hjärtat

    Jag startade tråden för ca 2 år sedan, då hade jag precis fött mitt tredje barn och fick plötsligt hur mycket extraslag som helst på hjärtat.
    Jag åkte till akuten vettskrämd med mitt nyfödda barn, jag hade ca 20 extraslag per minut då och dom tog massor av prover.
    Jag har nu träffat fler hjärtspeciallister och fått göra mycket undersökningar, jag har ofarliga extraslag.
    Det har tagit lång tid för mig att må bättre psykiskt bra trots alla extraslag som jag fortfarande ofta har.

    Jag märkte när jag startade den förra tråden att jag inte var ensam, det var så skönt.
    Nu hoppas jag att alla ni gamla hittar hit och även nya förstås!

  • Svar på tråden Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 11
  • Hjartesjalen
    pågmamman skrev 2009-12-20 19:39:44 följande:
    Jo, jag e här & läser - fortf lite nere & inte riktigt samlat tankarna nog för att skriva Har fått ny kardiolog och ska göra ny 24 tim EKG i morgon och arbets EKG efter jul. Men vet inte - tror inte de direkt kommer hitta ngt nu heller - för trots altl som min nya kard säger jag är utredd av en av Sveriges (världens?!) absolut främsta arytmi-läkare på LUS - så kanske e det bara att inse att hjärtat reagerar på annat som pågår i min kropp... Å andra sidan brukar jag tänka så då jag är inne perioder då jag inte får attacker av känsla av att hjärtat stannarr av och till och/elelr rusning. Nu e det mest difusa känslor och tryck känsla främst då jag ska somnna och nattetid samt tung andad när det är kallt ute. Har i alla fall fått konstaterat känsliga luftrör. Hoppas som jag skrivit tidigare mycket på sjukgymnasten jag ska träffa efter jul som jobbar mycket med avslappning och andning. Använder man diafragman fel så påverkas tydligen hjärtat och kan ge mellanslag och rusning - och det känns ju som det skulle kunna kligga nära till hands.Trött på att sova dåligt och känna mig nere - men vågar absolut inte medicinera - då hjäratat brukar få spel då.....Ser i alal fall fram emot jul
    Hej gumman! Ja, du har sa ratt i det du skriver om att om man andas fel o diafragman blir ojamn eller inte jobbar pa ratt satt sa paverkas hjartat en hel del.

    Dom sa till mig pa sjukhuset att nar man inte kan hitta nagot "fel" via EKG sa kan det kannas hopplost, men att man ska vara glad for det, efterom det betyder att over lag sa ar hjartat i bra kondition. jag blev sa glad o hora det kommer jag ihag.

    vet ocksa att dom tog blodprov pa mig, for o titta pa "potassium", dom sa att om man har for lagt varde sa kan hjartat sla orytmiskt o gora en massa konstigt. har dom kollat det pa dig? Eller andra prover?

    Ja, Julen bringar mycket mysigt sa den kommer verkligen i rattans tid. Hoppas du kan fa hjalp av sjukgymnasten med avslappning osv, du ska se att det kommer o ordna sig, tanker pa dig!! Sander massor med Julkramar!!
  • pågmamman

    -tack hjartesjal för dina värmande ord Mitt humör brukar gå lite upp och ner men har haft svårt att "gaska upp mig" på sistone - kännt uppgivenhet! Så det värmde verkligen & i bättre perioder brukar jag oxå intala mig att herregud jag ska ju vara glad att ekg ej visar ngt! Men så i förtvivlan så kommer tvivel-tankarna....

    Hur är det med dig - håller sig hjärtat lugnare nu när du fått lugnande besked, gällande det i alal fall! Hoppas så att ni får er lilla baby så småningom. Jag önskar att min tillfälliga svacka släpper snart - för då tror jag att vi oxå komemr våga försöka igen)... Vem vet - det sker kanske samtidigt - Vore kul att kunna följas åt i ngt så mycket positivare som en graviditet :-

  • pågmamman

    Föresten "potassium" - det är samma som kalium va? Jag antar att de kollade det - har tagit mängder av blodprov både hos kardiologen och allmänläkaren! Men vem vet - vid detta laget har jag kanske brist på något - men förmodligen inte! Inre harmoni vore nog bra

