• Kavat

    Allergitråden

    Allergitråden


    VÄLKOMNA TILL ALLERGITRÅDEN! Här är kan vi med allergiska barn eller egna allergier/överkänslighet ska kunna diskutera och utbyta tips, idéer, recept m.m. med varandra

    Allergiinformation, recept m.m. hittar du bl.a. på:
    www.allergimat.com och
    www.celiaki.se

    Astma-tråden:
    www.familjeliv.se/Forum-11-309/m49032597.html
    Mjölkallergi hos bebisar:
    www.familjeliv.se/Forum-3-318/m46383093.html
    Mjölkallergi hos äldre barn o vuxna:
    www.familjeliv.se/Forum-11-258/m46383244.html
    Äggallergitråden:
    www.familjeliv.se/Forum-11-258/m48587193.html
    Sädesslagsallergitråden:
    www.familjeliv.se/Forum-3-318/m49207819.html
    Kostråd vid överkänslighet mot salicylsyra, bensoesyra och färgämen:
    www.familjeliv.se/Bloggar-4-51/b93380.html

    Den gamla allergitråden:
    www.familjeliv.se/Forum-3-318/m47724257.html

    Läkemedel i samband med graviditet & amning, kolla på www.janusinfo.se (eg för läkare och vårdpersonal)
  • Svar på tråden Allergitråden
  • Kavat
    saffe skrev 2010-03-23 08:32:38 följande:
    Jag tycker väl oxå att vi borde få 1/4 på bara J, men grejen är ju att kunna skriva en bra ansökan så det framgår allt extra man gör. Men nu är man ju så inne i det, plus att jag inte vet hur det är att ha ett "normalt" barn, så jag skulle säkert missa att skriva en massa! Tog tiden på handlingen häromdagen, 1 1/2 timme tog det att få ihop alla varor på tre olika affärer. Men inte vet jag hur lång tid det hade tagit om jag hade handlat "normalt". Jag stod ju inte och klockade så exakt... Jo försäkringsbolaget har jag kollat med, så vi får pengar av dom om vi får 1/4 VB.
    Jag hade nog sökt enbart på J först och sett. Du kan ju överklaga inom någon månad om jag minns rätt, 2 kanske. Och då kan man ju lägga till saker om man kommer på.

    Funkar det inte så får du väl skicka in en ny ansökan på båda, men jag misstänker tyvärr att ni hade tjänat på att söka på en. {#lang_emotions_undecided}

    Har man samma allergier på två så blir det ju inte så mycket merjobb. Men det beror ju helt på hur mycket ni har också på lillen. Har man även mycket astma och annat så finns det ju de som fått 1/2 och tom. 3/4 på ett barn!!
  • Tibell
    K Kavat: När du har tid och ork får du gärna läsa mitt inlägg som försvann en sida bak i tråden! Hade behövt din kunskap lite..du är ju så duktig på det här. Ja alla ni andra med förstås! Vettikatten om man hade rett ut det här med allergi om det inte vore för er!!
  • Kavat
    Tibell skrev 2010-03-22 18:49:22 följande:
    Ja just nu förstår vi ingenting =( Vi har henne oftast på filt och då mycket längre stunder..men då syns det alltså inget! Sen var det lite kallt på golvet den morgonen..kanske därför ?! Men som sagt blev hennes armbågar röda och fnasiga till och från under dagen idag! Ibland kunde de vara jätte fina för att stunden senare vara röda igen! Trodde först att hon kanske låg och skavde på dem men hon ligger ju knappast på armbågarna. Sen trodde jag kanske att jag smörjt dåligt men då borde det ju inte försvinna/blossa upp så utan att jag smörjt! Förstår verkligen ingenting! Men just nu pekat allt även på veteallergi. Hon har varit sååå nöjd och glad hela dagen idag! Ätit dubbelt så mycket mot vad hon gjorde de dagar vi provocerade. Och nu bajsar hon igen ( bajsade hårdare och mer sällan förra veckan ) Dessutom säger ju patchtestet sitt! Men hur länge hade ni väntat med att provocera igen..för att verkligen vara på den säkra sidan? Och borde jag fråga om de kan pricktesta när vi ändå ska pricktesta för mjölk om 2 månader?! Känns verkligen hopplöst till och från =( Vet inte hur jag ska kunna hjälpa henne!
    Det enda jag kan komma på är att det går igenom bodyn, sen om det är mjölk eller vete?
    Armbågarna går ju ändå i bord mm så det låter inte så konstigt. Har hon haft långärmat på sig alla gånger?
    För min son hade långärmat och långbyxor typ jämt förra året för han fick eksem så fort man tog av honom kläderna.

    Om ni tar dubbelt, alltså en liten tjockare tröja just när hon sitter och äter och tar av den sen så hon inte får värmeslag och ser om det gör skillnad?
    Annars så är det väl så att hon har jätte känslig hud dessutom och det gör ju inte saken lättare just nu.

    Ja, angående provocering. Jag hade nog väntat så länge jag orkat. Alltså jag tror det är mycket viktigare för henne att må riktigt bra och gå upp i vikt och prova "alla" andra saker man ska prova. Förmodligen kommer ni att få oavsiktliga provoceringar av smulor på golv mm så det brukar ofta lösa sig ändå. Men jag säger MINST 1 månad, helst 2-3. Min sons mage tog ju 2 månader att "läka" och hon är ju säkert fortfarande inte helt ok i magen efter mjölken, så se till att hon mår riktigt bra innan och sen när hon är bra så försöker man igen.

