• Kavat

    Allergitråden

    Allergitråden


    VÄLKOMNA TILL ALLERGITRÅDEN! Här är kan vi med allergiska barn eller egna allergier/överkänslighet ska kunna diskutera och utbyta tips, idéer, recept m.m. med varandra

    Allergiinformation, recept m.m. hittar du bl.a. på:
    www.allergimat.com och
    www.celiaki.se

    Astma-tråden:
    www.familjeliv.se/Forum-11-309/m49032597.html
    Mjölkallergi hos bebisar:
    www.familjeliv.se/Forum-3-318/m46383093.html
    Mjölkallergi hos äldre barn o vuxna:
    www.familjeliv.se/Forum-11-258/m46383244.html
    Äggallergitråden:
    www.familjeliv.se/Forum-11-258/m48587193.html
    Sädesslagsallergitråden:
    www.familjeliv.se/Forum-3-318/m49207819.html
    Kostråd vid överkänslighet mot salicylsyra, bensoesyra och färgämen:
    www.familjeliv.se/Bloggar-4-51/b93380.html

    Den gamla allergitråden:
    www.familjeliv.se/Forum-3-318/m47724257.html

    Läkemedel i samband med graviditet & amning, kolla på www.janusinfo.se (eg för läkare och vårdpersonal)
  • Svar på tråden Allergitråden
  • 2små2stora
    Miralicia skrev 2010-03-27 21:19:49 följande:
    Allt vaccin odlas inte i ägg. Det är bara ett fåtal som framställs i ägg som Pandemrix, MPR (som nu tydligen finns cellodlat också), gula febern och ett fåtal till. Majoriteten framställs inte i ägg
    Och influensa vaccinerna
    ~~Michael -97, Joachim -98 och Johanna -07 ~~
  • Frisören

    Ja, precis. För MPR ska hon inte få än just pga av ägget. Så det kändes lite snopet när du sa så 3 bus.

    De gjorde ju prick test med vaccinet innan och det vart inget av det. Men som sagt nu är benet rejält svullet och ja, du kanske kan tänka att bilden är tagen 36 timmar efter vaccinet och att det nu gått mer än 48h. Det ökas på hela tiden.

    Infanrix är inte mot influensa utan mot bla. stelkram, difteri, kikhosa och HIB tror jag det var? Det är den vanliga 1-års. Hon har inte fått den förrens nu just pga av reaktionen förra ggn.

  • Frisören

    Men vad tror ni syrror? Han menade fortfarande på att det är en inflammation. Varför? Vad innebär det? Varför blir det så då just med denna och inte de andra? (Än så länge iag man ska inte säga för mkt ju)

    Tycker ni det ser ut som en allergisk reaktion? Hon är även full av utslag på magen, prickar typ. Några på armarna också , men inget i ansiktet än...

  • Miralicia

    Frisören skrev 2010-03-27 21:27:03 följande:


    Det är den vanliga 1-års. Hon har inte fått den förrens nu just pga av reaktionen förra ggn.
    Vad var det för reaktion? och på vilket vaccin var det då?
  • Frisören
    Miralicia skrev 2010-03-27 21:29:52 följande:
    Frisören: Har hon fått Infarix Hexa vid de tidigare vaccinationerna också, eller har hon fått ett annat vaccin då?
    Hon har fått den förut enligt vaccinationsprogrammet, minns inte om det var vid 3 mån och sedan vid??? 5-6 månader?

    Första ggn fick hon en knöl som var kvar länge en månad iaf, lite röd- som normalt.

    Andra ggn blev det lika rött som nu, fast mindre som en tennisboll, alltså om du delar en tennisboll så svullen vart hon och röd.