  • Hjartesjalen
    pågmamman skrev 2009-12-20 22:07:03 följande:
    -tack hjartesjal för dina värmande ord Mitt humör brukar gå lite upp och ner men har haft svårt att "gaska upp mig" på sistone - kännt uppgivenhet! Så det värmde verkligen & i bättre perioder brukar jag oxå intala mig att herregud jag ska ju vara glad att ekg ej visar ngt! Men så i förtvivlan så kommer tvivel-tankarna....Hur är det med dig - håller sig hjärtat lugnare nu när du fått lugnande besked, gällande det i alal fall! Hoppas så att ni får er lilla baby så småningom. Jag önskar att min tillfälliga svacka släpper snart - för då tror jag att vi oxå komemr våga försöka igen)... Vem vet - det sker kanske samtidigt - Vore kul att kunna följas åt i ngt så mycket positivare som en graviditet :-
    Ja tank va kul! Tank om vi blidde gravida samtidigt du o jag, vilken lycka!
    Jag vet hur du menar med att man slangs i hopp o fortvivlan, man e glad det inte visar pa EKG o samtidigt blir man tokig att man inte far veta vad det e som kanns sa fel innuti, men du ska veta att det e saaaaaa mycket inne i kroppen som kan orsaka att det kanns som det e hjartat, o speciellt stress det e det allra storsta.
    jag vet inte tyvarr vad potassium e pa svenska, dumma jag men jag vet det finns ju i bananer o potatis o gronsaker osv, o som vi maste fa i oss for o ma bra. det kollade dom direkt pa mig.
    Om dom inte kollat det pa dig sa be om det, jag vet inte men har dom gjort rontgen pa hjartat pa dig? Jag har gjort manga EKG's, rontgen ocksa o pa allt detta syntes det bara att mitt hjarta var bra o starkt o det e viktigt. O den extra banan som jag har o e fodd med som jag fick veta nar jag gjorde ablationen, den sa lakaren att jag inte skulle markt av om det inte vore for all stress i mitt liv. Vilket jag sjalv forstatt. Jag kanner mest nar jag e stressad, upprord, orolig osv, o inte lika mycket som forr, men jag tror det e for jag nu vet att det itne e livshotande det jag har. For bara det att jag gick o inte visste gjorde ju mig psykiskt sjuk. Men jag mar battre nu o sa har jag hoppet uppe mer, nu nar min mans operation e klar o det gar framat.

    vad sags om en fika till tjejer, jag bjuder pa kaffe, tea el varm cacao, el vill ni smaka min hemgjorda glogg? Sedan har jag bakat en jultarta, som e som en prinsesstarta men rosa o rod o Julens farger. Sa, at nu av detta i fantasin o kann hur det smakar ok!?
    Kramar i massor!!
  • Hjartesjalen
    pågmamman skrev 2009-12-20 22:11:23 följande:
    Föresten "potassium" - det är samma som kalium va? Jag antar att de kollade det - har tagit mängder av blodprov både hos kardiologen och allmänläkaren! Men vem vet - vid detta laget har jag kanske brist på något - men förmodligen inte! Inre harmoni vore nog bra
    Ja Inre harmoni ar det vi behover, lattare sagt an gjort, men vi ska allt kampa pa!!
  • snartvår

    Massor med kramar till er båda:) Hoppas du blir bättre snart och att det blir en dålig dag som du kommer att ha dtt ekg på dig. Försök att göra alla saker som triggar igång dina rusningar. Hittar dom sedan inget och du har mått dålig under ekg är det ju en bonus:) Då beror det inte på hjärtat. Jag blir med sämre av kylan:( inte roligt alls.
    Nej nu är det jul snart vi får försöka att tänka på det och vara lite positiva även att det är tungt ibland:)

  • pågmamman

    Jag sov så dåligt i natt och var så knäckt i morse att jag ringde och avbokade tiden för 24 tim EKG! Jätte dumt - jag vet - men märkt att det blir jobbigare och jobbigare mentalt att göra alal dessa undersökningar - jag pallar inte psykiskt - intre kamp! Men de var väldigt rara och skulle skicka en ny tid - hoppas det inte blir 7 på morgonen! All min energi och kraft går åt till jobbet och min son - stackars mannen e det inte mycket kvar till

    Ja - fika! Det piggar upp. Jag vill ha glögg!

