• Lislin

    Men allvarligt! -Hur rädd är ni för svinflunsan???

    Tycker att det är för mycket svammel och utrymme i media om svinflunsa vaccineringen! Jag kommer inte att vaccinera mig eller mina barn, har ni bestämt er? Vem har påverkat er mest? Jag tycker media pysslar med skrämselpropaganda!

    Okej, den är säkert inte så trevlig att ha (vilken flunsa är det?) men sååååå dödsfarlig är den inte!!! Jag tycker media försöker framställa den som rena digerdöden! Vaccineringen håller så kort stund, har du haft svinflunsan så har du fullgod immunitet resten av livet!

    Okej att personer i riskgrupper tar vaccinering, men att hela befolkningen ska vaccinera sig... -löjligt! Viruset kommer inte att dö ut, det kommer att fortsätta cirkulera många år till, så får du den inte nu så får du den när vaccinet slutat verka!
    Tycker sjukvården borde satsat de enorma kostnader, som denna vaccineringshysteri medfört, på viktigare saker!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-11-09 14:55
    joo, jag vet att viruset kan mutera, men det gör det vare sig man vaccinerar sig eller ej! Faktum är att alla kommer inte att vaccinera sig!

  • Svar på tråden Men allvarligt! -Hur rädd är ni för svinflunsan???
  • Tant Green

    Rädd vet jag inte om jag är, men det vore väldigt opraktisk om vi fick det inom den närmaste månaden eftersom vi ska flytta och inte riktigt har tid att vara sjuka... dessutom brukar jag bli förkyld minst varannan månad, så kan jag vaccinera bort åtminsonte en sjukdom är det ju bara att tacka och ta emot! Även om det är lindriga sjukdomar så är det jobbigt att vara sjuk så ofta.

  • Lilli by the Sea

    Jo, men denna infuensa ska  vara mer smittsam än andra fluensor, vlket betyder att iaf några måste vaccinera sig alt. isolera sig fö att samhället ska gå runt.
    Många vaccinerar sig inte men förväntar sig likväl att det ska finnas människor inom sjukvården som tar hand om dem när de väl blir det....

  • Marma
    VulgusProfanum skrev 2009-11-09 21:47:39 följande:
    Rabaldret tror jag beror på att detta drabbar i princip_hela_världen Och att folk blir väldigt sjuka och att det t.om inträffar dödsfall i grupper som annars brukar klara sig galant genom vanliga säsongsinfluensor.Därför tror jag att det blir uppmärksammat.
    precis den brabbar väst därför så bryr sig väst mycket mer för vi rädda om vårat skin, men som de diskuterade i programmet jag såg (kommer tyvärr inte ihåg vilket men gick på svt) så om de ksulle lägga lika mycket energi på andra sjukdomar som tar fler dödsfall i u-länderna så skulle tex inte så många dö i tbc (heter det så?) Men eftersom dte inte finns i väst e dte inget vi vill lägga pengar på...typ...
  • Auris
    Lislin skrev 2009-11-09 14:10:11 följande:
    Vaccineringen håller så kort stund, har du haft svinflunsan så har du fullgod immunitet resten av livet!
    Det kanske redan har tagits upp i tråden men detta påstående stämmer inte.
    Både vaccinet och sjukdomen ger en immunitet som håller tills viruset muterat så mycket att man kan smittas igen. Då blir man fortfarande mindre sjuk än om man varken haft sjukdomen eller vaccinerats. Skillnaden mellan att vaccineras eller bli sjuk är att har man haft influensan får man troligtvis en bredare immunitet som gör att det tar längre tid innan man är mottaglig för den igen jämfört med om man vaccinerats. Hur lång skyddseffekt detta vaccin ger vet ingen än - har vi tur kan det ge i princip lika bra skydd som ifall man haft influensan, har vi otur kanske man är mottaglig redan nästa år men då får man den i vart fall lindrigare än om man varken är vaccinerad eller har haft den.

    www.krisinformation.se/web/Pages/Faq/ShowFaqWithLeftMenu____31562.aspx
    www.krisinformation.se/web/Pages/Faq/ShowFaqWithLeftMenu____31562.aspx
  • Mary Lo

    Jag är inte ett dugg rädd. Somliga dagar längtar jag faktiskt lite efter den...

  • EnHusMus

    Av någon anledning är ja mer rädd för vaccinet än flunsan... Verkar så otestat och nytt. Har nog blivit lite skrämd av allt man hör till höger och vänster.

    Kommer inte vaccinera mig. Gubben kommer inte göra det. Och dottern är för liten. Men skulle nog inte heller göra det om hon fick.

  • Mandragora

    Jag är inte ett dugg rädd. Jag är aldrig sjuk och kommer (naturligtvis) inte att vaccinera mig.


    shakti.blogg.se | kattägd narcissistisk vegetarian och blivande prettomorsa
  • VulgusProfanum
    SmåläningsMamman skrev 2009-11-09 22:25:21 följande:
    precis den brabbar väst därför så bryr sig väst mycket mer för vi rädda om vårat skin, men som de diskuterade i programmet jag såg (kommer tyvärr inte ihåg vilket men gick på svt) så om de ksulle lägga lika mycket energi på andra sjukdomar som tar fler dödsfall i u-länderna så skulle tex inte så många dö i tbc (heter det så?) Men eftersom dte inte finns i väst e dte inget vi vill lägga pengar på...typ...
    Självklart vore det en dröm om alla sjukdomar kunde utrotas och allt lidande kunde lindras men där är vi inte ännu och då är det väl viktigt att göra det vi trots allt kan göra.
    Nämligen vaccinera oss för att minska smittspridningen och för att minska risken för att ytterligare individer ska bli riktigt sjuka.

    Idag har man lagt ytterligare en i respirator. En 14 åring som inte tillhör någon riskgrupp överhuvudtaget och som inte heller har någon bakomliggande sjukdom som spökar.
    Lev i nuet för det är det enda ögonblick du har.
Svar på tråden Men allvarligt! -Hur rädd är ni för svinflunsan???