    Denna gången ja, vi får se vart det slutar, men det är mer än vad det var tidigare dock inte uppåt utan neråt och runt, samt utslag som jag skrev. Ingen feber el liknande med hon har ont och kliar hela tiden.
  • Miralicia
    Frisören skrev 2010-03-27 21:33:44 följande:
    Hon har fått den förut enligt vaccinationsprogrammet, minns inte om det var vid 3 mån och sedan vid??? 5-6 månader? Första ggn fick hon en knöl som var kvar länge en månad iaf, lite röd- som normalt. Andra ggn blev det lika rött som nu, fast mindre som en tennisboll, alltså om du delar en tennisboll så svullen vart hon och röd. Denna gången ja, vi får se vart det slutar, men det är mer än vad det var tidigare dock inte uppåt utan neråt och runt, samt utslag som jag skrev. Ingen feber el liknande med hon har ont och kliar hela tiden.
    Men det är samma vaccinsort, dvs Infarix Hexa, som hon har fått alla tre gångerna?
    Inte så att det är Infarix Hexa denna gång och att hon fått tex Pentavac (som också är mot stelkramp, difteri, polio, kikhosta & heamofilus influensa b, men inte Hepatit B vilket Infarix Hexa innehåller utöver de övriga) de tidigare två gångerna.
  • Frisören
    Miralicia skrev 2010-03-27 21:40:07 följande:
    Men det är samma vaccinsort, dvs Infarix Hexa, som hon har fått alla tre gångerna? Inte så att det är Infarix Hexa denna gång och att hon fått tex Pentavac (som också är mot stelkramp, difteri, polio, kikhosta & heamofilus influensa b, men inte Hepatit B vilket Infarix Hexa innehåller utöver de övriga) de tidigare två gångerna.
    Kollade kortet och JA Infanrix varje gång. Hon är halv spanjorska och därför får hon mot Hep. B
  • Miralicia

    Kollar man i Fass och biverkningar på Infarix så anges det där att biverkningar har visat sig vara kraftigare vid boosterdoser än vid primärimmunisering. Fast nu är det ju egentligen primärimmunisering som pågår för henne, men det kan kanske ändå förklara att hon fått kraftigare och kraftigare reaktion för varje gång.

    Lokal svullnad på över 50 mm är en vanlig biverkning och förekommer för mellan 1 av 10 till 1 av 100 som vaccineras med Infarix. Även en diffus svullnad av hela den kroppsdel där vaccinet har getts och som iblan även kan omfatta närliggande led är en känd biverkning som ändå är mindre vanlig och som drabbar mellan 1 av 100 till 1 på 1000 och hudutslag är känd biverkning, om än sällsynt biverkning som drabbar mellan 1 av 1000 till en på tiotusen.

    här kan du läsa lite mer om Infarix om du vill: www.fass.se/LIF/produktfakta/artikel_produkt.jsp&DocTypeID=3&UserTypeID=0


  • Frisören
    Miralicia skrev 2010-03-27 22:03:55 följande:
    Kollar man i Fass och biverkningar på Infarix så anges det där att biverkningar har visat sig vara kraftigare vid boosterdoser än vid primärimmunisering. Fast nu är det ju egentligen primärimmunisering som pågår för henne, men det kan kanske ändå förklara att hon fått kraftigare och kraftigare reaktion för varje gång. Lokal svullnad på över 50 mm är en vanlig biverkning och förekommer för mellan 1 av 10 till 1 av 100 som vaccineras med Infarix. Även en diffus svullnad av hela den kroppsdel där vaccinet har getts och som iblan även kan omfatta närliggande led är en känd biverkning som ändå är mindre vanlig och som drabbar mellan 1 av 100 till 1 på 1000 och hudutslag är känd biverkning, om än sällsynt biverkning som drabbar mellan 1 av 1000 till en på tiotusen. här kan du läsa lite mer om Infarix om du vill: www.fass.se/LIF/produktfakta/artikel_produkt....
    Ok, så ingen allergisk reaktion? Varför ska jag då ge antihistaminer? Jag fattar inget...  Räknas hennes rodnad som diffus? Jag tycker iof inte att det är lika ilsket överallt, dock rött. Men sedan är jag mamma och då ser allt värre ut{#lang_emotions_wink} Tror inte hon har fått något som de aldrig har sett, men något de helt enkelt vill hålla koll på.

    Men varför säger de att det är inflammerat? Varför blir det så?
Svar på tråden Allergitråden