    På mig har de gjort flera ultra ljud och vanlig hjärt/lung-röntgen! Har de gjort ngn annan form av röntgen på dig Hjartesjälen?

    Snartvår: Men e du inte bättre nu efter ablationen?

    Glad att ni finns Kram på er!

  • Tilt
    Hjartesjalen skrev 2009-11-08 15:06:23 följande:
    Ja, precis, jag hittade samma sa nu beh jag inte lagga in det har Just den biten tanker jag pa, att OM man har nagot annat problem ocksa i hjartat, hur vet man det sakert liksom.... nar jag sover battre nagon natt el sa, da kanner jag mig saaa mycket battre...
    Det där är ju egentligen grundproblemet, man kan aldrig veta oavsett hur mycket uppkollad man än är. Man blir lixom aldrig nöjd. Antingen så ändrar symptomen karaktär eller uppkommer i någon ovanlig situation och så är man där igen och funderar och funderar.

    Man kan aldrig veta, om ens man är uppkopplad på ekg 24/24, man måste försöka släppa dom tankarna för dom är väldigt ångestladdade och bara spär på det dåliga hela tiden. Det är dock lättare sagt än gjort att acceptera att man inte kan ha järnkoll på kroppen :)
  • Hjartesjalen
    pågmamman skrev 2009-12-21 18:07:23 följande:
    Jag sov så dåligt i natt och var så knäckt i morse att jag ringde och avbokade tiden för 24 tim EKG! Jätte dumt - jag vet - men märkt att det blir jobbigare och jobbigare mentalt att göra alal dessa undersökningar - jag pallar inte psykiskt - intre kamp! Men de var väldigt rara och skulle skicka en ny tid - hoppas det inte blir 7 på morgonen! All min energi och kraft går åt till jobbet och min son - stackars mannen e det inte mycket kvar till Ja - fika! Det piggar upp. Jag vill ha glögg! På mig har de gjort flera ultra ljud och vanlig hjärt/lung-röntgen! Har de gjort ngn annan form av röntgen på dig Hjartesjälen?Snartvår: Men e du inte bättre nu efter ablationen?Glad att ni finns Kram på er!
    Jobbigt att inte fa sova riktigt, jag vet precis hur det e, jag har haft det sa i flera ar, sa jobbigt!
    Men nu ett tag sa har det varit battre faktiskt, jag bestamde mig for o ha en rutin nar jag lagger mig o nar jag gar upp o forsoka halla det, o sa tanker jag att all min oro, alla mina tankar lagger jag pa nattygsbordet salange sa jag far sova utan o bli stord av alla tankar. Det tog tid innan jag klarade detta, men jag forsoker o det har lyckats i ca 2 veckjor nu i alla fall. Men som sagt det e lattare sagt an gjort det dar..

    Hoppas du snart far en ny tid for EKG't, forstar det e skitjobbigt, men anda bra o fa det gjort, o visar det inget sa var glad for det, o visar det nagot sa tad du o lakarna tag i det da o vad som ska goras. Hoppas du kan forsoka tanka sa o att det kan lugna dig lite.
    Bra att du tar glogg, for det gor jag med Gloggparty! Nu e det snart Julafton!

    O vetdu gumman, stressen med jobb o sonen o allt som ska goras det kan stalla till det i brostet rejalt..
    massa kramar!!!!
  • Hjartesjalen
    snartvår skrev 2009-12-21 13:54:54 följande:
    Massor med kramar till er båda:) Hoppas du blir bättre snart och att det blir en dålig dag som du kommer att ha dtt ekg på dig. Försök att göra alla saker som triggar igång dina rusningar. Hittar dom sedan inget och du har mått dålig under ekg är det ju en bonus:) Då beror det inte på hjärtat. Jag blir med sämre av kylan:( inte roligt alls.Nej nu är det jul snart vi får försöka att tänka på det och vara lite positiva även att det är tungt ibland:)
    Ja hur mar du nu, har det blivit nagot battre i brostet, o har ni sno o riktigt kallt annu?
    kramisar till dig ocksa!
Svar på tråden Fortsättningstråd för oss med mycket extraslag del 11