    Sen säger de ju att man helst ska införa gluten försiktigt mellan 4 månader till 7 månader i skydd av amning (just av hänsyn till glutenintolerans) men går inte det så går det inte.

    Sen är ju tarmen mer genomsläpplig för proteiner när de är små, så det finns en anledning till att man ofta väntar till t.ex 1 år med mjölk och ägg...
  • Tibell
    K Kavat: Tack för att du tog dig tid att svara!!!

    Det märkliga är att hon ALLTID har långärmat på sig! Sen kanske de hasar upp då och då..men inte alls ofta! Isåfall är det på den korta tiden hon råkar få bar hud hon kommer i kontakt med mjölk ( tror nog inte hon är kontaktkänslig mot vete)! Eller så är det reaktionen efter vete som fortfarande sitter i?! Vet ju att det tog 1-2 veckor för hennes eksem att försvinna efter mjölken! Annars kan jag inte komma på vad det kan bero på..kanske torr ?! Men vi smörjer ju med locobase varje dag! Det märkliga är ju att de kommer och går under dagen! Sen var det ju värre igår när vi var hos folk/öppna förskolan som äter mycket mjölkprodukter. Mycket möjligt hon kommit i kontakt med det då!
    Men hur har ni gjort med eran pojk?! Har han alltid långärmat på sig? Även på somrarna! Just nu kan hon inte ens ligga nakenfis för då får hon eksem som tar några dagar att smörja bort =(

    Ja allt talar ju för att det är veteallergi hon har ( trots att jag fortfarande tvekar)..eller vad tror du ?! Eftersom patchtetstet såg ut som det gjorde också! Den dagen hon fick 1 kryddmått vetemjöl i sin fulla flaska mer ersättning var hon mega gnällig, eksemen på armarna var rödare, hon var gasig, ville inte äta utan tryckte bara ifrån sig flaskan och skrek och sen sov hon ruggigt dåligt! Så tja..allt pekar ju åt det!
    Vad har era veteallergiker fått som välling..och som gröt?! Ska jag ta upp detta med dietisten när vi träffar henne angående mjölkallergin?!
    Bör vi räkna mer fler allergier nu eller kan vi pusta ut ?!
    Vi kommer självfallet hålla allt vete borta från henne tills vidare. Kanske testa att provocera igen om drygt 2-3 månader. Innan dess måste hon faktiskt inte äta tex rån eller smörgås med vete i!
    Suck...vilken djungel detta är =(
  • EL I

    Älsklingen87: vår son får ingen välling alls nu när vi upptäckt veteallergin. Äter middag kl 17-17.30 och sen lägger han sig 18 och sover till 07 och sen äter vi frukost kl 08... Gröt äter han inte heller. Idag ringde jag dagis och barn mitt. Dagis skulle fixa vetefritt oxå men de ville ha intyg nu igen:( nyss sa de att de skippat det men vet inte om det handlar om att han har 3 allergier nu? Barn mitt skulle försöka fixa intyg o en dietist kontakt. Grejen är att läkaren inte hade skrivit nåt om misstänkt veteallergi i journalen... De hade oxå fel datum på över en månads skillnad när vi var där så det blev lite tjafs om det men jag hoppas det löser sig...

  • Tibell

    Är det någon som har mailadressen till en läkare eller klinik som utför patchtest?!
    Tänkte jag skulle maila bilderna från vårat hemmagjorda och se vad han/hon kan säga om det. Vore bra att ha om vi skulle behöva kivas med läkaren om Bellas eventuella veteallergi!

  • Snutten

    ÄLsklingen87: jag tror faktiskt inte att en läkaren vill uttala sig om ett patchtest som de inte själva har utfört och itne har någon aning om var de olika allergenerna har suttit.

  • Mamsie
    Gomorron!
    Det är våffeldag idag
    Senaste Allergia-tidningen har ett recept "utan allt", men jag har inte testat det själv.
    Tänkte köpa ett våffeljärn till Max (född juni 06) och testa.

    Receptet från astma- och allergiförbundet kan man säkert anpassa efter "sitt hushåll"


    5 dl lågprotein mix
    1 tsk bakpulver
    1,5 dl majsolja
    0,5 tsk salt
    1 tsk socker
    1 flaska vichyvatten, 33cl
    {#lang_emotions_flower} Ha en bra våffeldag! {#lang_emotions_flower}
    ~ d/f♀ -85, ♂-87, ♀-88, ♂-06 ~
  • Frisören

    Har precis pratat med FK och handläggaren skulle ge ett beslustförslag på beviljat 1/4 VB. Hur brukar det bli då? Brukar man få det om handläggaren anser att vi ska ha det, eller är många som fått avslag trots det?

  • Frisören

    Ooo en annan fråga. Stärkelse innehåller det höga halter protein om man ex. inte tål majs eller vete? Vet att vissa ändå klarar ex. gluten mat vid vete allergi...

    Här hemma har vi iaf fått bekräftat att för mycket vete ställer till det för fröken. Dvs hon kan äta ex. pasta 1 gång/vecka men inte dricka välling osv.

Svar på tråden Allergitråden